content="" /> hits

Prekestolen

Er du i Stavanger området anbefales virkelig turen til Prekestolen.

Som du sikkert vet, filmet Tom Cruise og gjengen noen klipp herfra som skal være med i filmen "Mission Impossible". Traileren av filmen kan du se HER.

Jeg tror den kommer ut i løpet av sommeren, og hvem vet om det kommer enda flere turister etter de får se klipp av herligheten vi har her.

Fra Stavanger og inn tar det ca. 1 1/2 time hvis det klaffer med båten. Da tar vi inn til Lauvås - Oanes.

Det er og muligheter å ta båten inn til Tau og kjøre derfra. 

Ønsker du ikke å gå turen, er det alternativer. Båt fra Stavanger Sentrum eller helikopter. Valget er ditt. 

Turen opp tar mellom 1 til 2 timer. Det er avhengig av formen.

Det er noen få bratte partier, men en grei og behagelig tur. Første gang sønnen min var med var han rundt 7 år.

Gode sko og klær er viktig å huske på, alt etter værforhold. På de verste dager anbefaler jeg ikke turen. Ta forhåndsregler, og hør på anbefalingene.

Jeg legger ved noen bilder. Legg merke til siste bilde. Her er det klart til et hopp. Dette er et vanlig skue fra Prekestolen. Du kan være heldig.

 

Bilde fra selve platået:

 

Kart over området og Prekestolen:

Prekestolen er en meget spesiell fjellformasjon som ble oppdaget omkring 1900. Den er Rogalands og Ryfylkes mest besøkte attraksjon og naturopplevelse, den har loddrette fjellsider som stuper ned i Lysefjorden ca. 600 meter ned. Toppen er nesten helt plan og er ca. 25x25 meter i areal. Det er en sprekk mellom selve Prekestolen og fjellet, og lenge var man redd for at den en dag ville falle ned og forårsake en enorm flodbølge. Sprekken har blitt undersøkt og Prekestolen henger sikkert nok. Det går buss fra Tau til Prekestolhytta som eies av Stavanger Turistforening flere ganger daglig. Stor parkeringsplass ved hytta. Det er ca. 2 timers tur på en flott tilrettelagt sti opp til Prekestolen. Stien er steinsatt og over myrene er det kavla med store stokker som kan minne om flotte broer. På det mest luftigste langs stien er det satt opp gjerder. I feriene er det så mange som tar turen hit at man kan risikere og gå i kø. På engelsk heter Prekestolen "Pulpit rock".   

Tekst hentet fra Forsand Kommune sine hjemmesider.    

 

Dette er på vei oppover:

 

Tatt fra toppen:

 

 

En gang vi var oppom traff vi på noen "base hoppere". Det var en fantastisk opplevelse.

De fikk alle folka med seg, snakket med alle og dermed når de skulle utføre hoppet, hadde de alle som heiagjeng.

Min sønn på første bildet fikk prøve utstyret, og dere kan tro det var en stolt og engasjert gutt. Han lurte på om han bare kunne hoppe, da slapp en av de andre..... Ikke helt godtatt av mor kan du si......... Dette var i påsken et år, og været var fantastisk. Da passet det jo at en av de hoppet i en gulaktig drakt. Det så ut som en påskekylling når han seilte nedover:)

 

 

video:MVI_0958

Håper dere likte innlegget, og ikke minst at dere vurderer turen. Kan virkelig anbefales.

 

#stavanger #Rogaland #serverdigheter #turer  #Lysefjorden #reise #familie #tur #reise  #prekestolen #pulpitrock

18 kommentarer

fruensvilje.blogg .no

16.04.2018 kl.07:59

jeg har vært der jeg,et flott skue ja,men ikke en god tur om en sliter med magen,det er ingen plasser å gjemme seg bort,og jeg synes steintrappene var for høge for mine vonde hofter,men en fin tur var det,det er flott der

stavangerinmyheart

16.04.2018 kl.18:21

fruensvilje.blogg .no: Sant det... det blir nok ute i det fri. Det er jo busker og trær...men det blir liksom ikke det samme - og vær du sikker på at andre har vært der før deg.... så kan du tenke deg.

Toini

16.04.2018 kl.09:05

Flotte bilder! og skulle gjerne vært der..men tror det blir for tungt for oss nå...Jeg hadde nok klart det..men med Bjørn sin fot, så tar vi ikke sjansen....MEN vi skal videre og se Norge i sommer...så hvor vi ender...det vet vi ikke enda....

stavangerinmyheart

16.04.2018 kl.18:20

Toini: Ja ulent terreng er vel ikke det beste for hans fot nå kan jeg tenke meg..... Anbefaler virkelig området her:))) Mulig med båttur også vet du........ Flott fjord....

dedicat

16.04.2018 kl.09:33

pjuhh... ja nå har ikke jeg noen sånn ekstrem høydeskrekk.Men det har helt sikkert en viss sammenheng med følelsen av kontroll :) Men du verden så mye vakkert landet har å by på,, og enkelte ting skiller seg jo ut :)

stavangerinmyheart

16.04.2018 kl.18:19

dedicat: Ja veldig mye flott:))) En trenger ikke gå på kanten:))

Sandra Marie

16.04.2018 kl.10:41

sikkelig fin tur det der:)

stavangerinmyheart

16.04.2018 kl.18:19

Sandra Marie: Ja veldig fin:))

Jernbanefrua..

16.04.2018 kl.11:05

Wow, for noen bilder =) Ikke vært der oppe selv, men alle kjenner vel kanskje noen som kjenner noen som har vært akkurat der - og jeg skjønner jo hvorfor =))

stavangerinmyheart

16.04.2018 kl.18:18

Jernbanefrua..: Ja det er en veldig fin tur. Fantastisk utsikt.... Og som du sier, kjenner noen som kjenner noen:)) Ha en flott kveld.

Victoria Larsen

16.04.2018 kl.12:54

Det er så gøy at den filmen spilles litt der fra! Den skal iallefall jeg se :-D Skulle virkelig ha tatt turen dit en gang, det hadde vært en drøm!

stavangerinmyheart

16.04.2018 kl.18:18

Victoria Larsen: Ja det må du. Veldig fin tur:))) Skal også se den... Ha en flott kveld.

frodith

16.04.2018 kl.18:32

Jeg har veldig lyst på turen :-) Jeg skulle gjerne gjort det i sommer :-) Sier fra om jeg er på traktene :-)

stavangerinmyheart

16.04.2018 kl.18:37

frodith: Ja det må du... blir gjerne med også:))) hvis jeg får lov:))

Stine Jensen

16.04.2018 kl.19:18

Elsker sånne type turer, så dit må jeg en dag! Bare synd sååååå mange andre føler det samme. Liker nemlig helst litt mindre folksomme toppturer ;)

Margrethe

16.04.2018 kl.21:29

Prekestolen er et flott sted! Jeg har vært der - for 25 år siden....... men med min høydeskrekk blei det drøyt heftig! Min kjære har ikke vært der, så jeg har sagt at jeg kan gå dit sammen med han, men at han må gå de siste metrane aleine! :-)

Atle

19.04.2018 kl.09:09

Det var mye folk der og det sliter på naturen så .............

Synd om så fin natur slites ned synes jeg.

stavangerinmyheart

19.04.2018 kl.16:35

Atle: Ja det er mye folk i sesongen.... litt kjekkere å ta turen litt utenom.

Skriv en ny kommentar

stavangerinmyheart

stavangerinmyheart

48, Stavanger

Hjertelig velkommen til bloggen min. Jeg er en sprudlende dame fra Stavanger som ønsker å dele mine øyeblikk med dere. Som navnet tilsier er jeg veldig glad i byen og fylket mitt. Mine interesser spenner fra trening, natur, familieliv, mat, reiser og livet generelt. Håper dere koser dere her og husk jeg blir veldig glad hvis dere legger igjen en kommentar. mail: soelvi.waage@hotmail.com facebook: https://facebook.com/stavangerinmyheart/

Kategorier

Arkiv