hits

Sitronfromasj - friskt og godt

Hei dere.

P frste juledag hadde jeg et lite selskap her hjemme. Var s i tvil p desserten da riskrem var tatt dagen i forveien. Jeg bladde litt i oppskriftshefte som Kiwi hadde om julemat og fant en sitronfromasj. Friskt og godt, s denne kan jeg virkelig anbefale. Jeg lagde i glass, og pyntet litt etter eget hode. Oppskriften nedenfor er til 4-6 personer.

4 Gelatinplater, 5 eggeplommer, 1 dl sukker, 1 sitron, skall og saft, 3,5 dl. kremflte

Legg gelantinplatene i vann ca. 10 min. Pisk eggeplommer og sukkeret til eggedosis. Varm gelantinplatene i vannbad med ca. 5 ss vann og ha i sitronsaft og revet sitronskall. Rr sammen og ha det i eggedosisen. Stivpisk kremflten og rr inn eggedosisen. Bland godt sammen og fordel i glass. Jeg brukte rdvinsglass med stett. Dette settes i kjleskapet i 2-3 timer.

Pynt: sm marengs, flte, kiwi, grnne druer, pistasjntter, mynte og raspet lime.

Jeg pyntet rett fr servering. Frst  flten, deretter satte jeg marengen p toppen. Litt kiwi og druer og til slutt strdde jeg p hakkede pistasjntter, lime og satte en kvist med mynte.

 

#matglede #dessert  #mat #matoppskrift #dessertoppskrift

 

10 kommentarer

Hres helt himmelsk ud 😊

Monica: Den var veldig god:)) og s enkel lage... de slikket nrmest glassa...:)))

Lise Bury Brevik: Ja den var god.... smakene sammen var fantastisk:))

Er det en dessert jeg elsker, s er det virkelig sitronfromasj! nammmmmm....S flink du er..har aldri laget selv..

Toini: Ja det er friskt og godt... veldig enkelt egentlig:))))

frodith: ja den ble god:))

denutroligereisen89: den var det:))

Skriv en ny kommentar

Banners for Mammablogger-awards 2018