hits

Grønn solnedgang

Hei dere.

Vi er jo litt inni juni nå, og vet du? Hvis du er heldig har du muligheten til å få med deg smaragdgrønne solstråler som glimter over havoverflaten før solen går ned. 

Det krever at været er klart og rolig, og at lufta like ved overflaten er delt inn i lag etter temperatur og trykk. Laget like over overflaten må være varmere enn laget over. 

Du må plassere deg litt over brytningspunktet for å få med deg dette. Helst 5-10 meter over havet ved en vestkyst der det er fritt utsyn til de siste solstrålene forsvinner. Kanskje en sanddyne eller på en båt?

Det grønne glimtet oppstår først i de aller siste sekundene, så du må følge nøye med. Det er sterkt, så hvis du ser det er du ikke i tvil.

Det er luften som får frem fargene. Brytningslagene fungerer som et forstørrelsesglass og forsterker solas siste synlige rand i noen sekunder, slik at strålene brytes i grønne og røde bølgelengder.

Ønsker dere en fantastisk mandagskveld...? kanskje har dere værforholdene der du er i kveld?

Bildet er funnet på Google - Wikipedia

#grønnsolnedgang #solnedgang #stavangerinmyheart #natur #junivær

 

 

 

10 kommentarer

Jøss, rare greier :-)

frodith: Ja ikke sant:)))) Må nok ut en kveld i juni hvor været passer:)) på jakt etter grønnlyset... he,he.

Det var rare greier :) Har aldri sett det før.

Kjempefint bilde :)

Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke :)

Purr, purr, fra Toril og kattene

Toril sin hverdag meusikken: Ja må nesten ut og se ? hadde vært kjekt å fått glimtet... men har nok ikke det rette kamera:))

Oj...det viste jeg ikke...gjett hva jeg skal se etter fremover.....hihih..Hadde nok trodd det var noe i kameraet...Takk for info! ha en god kveld!

Toini: hihi? blits eller noe ja..

deveny: Ja... så da håper vi bare at været viser seg fra sin beste side.....:)))

spennende da ,men jeg får nok ikke oppleve dette jeg ,her går solen ned bake høge fjell ikke ned i havet som der du bor hi hi

fruensvilje.blogg .no: hihij. Blir spennende å se om noen klarer å fange det opp da:))

Skriv en ny kommentar

Banners for Mammablogger-awards 2018