content="" />

Hva er du god til?

Jeg ble litt tankefull etter å ha lest Frodiths sitt innlegg i går hvor hun spurte om våres talenter. Disse ønsket hun at vi skulle skrive ned i kommentarfeltet.

Gjennom denne tankeprosessen kom jeg på en eller flere episoder som skjedde for en del år siden da jeg var au-pair i USA. Vi hadde jo barn i alle aldre rundt oss hele tiden, og innimellom måtte vi jo bryte isen. Et velkjent spørsmål, spesielt hvis en spør gutter i rette alder er jo om de spiller fotball. For å bygge videre på samtalen , hvis det passer da med personligheten spør om de er god.

I Norge på den tiden, var vi enda mer preget av janteloven enn i dag, så standard svaret her var vel nja.... uansett.

I USA derimot, fikk vi enten ja eller nei svar. Var de ikke så gode i det vi spurte om, kom alltid: men jeg er god til å spille for eksempel trompet.

Litt uvanlig for oss nordmenn å høre, men likevel så bra å være bevisst på egne talent og ikke minst å fortelle det, uten å være redd for å være blærete.

Fra den tiden til nå har vi blitt bedre. Vi har beveget oss med museskritt, men vi har beveget oss. Men hvorfor er vi så redde for å fortelle om våre talent og hva vi er gode på. På en måte sitter vi i hjørnet vårt og venter på at noen skal oppdage de unike fine tinga med oss?

I idrett, musikk og sikkert andre ting kan jo dette fungere. En gjør sitt, og andre oppdager talentet ditt. Eller en rett og slett har flaks.

Men for de fleste av oss er jo ikke dette tilfelle.

Det er jo et ordtak som heter: Du er din egen lykke smed. Det er mye sant i disse ord.

Som så mye annet, tror jeg at det er å være bevisst på at å fortelle om egne talent må en øve. Så øve, øve, øve. Så takk Frodith for å minne oss på at øving på dette, for det trenger absolutt jeg.

Jeg må nok innom innlegget ditt igjen i dag og skrive ned kommentaren hva jeg er god på, og tror nok jeg skal klare noen få punkter.

Ønsker dere en fantastisk lørdag........

 

 

 

13 kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

17.06.2017 kl.09:57

Ja det setter i gang tankevirksomheten sånne innlegg...hihih..jeg måtte virkelig tenke etter jeg også..for er ikke flink til dette...er mye flinkere til å finne de dårlige sidene mine..hihih.. ha en god ny dag!

stavangerinmyheart

17.06.2017 kl.10:00

dvergpinschere i mitt hjerte: hihi - samme her... men nå skal vi jo skufle de dårlige sidene vekk... men det er vel greit å være bevisst på de også:)) Ha en flott dag...

Helene

17.06.2017 kl.15:14

Tror du har veldig rett i det at vi i Norge har beveget oss med museskritt i forhold til sjølbevissthet/sjølskryt..men det viktigste er at det går tross alt fremover med oss =) ..og jeg er helt enig med dere begge her - myyyye enklere å finne det man IKKE er god på..men det er jo ikke så gøy å være god på det, da..hehe ;) Ha en nydeligvakker dag =D

stavangerinmyheart

17.06.2017 kl.15:44

Helene: Ja vi henger oss mer opp i det - noe som er veldig synd.... så kommer talentene i skyggen... Ønsker deg en fortsatt fin lørdag:))

fruensvilje

17.06.2017 kl.19:45

ja vi burde alle lære oss å tenke litt mer på hva vi er gode på og gi oss selv skryt,altfor mange klager på seg selv uten noen grunnlag for klagingen ) bare dårlig selvtilitt eller dårlig selvbilde

stavangerinmyheart

17.06.2017 kl.19:55

fruensvilje: Ja det er så mye lettere å komme på det vi ikke er gode på. Tror nærmest de fleste kan stille seg bak det...... Skifte fokus:)

Camilla Heindorf

18.06.2017 kl.03:13

Ser godt ut

Camilla Heindorf

18.06.2017 kl.03:16

Ops,Jeg skulle skrive denne kommentaren på en annen blogg. Sorry.

Vanskelig å si,fordi jeg har ikke helt tenkt på det før.

stavangerinmyheart

18.06.2017 kl.09:24

Camilla Heindorf: Hihi - det går fint. Det er ikke så enkelt å komme på:)) Ha en flott søndag.

Torunn

18.06.2017 kl.11:59

Tankevekkende, ja...

Ønsker deg en fortsatt fin søndag :)

stavangerinmyheart

18.06.2017 kl.12:20

Torunn: Ja - og så viktig. :)) Ha en fantastisk dag du også:))

Camilla Heindorf

19.06.2017 kl.02:54

<3

stavangerinmyheart

19.06.2017 kl.05:50

Camilla Heindorf: :)

Skriv en ny kommentar

stavangerinmyheart

stavangerinmyheart

47, Stavanger

Hjertelig velkommen til bloggen min. Jeg er en sprudlende dame fra Stavanger som ønsker å dele mine øyeblikk med dere. Som navnet tilsier er jeg veldig glad i byen og fylket mitt. Mine interesser spenner fra trening, natur, familieliv, mat, reiser og livet generelt. Håper dere koser dere her og husk jeg blir veldig glad hvis dere legger igjen en kommentar. mail: soelvi.waage@hotmail.com facebook: https://facebook.com/stavangerinmyheart/

Kategorier

Arkiv

hits