content="" /> hits

Midtlivskrise og grå hår

Ja jeg vet at grå hår og å være i midten av livet hører litt sammen. Men jeg klarer allikevel ikke helt å venne meg til tanken.

Det startet vel for omtrent ett år siden. Jeg tror jeg ante at det kunne være ett eller annet grått hår innimellom, men jeg lukket liksom øynene litt for det. Faktisk til jeg plutselig oppdaget midt iblant alt det andre, ett som lyste opp.  Jeg kjente nærmest panikken ta meg. Selvfølgelig måtte det fjernes, men det har liksom ikke blitt helt det samme etterpå. Grå hår og kakkelakker har noe felles. Finner du en eller et, vær sikker på at det er en del mer. Sier det bare slik at du vet.

Det stemte nok her også. Innimellom har det dukket opp ett og annet, som selvfølgelig har blitt fjernet. Jeg kan jo ikke holde på slik i det uendelige, for da har jeg plutselig ikke mer oppe på hodet. Må nok snart komme til en enighet med meg selv snart. Grå hår eller ikke hår. Blir nok grå hår kjenner jeg meg rett, eller en farge. 

Håper du ikke misforstår meg, for jeg synes at hver alder har sin sjarm, og grått hår kan være fint det og. 

Men når en får den brutale sannheten at en ikke er i 20 åra lenger, ja da må en venne seg til tanken. Og ja, jeg holder på med det. En liten tilvenning som til nå har tatt litt over året. Det siger sakte men sikkert inn.

Jeg tror også at jeg er litt preget fra poden var liten. Jeg hadde en litt vel frittalende sønn som hadde sine ideer om ting. Lurte han på noe, ja da spurte man. Det var ikke helt bra alltid.

Han hadde en periode der grått hår var noe som han var opptatt av. Han hadde konkludert med at de med grått hår måtte minst være over hundre, og når han da i tillegg spurte  hvor mye over hundre de var. Ja da kan du tenke det at mora holdt på å synke gjennom jorden. Det skjedde kun en gang, for jeg måtte jo fortelle ham noen sannhetens ord da.

Så denne lille historien, eller perioden kommer opp hver gang jeg ser mine grå, uten at jeg tror at jeg er over hundre.

Ja det er mye en må tenke på når en begynner å nærme seg visse aldre...... og igjen... hver alder har sin sjarm.....

 

 

 

 

18 kommentarer

karidansen

10.04.2018 kl.19:12

Ja, de grå hårene er et synlig tegn på at vi har nådd en viss alder, men noen begynner jo å bli grå allerede før de er 40. Jeg har en hårfarge som er slik at de grå håra ikke synes så godt. Dessuten blir vi sent grå i min familie. Søstra mi er 62 og har knapt et grått hår. Broren min er 65 og han har heller ikke så mye grått i håret. Jeg har imidlertid fått enkelte stive hår på overleppa, og DE har blitt grå! Det er jo nesten bare fint, for da synes de ikke så godt når langsynte meg har oversett dem slik at de har blitt laaaaaange! ;) Vi får prøve å ta alderdomstegnene med humør, tenker jeg! ;)

stavangerinmyheart

10.04.2018 kl.19:35

karidansen: ja jeg også.... selv om de må vennes til hihi. �nsker deg en flott kveld:))

frodith

10.04.2018 kl.19:12

Jeg hadde også et eller to før....Nå er det LITT mer liksom;-)..og litt verre å bare nappe vekk... Så jeg farger jo :-D

stavangerinmyheart

10.04.2018 kl.19:33

frodith: ja må nok snart det jeg og.... fin kveld til deg og:))

Jernbanefrua..

10.04.2018 kl.19:24

Gemalen farget vekk mine grå i forgårs - det likte jeg veldig godt ;-) Håper kvelden er god =)

stavangerinmyheart

10.04.2018 kl.19:33

Jernbanefrua..: ja jeg må nok vurdere den teknikken her snart:)) fin kveld til deg og... PS. Flink mann du har da:))

Toini

10.04.2018 kl.20:11

Du har jo nydelig hår! med striper av grått...DET var det jeg ville ha..men jeg har bare fått grått ved ørene...foreløpig...hihih..Jeg gidder ikke farge det..er så mye jobb med ettervekst..Men vi alle er forskjellige..og syns forskjellig..sånn er det bare...Men en ting er sikkert...det blir ikke færre av dem nei...hihihi..lykke til!

stavangerinmyheart

10.04.2018 kl.20:35

Toini: så sant:)) er nok bare bittelitt enda (bildet er fra nettet:)) men de har startet:)) ønsker deg også en fortsatt fin kveld:))

Margrethe

10.04.2018 kl.21:15

Hihi, ja vi har mye å tenke på.... jeg er ikke spes glad i mine grå hår... men lys som jeg er, tar jeg lysere striper innimellom og håper det hjelper å være litt "melert"..... <3

stavangerinmyheart

10.04.2018 kl.23:33

Margrethe: hihi ja det er mye:))

10.04.2018 kl.22:39

vart grå i 30 åra eg,så eg farger:-)

stavangerinmyheart

10.04.2018 kl.23:33

Anonym: ja jeg har vært heldig:)

Ei_heks

10.04.2018 kl.22:59

Jeg farget håret når datteren min maste litt, men nå har hun lært at det er hun som må gjøre jobben, så hun maser ikke lenger og jeg lar mine grå hår være i fred det meste av tiden. Farger litt i blant for forandringens skyld, men da bruker jeg sånn som vaskes gradvis ut igjen. Jeg orker ikke hanskes med ettervekst. :D :D :D

stavangerinmyheart

10.04.2018 kl.23:32

Ei_heks: ja vi må bare godta:))))) ha en fortsatt fin kveld:))

Siw

10.04.2018 kl.23:36

Mitt første grå hår oppdaget jeg for snart 15 år siden ;) Nå har jeg gitt opp å nappe de ut altså....da hadde jeg vært skallet :) Så her er det farge eller bleking som gjelder ;)

Men helt ærlig.....grått hår er ikke det værste som kan skje ;)

stavangerinmyheart

11.04.2018 kl.06:12

Siw: det er så sant:))

maiken

11.04.2018 kl.04:23

Heldigvis er de lett å skjule om man tar seg bryet verdt....:)

Jeg kjøper farge hos frisøren og gjør det selv. Sånn ca hver tredje måned

stavangerinmyheart

11.04.2018 kl.06:11

maiken: ja det er sant:)) ønsker deg en flott dag:))

Skriv en ny kommentar

stavangerinmyheart

stavangerinmyheart

48, Stavanger

Hjertelig velkommen til bloggen min. Jeg er en sprudlende dame fra Stavanger som ønsker å dele mine øyeblikk med dere. Som navnet tilsier er jeg veldig glad i byen og fylket mitt. Mine interesser spenner fra trening, natur, familieliv, mat, reiser og livet generelt. Håper dere koser dere her og husk jeg blir veldig glad hvis dere legger igjen en kommentar. mail: soelvi.waage@hotmail.com facebook: https://facebook.com/stavangerinmyheart/

Kategorier

Arkiv