Prekestolen

Er du i Stavanger området anbefales virkelig turen til Prekestolen.

Som du sikkert vet, filmet Tom Cruise og gjengen noen klipp herfra som skal være med i filmen “Mission Impossible”. Traileren av filmen kan du se HER.

Jeg tror den kommer ut i løpet av sommeren, og hvem vet om det kommer enda flere turister etter de får se klipp av herligheten vi har her.

Fra Stavanger og inn tar det ca. 1 1/2 time hvis det klaffer med båten. Da tar vi inn til Lauvås – Oanes.

Det er og muligheter å ta båten inn til Tau og kjøre derfra. 

Ønsker du ikke å gå turen, er det alternativer. Båt fra Stavanger Sentrum eller helikopter. Valget er ditt. 

Turen opp tar mellom 1 til 2 timer. Det er avhengig av formen.

Det er noen få bratte partier, men en grei og behagelig tur. Første gang sønnen min var med var han rundt 7 år.

Gode sko og klær er viktig å huske på, alt etter værforhold. På de verste dager anbefaler jeg ikke turen. Ta forhåndsregler, og hør på anbefalingene.

Jeg legger ved noen bilder. Legg merke til siste bilde. Her er det klart til et hopp. Dette er et vanlig skue fra Prekestolen. Du kan være heldig.

 

Bilde fra selve platået:

 

Kart over området og Prekestolen:

Prekestolen er en meget spesiell fjellformasjon som ble oppdaget omkring 1900. Den er Rogalands og Ryfylkes mest besøkte attraksjon og naturopplevelse, den har loddrette fjellsider som stuper ned i Lysefjorden ca. 600 meter ned. Toppen er nesten helt plan og er ca. 25×25 meter i areal. Det er en sprekk mellom selve Prekestolen og fjellet, og lenge var man redd for at den en dag ville falle ned og forårsake en enorm flodbølge. Sprekken har blitt undersøkt og Prekestolen henger sikkert nok. Det går buss fra Tau til Prekestolhytta som eies av Stavanger Turistforening flere ganger daglig. Stor parkeringsplass ved hytta. Det er ca. 2 timers tur på en flott tilrettelagt sti opp til Prekestolen. Stien er steinsatt og over myrene er det kavla med store stokker som kan minne om flotte broer. På det mest luftigste langs stien er det satt opp gjerder. I feriene er det så mange som tar turen hit at man kan risikere og gå i kø. På engelsk heter Prekestolen “Pulpit rock”.   

Tekst hentet fra Forsand Kommune sine hjemmesider.    

 

Dette er på vei oppover:

 

Tatt fra toppen:

 

 

En gang vi var oppom traff vi på noen “base hoppere”. Det var en fantastisk opplevelse.

De fikk alle folka med seg, snakket med alle og dermed når de skulle utføre hoppet, hadde de alle som heiagjeng.

Min sønn på første bildet fikk prøve utstyret, og dere kan tro det var en stolt og engasjert gutt. Han lurte på om han bare kunne hoppe, da slapp en av de andre….. Ikke helt godtatt av mor kan du si……… Dette var i påsken et år, og været var fantastisk. Da passet det jo at en av de hoppet i en gulaktig drakt. Det så ut som en påskekylling når han seilte nedover:)

 

 

video:MVI_0958

Håper dere likte innlegget, og ikke minst at dere vurderer turen. Kan virkelig anbefales.

 

#stavanger #Rogaland #serverdigheter #turer  #Lysefjorden #reise #familie #tur #reise  #prekestolen #pulpitrock

18 kommentarer

Siste innlegg