hits

Mat

Mrk sjokolade til vkne?

Hei dere.

En liten glad nyhet til sjokolade elskere.

45 gram mrk sjokolade skal iflge "I form" motvirke tretthet p lik linje som kaffe.

Det er selvflgelig et lite men, for det m vre 85% kakaoinnhold. Lys sjokolade har derimot motsatt effekt.

Grunnen er at mrk sjokolade har et hyt innhold av signalstoffet polyfenoler, som ker innholdet av signalstoffet serotonin I hjernen.

I tillegg vil jeg nevne at mrk sjokolade inneholder serarinsyre, som ligger lenge I magen og sender mange metthetsignaler til hjernen. Den er ogs vanskelig bryte ned I tarmen som betyr at en del av fettet I sjokoladen ikke tas opp.

Alts - litt mrk sjokolade har bare fordeler. 

S spis i vei!

#sjokolade #helse

 

"Fast Food" for hu mor

Jeg laget en liten enkel torskerett her om dagen som jeg nsker dele med dere. 

Du bruker toppen en halv time, og den smaker fantastisk.

Torskefilet p en eng av stpotet og ruccola salat,  toppes med en spiseskje chili bearns saus og litt vr lk.

Stpotet som ligger under er fantastisk til fisk kokes fort opp. Skjr den i biter. Nr den er oppkokt moses den, litt salt og pepper, s er den serveringsklar. 

Til fisken koker du opp en gryte med vann med salt. Nr vannet koker, setter du platen p svar varme, tar fisken oppi og lar den trekke. Fisken er serveringsklar nr den er hvit.

Chilie Bearnse sausen brukte jeg en ferdig som jeg fant i butikken. Men du kan selvflgelig lage den selv. 

Hper det smaker:)

#matprat #torskemiddag #fiskemiddag #mat #middag #lettlaget

 

Tips til alene hjemme mltider......

Hei dere.

Da er det lrdag igjen. Poden har dratt til sin far, og det resulterer i at jeg har bare meg her hjemme.

Nr disse helgene kommer tar jeg meg litt fri fra matlagingsreset. Som poden sa her forleden nr vi planla ukens middagene. Fisk det kan du ha i helgene hvor jeg er hos pappa. M jo fortelle det, tross utsagnet s prver jeg f til et mltid i uken, slik at han fr i seg det og. S nei - jeg hrer ikke alltid p ham.

Utenom det har han veldig rett. Det gr mye i fisk. Jeg er veldig glad i fisk, samtidig som det er enkelt tilberede. Om du ikke nsker ta frem gryter og kar, noe som jeg har vanskeligheter med i disse helgene, s fungerer det ogs fint.

Det kan til og med se ut som et herremltid, og tar kun ett minutt lage.

Laks, brd eller tacolefse, litt grnt og det du mtte ha av andre grnnsaker. Jeg har funnet ut at toppe med litt mango gir en srdeles god smak. Gjerne ogs med litt fetaos.

Bruker du ruccolasalat fr du en herlig litt mer krydret smak.

Lag gjerne en liten marinade av litt olivenolje, hakket chili, salt og pepper for toppe smaken.

Legger ved et bilde, her med tacolefse. Det ser jo ganske s lekkert ut eller?

#alenehjemmemat #enkelmat #fiskemltid #matglede 

 

 

Stpotetsuppe toppet med persille, fetaost og granateple

Hei dere

I gr hadde jeg forening her hjemme, og laget en herlig stpotetsuppe. Jeg fant oppskriften p godt.no.  Jeg laget ogs focaccia brd til.

Suppen var helt nydelig, s denne anbefaler jeg virkelig. Oppskrift finner du under bildet.

Til 4 personer:

1 kg. stpotet, 1 stk lk, 2 fedd hvitlk, 1 stk rd chili, 1,5 ss. ingefr fersk revet, 3 dl appelsinsaft ferskpresset, 8 dl grnnsaksbuljong, 1 dl creme faiche, salt, pepper og olivenolje.

Til servering: fetaost, granateplekjerner, persille og bacon.

Skrell og skjr stpoteten i jevne terninger. Hell de utover et stekebrett kledd med bakepapir. Drypp over et par spiseskjeer olivenolje og krydre med salt og pepper. Vend alt godt sammen. Sett dette i ovnen ca. 20 min til potetene er myke.

Skrell og hakk lk, hvitlk og chili. Varm opp litt olje og fres lken i noen minutter slik at den blir blank og myk. Tilsett hvitlk, chilie og ingefr. La det frese noen minutter. Hell appelsinsaften og kraften og kjr et oppkok. La det koke noen minutter. Ha i de bakte stpotetbitene, og kjr deretter suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper, og rett fr servering visp inn creme fraiche.

Jeg hadde litt stor chilie, s vr litt obs hvis du ikke liker den sterk. Da reduserer du bare mengden.

Hper det smaker.

#matglede #mat #suppeglede #suppe #stpotetsuppe #oppskrift  

Den "forbudte" kaken...

Hei dere.

I gr fikk jeg en foresprsel fra poden p om jeg en gang kunne lage en kake han hadde smakt i helgen. Jeg ble jo litt nysgjerrig p denne kaken, og mtte jo sprre hva den hette. Han hadde smakt den hos bestemoren, og det var tanten som hadde laget den.

Nr han nevnte navnet, som jeg nesten ikke trr si, trodde jeg at jeg hrte feil frst. Opplyst som han er burde han jo visst at vi ikke kan kalle kaker slikt. Jeg nevnte det jo ikke, men mtte jo sprre litt mer.

Det var en sjokoladekake med en krem bestende av sjokolade og appelsin p toppen. P en, to, tre hadde han Googlet kaken og funnet oppskriften. Tro det eller ei, men han fant det p navnet som egentlig burde vrt forbudt. 

En rask titt p oppskriften og jeg kunne konstatere at vi hadde alle ingrediensene i hus, s da ble det kake da i gr. Heldigvis for meg er jeg ikke s glad i sjokolade og appelsin, s det ble kun et ministykke p meg.

Jeg legger ved oppskriften som jeg fant p nettet, og iflge poden smakte den fantastisk. Klarte ikke helt ta et flott bilde, da kaken ble satt sammen i en fart, og ikke helt avkjlt nr jeg la p glasuren. S det br dere gjre, avkjle kaken alts. P grunn av tiden delte jeg den kun i to og fordelte fyllet, men kan ogs deles opp i tre. 

Lurer dere p navnet s kalles denne alts for "negerkake", omdpt av meg til den "forbudte" kaken. 

Jeg fant oppskriften p web adressen skaje.no

50 gram margarin, 1 1/2 kopp sukker - rres mykt

Deretter tilfy: 2 piskede egg, 1 kopp melk, 1 3/4 hvetemel, 2 ts. bakepulver, 1 ts vaniljesukker, 60 g. kokesjokolade (sjokoladen smeltes i vannbad)

Rren fordeles i en rund form og settes i midten av stekeovnen p 180 grader. Ca. 45 min.

Fyll: 70 g margarin smeltes. Deretter rres 400 gr. melis inn i smret slik at det ikke er mer klumper. Ta skallet og saften av en appelsin og rr inn. Stivpisk til slutt 1 eggehvite og vend inn.

Halvparten av fyllet bruker du inni kaka. Resten blandes med 60 g smeltet kokesjokolade og has p toppen.

Hper det smaker.

#baking #kakeglede #matglede  #sjokoladekake

Sitronfromasj - friskt og godt

Hei dere.

P frste juledag hadde jeg et lite selskap her hjemme. Var s i tvil p desserten da riskrem var tatt dagen i forveien. Jeg bladde litt i oppskriftshefte som Kiwi hadde om julemat og fant en sitronfromasj. Friskt og godt, s denne kan jeg virkelig anbefale. Jeg lagde i glass, og pyntet litt etter eget hode. Oppskriften nedenfor er til 4-6 personer.

4 Gelatinplater, 5 eggeplommer, 1 dl sukker, 1 sitron, skall og saft, 3,5 dl. kremflte

Legg gelantinplatene i vann ca. 10 min. Pisk eggeplommer og sukkeret til eggedosis. Varm gelantinplatene i vannbad med ca. 5 ss vann og ha i sitronsaft og revet sitronskall. Rr sammen og ha det i eggedosisen. Stivpisk kremflten og rr inn eggedosisen. Bland godt sammen og fordel i glass. Jeg brukte rdvinsglass med stett. Dette settes i kjleskapet i 2-3 timer.

Pynt: sm marengs, flte, kiwi, grnne druer, pistasjntter, mynte og raspet lime.

Jeg pyntet rett fr servering. Frst  flten, deretter satte jeg marengen p toppen. Litt kiwi og druer og til slutt strdde jeg p hakkede pistasjntter, lime og satte en kvist med mynte.

 

#matglede #dessert  #mat #matoppskrift #dessertoppskrift

 

Sursteik til jul

Hei dere.

I dag har jeg endelig ftt bestemt meg for middagen for 1.juledag. I god tradisjons tro ble det Sursteik.

Dette er en gammel tradisjon her p Vestlandet, og den har nok litt forskjellige varianter i henhold til laken den legges i. Jeg bruker min mors oppskrift og der er det faktisk bde l og kulturmelk. 

Fra gammelt av ble sursteik brukt til festmltider, i dp, konfirmasjon, bryllup og/eller til julemiddag. legge kjttet i sur melk er en gammel konserveringsmte for kjtt og ga en variasjon til saltet og rkt kjtt.

Jeg velger dele oppskriften med dere, og jeg kan garantere at dere fr en fantastisk mr og god oksestek. 

Tidligere har jeg lagt kjttet i en bolle i kjleskapet, men denne gangen valgte jeg bruke en brdpose. Det tar mindre plass i tillegg til at posen passet perfekt i den ene grnnsaks skuffen i kjleskapet.

Vi skal vre 14 personer til bords, dermed ble det to steker p meg. Men jeg fikk alt oppi posen. Det beregnes 200-300 gram pr. person. Gni steiken inn med salt og pepper.

Laken lages slik:

1 kartong med kulturmelk

2 l (her bruker noen bayerl, men jeg brukte vanlig l)

1 dl sukker

1 dl eddik

1 stor rdlk i biter

4 laubrblader

ca. 15 pepperkorn

La det ligge i romtemperatur ca. en time for f syrningsprosessen i gang. Deretter plasseres det i kjleskap i 8-14 dager. Vend p posen daglig. 

Nr prosessen er ferdig trker du av laken, krydrer den med salt og pepper og bruner den godt i smr i jerngryte eller panne.

Deretter pakkes steiken inn i folie. Hell kraften over. Plasseres nederst i ovnen ved 150 grader til termometeret viser rundt 68 grader.  For en stek p rundt 2 kilo vil det ta ca. 3 timer.

Ta ut steiken og la den hvile i 20 minutter fr den skjres i fine skiver.

Saus: Sil steikekraften over i en kasserolle og kok opp. Spe med flte og la sausen koke til den tykner. Jevn med event. Maizena . Smak til med salt og pepper.

Tilbehr: Vi bruker kokte melne poteter, blomkl, gulrtter, waldrofsalat, rosenkl, rdbeter og surkl. Men det er litt opp til hva du liker. 

nsker du gjre mest mulig klart p forhnd kan du ferdigsteike og skjre opp, deretter varme opp i ovnen dagen du skal ha steiken. Da er det viktig at du varmer opp sammen med litt kraft eller smr slik at steiken ikke blir trr.

Bildet er funnet p Google.

Slik ser posen med steikene ut fr jeg har lagt den i kjleskapet.

#sursteik #oksesteik #matprat #matglede #julemiddag 

Ribbe med garantert spr svor

Hei dere.

Lrdag morgen, og absolutt den beste tiden. Stille, tent litt lys, rolig musikk og ikke minst en kopp kaffe.

Jeg kom til tenke p at jeg faktisk ikke hadde delt forrige sndags middag med dere.

N er vi kun to i husholdningen, og mens jeg gikk rundt og skulle handle forrige lrdag i disse frjulstidene, ble det julemat som fristet. Jeg tittet i diskene, og jeg tror jammen de hadde tenkt p oss nr jeg fikk se ribbene p omkring kiloen.

Det fine med disse var at de var i en stekepose, s de skulle bare rett i ovnen. Ferdig krydret og svoren var rutet opp.

Resultatet var akkurat slik de lovet. Etter ca. 70 minutter i ovn var svoren fantastisk.

Jeg legger ved bilde av resultatet, og ikke minst etiketten slik at dere ser hva type det er. 

 

#matglede #julemat #ribbe 

Pizzasaus av rester....

Lrdag og pizza - det henger sammen hjemme hos oss. 

Som regel lages denne fra bunnen, og da synes jeg det er s greit bruke rester av grnnsaker og urter i sausen. Det varierer hver gang hva jeg har i hus. Som snnen min sier, jaja tross om denne var veldig god fr jeg vel aldri smake den igjen.

Jeg bruker veldig lite krydder i sausen utenom salt og pepper som jeg smaker meg til. Har jeg ikke frisk basilikum har jeg i litt trr.

Normalt lager vi en pizza, og i dag ble sausen denne varianten:

1/2 chili (rd)

1 fedd hvitlk

1/2 rdlk

2 mini paprika (grnn og rd)

Disse skjres/knuses med stavmikseren. Surres mykt med litt smr eller olje i en gryte.

Tomater: 4 tomater skjres og knuses. Helles i gryten og blander inn en liten boks med tomatpure. (Har jeg ikke tomater bruker jeg en boks med tomater). 

Gis et oppkok, og spe p med litt vann eller melk til nsket tykkelse. Litt salt og pepper, og event. basilikum.

#pizzasaus #pizza #matglede #matfrabunnen #lrdagskos

Eplekake, "epleslang", br og slikt....

Hei dere. 

Er jo enda inne i helgen som vi ikke skulle gjre noen ting. Og det er herlig. Tankene flyr, gjr litt her og der i huset, akkurat som det passer, og kommer p ting gjre innimellom. Det gjorde jeg n ogs etter lest innlegget til Baard. Her i huset elsker vi nemlig eplekake, og dette var en ny vri. Epler hadde vi i hus, s da prvde vi like s godt. Anbefaler virkelig til g inn kikke p bloggen hans. Flotte innlegg med en lun og herlig humor. Koselig lesestoff. Som dere forstr er bde inspirasjon og oppskrift hentet fra Baard Fiksdal sin blogg, og du kan lese om den HER. Bildet er mitt da.

Nedfallsfrukt som Baard skriver om tror jeg det er i mange hager rundt i Norges land. Ikke bare epler, men annen frukt og br.

P sensommeren i r kom jeg over en annonse p Finn hvor en dame hadde en del rips busker i hagen. Hun etterlyste noen som nsket komme plukke, gratis. Hun kom ikke til gjre det.

Synes det var en fantastisk mte f tmme bde br og frukt busker p. Sendte noen varme tanker til henne nr jeg leste annonsen. Jeg hadde ikke anledning den aktuelle dagen hun nsket, men skulle gjerne ha benyttet meg av tilbudet. 

S har du noen trr eller busker i hagen som du ikke benytter selv, kan kanskje dette forslaget vre noe? I tillegg til at du fr tmt busker og trr, gjr du noen glad:)

Ha en fortsatt fin dag.

 

#kakebaking #eplekake #epleslang #br

 

Derfor blir du mer sulten av spise epler......

Her om dagen leste jeg at en blir mer sulten av spise epler. Tenkte litt p den, og det stemmer faktisk.

Det hye fiberinnholdet burde gjre at en fler seg mett, men denne flelsen avhenger av syreinnholdet i hvert enkelt eple. Jo surere, dess mer sulten blir en.

Derimot er epler perfekte hvis du skal stabilisere blodsukkeret.

Andre frukter som kan gi den samme sult flelsen er grapefrukt, appelsiner og andre sitrusfrukter. 

S hvis du skal stagge sulten og holde blodsukkeret stabilt er banan et perfekt valg. Bananer har lavt syreinnhold.

 

#eple #frukt #syreinnhold

Kveldsdigg med reker

Hei dere.

Jeg tenkte jeg ville dele med dere et tips til kveldsdigg som kan vre en god erstatter til andre litt mer usunne ting. Det er kjempegodt, og en fr litt av saltsmaken som en gjerne er p jakt etter nr kvelden ryner p. I tillegg er det friskt og ikke minst veldig enkelt lage til.

Poden i huset er ikke glad i sjmat generelt, og dermed blir det mindre enn det skulle vrt her i huset.

Slik gjr du: Legg salatblader (jeg liker bruke crispy typen) p en tallerken. Legg en del reker opp, og dryss over urter og nsket tilbehr. Denne gangen brukte jeg kruspersille, hakket chili og litt lk. En liten "dasj" med majones (kan egentlig tas vekk, men jeg synes det er godt), s er du ferdig. Det blir nesten en liten tapas rett.

Normalt har jeg en liten skl med ferske reker p siden av for det er s godt:)

#mat #matglede  #matprat

 

Kuren mot brune og overmodne bananer.....

Hei dere, hper dere har hatt en fin dag. 

Her om dagen leste jeg et tiks som jeg bare mtte prve ut. Vi er to i husholdningen, og titt og ofte skjer det at frukt blir liggende litt for lenge. Dette skjer spesielt med bananer. Jeg liker ikke hive mat, dermed har dette vrt et lite irritasjonsmoment for meg.

Rdet gikk ut p at fr bananene blir overmodne deles bananklasene opp i enkeltbananer. Deretter pakkes hver bananstilk inn i plastfolie. Det beste er jo at det fungerer, siden jeg selv har prvd det. De holder jo ikke i all evighet, men 4-5 dager mer kan jeg tippe.

Grunnen til at bananen modnes er etylen-gass som slippes ut fra bananstilken. Ved pakke den inn i plastfolie bremses prosessen.

S er du som meg som ikke liker hive mat, kan dette hjelpe mot overmodne bananer......



 

#mat #matglede

 

 

En sommerdrm.......

Hei dere.

I gr hadde jeg noen f venninner p besk. Kjempekoselig kveld, og vi mtte jo ha noe "digg". Jeg laget disse etter en inspirasjon fra bladet "Asfalt" som selges av Kirkens Bymisjon. Bladet selges av brukerne, og de str som regel utenfor butikker her i Stavanger omrdet.

Hvis du har mulighet til kjpe et av bladene er det absolutt anbefale. Jeg leste bladet fra perm til perm, og jeg kan rpe at det er mange interessante artikler.

Jeg har kastet bladet, men tror jeg husket cirka oppskriften. Det smakte uansett nydelig.

Som dere ser p bildet har jeg nok brukt litt mye krem. Siden det er en god grop kan det kanskje vre nok med fylle denne opp.



Til 6 stk:

Bunner:

2 eggehviter, 1,5 dl. sukker og saften av 1/4 sitron.

Pisk eggehviten og sukkeret til det er en tykk og glatt marengs. Helt i slutten tm sitronsaften oppi og la mikseren blande det godt.Lag seks sm marengsbunner p et bakepapir, bruk en skje til lage grop for f plass til fyllet. Settes inn i en forvarmet ovn p 130 grader i ca. 40 minutter.

Fyll:

1 dl. flte, ca. 2 ss med vanilje krem og nsket pynt.

Jeg brukte ferdig kjpt vaniljekrem, men den kan selvflgelig lages selv.

 

Hper det smaker:)

#matprat #mat #dessert #kake #matglede #sommerdrm

 

Kirsebr - vr litt obs....

Det var i helgen vi satt og koste oss med kirsebr, da poden plutselig fortalte meg at kirsebr stener var farlige. Han nevnte noe om at en kunne jo ha de i munnen, men det var hvis en tygde hull p stenen at det var farlig. Faktisk s farlig at en kunne d av det som han sa.

Dette hadde jeg jo ikke hrt om fr, og i dag mtte jeg bare inn Google for se hva dette var for noe.

svelge en kirsebrstein er ikke farlig i seg selv, men det er hvis du tygger p den og det blir hull p skallet at det kan vre farlig. Bak det harde skallet byr steinen p cyanonhydriner, noe som i kroppen blir omdannet til den livsfarlige giften cyanid, ogs kalt blsyre.

I sm mengder kan forgiftningen forrsake hodepine, svimmelhet, forvirring, angst eller oppkast. Hvis vi fr i oss strre mengder kan man oppleve hjertebank, hyt blodtrykk og nyresvikt som til slutt kan ende med dden.

Synes vel ikke vi skal f panikk og ikke spise kirsebr, men det er greit vre obs p akkurat dette.

Plommer, aprikoser og fersken har stein med samme egenskap, men med mindre mengder gift enn kirsebrsteinen.



#kirsebr #matprat #mat #helse#familie #familieogbarn #barn

Jeg trillet nesten ut av butikken i dag.....

P vei hjem i dag skulle jeg bare en liten tur inn p butikken.

Akkurat i dag holdt jeg meg til planen med innkjpa, men hadde jo ikke forventet at det skulle vre  matmarked i butikken. "Stander" som serverte de herligste retter sto p rekke og rad. Sushi, fiskeretter, kjttretter, plseretter, ostebord og dessertbord var litt av utvalget.

Folk gikk rett og slett og koste seg. Praten og latteren satt lst.

Det er ikke akkurat dette en forventer i en matbutikk, men det var annerledes, spennende og interessant.

S i dag har jeg hatt en tre retters p den lokale matbutikken. Ikke verst synes jeg. Poden mtte ta til takke med en rask lettvint middag i dag, men en gang i blant kan ikke det skade vil jeg tro.

En ting er n sikkert. Etter den handleturen er jeg stappmett, og tror nok ikke det blir mer mat p meg i dag.







#matbutikk #matmarked #matglede #familie

 

Smoothie med fersken

Heisan.

Hper dere har hatt en fin dag s langt. Her i Stavanger har vi hatt det litt grtt og trist, men n p ettermiddagen ser det ut som om det lysner litt opp. Tror nok neppe det blir som lrdagen, men det er varmt og godt.

I morges laget jeg en helt nydelig smoothie som jeg vil dele med dere.

Hadde litt fersken igjen fra helgen, og delte to stk av disse oppi. Selvflgelig ble det litt annet ogs oppi, men det var den smaken som gjorde susen synes jeg. Oppskrift er under bildet.



Oppskrift: 2 fersken, en liten kurv med bringebr, 4 skjeer mango purre (har du ikke dette, bruk gjerne en halv mango), 5 store fryste jordbr, 2 ss vanilje yoghurt og ca. 3 desiliter med eplejuice.

Hper det smaker.

#smoothie #frokost #matglede #fersken

 

Litt kveldskos - BaconDadler

Heia.

Ja da er denne dagen ogs snart over. Har vrt en koselig dag, og i kveldingen kjrte jeg poden til bten. Han skal tilbringe helgen hos faren. Har ogs ftt meg en liten tur p stranden for strekke litt p beina.

N kjenner jeg at sofaen skal bli god "slenge" seg nedi.

Fr det nsker jeg bare dele min favoritt snack med dere. Jeg vet at det passer best til tapas bordet, men jeg synes det er s kvess spesielt p kvelden. Det beste er jo at det er s enkelt.

Bacondadler lager du slik: del bacon i to og rull over dadlene. Hvis dadlene har sten ta ut denne.

Stek p ca. 200 grader i ca. 15 min eller til baconet er stekt.

nsker dere en fantastisk kveld videre



#matglede #tapas #kveldskos #oppskrift #familie

Mini Pavlova med Mango

Heisan.

Hper dere har hatt en flott sndag. Det har vi.

Vi har vrt p et koselig besk og storkost oss. God mat og godt selskap.

Vi hadde med oss litt kake, og oppskriften nsker jeg  dele med dere. Den smakte fortreffelig.

 Jeg har innbilt meg at pavlova  med mango  m vre godt, og nr det stemmer m jeg jo innrmme at jeg blir en smule kry. Under bildet har jeg lagt oppskriften.

Oppskrift:

Marengs: 6 eggehviter, 2 ts. hvitvinseddik, 4 dl. sukker, 1 dl. maizena

Sett stekeovnen p 150 grader.

Visp eggehviten stiv. Ha i eddiken. Deretter bland sukker og mazena litt etter litt. Fordel (ca. 8 stk) p et brett og sett i ovnen 30-40 min. nederst i ovnen. Legges p rist og avkjles.

Fyll:

Vaniljekrem :3 dl. kremflte, 1 vaniljestang, 2 ts. maizena, 100g sukker, 3 eggeplommer.

Kok opp kremflte og vaniljestangen. Ta kjelen fra platen og bland oppi resten litt og litt mens du rrer. Varm opp p nytt mens du rrer. Det er viktig at det ikke koker da kremen kan skille seg. Avkjles.

Mango pur: 1/2 mango i biter, 2 ts. maizena, 2 ts. sukker, 2 ss. kremflte.

Skjr mango i biter, bland alt sammen opp i en kjele og kok opp. Rr hele tiden. Nr det har kokt opp bruk stavmikser og mos blandingen.

Kremflte piskes stiv.

Pynting:

Legg Marengsen p et fat. ca. 2 ts. med vaniljekrem, etterfulgt av ca. 2 ss. kremflte. Toppes med oppskret Mango, samt Mango pure som sprytes p topp. Dryss litt revet sjokolade over.

Hper det smaker.

#matglede #mat #dessert #pavlova #minipavlova#famiilie

Kveldskos p en tirsdag...

Hei dere.

Dagen og kvelden i dag har bare flydd avgrde. Sitter n med et lite smil om munnen, og tenker at livet er godt.

Poden har spilt fotballkamp, og jeg har vrt en av de heldige sjfrene. Ja det er en sann glede ha 4 livlige ungdommer i bilen. Nr de vinner i tillegg gr praten lystig p vei hjem.

Vel hjemme var vi en tanke "kvesne" p noe godt. Laget til dette enkle siden jeg hadde bde jordbr og yoghurt i hus:

Legg nsket mengde med jordbr i en skl, vanilje yoghurt som har ligget ca. en time i frysen slik at den er fryst, men allikevel litt myk, legges p topp. Et lett str med melis, og litt grnt pynt. Nydelig og friskt. 

nsker dere en fortsatt fin kveld, og ikke minst kos dere masse i morgen.



#matglede #mat #dessert #jordbr #helse

En god enkel frokost med laks

eisan.

Hper dere har det bra, og at dere har spennende planer for dagen.

Har sittet og kost meg med moteshowet til Frodith. Trodde hun hadde forsovet seg i dag, men neimen hadde hun ikke sneket inn et innlegg uten at jeg s det.  Har du ikke ftt med deg sprella hennes, kan du klikke inn p showetHER. Kanskje kan du vre med neste gang?

Utenom det s har jeg vrt p en liten rusletur ned til sjen. Mtte lufte meg litt, og vret er jo litt likt som i gr. Men det er ok varmt. Tror nok det blir  bestige en topp eller to litt senere i dag.

Tenkte jeg skulle dele med dere favoritt frokosten min. Enkel, men god. Oppskrift under bildet.

De helgene snnen min er hos faren, frtser jeg i fisk og sjmat. Det er noe av det beste jeg vet, i motsetning til ham.

Ha en flott sndag dere.



Til disse to skivene trenger du:

- Godt brd, jo grovere jo bedre synes jeg. Det er ogs fantastisk med surdeigsbrd.

- 4 lakseskiver

- Ruccola salat (annen salat kan benyttes hvis du nsker litt mildere)

- 4 blader fersk basilikum

- 1/2 tomat

- 1/6 rdlk (tilpass mengden etter hvor godt du liker lk)

- 1 ts. olivenolje

- salt

- pepper

- parmesanost

Fremgangsmte: dekk brdskivene med et tynt lag av Ruccola salat. Hakk tomat og lk i sm terninger. Bland oljen og salt og pepper og ca. 3 blader med basilikum. Legg denne blandingen p brdskiva. Deretter legger du p laksen og topper med det ene bladet finhakket av basilikum og strr et lett dryss med parmesan p toppen.

Da er det bare nyte:)

#matglede #mat #frokost #frokostglede #laks #laksesmrbrd #familie #mamma #mor

 

Avokado m/krabbefyll

Hei fininger.

Da er det faktisk fredagskveld, Her hos oss har vi fantastisk vr. Skulle ha ftt utnyttet det litt bedre, men tror nok at sofaen frister n. S det blir mine planer for  kvelden.

P slike dager frister det ikke med de store mltidene, s derfor har jeg heller laget meg noe kvess. Noe som rett og slett er raskt, enkelt og aldeles nydelig.

Jeg har lagt fremgangsmten under bildet.

Da nsker jeg dere en fantastisk flott fredagskveld. Kos dere.



I dag kjpte jeg en ferdig fylt krabbe. Tok det ut av krabbehuset og blandet i en ts.  majones og pepret det litt. Delte en avokado, tok ut stenen og fylte i med krabbeblandingen. Normalt pleier jeg ha litt grnt p toppen, dill eller persille. Men det hadde jeg ikke i dag.

Har du i tillegg et godt brd og en l...... helt perfekt.

#matglede #mat #matkos #fredagskos 

Spis lilla - hold deg frisk

Jeg leste her om dagen at det er lilla som i r gjelder p matfronten. Rdkl, rdlk, bjrnebr, blbr, solbr, aubergine, villris og granateple er noen eksempler p mat som gr under denne kategorien.

Det er helse og supermarkedkjeden Whole Foods som har utropt lilla mat til en av rets store mattrender. De anbefaler ogs spise i s r og ubearbeidet tilstand som mulig. Helst med skallet p hvis det er der fargen sitter.

Grunnen er fargestoffet som gir mat bl og lilla farge, antocyaniner, er antioksidanter som har helsebringende egenskaper.

Inntak av mat som er rik p antocyaniner har positiv helse effekt p oss, som lavere risiko for diabetes, fedme og hjerte og karsykdommer. De kan ogs virke betennelsedempende.

S utenom at det er sundt, gir det ogs fine farger p bordet. Derfor vel verdt ha det i tankene i hverdagen.

nsker dere en flott torsdag.



#lilla #grnnsaker #helse #helseeffekt 

 

Suksesskake muffins

Da har jeg endelig prvd meg p suksesskake muffins igjen.

Jeg laget disse til konfirmasjonen, men da brukte jeg de store formene. Det ble litt vel mye i hver porsjon, tross om de var veldig gode. Fikk et herlig utbrudd av snnen til bror min som startet med en slik. Han klarte ikke stoppe spise, men sa hyt og tydelig etter muffinsen at n holdt han p sprekke. S det ble med den kakebiten p ham.

Jeg har i denne benyttet versjonen til min mor, som kjrer kremen i kjkkenmaskin en liten stund istedenfor piske inn for hnd. Da blir kremen litt lysere gul, men vel s god synes jeg.

Oppskrift under bildet:


Denne oppskriften er til ca. 18 stk.

Bunnen: 250 g. mandler, 250 g. melis, 4 eggehviter, 1 ss hvetemel, 1 ts. bakepulver

Fremgangsmte: Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis litt etter litt. Det blir da til en blank marengs. Vend inn hvetemelet som er siktet sammen med bakepulveret. Rr deretter inn de malte mandlene.

Fordel deigen i muffinsformene, stek midt i ovnen i ca. 20-25 min p 170 grader.

Smrkrem: 6 eggeplommer, 1,25 dl kremflte, 190 g sukker, 2 ts. vaniljesukker, 150 g. smr (jeg bruker bremykt).

Fremgangsmte: Ha alt (minus smret) i en kjele. Kok opp forsiktig under omrring til den tykner. Avkjles i kjleskap fr det myke smret rres inn. Deretter sprytes/smres kremen p kakene. Pynt med enten litt raspet sjokolade, eller mandler.

Hper det smaker.

#bakeglede #familie #kake #muffins #suksesskake #suksesskakemuffins 

 

 

 

Drikker du for mye kaffe?

Jeg leste her forleden at hvis du drikker for mye kaffe kan det miste den oppkvikkende effekten?

En person p 60 kg. kunne visst drikke ca. to kopper kaffe for fle seg kvikkere. Gr du over, s fr du ikke den samme virkningen.

Men slaget er ikke tapt tross om du har drukket i overkant. Du kan g p avvenning, men det tar faktisk fra noen dager til uker restarte kroppen. Det hadde litt med hvor mye kaffe du har drukket fr, samt delvis DNA et ditt.

Har du kaffeforbruket rundt den anbefalte grensen, er det mange fordeler som:

  • friskhet
  • mentalt fokus
  • kt motivasjon
  • mer energi
  • hyere puls

Jeg m nok krype til korset, og innrmme  at jeg har drukket en smule over den anbefalte grensen.... Avvenning, det m jeg tenke p tror jeg... men ikke i dag.

nsker deg en flott tirsdag:)



#kaffe #avhengig 

 

Jeg gir opp Gartneryrket....

Tross om jeg har vanskelig for innrmme det, m jeg nok bare krype til korset nr det gjelder mitt lille "gartnerprosjekt".

Jeg kjpte nemlig en eske som var komplett med 3 urner, fr og jord. Tenkte jo at jeg skulle ha min lille kjkkenhage. Tanken var jo god.

Men etter tre uker, ser de ut akkurat som nr jeg sdde de. Null tegn til liv. Vanning og slik har jeg gjort helt etter bruksanvisningen denne gangen. Det skjer ikke alltid ser du, men har vrt veldig nye n.

Kikker jeg p fingrene mine er de ikke grnne i det hele tatt, s det kan jo vre grunnen. Trodde jo de skulle bli det med rene, men s feil kan jeg ta.

M nok bare fortsette med kjpe urtene mine ferdig p butikken. Ingen selvhsting fra egen hage her i grden. Vel, hvis det ikke skjer et mirakel da.

S ja. Er vel p jakt etter en ny hobby ... som kan passe meg:)



#hobby #urter #gartner #pintrest

Herlig Laksegryte

I gr hadde vi en fantastisk middag som jeg nsker dele med dere. Poden i huset vil helst ikke ha noe fisk, men denne synes han var grei nok, s han spiste en liten porsjon. Konkluderer med at han synes den var bra da.

Jeg derimot, hadde vel litt over en porsjon, s dette var digg.

Jeg har skrevet ned oppskriften i kokeboken min, s jeg har nok "stjlet" den fra en plass, men har ingen kilder vise til.

Jeg laget oppskriften beregnet p 2 porsjoner. Hadde begge vrt like glad i fisk som meg, hadde jeg nok laget til 4. Jeg serverte ris til, men i oppskriften nevnte de at det ogs kunne serveres med couscous.

En annen ting var at det skulle vre 1 dl. hvitvin, noe som jeg ikke hadde i hus. Erstattet dette med vann. Den var god for det.

Oppskrift under bildet.



 

2 fileter skinn og beinfri laks

1 1/2 persillerot

1/2 pose snack-gulrtter

1/2 lk

1 hvitlksbt

1 persillestilk

1/2 ss karri

2 dl. vann

1/2 ss fiskefond

1/2 boks kokosmelk

1/2 ts. maisenna

sitrongress

frisk koriander

smr

salt og pepper

Fremgangsmte:

1. Salt fisken p begge sider. La den trekke i kjleskapet til den skal legges i sausen.

2. Skrell og skjr persillerot i ca. 2 cm. store biter. Skrell og finhakk lk og hvitlk. Knus sitrongresset med et knivskaft og hakk det fint.

3. Stek lk, persillerot, gulrtter, hvitlk, sitrongress og karri i 1/2 ss smr i en stor kjele. Tilsett vann, fond og kokosmelk.

4. La det smkoke under lokk i ca. 15 minutter til grnnsakene er myke.

5. Jevn sausen med maisenna, som er utrrt i 1/2 dl vann. Smak til med salt og pepper.

6. Legg fiskebitene i gryten og la fisken trekke i ca. 5 minutter.

7. Pynt med koriander.

Hper det smaker.

#mat #foreldre #foreldreogbarn #familie #familieogbarn #kamillenorge #helse #mammablogg #ungdom #barn #matglede 

Lrdagskos p sndag....

Da er sndagen langt p vei.

Vi hadde en flott dag i gr, fikk gjort unna siste shopping til podens til konfirmasjonen, pluss en frisrtime. N er ogs han klar for den store dagen. Det hele sluttet med en herlig lunsj/middag p NB Srensen.

Vi glemte oss litt vekk p vei hjemover, og handlet inn til lrdagskosen.

Vel hjemme, s vi p hverandre og ble jo enig om at lage noe n var ikke vits. Klokken var over fem, og en time siden restaurant besket.. Vi var fortsatt stappmette begge to.

S hvorfor ikke ta lrdagskosen til sndagsmiddag. Lasagne er jo veldig fleksibelt slik.

Jeg pleier bruke oppskriften som ligger p Matprat. Tilfrer litt mer grnnsaker, alt etter hva jeg har i hus. I dag ble det en halv paprika, litt brokkoli samt en gulrot. Jeg kjrer alle grnnsakene i stavmikseren, slik at de blir passe biter.

Lasagnen ble servert med hvitlksbrd og en god salat med ruccola og tomat. Drysser litt parmasan ost p toppen.

Oppskrift kommer under bilde:

Til 4 personer:

Kjttsaus:

  • 400 g kjttdeig
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk hakket lk
  • 2 bt finhakket hvitlk
  • 1/2 paprika
  • 1 gulrot
  • 2 kvister med brokkoli
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpur
  • 12 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss frisk basilikum
  • ca. 1 dl vann

Ostesaus:

  • 2 ss smr
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 5 ss revet parmesan eller annen hvit ost
  • 1 ts salt
  • 12 ts malt hvit pepper
  • 12 ts revet muskatntt

Fremgangsmte:

  1. Brun kjttdeig i olje p sterk varme. Kjr lk, hvitlk, paprika, gulrot og brokkoli i en stavmikser. Hvis du bruker den lille bollen kan du velge selv hvor store biter du nsker grnnsakene i. Fres grnnsakene i en gryte, tilsett kjttdeig, tomater, tomatpure, salt og pepper og vann. La sausen smkoke i ca. 10 minutter til den begynner tykne. Dryss over basilikum.
  2. Smelt smr i en kjele og rr inn mel. Spe med melk under omrring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal vre forholdsvis tykk. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
  3. Legg lasagneplater, kjttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost til slutt.
  4. Sett formen i stekeovn p 225 C og stek i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mr. La lasagnen hvile noen minutter fr servering.

Hper det smaker.

#mat #sndagsmiddag #sndagskos #matprat #familie #barn #hjem #familieogbarn #matglede #helse #underholdning

 

Grt Tips

Hei fininger.

Lrdag, og solen skinner igjen. Herlig. M nok p en liten ruslerunde i dag. Men sitter litt godt i sofaen med en liten kopp kaffe - enda. Det er jo helt skjnt med disse morgenene, som egentlig blir litt lange.

Her hos oss har vi en liten tradisjon med grt p lrdager. Jeg har for lengst forsttt at meg og tlmodighet ikke gr s godt sammen. Det vil si med denne grten. Mang en gang har jeg plutselig blitt opptatt av noe annet nr grten str og putrer, og ja. Du kan vel tenke deg resultatet. Koking over, eller at det setter seg i bunnen. Litt frustrerende.

Men n er problemet lst. Til og med jeg klarer st i ro i 5 min., og da er det nrmest gjort. Jeg gr etter anvisningen p pakken, og etter melken er oppi, gir jeg det et raskt oppkok mens jeg rrer. Deretter setter jeg grten i ovnen med lokk p.

Dette gjr jeg om morgenen, og nr det blir grt tid i ca. ett- to tiden er det kun et raskt oppkok som skal til.

S hver gang det er lrdagsgrt her, fler jeg meg skikkelig lur og bare smiler for meg selv. Hvis du ikke gjr det p denne mten, er det vel verdt prve. Det funker som bare det:)

nsker dere en flott lrdag......



#mat #mattips #hus&hjem #famile #hverdag #underholdning #interir #matglede

God kyllingrett av rester....

N er middagen servert og fortrt. Gode og mette er vi og er snart p vei ut drene til fotballkamp. Poden skal selvflgelig spille, og jeg skal vre heia mamma. Skal bli kjekt.

Jeg har en slik tabu om ikke hive mat. Det synes jeg i grunnen er veldig undvendig, og det knytter seg litt inni meg nr jeg m. Vi er jo kun to i husstanden, s det blir litt rester innimellom. Disse brukes p best mulig mte.

Jeg hadde to kylling stykker i kjleskapet og litt grnnsaker som i dag ble en herlig kylling gryte. Serverte med ris, hvitlksbaguetter (disse kjpte jeg p Rema til 14,90) og en enkel salat.

Oppskrift kommer under bildet.


Dette er beregnet til to personer. Det ble en liten porsjon igjen.

2 kyllingfileer kuttes i biter. Dryss litt salt, pepper og karri over, og fres  i pannen.

Kuttes i nsket str:

1/2 paprika

1/2 lk

1 hvitlksfedd

1 rd chilie (nsker du mildere smak reduserer du bare mengden, eller sterkere ker du)

1 gulrot

Fres dette i en passe stor gryte. Nr det er mrt tilfres 1/2 boks ananas, 1 mango, 1 ss. kokos olje, 1 ss. eple juice og ca. 5 dl veske (jeg brukte ca. 1 dl. med flte og resten med melk). La dette koke opp, og smkoke i to-tre min.Til slutt legger du kyllingen og to-tre buketter med brokkoli oppi. La det st putre i to-tre min.  Juster med vesken etter eget nske.

Tilpass med salt, pepper og karri underveis.

Hper det smaker.

#mat #kyllinggryte #kyllingrett ##matglede #familie

pita brd kan brukes til mangt

Heisan, og god lrdagskveld.

Pizza og lrdagskos, det er lrdag det.

Sitter og venter p at pizzaen skal bli klar. Det skal bli godt n kjenner jeg siden vi har vrt p farten i hele dag. Veldig koselig vre p besk, men ogs godt komme hjem igjen og slenge beina p bordet.

Tenkte jeg ville dele med dere et lite snack tips i dag.

Hos oss kan dette vre kveldskos eller istedenfor brd til supper, gryteretter osv.

Hvis du tar et pitabrd, smrer et tynt lag med olivenolje og drysser p et tynt lag med enten pizzakrydder, basilikum eller oregano.(bruk det du liker best). Settes i ovnen p ca. 220 grader i noen f minutter.

Da er det ferdig. (smaker best varmt)



Det beste er jo selvflgelig hjemmelaget. Men det fungerer ogs med ferdigkjpt.

Oppskriften jeg pleier bruke er fra Trines Matblogg:

  • 25 gram gjr
  • 3 dl skummet melk
  • 1 ts salt
  • 1 ss smr
  • 400-450 gram hvetemel

Fremgangsmte:

Jeg bruker kjkkenmaskin, og blander alt. Det skal bli en glatt rre. Heves i ca. 10 min. Rull deigen til en plse og del i 8 like store deler. Kjevle ut, og legg de p brett. 4 p hvert brett. Stekes i oppvarmet ovn 270 grader i 5-8 minutter.

Hper dere likte tipset mitt. Det er en favoritt hjemme hos oss.

nsker dere en flott lrdagskveld.

#mat #snacks #matblogg 

 

Smoothie favoritt - forfriskende frokost

Hei og god morgen.

Da var det lrdag morgen , og enda er det helt rolig i nabolaget. Kaffen str og putrer, og jeg sitter her og koser meg min desidert smoothie favoritt. Frisk og god, s denne anbefaler jeg dere prve. Oppskrift er under bildet. 

Snnen i huset sover sin steste svn, s det er nok noen timer fr han vkner.

Dagen i dag gr nok med til gjre de siste forberedelsene til konfirmasjonen. Servietter og bordkort m kjpes inn. Tror nok jeg skal f meg en treningskt, og en liten gtur ogs.

nsker dere en fantastisk lrdag, og lrdags morgen.

  

Til en porsjon:

fyller opp litt over halvveis med frossen mango

1/2 presset sitron

3 spiseskjeer vanilje yoghurt

2 spiseskjeer med solbr saft (jeg bruker den p bildet)

ca. 2 dl. eplejuice (jeg bruker kologisk)

Hper det smaker:)

#smoothie #frokost #mat #matblogg 

Tips mot hvitlksnde

Jeg leste for en liten stund siden om et tips mot hvitlksnde. Mtte jo teste det frst for vre sikker p at det virket, og det gjorde det faktisk.

Sammen med maten, eller direkte etterp spis eple eller salat. Etter 30 min. er du luktfri.

Genialt:)

nsker dere en fantastisk tirsdag.



#tips #hvitlksnde #kjerringrd

 

3 rd - slik spiser du deg klokere......

I flge Illustrert Vitenskap er det vitenskapelig bevist at det er faktisk 3 typer matvarer og matvaner som gjr at du gir hjernen din de beste mulighetene til prestere. Men de vitenskapelige bevisene for at noen matvarer smrer hjernefunksjonen bedre enn andre, er fremdeles f.

Tre hjernevennlige kostrd kommer de allikevel med:

1. Spis grnnsaker - hold blodsukkeret stabilt gjennom hele dagen. Ved innta gode langsomme karbohydrater fra frukt, grnnsaker og kornprodukter.

2. Mange mltider hver dag - Dette gjelder ogs for holde blodsukkeret stabilt gjennom hele dagen. Anbefalt er et lite mltid hver 3-4 time.

3. Fett er essensielt for hjernen. Umettet fett som finnes i oljer, fisk osv. Mettet fett kan fre til store skader p hjernens hippocampus som er knyttet til vr hukommelse.



 

#vitenskap #mat #klok #hjerne 

St Kylling Gryte

Sist uke hadde jeg forening og serverte denne kylling fristelsen. Var litt skeptisk, m jeg innrmme, men den var veldig god.

Jeg serverte retten med  ris, en salat og foccasia brd. Oppskrift under bildet.

 



Oppskriften er til ca. 6 personer.

4 kyllingfileer skret i biter krydret med salt og pepper freses i panne

salsa/saus

2 mango skrellet og i biter

2 granatepler (frene)

2 chili

salt

pepper

1 ts. sukker

1/3 l matflte

Fremgangsmte: Smelt smr, ha i frukt og chili og stek til det er varmt. Frukten skal ikke ta farge.

Ha p sukkeret, salt og pepper

Hell over matflten. Blir det for lite med angitt mengde - ta litt mer enn oppskriften

Varm opp

 

Hper det smaker:)


#mat #kylling #oppskrift  #familie #matglede 

Hjemmelaget sorbet is - s enkelt

Det er jo lille lrdag, og da bestemte vi oss for at vi kunne unne oss noe godt etter kvelds. Det er jo lov, spesielt nr det er s enkelt, og rett og slett ikke s usunt. Tross om jeg synes at vi kan unne oss litt innimellom blir jeg jo veldig glad nr det gode faktisk ikke bugner av kalorier og sukker.

Hjemmelaget sorbet is kan lages p minuttet.

Du trenger:

1 beger 0,5 l vanilje yogurt

om lag 3/4 av en pose frsne jordbr (jeg kjpte p rema 1000)

Has i en skl med litt hye kanter, bruk stavmikser til blande. Vips - s er den ferdig.

Du kan justere mengden med jordbr helt etter nske. Det er og mulig benytte naturell yogurt, og stne til med vaniljestang, vaniljesukker og melis.

Enjoy!



 

 

#mat #is #hjemmelaget 

 

Honningproduksjon p flyplassen

Som frste flyplass i Skandinavia lager Stavanger lufthavn, Sola sin egen honning.

Bikuber str langs rullebanen og tusenvis av bier tar av og lander her p jakt etter nektar fra blomster i nromrdet. Honning hstes fra kubene, og blir tappet p glass ved KL bigrd i Sandnes.

En av grunnene til lage honning er at da er det mulig overvke om det er forurensing i luft, regnvann, blomster eller pollen som er der. Honningen er testet og funnet ren.

Biene m besker over 20 millioner blomster - eller ta over 60 000 flyturer for produsere 1 kg honning.

Bikubene str i nrheten av et landskaps-vernomrde, der rundt 185 fly tar av og lander hver dag til/fra over 70 forskjellinge destinasjoner. Biene p sin side tar ca 40 turer hver, nr nektar og pollen er "i loft" - og flyr indirekte til ca 4000 blomsterdestinasjoner.

S neste gang du er i Stavanger er dette kanskje det du br kjpe med det? Kan blant annet kjpes p flyplassen.

 #flyplass #sola #honning #mat

Derfor er middelhavsmaten verdens sunneste!

Visste du at middelhavsmaten er en av verdens sunneste? I tillegg smaker den jo s godt, synes jeg.

Maten er laget av de rvarene som er tilgjengelig. Her frtses det i grnnsaker, frukt, olivenolje, bnner, fullkort, ntter, fisk og skalldyr, i tillegg til litt melkeprodukter, kjtt og vin.

I flge forskning beskytter den mot flere typer kreft, forebygger demens,  genial mot blodpropp, gjr det lettere holde vekten, styrker beinmassen, beskytter mot diabetes og ikke minst forlenger livet.

Kvinner fr en stor fordel av spise denne typen mat. De eldres saktere, da de har betydelig lengre telemetrer enn dem med usunt kosthold.

Jeg setter et lite sprsml med mengder, da jeg vet at for eksempel grekerne er kjent for mye mat til mltidene.  Men alt med mte regner jeg med, her ogs.



#mat #middelhavet #sundt 

Rask, god og enkel kyllingrett

I dag vil jeg dele en rask og enkel kyllingrett med dere. Den tar ca. 20 min. som passer perfekt i en travel hverdag. I flge min snn smaker den himmelsk, s jeg stoler p ham:)

Oppskrift under bildet.



 

til ca. 4 personer:

3-4 kyllingfileer

ca. 0,3 kremflte (for en lettere variant bland 50/50 m/melk)

ca. 1 dl. m/Sweet & Sour Saus

1 ss. soyasaus (kan slyfes)

1 rd paprika

en liten purre

1 liten boks annanas

Fremgangsmte:

Skjr kyllingfileten i sm stykker. Krydres og  surres i panne. Hell over kremflten, sweet & Sour Sausen og event. litt soyasaus. Kokes i ca. 10 min.

Bland s paprikaen, ananas og purren. La det st putre noen f min.

nsker du litt sterkere variant, ta i litt mer sweet & sour saus.

Serveres med ris og salat, event. litt godt brd.


#mat #kyllingrett #mestring 

Hper det smaker:)

 

8 grunner til nyte morgenkaffeen

Jeg er en av de som synes morgenkaffen er et lite must. Lukten og flelsen gjr noe med meg. Nr jeg kom over et innlegg om positive ting kaffe gjr eller kan gjre med oss, er det jo fantastisk. Derfor tenkte jeg dele med dere her, slik at dere kan nyte den koppen, enda litt mer.

- kaffe er full av antioksidanter

- kaffe og kaffe lukt kan gjre deg mindre stressa

- kaffe ker energien, og gjr deg smartere

- kaffe ker den fysiske styrken

- kaffe er fylt med viktige nringsstoffer

- kaffe beskytter leveren din

- kaffe hjelper mot depresjon

- kaffe forbrenner fett

S er dere som meg, bare nyyyyt.... nsker dere en fantastisk tirsdag.

 

#kaffe  #mestring 

 

Jeg er stolt av deg mamma!

Jeg innrmmer det gjerne, lage pannekaker har vrt mitt verste mareritt, helt til n i uken. Takket vre http://mediakaos.blogg.no som kom med tips om flere egg oppi rra, gikk det som smurt p torsdag.

Nr poden til og med kommer med kommentaren at han er stolt av meg, da vet jeg at jeg har "naila" det. Jeg tror og at han ser for seg mange pannekake middager fremover.

Vi har hatt en liten spk her hjemme, om de pannekakene mine. Trstende ord har jeg og ftt som: du prver jo hvert fall, og de er jo gode p smak.

Vi lrer jo s lenge vi lever, s det er jo jeg et skikkelig bevis p. S n kan vi jo ha det litt oftere enn en gang i halvret kanskje. M bare ikke glemme det med egga, det er jo fort gjort.

M og tilfye at denne lever jeg lenge p:)

nsker dere en fantastisk lrdag.

PS. Tror dette var den frste - og verste..... men de forsvant s fort at jeg ikke fikk tatt bilde av de beste:)) Men den ligner jo litt denne og da.....

 

#mat #pannekaker #mestring 

Frisk Salat med Vannmelon

Hva med lage en ny vri med salaten.

Denne er frisk og fantastisk god. Jeg har brukt den bde til pai, kylling gryter og gryteretter med kjtt.

Oppskrift under bildet.

 



Oppskrift til 4 personer:

I pakke med baby leaf-salat (Bama)

ca. en halv vannmelon (liten)

1/2 rdlk hakket

Feta ost som strs over      bladene

Dressing: 1 ss. olivenolje, 1 ts. sitron, 1 ts. honning - salt og pepper.

Hper det smaker:)

 

#mat #salat #vannmelon 

Banners  for  Mammablogger-awards  2018
Banners for Mammablogger-awards 2018