Jeg leste her om dagen at det er lilla som i år gjelder på matfronten. Rødkål, rødløk, bjørnebær, blåbær, solbær, aubergine, villris og granateple er noen eksempler på mat som går under denne kategorien.
Det er helse og supermarkedkjeden Whole Foods som har utropt lilla mat til en av årets store mattrender. De anbefaler også å spise i så rå og ubearbeidet tilstand som mulig. Helst med skallet på hvis det er der fargen sitter.
Grunnen er fargestoffet som gir mat blå og lilla farge, antocyaniner, er antioksidanter som har helsebringende egenskaper.
Inntak av mat som er rik på antocyaniner har positiv helse effekt på oss, som lavere risiko for diabetes, fedme og hjerte og karsykdommer. De kan også virke betennelsedempende.
Så utenom at det er sundt, gir det også fine farger på bordet. Derfor vel verdt å ha det i tankene i hverdagen.
Ønsker dere en flott torsdag.
#lilla #grønnsaker #helse #helseeffekt
Du verden..jaja..lilla er jo en kul farge, så..bare synd at kroppen min reagerer kraftig på rå grønnsaker, så den optimale effekten blir jo borte for min del – men absolutt en viten å ta med seg i hverdagen =)
Ha en flott, ny dag =)
😀 !!
Ja her er et bare å hive innpå 🙂 Jeg liker alt som du har beskrevet her så 🙂
Etdiktomdagen: Ja det er veldig godt… og fin farge:)) Ha en flott dag.
Helene: å så dumt…. det er veldig godt i tillegg…. Ha en flott dag du også..
Her var det mye godt.
Jeg liker også alt, men rød løk har jeg alltid i kjøleskapet.
En av mine favoritter er finhakket rødløk med litt kruspersille som tilbehør til pølser i brød.
Snadder 🙂
Jørn Aasland: oi det hørtes veldig godt ut… ja jeg og foretrekker rød løk:))) Ønsker deg en flott dag.
Ja det er mat som frisker opp med fin farge! Ha en god dag!
dvergpinschere i mitt hjerte: Ja ikke sant… godt også… Fin dag til deg også:))
Elsker rødløk! 🙂 Særlig på hamburgere! 🙂
elisebr: Der er jeg så enig med deg:) Men også oppi salater…. det er også digg:)
Så et program der de genmanipulerte tomater til å bli lilla/blå pga den egenskapen. Tror de hadde krysset de med blåbær. Tanken var at barn får i seg mye ketchup og tomatsaus, så på det viset ville de få enda mer antioksidanter. Men er skeptisk til å tukle med naturen, naturlig lilla/blå er nok best 🙂
Ha en kjempefin dag
Mia: Er enig med deg der…. men det er jo alternativer da…
liker ikke sånn løk, finnes andre muligheter og holde seg frisk ja:)
liveterherlig93: ja, men det er andre alternativer som er greie også. Helt enig:))
masse godt her ja ) men i dag blir det masse grønt og orange på min talerken,får kjøpe noe lilla ved neste handletur
fruensvilje: Hørtes jo ganske sundt ut det også:)))
Spiser kun løk som er lilla..ellers lite egentlig 🙂
frodith: Litt likt her… men greit å vite…kan jo være litt obs på det:))
Fint du skriver litt om dette 🙂 Er veldig greit å ha fokus på slike ting, også spiser vi jo gjerne mer grønnsaker og bær også da 😀
Statera Marit Ebeltoft: Ikke bare er det sundt, men godt også. Det er greit å ha det i bakhodet når en planlegger og lager mat.