content="" />

Den Haag - en koselig storby i Nederland

Hei dere.

Forrige helg var jeg på en jentetur til Den Haag. Jeg har vært der før, og mener bestemt at det er et godt alternativ å reise til istedenfor Amsterdam. Fra Schipol tar det deg 40 minutter med tog direkte til byen.

Ikke bare er prisene på overnatting billigere, men du får en storby med et småby preg. Sentrum er oversiktelig, og en kan tusle rundt i de koselige gatene og det er enkelt å orientere seg.

Byen er rik på historie og ble grunnlagt i 1248 og er den 3. største byen i Nederland. Det er i Den Haag den nederlandske regjeringen sitter, og parlament sete og kongehuset har sin residens og kontorer her. Politisk sett er Den Haag den viktigste byen i Nederland.

Det ligger også en rekke anerkjente museer, både med historie og kunst. 

Ønsker du å bevege deg litt utenfor bykjernen er det enkelt å komme seg rundt med enten trikk eller buss. Jeg må nevne at tar du trikken i ca. 30 minutter kommer du til stranden som er helt fantastisk. Så en kan kalle det en badeby også om du vil.

Når en reiser på en helgetur går dagene fort, og det er ikke alltid at en kommer over alt en skal. Det skjedde selvfølgelig med oss også for dette er en by som byr på mye. Lørdagen gikk litt for fort, og et besøk til miniatyrbyen Madurodam måtte vi droppe da tiden ikke strakk til. Så det er på listen til en annen gang.

Dette er også en by hvor en bare kan kose seg med god mat, shopping og natteliv om en vil. Restaurantene ligger på rekke og rad, og gjør dere som oss og bruker Trip Adviser sine anbefalinger finner dere frem til fantastiske perler.

Ønsker du å ha en litt mer aktiv ferie anbefaler jeg å ta en elvecruise hvor du i en time eller to får se byen via kanalene. Dette er en fantastisk måte å orientere seg rundt i byen, samt få med seg historie og livet i byen. 

 Parlamentet, som til daglig kalles Staten Generaal, holder til i bygningskomplekset Binnenhof som i flere århundrer har huset byens og landets politiske makt.:

Bybilde fra sentrum:

Elver er det mange av. Anbefaler virkelig å ta en elvebåt tur - da får du se mye av byen:

 

 

I bakgrunnen ser du The Penthouse som har bar og restaurant på toppen i 42. etasje. Vel verdt å ta turen. Det er høy prisklasse, men det er fullt mulig å bare ta en drink. En får og mulighet til å ta en tur ut på terrassen og får en herlig utsikt.  

Utsikten fra The Penthouse:

Stranden og strand promenaden. 

 

 

 

 Hotell og restaurant Kurhaus ble åpnet i 1886. Fantastisk bygg både utenpå og inni:

 

 

 

Selvfølgelig måtte vi jo teste ulike kjøkken. Vi gikk på Trip Adviser og fant alternativer. Legger ved litt mat bilder til slutt:

#denhaag #storby #Nederland #jentetur #reiseglede #helgetur

 

 

 

10 kommentarer

Fine bilder fra turen :) Og god informasjon.

Jeg har lyst til Nederland en gang !

stavangerinmyheart

05.11.2017 kl.09:23

Etdiktomdagen: Tusen takk. Det er et nydelig land. Har ikke vært der så mye, men mektig imponert:)))

frodith

05.11.2017 kl.09:26

Jeg får skikkelig lyst å dra dit. Må høre om noen vil være med :-) Små byer er topp.

stavangerinmyheart

05.11.2017 kl.09:42

frodith: Ja vi var der første gang i fjor. Ble veldig imponert. Det er en storby... men veldig koselig:))) Anbefales foran Amsterdam:))

Victoria Larsen

05.11.2017 kl.12:19

Jeg har lyst til å reise dit en gang! Kjempe fine bilder :-)

stavangerinmyheart

05.11.2017 kl.12:26

Victoria Larsen: tusen takk:)) det er en flott by:))

julietalivstil

05.11.2017 kl.18:26

Kjempefinebilder!

stavangerinmyheart

05.11.2017 kl.18:42

julietalivstil: tusen takk:))

dvergpinschere i mitt hjerte

05.11.2017 kl.19:16

Flott tips! og flotte bilder! Ser veldig fint ut der!

stavangerinmyheart

05.11.2017 kl.19:25

dvergpinschere i mitt hjerte: ja nydelig:)) har bare vært der høst. Kan tenke meg at sommer er helt magisk:))

Skriv en ny kommentar

stavangerinmyheart

stavangerinmyheart

47, Stavanger

Hjertelig velkommen til bloggen min. Jeg er en sprudlende dame fra Stavanger som ønsker å dele mine øyeblikk med dere. Som navnet tilsier er jeg veldig glad i byen og fylket mitt. Mine interesser spenner fra trening, natur, familieliv, mat, reiser og livet generelt. Håper dere koser dere her og husk jeg blir veldig glad hvis dere legger igjen en kommentar. mail: soelvi.waage@hotmail.com facebook: https://facebook.com/stavangerinmyheart/

Kategorier

Arkiv

hits