content="" />

La barna ta initiativ!

Kjørte forbi denne herlige boden her om dagen. Den ser jo litt for flott ut til at noen barn kan ha lagt den helt alene, tross om jeg ikke skal undervurdere de. Hvem vet.

Med denne boden, kom jo litt minner opp. Har du noen gang stått ved en veikant, eller dunket på dører for å selge ymse ting?

Det har jeg.

Vi bodde litt usentralt til, så det å stå med en bod hadde nok ikke generert så mange besøk. Dermed måtte vi dunke på dører. Vi hadde flere varianter, men den jeg husket best var en hel eng med tusenfryd som vi plukket og gikk rundt å solgte. Betalingen var nok litt så som så, litt penger og litt frukt tror jeg det var. Kan hende det vanket en kjeks i ny og ne også.

Tilbake til denne boden, så får jeg bare gode følelser ved den. Tross om det ikke er poden som har dette prosjektet, så føler jeg en liten stolthet over de som "jobber" her. Her har de laget en plan, gjort forberedelser og gjennomført. Forhåpentlig har det gått bra.

Hadde den vært åpen hadde jeg nok måtte stoppet bilen helt og sprunget ut og kjøpt, uansett hva de hadde solgt. Ser dere på skiltet er det gjerne ikke det jeg foretrekker, men rett og slett for å "hedre"  initiativet.

Jeg vet noen synes ikke noe om at sine dyrbare springer rundt, eller setter opp boder som her. Kanskje for de føler at de "tigger" penger eller andre ting. Hvem klarer vel å si nei til slike søte små?

Men har dere tenkt på at i dagens samfunn blir vi eksponert for utallige ting som kan fremme kjøpelysten i oss. I butikker, på nett, ja rett og slett over alt. Så jeg har ikke hatt noen betenkeligheter over slike aktiviteter eller initiativ. Har vel mer holdt meg litt i bakgrunnen og fått de til å lage sin egen plan. For det har de som regel.

I tillegg får de andre aktiviteter å tenke på enn gaming og tv. Genialt.

Hva synes dere? Er det søtt, eller er det en uting?

#barn #familieogbarn #mamma #ungdom #unger #initiativ

 

 

16 kommentarer

19.06.2017 kl.12:19

det er jeg enig! når en lærer å la barna ta initativ, da blir det også lettere for dem i voksenlivet. Det man lærer i barndommen er også det man mest tar med seg videre i voksenlivet. Har man aldri lært å tatt sånne initativ i barndommen vil å ta initativ nr det kommer til voksenlivet være veldig vanskelig.

Et annet tips for å få i gang initativet hos barnet/barna kan være å lage ulike "oppdrag" til dem som er og kan være både kreativ, nytenkende, osv.

stavangerinmyheart

19.06.2017 kl.12:53

Anonym: Ja alt av initativ er bra. Det varmer når jeg ser noen finner på noe ... samme hva i grunnen bare det er noe:))) Selvfølgelig må vi jo lede til det... oppmuntre osv. Så er så enig med deg:))))

Helene

19.06.2017 kl.13:55

Jeg syns det er sååå fantastisk å se at unger enda gjør sånt..dessverre er det en av de tingene som forsvinner mer og mer - mye fordi foreldrene rett og slett ikke vil la dem få lov å utfolde seg. Så jeg er heeelt for sånne boda =D

stavangerinmyheart

19.06.2017 kl.14:23

Helene: Jeg og... og må bare kjøpe... hihi.:))) Digger at de tar initiativ:))

fruensvilje

19.06.2017 kl.15:35

synes den var fin eg og helt ok at barn prøver å tene egne penger på en real måte

stavangerinmyheart

19.06.2017 kl.17:12

fruensvilje: ja det synes jeg og:))

dvergpinschere i mitt hjerte

19.06.2017 kl.17:21

Jeg hadde jo sånn bod selv jeg når jeg var ung..ikke så fin..men et bord med plakater osv..Det må da være helt greit at barna selger...men i min tid..så solgte vi, og ga pengene til redd barna..kom i avisen og følt vi var flinke...Så, penger rett i lomma til barna..uten noe plan..hmmm...liker at det er TIL noe.. eller noen..

stavangerinmyheart

19.06.2017 kl.17:46

dvergpinschere i mitt hjerte: ja det er sant. Men de gjør en innsats:)) så jeg synes det er vel fortjent:))

due

19.06.2017 kl.19:43

Fin denne ja :)

stavangerinmyheart

19.06.2017 kl.19:43

due: ja ikke sant:)))

Jørn Kristian Hoel

19.06.2017 kl.22:09

Hahaha. Husker godt vi hadde liknende boder som dette. Herlig at det faktisk er barn som gjør og får lov til dette i dag. Skikkelig barndomsminne :)

stavangerinmyheart

19.06.2017 kl.22:54

Jørn Kristian Hoel: Ja synes det var så koselig å kjøre forbi... at måtte jo knipse:))

Ei_heks

19.06.2017 kl.22:18

Heier helhjertet på dem! :)))

stavangerinmyheart

19.06.2017 kl.22:53

Ei_heks: Ja det gjør jeg også:)))

Stine Jensen

20.06.2017 kl.00:06

Supert synes jeg :) Flott at barn er kreative og har lyst til å tjene sine egene penger :)

stavangerinmyheart

20.06.2017 kl.00:08

Stine Jensen: Ja det synes jeg også:))) Blir så glad av å se slikt.... he,he.

Skriv en ny kommentar

stavangerinmyheart

stavangerinmyheart

47, Stavanger

Hjertelig velkommen til bloggen min. Jeg er en sprudlende dame fra Stavanger som ønsker å dele mine øyeblikk med dere. Som navnet tilsier er jeg veldig glad i byen og fylket mitt. Mine interesser spenner fra trening, natur, familieliv, mat, reiser og livet generelt. Håper dere koser dere her og husk jeg blir veldig glad hvis dere legger igjen en kommentar. mail: soelvi.waage@hotmail.com facebook: https://facebook.com/stavangerinmyheart/

Kategorier

Arkiv

hits