Sitronfromasj – friskt og godt

Hei dere.

På første juledag hadde jeg et lite selskap her hjemme. Var så i tvil på desserten da riskrem var tatt dagen i forveien. Jeg bladde litt i oppskriftshefte som Kiwi hadde om julemat og fant en sitronfromasj. Friskt og godt, så denne kan jeg virkelig anbefale. Jeg lagde i glass, og pyntet litt etter eget hode. Oppskriften nedenfor er til 4-6 personer.

4 Gelatinplater, 5 eggeplommer, 1 dl sukker, 1 sitron, skall og saft, 3,5 dl. kremfløte

Legg gelantinplatene i vann ca. 10 min. Pisk eggeplommer og sukkeret til eggedosis. Varm gelantinplatene i vannbad med ca. 5 ss vann og ha i sitronsaft og revet sitronskall. Rør sammen og ha det i eggedosisen. Stivpisk kremfløten og rør inn eggedosisen. Bland godt sammen og fordel i glass. Jeg brukte rødvinsglass med stett. Dette settes i kjøleskapet i 2-3 timer.

Pynt: små marengs, fløte, kiwi, grønne druer, pistasjnøtter, mynte og raspet lime.

Jeg pyntet rett før servering. Først  fløten, deretter satte jeg marengen på toppen. Litt kiwi og druer og til slutt strødde jeg på hakkede pistasjnøtter, lime og satte en kvist med mynte.

 

#matglede #dessert  #mat #matoppskrift #dessertoppskrift

 

10 kommentarer

Siste innlegg