content="" /> hits

På Toppturer i Sandnes

Hei dere.

I går var jeg på en spontan tur til Sandnes, eller rett og slett på toppene I Sandnes.

Jeg har mang en gang tittet på facebook siden til Fjells Venner & Turkompani, som arrangerer turer her i området nærmest hver dag. De har forskjellige vanskelighetsgrader så de har litt for alle. Dette opplegget er i regi av Stavanger Turistforening, men blir gjort på frivillig basis.

Som sagt har jeg tittet på disse turene, men det har aldri blitt noe med meg før i går. 

Jeg møtte opp på Gramstad, ganske så spent og en smule nervøs. Tenkte jo litt på om jeg hadde påtatt meg for mye og selvfølgelig om jeg klarte å henge med.

Vi ble 8 stk pluss en hund på turen som gikk til Sandviksnuten, Vassfjellet, Paradisskaret og tilbake til start. Siden de er vandte fjellfolk blir tiden tatt og vi tikket inn på tiden 1.56.

Som dere vet fra før har jeg litt problemer med å ikke stoppe opp og knipse, men klarte å holde meg så og si bare til toppene.

Turen gikk I litt høyere tempo enn jeg er vandt med, men jeg klarte å henge med, så jeg er fornøyd med det.

Fra Sandviksnuten er det en flott utsikt mot Gandsfjorden og innover mot Sandnes sentrum, mens Vassfjellet har en utsikt over Vatneleiren som er en militærleir, og innover Ryfylke.

En nydelig tur som jeg absolutt kan anbefale.

Jeg tror nok også at jeg kommer til å være å finne på flere turer i regi av Fjells Venner & Turkompani da det var en flott og inkluderende gjeng.

Jeg legger ved noen bilder - av de få jeg fikk tatt.

Ønsker dere en flott ettermiddag/kveld.

 

Sandviksnuten:

 

Minivarde rett før Sandviksnuten:

 

 

Litt av turgjengen:

 

Utsikt fra Vassfjellet:

 

 

En søt liten kar vi møtte på:

 

 

 

 

Gramstad ligger midt i et variert og flott friluftsområde med Dalsnuten, Bjørndalsfjellet og Lifjell innenfor rekkevidde, og bare 10 minutter med bil fra Sandnes Sentrum.

Stavanger Turistforrening har et hvitmalt koselig hus her som de leier ut både til møtelokaler og overnatting.

 

#sandnes #topptur #natur #sandnestopper #rogaland #fjelltur #stavangerinmyheart

 

23 kommentarer

annebe

05.07.2018 kl.17:28

Så bra det ble en positiv opplevelse ..ser flott ut der :)) Knipse bilder er halve turen det..men skjønner jo du måtte holde følge med di andre..hehe..

stavangerinmyheart

05.07.2018 kl.18:07

annebe: he,he. ja det var det... gikk veldig fort:))

Toini

05.07.2018 kl.19:03

Så spennende..ja da må du slenge deg med flere turer....OG vi får flotte bilder fra toppene...Herlige bilder! og høres veldig fint ut da...vante fjellfolk, som er kjent..det er jo så godt å være på tur da...Flotte bilder! herlig utsikt!

stavangerinmyheart

05.07.2018 kl.19:14

Toini: Ja det var veldig kjekt:))

frodith

05.07.2018 kl.19:55

Så gøy å bli med på noe sånt da :-) Jeg ville nok gått alene eller med kjentfolk, for jeg orker ikke sånne "løpe-turer". Liker å ta bilder og å se på ting rundt meg, kjenne på lufta, høre på fuglene. Det er ikke tida for meg som er viktig, og da passer jeg nok best med kjente :-) Styre tempoet selv. :-) Det var fint i byen din :-)

stavangerinmyheart

05.07.2018 kl.21:12

frodith: bra du likte byen:) jo begge deler synes jeg:)) kjekt når pumpa går og:)) men hadde nok brukt en time ekstra på egenhånd:)) veldig koselig gjeng da:))

Vera Lynn

05.07.2018 kl.21:25

Friskt å henge seg med på slike turer.. Deilig å bruke kroppen litt, og tur i naturen er perfekt 😊

stavangerinmyheart

05.07.2018 kl.23:09

Vera Lynn: absolutt:) veldig kjekk gjeng:))

fruensvilje.blogg .no

05.07.2018 kl.21:30

kjempefine bilder og nydelig utsikt fra toppen,har ikke tenkt over att det er toppturer i Sandnes hi hi

stavangerinmyheart

05.07.2018 kl.23:09

fruensvilje.blogg .no: hihi. Der er noen:))

Atle

06.07.2018 kl.09:34

Litt av en utsikt. Stålormet har brukt opp ett liv ser jeg for halen mangler.

stavangerinmyheart

06.07.2018 kl.10:14

Atle: Å... det visste jeg ikke. Ja det er fantastisk. På noen av disse toppene ser en innover Ryfylke.... øyriket utenfor Stavanger og Sandnes:)) Nydelig. Ønkser deg en flott dag.

Personlig Utvikling

06.07.2018 kl.18:13

Det ofte det første steget som er verst å ta. Har du først vært med på en tur, blir det jo lettere å hive seg på neste gang. Det er den dørstokkmilen, som er verst. Ofte opplever vi nye ting, med frykt i tankene.

Går det bra med joggeprosjektet ditt?

stavangerinmyheart

06.07.2018 kl.18:38

Personlig Utvikling: det er så sant:)) nå er jeg i gang:)) joggingen går bra. Blir nok litt mindre når jeg reiser bort i sommer. Så her går det i miniskritt fremover:)) kanskje begynner jeg snart å like det:)) holder tritt med 5-6 ganger i uken:))

Personlig Utvikling

06.07.2018 kl.18:56

Men museskritt er ikkje negativt. Det er faktisk noe eg har tro på. Eg prøver å lære meg å rydde, og har begynt med dine museskritt. Eg rydder 20 minutter om dagen, 5 dager i uken. Det har funket utrolig bra den første uken.

stavangerinmyheart

06.07.2018 kl.19:03

Personlig Utvikling: så bra:)) ja viktig å finne formelen som passer for seg:))

Personlig Utvikling

06.07.2018 kl.19:13

Det er nok riktig. Det som funker for meg trenger ikkje funke for deg, og motsatt. Men det virker som at vi to er enige. Museskritt er formelen for framgang. :)

HeidiElise

06.07.2018 kl.20:29

Flott tur! Alltid spennende når man skal gå sammen med andre. Og det kan bli en utfordring med rask gange på de som er vant til det. Flink du som klarte å følge tempoet! :)

stavangerinmyheart

06.07.2018 kl.22:30

HeidiElise: tusen takk:)) ønsker deg en flott kveld:))

naturglede

07.07.2018 kl.01:03

Flott innlegg med nydelege bilder :-)

bedre å ta for mange bilder enn for lite ;-)

ha en flott dag videre :-)

stavangerinmyheart

07.07.2018 kl.07:43

naturglede: tusen takk:)) ha en flott lørdag:))

Aud-marit

07.07.2018 kl.02:21

Det er/ var mange fine bilder av vann og utsikt, men så kom vi til min store fobier ormer, mark og andre krypdyr jeg tåler ikke en gang å se en vanlig norsk snegle med disse små grå/ brune. Fint å bli med på slike turer men jeg liker best å gå med folk jeg kjenner og ikke må skjerpe meg for å holde tritt med alle andre. Men det har vell noe med mine fysiske utfordringer, er ikke alle som skjønner seg på det for de mener jeg er så ung og ikke skal ha vansker. Men å leve med usynlige handicap er ikke enkelt.

Her er det mye som jeg er glad i som natur og andre ting og du skriver det så veldig bra at man skulle tro at en var med på turen din, eneste aberet var jo den stålormen men det gikk tårlig bra.

Klem fra meg og Elvis gutten.

stavangerinmyheart

07.07.2018 kl.07:45

Aud-marit: tusen takk:) ja de er ikke så flotte men med litt avstand går det greit for meg:)) ja var litt kry at jeg klarte å holde tritt... hadde nok brukt litt lenger tid alene:)) ha en flott lørdag:))

Skriv en ny kommentar

stavangerinmyheart

stavangerinmyheart

48, Stavanger

Hjertelig velkommen til bloggen min. Jeg er en sprudlende dame fra Stavanger som ønsker å dele mine øyeblikk med dere. Som navnet tilsier er jeg veldig glad i byen og fylket mitt. Mine interesser spenner fra trening, natur, familieliv, mat, reiser og livet generelt. Håper dere koser dere her og husk jeg blir veldig glad hvis dere legger igjen en kommentar. mail: soelvi.waage@hotmail.com facebook: https://facebook.com/stavangerinmyheart/

Kategorier

Arkiv