hits

Fra Hå Gamle Prestegård til Obrestad Fyr

Jærstrendene er noe som fasinerer meg. Her finnes både sandstrender og rullesteinstrender. Felles for dem alle er at hvis det er et lite vindblaff andre steder i området, kan du være sikker på at det blåser ti ganger mer her.

I går kjørte vi til Hå gamle Prestegard og parkerte  og gikk strandlinjen til Obrestad Fyr.

Underveis ble det litt endringer i planene for vi hadde planlagt å gå Kongevegen som den kalles som er på omlag 10 kilometer.

Stien går over jorder hvor kyr går fritt og vi følte at det ble litt for mye kuer her og der. Vi ble rett og slett litt skeptiske. Dermed ble turen veldig forkortet og vi ga oss ved Obrestad Fyr.

Det frister veldig å skylde på venninna mi, men jeg må nok innrømme at jeg ikke var særlig høy i hatten selv. Men litt tøffere enn henne, ja det var jeg. 

Uansett fikk vi en frisk og fin tur. Litt på sti og litt på rullestein.

Legger ved litt bilder og håper dere liker de.

Dette bildet ble tatt på starten av turen. Du ser Obrestad fyr på høyden og selvfølgelig ei ku, eller okse:

 

Hå Gamle Prestegård:

I hovedhuset har de en koselig cafe:

Hå gamle prestegard er en tidligere prestegård som er gjort om til et moderne kunst- og kultursenter. Prestegården på Hå ligger vest for Nærbø i Hå, og er fra 1637. Her finner man et galleri med vekslende kunst- og kulturhistoriske utstillinger.

 

Koselig Graffiti på låve veggen:

 

Gjerde ut fra Prestegården: 

 

Midt i landskapet dukket denne opp. Kreativ løsning til kyrne:

 

 

 

 

Obrestad Fyr:

Fyret ble åpnet i 1873. I de 30 første årene fyret var i drift var lyskilden enkel oljebrenner med veke. I 1902 ble den skiftet ut med en petroleumsglødebrenner som gav et langt sterkere lys.

 

Så litt kyr:

Denne tittet så nysgjerrig frem... var jo litt søt på avstand:

 

 

 

#hågamleprestegård #obrestadfyr #jæren #jærstrender #stavangerinmyheart #rogaland #Norge #hå #obrestadfyr #obrestad #turirogaland 

18 kommentarer

Jeg hadde nok vært litt som venninnen din :-D ikke glad i kuer og hester.. Store.. Best bak et gjerde ;-)

frodith: Så sant.... Kuene var en ting men det var en stooooooor okse:))

Ja her var det kyr, strender og fyr :D Ja jeg husker en gang i vår ungdom vi var og plukket bær, og min kjære forvillet seg innafor et gjerde. Jeg har verken før eller siden sett henne i fullt firsprang som endte i et svalestup under et piggtrådgjerde :D Så jeg skjønner dere godt. Å løpe fra kua på rullestens strender, det er fali' det :D Men mange vakre bilder, tusen takk :)

dedicat: uffda?. ja det blir litt slik. Vet ikke helt om de hadde klart å springe på rullesteinene... men der var noen "bæsjer" nedi de så kanskje de er vant til det?

vakre bilder da :=) tror ikke der går farlige kyr der det er naturlig tursti for mennesker :=) kyrne er som regel snille ,kommer dei litt for nerme kan det hjelpe å springe litt mot dem og klappe i hendene medan du sier ha deg heim,som regel snur dei og går sin vei da hi hi men okser gående fritt hadde nok jeg også vært litt skeptisk på :=)

fruensvilje.blogg .no: Ja vi vet det egentlig... men der var en okse som vi var veldig usikker på ? he,he.

Så roligt med en utflykt :)

Sarah: Ja veldig kjekt og koselig:))

Veldig veldig fint :-)) Ser ut som et supert sted for å la tankene fly :-)

Jernbanefrua..: Ja Jæren er herlig:))

Så fin natur, og artig med kua/oksen som titter fram. :) Hadde nok hatt samme følelse jeg. Okser skal man ikke spøke med. Huff!

Ellers så det ut som det var en fin tur.

HeidiElise: Ja det er nydelig ved Jærstrendene. Ja vi ble litt skeptisk:))

Jæren er flott - kjente meg igjen nå... mye kuer der, og jeg syns heller ikke de er spes ok... er litt redd for dem igrunn! Fine bilder :-)

Fine bilder, så artig det med grafittien på låveveggen. Og ja,det er virkelig flott der!

maiken: ja der er nydelig ?

Ja jeg syns ikke disse kuene er til å spøke med jeg heller...litt skeptisk...Flotte bilder! og et nydelig sted!

Skriv en ny kommentar

Banners for Mammablogger-awards 2018