content="" />

Newcastle - en by full av overraskelser

Hei dere.

Har dere som meg vært i Newcastle for mange år siden?

Da ber jeg dere om å glemme det inntrykket dere sitter igjen med fra den gang, og tenke på byen som en spennende "ny" by, med et rikt kulturliv, gode matopplevelser og spekket med spennende historie. Absolutt en by jeg kan anbefale, og som jeg gjerne besøker igjen.

 Tenk, det er kun litt over en times flytur fra Stavanger med BMI Regional, og fra flyplassen tar det kun ca. 15 min. inn til byen.

Newcastle fremstår i dag som en flott by som har klart å ta vare på sine historiske bygninger samtidig som nybygg har blitt filtrert inn på en fantastisk måte. Byen ligger i nord-øst England like ved elven Tyne.

Hele syv broer går over elven fra byen, og er et vakkert syn. Det siste tilskuddet er Gateshead Millennium Bridge, innviet i 2001. Denne broen er unik i alle betydninger av ordet. Den uvanlige broen består av to stålbuer som er forbundet med kabler og vippeanordninger slik at skip kan passere. Broen har også kallenavnet Blinking Eye, fordi den ligner på et øye som åpner og lukker seg. Det er den broen lengst borte:

 

Newcastle har også en spennende historie, og byens navn kommer fra en festning som ble reist i 1080. Byen har vært et viktig senter for ullhandel på 1300-tallet og siden et betydelig område for utvinning av kull. Havnen ble utviklet på 1500-tallet og sammen med skiftsverftene lengre ned langs elven Tyne, ble byen blant de største sentrene for bygging og reparasjon av skip.

Newcastles økonomi i dag består av hovedkvarter for konserner og forretninger, utdannelse, digital teknologi, detaljhandel, turisme og kulturelle senter. Byen er i dag kjent for Newcastle Brown Ale (et mørkebrunt øl brygget siden 1927), fotballklubben Newcastle United FC og den ikoniske Tynebroen. Byen har også fra 1981 vært vert for verdens mest populære halvmaraton Great North Run.

Newcastle Castle:

Vi ankommer byen på fredag ettermiddag, og bruker ettermiddagen og kvelden på hotellet vi bodde, Crown Plaza. Hotellet ligger sentralt til rett bak jernbanestasjonen.

Crown Plaza er et privat eid hotell, som åpnet for halvannet år siden. Det er moderne, med store luftige rom. De har en fantastisk restaurant og en koselig Gin bar. De har mulighet til å arrangere både store og små arrangementer. De har også en egen spa avdeling og treningsmuligheter.

Vi hadde en omvisning  på hotellet, spiste en nydelig 3-retters i restauranten etterfulgt av et gin kurs. 

Ønsker du mer informasjon om hotellet som jeg virkelig kan anbefale, kan du gå inn HER.

 

Lørdag var vi tidlig oppe for å utforske byen til fots. Vi hadde vår egen guide som viste oss rundt, og fortalte byens fantastiske historie. Underveis kom han med anbefalinger både på ting som var verdt å se og restauranter som var verdt et besøk. 

Byens første innbyggere startet bosettingen nede ved elven. Etter hvert som dette ble et området med en del støy, bosatte de mer velstående seg vekk fra elve området, oppover i høyden. I dag kan en gå fra elven og oppover denne gaten,  da kommer en til slutt til shopping området, og den populære shopping gaten Northumberland Street.

Vi var innom det populære Greingard Marked som har historie tilbake til 1830 åra. Her kan du kjøpe alt fra frukt, klær, mat og mye mer. Den tingen som vi synes var litt spesielt var The Weight House. Her betalte du en liten slant og så ble du veid. Det var spesielt, men kjekt å få mulighet til å se. Folk sto i kø for denne tjenesten, så det virket som det var populært.

Jeg legger ved litt bilder av gåturen vår:

St. Nickolas Katedral fra 1448:

Newcastle Castle:

Greingard Market:

 

Når vi var ferdig med den guidet turen var det tid for lunsj, og vi var så heldig å få både omvisning og et herlig måltid på Blackfriars Restaurant og Banquet Hall. Her har du mulighet til å innta et herlig måltid, de kan arrangere selskaper og de har egen kokkeskole. Kan virkelig anbefales. Du finner nettsiden HER og hele historien kan du lese HER .

Jeg legger ut litt bilder slik at dere kan se de unike og historiske lokalene:

 

Er en i Newcastle er det nærmest offisielt å ta en tur innom St. James Park, få en omvisning, og føle på kroppen stoltheten Newcastles befolkning har for fotball laget sitt.

En annen liten nødvendighet når en er i Newcastle er shopping. Vi tuslet litt i butikkene i handlegaten før vi inntok en flott middag på en av Newcastles fine restauranter, Six. Denne ligger i toppen av en høy bygning rett ved Millenium broen og maten var utsøkt. Utsikten var bare fantastisk, da restauranten er i et utbygg av glass. Bildene ble ikke så fine da det var mye gjenskinn i glassene. Hjemmeside til restauranten finner du HER.

 

Før vi satte snuten hjemover, måtte vi bare få med oss søndagsmarkedet som er nede ved elven. Det startet kl. 10.00, og jeg er sikker på at det er mange som planlegger frokoster her. Lukter og myldrende liv. Ja det er slik markeder skal være.

Tusen takk Newcastle for en veldig kjekk helg. Opplevelsene har stått i kø, og jeg har kost meg masse. I tillegg vil jeg takke BMI Regional og Crowne Plaza for å ha tatt så godt vare på oss, og ikke minst ypperlig service.

Flere innlegg fra turen finner du HER og HER.

#reiseliv #storby #reiseglede #Storbritannia #Newcastle #nordengland  #Europa #kultur #crownplaza #bmiregional #bmi

18 kommentarer

sarajaneeth

21.08.2017 kl.08:47

Fantastisk !

stavangerinmyheart

21.08.2017 kl.09:22

sarajaneeth: Veldig kjekk by som jeg kan anbefale på det varmeste:))

fruensvilje

21.08.2017 kl.08:49

en herlig tur ser det ut for ja,litt lite med en helg,men en kan få med seg mye alikavel om dagene blir planlagt godt :))

stavangerinmyheart

21.08.2017 kl.09:21

fruensvilje: ja en kan få mye ut av dagene. Dette var et opplegg, og da blir det ofte mye på kort tid. Men en kan strekke det litt over flere dager. Prisene I Newcastle er og mye lavere enn bade London og Aberdeen. Kan virkelig anbefale byen:)

Marianne

21.08.2017 kl.09:04

Interessant lesing og fine bilder:-) Jeg har aldri vært i Newcastle, men fikk lyst til å ta en tur nå:-)

stavangerinmyheart

21.08.2017 kl.09:20

Marianne: Så bra:)) Ja jeg hadde sett for meg en grå og kjedelig by... men ble så positivt overrasket:))) Skal garantert tilbake:))) Kjekt du likte innlegget:)

dvergpinschere i mitt hjerte

21.08.2017 kl.09:57

Du har hatt en flott tur skjønner jeg! masse fine bilder og flott historie! ha en god ny dag i gamle gode Norge!

stavangerinmyheart

21.08.2017 kl.10:06

dvergpinschere i mitt hjerte: Ja vi hadde en fantastisk tur. Tusen takk og I like mate:))

Sandra Marie

21.08.2017 kl.10:40

ser ut som en fin by :) Har vært der engang for mange år siden ja faktisk, haha!

stavangerinmyheart

21.08.2017 kl.10:41

Sandra Marie: hihi - ja det har jeg og.Var absolutt ikke slik jeg husket:))

frodith

21.08.2017 kl.12:07

Aldri vært der, men det ser flott ut da :-)

stavangerinmyheart

21.08.2017 kl.12:12

frodith: Ja jeg ble skikkelig overrasket. Trodde at en mørk trist by vi skulle til. Veldig utbygd kulturellt osv. Veldig spennende, og verdt et besøk:)

livetmitt93

21.08.2017 kl.15:22

ha en fin uke:)

stavangerinmyheart

21.08.2017 kl.15:40

livetmitt93: takk i like måte:))

Toril

21.08.2017 kl.17:52

Så kjempefine bilder fra Newcastle! Det ser jammen ut som om du har hatt en kjempeflott og fin tur :)

Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke :)

Purr, purr fra Toril og kattene

stavangerinmyheart

21.08.2017 kl.18:50

Toril: Tusen takk. Ja det var en flott tur i en veldig fin by som jeg kan anbefale på det varmeste:))) Ønsker deg også en fin mandagskveld:))

Helene

21.08.2017 kl.22:22

..jeg har nok aldri vært der..men det ser utrulig flott og spennende ut - så det kunne jeg godt ha tenkt meg å fått muligheten til å dra dit en gang =) Godt at du kosa deg =D

stavangerinmyheart

21.08.2017 kl.23:09

Helene: takk:)) ja byen er verdt et besøk:) flott by så jeg anbefaler den virkelig:))

Skriv en ny kommentar

stavangerinmyheart

stavangerinmyheart

47, Stavanger

Hjertelig velkommen til bloggen min. Jeg er en sprudlende dame fra Stavanger som ønsker å dele mine øyeblikk med dere. Som navnet tilsier er jeg veldig glad i byen og fylket mitt. Mine interesser spenner fra trening, natur, familieliv, mat, reiser og livet generelt. Håper dere koser dere her og husk jeg blir veldig glad hvis dere legger igjen en kommentar. mail: soelvi.waage@hotmail.com facebook: https://facebook.com/stavangerinmyheart/

Kategorier

Arkiv

hits