Spis lilla – hold deg frisk

Jeg leste her om dagen at det er lilla som i år gjelder på matfronten. Rødkål, rødløk, bjørnebær, blåbær, solbær, aubergine, villris og granateple er noen eksempler på mat som går under denne kategorien.

Det er helse og supermarkedkjeden Whole Foods som har utropt lilla mat til en av årets store mattrender. De anbefaler også å spise i så rå og ubearbeidet tilstand som mulig. Helst med skallet på hvis det er der fargen sitter.

Grunnen er fargestoffet som gir mat blå og lilla farge, antocyaniner, er antioksidanter som har helsebringende egenskaper.

Inntak av mat som er rik på antocyaniner har positiv helse effekt på oss, som lavere risiko for diabetes, fedme og hjerte og karsykdommer. De kan også virke betennelsedempende.

Så utenom at det er sundt, gir det også fine farger på bordet. Derfor vel verdt å ha det i tankene i hverdagen.

Ønsker dere en flott torsdag.

#lilla #grønnsaker #helse #helseeffekt 

 
20 kommentarer

Siste innlegg