En vellykket “jentetur” til Ikjefjord, Sogn og Fjordene

Hei dere.

I helgen var vi en liten jentegjeng som var på besøk til ei venninne som har fått seg et gårdsbruk i Ikjefjord som ligger i Sogn og Fjordene i en fjordarm på sørsiden av Sognefjorden.

Alt på hele turen var bare helt perfekt. Været, plassen selskapet og ikke minst vertskapet. Jeg tror nok at hun hadde litt mer kjøkkentjeneste enn oss, og tilberedte de nydeligste retter. Så gode og mette ble vi også.

Gårdsbruket holder de på å pusser opp, så vi ble innlosjert på to hytter som hører til gården.

Dagene ble brukt til litt fjellturer, bading, soling, spising og masse skravling. Dagene de bare føyk avgårde.

Jeg legger ved noen bilder fra turen, for jeg tror bildene sier mer enn ord.

 

Her er den ene hytten. Se den utsikten:

 

Reisen vår startet om bord på Fjordline som vi tok til Bergen. Ønsker du ikke den lange kjøreturen er dette absolutt å anbefale. Kostnaden på bil og tre passasjerer tror jeg er overkommelig og ikke langt fra det som en betaler for bensin, ferjer og bommer. I tillegg får en kose seg på cruise noen timer:

 

Siden båten gikk så tidlig hadde vi på forhånd bestilt frokostbuffe:

 

Når vi ankommer Ikjefjord plasserte vi bagasjen og tok oss turen opp til stølen som tilhører gården. Det var en liten kjøretur oppover i fjellheimen, for deretter en gåtur i en halvtime. Om vi var litt svette når vi kom opp på toppen, var det verdt hver dråpe. Nydelig plass med flere støler samt en bekk hvor det var mulig å ta seg en dukkert. 

På vei oppover:

 

Meg på toppen. Stølene i sikte……

 

Disse to tilhører gården. 

 

 

Bekken som visstnok skulle ha vært badeplass for budeiene:

 

Ikjefjord var en utrolig vakker bygd. Hyttene lå litt i høyden så vi hadde fantastisk utsikt.

 

 

 

 

 

 

Lørdag morgen og lørdag kveld gikk vi opp til et jorde som det kunne være hjort. Vi var litt uheldig da vi kun skimtet en som la på sprang når vi kom. 

 

Når vi først var så nærme fjorden måtte vi jo ta oss en dukkert. Jeg er vel ikke den største badeglade, men fikk meg en dukkert. Det var kaldt og godt. Noen hadde opptil flere. 

 

 

Denne bygningen er brannstasjonen i bygda. Litt spesiell, men den ligger jo veldig nærme sjø.

 

 

 

Utsikt fra hytta. Begge kveldene hadde vi de nydeligste solnedgangene du kan tenke deg.

 

Vertinnen tryllet frem fantastiske retter…?.

 

 

 

Her sitter hele jentegjengen (uten meg da). Tusen takk for turen jenter. Denne lever jeg lenge på:)

 

#jentetur #ikjefjord #sognogfjordene #sognefjorden #vestnorge #norgesferie #reiseglede #fjordline #stavangerinmyheart

 

 

 

På jakt etter joggekroppen – uke 4

Tenk nå har jeg holdt på med jogging i omlag 4 uker.

Fra å gå fra en litt anti jogge holdning når det gjelder meg selv til å se litt frem til joggeturene er en seier for meg. Det var i grunnen det som var målet.

Denne uken jogget jeg 4 dager siden jeg har vært på tur. Når jeg startet hadde jeg økter på 2×2 minutter vekselsvis jogging og gåing. Jeg har gradvis minsket gå tiden, og siden vannet er litt over 3 kilometer har det gitt meg anledning til å øke antall joggeøkter. 

I dag ble det 7 joggeøkter på 2 minutter hver pluss 2 joggeøkter på 1 minutt hver. Gå tidene er redusert til 1 minutt og innimellom litt under.

Som dere ser går det fremover. Naturen nytes, og jeg klarer å holde fokus med å ikke ta for mange bilder. Men noen blir det.

Målet mitt er nådd, så jeg krysser fingrene at jeg har funnet min måte som gjør at jeg fortsetter. Hvis jeg plutselig suser kilometer etter kilometer og blir litt for kry av meg selv, kan det hende at jeg kommer med et innlegg for å fortelle om det. Hvem vet?

Har du samme holdning som jeg hadde før jeg begynte har jeg lyst å komme med noen råd. Ikke gap over for mye. Sett deg mål som er oppnåelig. Ikke se på andre som suser lett forbi, men vær kry over de små fremskritta du får. 

De andre tenker på seg, og jeg tror ikke de ofrer deg så mange tanker. Sist men ikke minst. Masse lykke til. Jeg tror du klarer det!

#joggekroppen #trening #antijogging #jogge #treningsmål #kroppoghelse

 

 

 

 

“Randabergbabes” inntar Ikjefjord…..

Hei dere.

Som du skjønner skal vi på tur i helgen.

Navnet vårt er i grunnen en liten intern hemmelighet, men jeg regner med at du ikke sier det til noen. Når vi er sammen skrus nemlig tiden tilbake til barne og ungdomsskole tiden vår, siden det er her vi ble kjent, så da kan vel et slikt navn passe? 

De siste årene har vi samles ca. annenhver måned pluss at vi er ofte å se sammen på forskjellige arrangementer. 

Nå har et av medlemmene fått seg et småbruk oppe i Ikjefjorden, og i helgen skal vi oppom henne for å passe på at alt står bra til. Selvfølgelig også nyte idyllen de har fått.

Med plassering ved en fjordarm på sørsiden av Sognefjorden regner jeg med at plassen er fantastisk. 

Vi har jo fått sett noen bilder, så jeg tror vi skal få kose oss her. I tilfelle vi trenger noe mat og slikt er det kun 15 minutters kjøring til nærmeste Joker. 

Turen oppover starter i natt. Vi skal nemlig ta Fjordline opp til Bergen så vi får med oss et cruise på veien. Det er ikke så verst bare det.

Med værvarsler som lover oss sommer kan du bare tenke deg hvordan denne turen blir oppover. Fjordnorge på sitt beste.

Når vi ankommer Bergen skal vi kun innom en Felleskjøp butikk siden vi har fått ordre om å kjøpe med oss settepoteter. Om det er dette vi skal gjøre i helgen vet jeg ikke, men uansett tror jeg nok det blir en fantastisk tur med denne gjengen. Jeg er litt glad at det er ei som er vokst opp på gard. Hun har allerede fått ansvar for innkjøpet, og at vi kjøper med oss rette sorter.

Så nå har jeg pakket ferdig sekken, og sitter her i grunnen og gleder meg. Noen timer på øyet, så er jeg klar.

Ønsker dere en fantastisk helg…. i strålende sommervær.

 

Som dere ser er jeg klar for CRUISE……. Ikjefjord here we come…….

 

 

 

 

Kongegraven på Randaberg

I helgen var vi på en flott tur langs kysten av Randaberg. Jeg laget et innlegg fra turen som du kan lese HER.

På ruten kommer en forbid en Kongegrav, som vi finner flere av langs Jærkysten. Graven ligger på Vistvik, ikke langt fra der jeg er vokst opp.

Denne graven er aldri undersøkt, dermed er det ikke med sikkerhet at historien stemmer. Det sies at det er Kong Grøde som var gravlagt her I denne røysa og dermed har den fått navnet “Grøderøysa”.

“Grøde” betyr på gammelnorsk stein, så det er nok på grunn av steinrøysa den har fått navnet.

Graven tror vi stammer fra folkevandringstiden ca. 400-600 e.Kr, da den er lik flere andre langhauger lenger sør på Jæren. Det antas også at den er bygget for flere begravelser I perioden.

På toppen av røysa er det et hull/inngang. Dette var nå dekket av litt stein som har falt ned. På langsiden vendt mot sjøen er det også en inngang som også var stengt av noen stein.

En kommer ikke langt inn, men det er laget et tomrom i hver av inngangene.

Legger ved litt bilder, samt en liten søt historie fra min barndom. Det er mitt første møte med Kongegraven når jeg var omlag 5 år gammel. Følelsen ved dette møte kan jeg kjenne  enda, og har aldri gått direkte bortom den igjen før nå.

Et steinkast fra Vistvik med sjølinje, bunkere og ikke minst en Kongegrav vokste jeg opp. Jeg tror jeg var omlag 5  år den gangen hele familien skulle på en aldri så liten utflukt ned til sjøen. Vi hadde jo ofte det, men denne gangen ble vi lovet å besøke Kongegraven som lå litt lenger vekke enn vi pleide.

Når en er ca. 5 år og blir fortalt at vi skal til en Kongegrav kan du jo tenke forventningene. Jeg så selvfølgelig for meg en Konge, en krone, gull og edelstener.

Ivrig sprang vi opp på graven og fant hullet som vi hoppet oppi. Jeg husker at jeg kikket rundt, men det var helt tomt. Ingen Konge og ingen Krone. Ei gull eller edelstener.

Skuffelsen sitter i enda. 

Så hvis du lurer, finnes ingenting I disse hulla eller inngangene, bare for å avkrefte det.

 

Her står jeg på toppen. 

 

Hullet på toppen. Årene, vær og vind har gjort at en del stein har kommet oppi hullet.

 

Dette er inngangen ved sjøsiden. Her sto det et advarselsskilt om at det ikke var trygd å gå inn siden det kunne forekomme steinras.

 

#randaberg #kongegrav #jærstrender #gravkammer #rogaland #historie #kongehistorie #norgeshistorie #vestlandet

 

 

Langs kysten av Randaberg – Viste til Tungenes Fyr

Hei dere.

I går var vi på en aldeles herlig tur langs kysten av Randaberg. Vi startet på Viste Strandhotell og endte opp på Tungenes Fyr. Denne ruten går langs hele kysten, og her startet vi med en flott sti, hoppet litt på svaberg, ulendt terreng, rullesteiner og sandstrender. Veldig varierende kan du si.

Turen tok omlag 4 timer, og været var perfekt til en gåtur. Litt vind her og der, så det var friskt og godt.

Jeg legger ved noen bilder og håper dere liker turen.

 

Starter bildeserien med et lite bilde av meg. Her har vi kommet oss til Bø. For å unngå kuene gikk vi i steinrøysa som vi ble enige om at kuene ikke klarte å traske i.

 

 

Her startet turen, ved Viste stranden. Det blåste friskt og godt her, og som dere ser er det noen tøffinger som bader. Vi kjente på vannet og konstaterte at temperaturen var: Kald.

 

Her har vi kommet oss til Raustein. Å gå langs sjøen gir en indre ro. Innimellom glemte vi oss litt ut for praten gikk livlig, men jeg tror vi fikk med det meste.

 

 

Her har vi kommet til Vistnes som fremstår som en liten “sørlandsidyll”, tross om vi er på Vestlandet. Det er mange både fra Randaberg og Stavanger som har hytter her, og vi har full forståelse for hvorfor. 

 

 

 

Når vi har kommet forbi Vistnesbukta kommer vi til ytterpunktet på kartet. Vindhardt, og her stopper stien. Heldigvis skal vi gå langs kyststripen, så vi vet vi kommer frem en gang. Dette er ytterste punktet med det lille fyrtårnet.

 

Det er og flotte blomster langs ruten. Noen som vet hva denne heter?

 

Vi runder neset og kommer til Vistvik. Her er det noen sandstrender, men  også mye Svalbard. 

 

 

Videre på turen er vi innom Bø. En variasjon av vilt landskap, fine bukter, Børaunen før vi kommer til Sandestranden. Legger ved noen få bilder her siden da gikk jeg tom for strøm:

 

På Bø kommer en innom viker som dette. 

 

Langs hele kysten finner en Bunkere etter krigens dager i ulike størrelser og fasonger:

 

Jeg synes dette bilde av kuene var litt stilig med sjøen i bakgrunnen:

Turen sluttet på Tungenes Fyr. Vi hadde satt en bil her, slik at vi slapp å gå tilbake. Før vi tuslet ned til bilen fikk vi en kaffekopp inni denne kjekke rasteplassen som de har satt opp:

#randabergrundt #Randaberg #stavangerinmyheart #Rogaland #kystnorge #reiseliv #jærstrender #Norge #vestnorge

 

 

Randaberg Kommune ligger som Jærens nordre spiss, med Stavanger som nærmeste nabo. Dette er den minste fastlandskommunen i Norge.

 

På jakt etter joggekroppen – uke 3

For hver uke som jeg kan skrive et nytt innlegg om “på vei til joggekroppen” blir jeg så kry av meg selv. Hadde jeg kunnet hadde jeg nok tatt en salto eller noe slik bare for å bekrefte det ytterligere.

Tross om denne uken har vært litt verre da foten min ikke har vært helt på lag med meg, har jeg holdt stand. Om jeg i begynnelsen av uken hadde litt problemer, tok jeg runden. Var litt snill med meg selv, og lot foten bestemme. Men runden skulle jeg ha.

En dag tok jeg helt fri, og det var på selveste 17.mai. Tenkte at hvis jeg tok runden så hadde jeg nok hatt flere hundre tilskuere.

I uke en startet jeg smått med 2×2 minutter vekselsvis jogging/gåing i 20 minutter. Fra denne helgen da foten min har vært mye bedre har jeg mindre gåtid mellom øktene, noe som har resultert i en ekstra joggeøkt. Så litt fremgang er der.

I ukedagene tar jeg runden rett etter jobb. Da har jeg funnet meg et ganske så flatt vann her i Stavanger som er omlag 3 km. I helgene blir det morgenturer langs sjøen her jeg bor. Disse er litt tøffere da det er mye opp og ned. Men vet du, jeg klarer det. Litt kry skjønner du.

Etter omlag tre uker har mine meninger om jogging endret seg litt. Jeg vet at jeg ikke kommer til å springe maraton, men jeg har bare lyst til å komme der at jeg synes jogging er kjekt og herlig. En enkel måte å komme seg på trening. Men det viktigste er at jeg skal synes det er kjekt. Jeg har aldri synes at jogging har vært noe, så bare det å komme seg ut å jogge er en seier.

Du kan lese mitt første innlegg HER. Her forteller jeg grunnlaget jeg startet med.

Ønsker dere en fantastisk dag. Jeg kan garantere at det er flott, siden jeg har vært ute på en lite joggerunde allerede i dag.

Et bilde fra turen min i dag. Kan det bli bedre i disse omgivelsene………. Dette bilde er tatt i “gåtiden” min…….. 

#joggekropp #stavangerinmyheart #Hafrsfjord #trening #jogge #treningsglede

Har du også gitt hushjelpen fri i finværet?

Hei dere.

Jeg sier bare wow. For noen herlige dager vi har hatt. Sol og sommer, shorts og singlet har vært fremme og jeg tror også at sandalene har fått en runde og to.

Når det er slikt et vær skjer det ofte at jeg lar hushjelpen få fri. Det er så mye annet kjekt å finne på enn å være inne. Hagearbeid, en tur på stranden og mange andre kjekke uteaktiviteter.

I dag så jeg resultatet etter disse herlige dagene. Skittentøyskurven hadde hopet seg opp og ting lå ikke akkurat der de skulle. Og ikke minst, gulvene skulle absolutt sett både støvsuger og vaskekluten. 

Dermed har dette vært mine sysler disse morgentimene……

Vi har hatt det litt disig i frem til nå i dag, men jeg regner med at solen kommer til å titte skikkelig frem ganske så snart. Så da er jeg absolutt klar for uteaktiviteter igjen. 

Er dere også slik at dere slakker på litt med hushjelp faktene når været viser seg fra sin beste side?

Ønsker dere en strålende søndag…….. og husk husarbeidet kan vente…… jeg tror ikke det er noen som tar det for deg….

#hushjelp #sommerdager #strand #soldager #husmor #mamma

Ikke i år heller…..

Jeg kom til å tenke på at i år som i fjor, som i forfjor og som i grunnen de fleste 17. mai vi har hatt har jeg latt sjansen gå fra meg til å spise is. Jeg som er en absolutt is elsker, som finner plass til det å spise is på de mest tenkelige tider og plasser. 

Jeg er også veldig ivrig til å fortelle til alle og enhver som vil høre på at i dag, ja i dag kan dere spise så masse is dere vil. Barna liker spesielt godt å høre dette.

Jeg kan også ha en oppsummering i slutten av dagen for å høre hvor mange is de har spist. Og jeg hører, for jeg er virkelig interessert i dette tema siden jeg elsker is. Men jeg, nei jeg glemmer å spise is.

Så i disse morgentimene har jeg fundert litt på hvordan jeg klarer å glemme dette, år etter år. Men svaret finner jeg ikke.

Jeg vet bare det. Til neste år har jeg lovet meg selv at også jeg skal spise is på 17.mai. Jeg tror faktisk jeg skal sette dette på nyttårsforsetter til neste år.

Ps. jeg begynner faktisk å glede meg til neste års 17.mai. Jeg skal ikke bare ha en is, men så mange jeg orker. Det kan bli mange det……

Ha en flott dag dere. Ta dere gjerne en is….. 

#is #nyttårsforsett #17mai 

 

Når utstyret piper…..

I hele ettermiddag, frem til omlag en halvtime siden har vi her i huset gått rundt å hørt på en intens piping. 

Ikke så høy, men du vet når du setter deg ned så blir du helt ør i hodet. Den har faktisk vært så lav at vi var litt usikker på hvor den kom fra. Men vi bestemte oss for at det måtte komme fra bakerovnen. Dette var etter vi begge to hadde hatt hodene våre inne i både bakerovnen og mikroen. 

Men vi var ikke helt sikker.

Dette startet samtidig som jeg skrudde av bakerovnen etter middagen. 

Selvfølgelig ble alle knapper trykket på, men pipingen den fortsatte.

Jeg tror jeg tenkte at den stoppet nok opp, så jeg gikk ut og holdt på med litt hagearbeid i noen timer. Lyden var i grunnen glemt når jeg kom inn. Helt til jeg satte meg i sofaen. Du vet. En slik lyd som du nesten ikke hører, men allikevel er så irriterende. 

Det ble jo litt trykking igjen da, med samme resultat.

Mens jeg sto der kom jeg på en mulig løsning. Min gode naboer som hadde hjulpet meg med dotter tidligere. Kanskje han kunne hjelpe? han hadde jo klart det umulige før. Det kan du lese om HER.

Så tenkt, så gjort. Han kom bortom, så var det samme prosedyren igjen. Hodene inni bakerovnen og mikroen. Trykking på knapper. Til og med en “handyman” klarte ikke å få vekk pipelyden. Vi kom på at vi kunne ta ut kontakten, og vet dere. Til og med uten kontakten i peip det. 

Vi måtte jo summe oss litt før vi måtte innrømme at bakerovnen ikke var mistenkt lenger. Vi kikket på hverandre, på bakerovnen og jeg tror at vi begge to var temmelig forundret.

For å si det slik så tenker to bedre enn en, og synderen lå i skuffa under oven. Nemlig et termometer med batteri…. 

Et trykk, så var lyden vekk. Fantastisk. Det finnes alltid en løsning……

Så nå skal jeg synke ned i sofaen og nyte resten av fredagskvelden uten en pip. 

Ha en flott fredagskveld.

#pipelyd #mamma #nabo

 

 

 

 

 

 

En vellykket uplanlagt 17.mai…..

Hei dere.

Håper alle sammen har hatt en fantastisk dag i dag. Her i Stavanger har solen vært fremme mens vi har feiret Frigjøringsdagen etter beste evne.

Jeg har jo tenåring i hus, og har spilt litt på hans lag de siste dagene. Vi planlegger ikke.

Han skulle ikke gå i toget, for det var så stress. Helt greit for meg, og siden han har så stresset dager måtte han slappe av i dag. Igjen greit.

Tror han var litt overrasket over at jeg spilte på lag. Vi hadde i grunnen en liten avtale om at vi lager noe god mat på grillen, og bare slapper av hele dagen.

På grunnlag av dette hadde jeg ikke gjort klar bunaden. Tenkte om jeg fikk 5 min ute blant folk, var det ikke verdt det. Tenkt så gjort. Den hang godt i skapet. 

I går spurte jeg poden om vi skulle gå og se på toget, og hjem etterpå. Faktisk ble svaret ja her, og litt fornøyd gikk jeg til sengs. 

Morgenen kom, jeg fikset det som skulle, og vekket poden. Om vi ikke kom oss til starten av tog gåingen, fikk vi med oss hele når de var på retur. Så vi hadde en koselig stund før han tok opp tråden med venner. Noen hadde selvfølgelig gått i toget, andre ikke. 

Han fortsatte feiringen med venner i byen, mens jeg ble bedt på en koselig boble lunsj. 

Så tross om vi i grunnen ikke hadde planer, utenom en som faktisk ikke ble gjennomført, har vi hatt en fantastisk feiring. Ikke kav og stress, bare tatt dagen som den kom. Så i grunnen hadde han litt rett. 

Kanskje har jeg litt å lære av ham?

Jeg legger ved noen bilder og ønsker dere en fantastisk og avslappende kveld. Og litt på etterskudd….. Gratulerer med dagen:)

 

 

#17mai #frigjøringsdagen #17maifeiring #familie #mamma #stavangerinmyheart #ungdom