Tips til enkel fornying av terrassen!

Reklame | Trademax

Hei dere.

Jeg hadde i grunnen mange planer med terrassen i år. Få nye møbler, beise opp gulvet, kanskje få meg noen nye krukker og laget det helt perfekt til en nydelig sommer.

Men vet dere. Planene er avlyst.

Dere skjønner. I høst gikk det ut melding om at hele borettslaget hvor jeg bor skal få en full renovering utvendig. Ny kledning, nye vinduer og nye terrasser.

Jeg er jo evig optimist, så jeg har jo trodd at dette skulle være ferdig til i sommer. Det er det jo også for noen i borettslaget. Men tror du det gjelder for meg? Selvfølgelig ikke.

Planen er at min rekke skal begynnes på i august. Flaks eller?

Fordelen er jo at jeg trenger jo ikke gjøre så mye med terrassen, tross om den står og skriker etter litt av hvert.

Så hvis du lurer, så har jeg ikke blitt helt fortrolig med slik det er. Møblene byttes ikke ut i år og ingen nye krukker blir kjøpt inn. Jeg har jo selvfølgelig litt blomster i mine gamle krukker og det friske jo litt opp.

Men noe manglet. Da kom jeg på den geniale ideen om at nye puter. Det kan jo friske opp. Så det har jeg gjort. Jeg har kjøpt meg nye puter, både sitteputer og løse puter. Det ble rett og slett helt fantastisk.

Så mitt tips til deg er hvis du er i samme situasjon som meg og ønsker å friske opp ute plassen til en billig penge. Bytt ut hageputene. Det er billig, samtidig som det kan forandre hele sittegruppen din.

Jeg anbefaler også at du tar en titt på tilbudene til Trademax,  de har hageputer i alle fasonger, farger og størrelser til en super pris. Du kan til og med komme over røverkjøp.

Dermed er terrassen ferdig for i år, og vi har ikke kommet til mai engang. Tror aldri det har skjedd her hos meg før. Vel, jeg regner med at “mine ikke grønne fingre” gjør at jeg må bytte ut noen av blomstene i krukkene etter hvert, men det skjer jo hvert år.

Hagen derimot, den er ikke ferdig. Mitt evige prosjekt med mose fri plen fortsetter i år også, som alle andre år. Den har nærmest blitt en tradisjon. I tillegg har jeg et annet prosjekt gående, som jeg gleder meg til å vise dere når det blir ferdig. Der har kreativiteten slått til, så jeg er veldig spent.

 

Litt farger må også til:

 

 

 

 

Vår i Gamle Stavanger

Her om dagen var jeg på en tur til Stavanger. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg følte at jeg bare måtte oppom Gamle Stavanger. Jeg tror nok at det var på grunn av våren, og denne tiden er helt fantastisk her.

Vår stemning, ja det fikk jeg, selv om jeg hadde glemt ut at vi ikke har kommet til mai. Jeg regner med at ikke alle har gjort alt klart enda. Jeg fikk også gå på den røde løperen til “kafè go nok”. Det kan du lese om her.

Jeg tok også noen bilder som jeg ønsker å dele med dere. Håper dere liker de.

Ønsker dere en fantastisk mandag …..

(vil du lese historien om Gamle Stavanger finner du den helt nederst i innlegget)

 

 

 

Så vil jeg viser dere denne flotte som du finner på en av husveggene. Det er fra hermetikken….. Kult eller?

 

Historien om Gamle Stavanger:

Gamle Stavanger, eller Straen som området også kalles, er Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse. Det er den eldre bebyggelsen i skråningen vest av Vågen i Stavanger, som i dag omfattes av begrepet. I tall utgjør dette 173 vernede og restaurerte trehus som ble oppført på slutten av 1700- og i løpet av 1800-tallet. De fleste husene er hvitmalte, men byr på variasjon i størrelse, stil og utforming. Husene er plassert på tomtene slik husbyggerne og eierne syntes det passet best.

Kjøpmenn og redere holdt hus i Nedre og Øvre Strandgate i området nærmest Vågen og Torget. Utover mot 1840-årene ble tidligere jorder og åpne områder bebygget. Låver ble revet og erstattet av bolighus. På kort tid ble området utover i Øvre og Nedre Strandgate, Sømmegaten, Klausegaten og de andre gatene på Straen befolket av sjøfolk, håndverkere og arbeidere. En deling i samfunnslag viste seg også i utbyggingen av husmassen i Gamle Stavanger: Nærmest de rike kjøpmenn- og rederfamiliene innerst i Vågen bygget de mest velstående skippere, styrmenn og håndverkere. Deres hus var litt større enn matrosenes og håndverkernes, som bygget og bodde i mindre stuer lenger utover i gatene på Straen. Å si at de rikeste bodde innerst i vågen, og at dette i hovedsak var redere og kjøpmenn, og at rikdom og sosial status minket jo lenger vekk fra Vågen man beveget seg, er likevel en kraftig forenkling av bildet. Beboerne fordelte seg på et vell av yrker, det bodde velhavende skippere og styrmenn også langt utover på Straen. Strøket var også preget av småhandlere som brukte kjelleretasjen i huset som utsalgssted for varene sine.

På begynnelsen av 1800-tallet var det stort sett en familie per bolig i dette strøket. Etterhvert som større hus erstattet de eldre og mindre boligene, ble det vanligere at flere husholdninger bodde i samme hus. Utover fra 1840-årene ble etterspørselen etter husvære enorm. Det resulterte i at all mulig plass måtte nyttegjøres på en måte som ga flest mulig tak over hodet. I et enkelt hus kunne det bo opp mot 25 mennesker. I et hus på mellom 40 og 70 m² kunne det bo 4-5 familier. Da delte gjerne familiene på viktige fasiliteter som kjøkken.

Kilde: Wikipedia

En liten luftetur bare

Hei dere.

Håper dere koser dere like mye med søndagen som meg. Sløving, lesing og rydding er og har vært på tapetet i dag. Og jeg har fått gjort en del, spesielt de to første punktene. Henger litt etter med det siste.

Ute har det regnet og dryppet litt, så i grunnen har syslene mine passet bra. Men jeg måtte en tur ut.

Siden jeg er i det litt sløve hjørnet har det kun vært en liten tur nede ved sjøen her. Jeg var og heldig at det var når det var opphold.

Jeg legger ved noen bilder og håper dere liker de. Ingen bilder av sjøen, siden det er så grått og trist ute.

 

Se denne tøffe enslige soppen jeg traff på:

 

og denne vesle fyren:

 

Selvfølgelig var det mange dråper:

 

 

 

“Kafè go nok” i Gamle Stavanger

I går var jeg en liten rusle runde i Gamle Stavanger. Når en kommer til kafeen med rød løper, flagg, ja et inngangsparti som bare roper “Kom inn”, er det akkurat det jeg gjør.

Jeg hadde ikke planer om et kafe besøk, men en kaffe er jo ikke å forakte. Vel, pluss litt til. Det ble litt for fristende.

Det er Eddie Eidsvåg som står bak konseptet, og det er i de tidligere lokalene til kafe Brostein. Grunnlaget for kafé prosjektet er ettervern- og pårørerendearbeid i kamp mot ensomhet. Planen er å åpne syv slike kafeer rundt om i landet innen fem år.

Som kjent har Eddie alltid hatt et brennende engasjement for de som faller utenfor i samfunnet, og har blant annet vært en av primus motorene til “Pøbel prosjektet”.

De har hatt åpent i to uker allerede, og personalet var helt fantastiske. Blide og fortalte villig vekk. Noen av godsakene blir laget her, mens andre blir laget på et bakeri, men etter egne oppskrifter.

Jeg legger ved noen bilder, og anbefaler virkelig å ta turen inn på den røde løperen hvis du er i Gamle Stavanger. En trenger jo alltid en kaffe og litt.

 

Den ligger rett over Hermetikk museet.

 

Og jeg tullet ikke når jeg sa rød løper:

 

Litt av fristelsene. Foruten disse godbitene serveres en varmrett hver dag. Når jeg var der var det lapskaus – hjemmelaget såklart:)

 

Koselig atmosfære:

 

 

 

Dyrking av tomater på Sola Flyplass

Skal du til Stavanger snart, eller reise fra Stavanger via Sola Flyplass anbefaler jeg at du ser etter drivhuset som står i ankomsthallen.

I går åpnet nemlig Flyplass-drivhuset som skal  være tomatproduksjon av piccolotomater.

Tomatene skal benyttes i restaurantene, og jeg er sikker på at det er mulighet med en smakebit også, hvis du ønsker en tomat eller to.

Grunnen for denne produksjonen er at Avinor ønsker å vise de som gjester flyplassen hvordan de tenker i henhold til miljø, bærekraft og om fremtiden på flyplassen. I strategiplanen er det besluttet at lufthaven skal bli mer bærekraftig, og dermed har det blitt satt av arealer som kan brukes til testområder og laboratorium til ulike formål innen landbruk og energiproduksjon.

Jeg vil også nevne at fra før lager flyplassen egen honning, og de har også plantet epletrær og hyllebærtre. Så dette kan bli spennende.

 

Vi er enda i starten..

Hei dere.

I går kom jeg over dette flotte bedet med tulipaner. Noen få utsprunget, mens resten står i knopp. Jeg kjenner jeg blir nysgjerrig og spent på hvordan bedet kommer til å se ut når alle er utsprunget. Jeg regner med at det blir litt av et syn.

Det er liksom slik med dette bedet som med tiden vi er inne i. Våren. Starten på en herlig tid, og spenningen på hvordan både våren og sommeren kommer til å bli. Bare det å vite at alt dette ligger rett foran oss gir meg en god følelse.

Jeg er glad i alle årstider i grunnen. Men den våren, den våren. Den er absolutt noe eget.

Det er jo litt likt som med fredager. Den herligste helgedagen av de alle siden det er starten på helgen.

Så dere. Det er fredag …… og om litt helg. Og for å ikke glemme at det i tillegg er vår.

Er vi ikke heldige vel?

Ønsker dere en fantastisk fredag.

Jeg var fin i dag!

Hei dere.

Har du noen gang opplevd at noen sier til deg: Så fin du er i dag?

Det er jo kjekt å høre? Ikke sant?

Men hva med alle de andre dagene da?

Jeg fikk nemlig denne kommentaren fra en kollega i dag. Ok, jeg hadde tatt på meg maskara, og hadde en dressjakke for anledningen. I tillegg hadde jeg byttet ut de behagelige skoa med litt hæler. Det var nok det som var grunnen. Tror du ikke?

Uansett har jeg lagt meg en liten vane. Når jeg kommenterer, enten sosiale medier eller direkte prøver jeg å gi kommentarer som går på utseende at personen er nydelig, ikke bare i dag, men hver dag. Som for eksempel: Nydelig du er, fin du er osv. Det er litt det samme, men får en litt annen effekt.

Jeg går nok i fellen jeg og innimellom. Men jeg prøver å være litt bevisst på dette siden jeg har hengt meg opp i denne detaljen.

Uansett var det jo kjekt å høre, og som alle andre setter jeg utrolig pris på slike kommentarer. Hvem trenger vel ikke det i hverdagen?

 

Her i bilen hjemover – etter en lang dag på jobb:

Magi på vei til Kiwi

Når en minst venter det, kan en oppleve magi. En må være åpen, observant  og følge med. Være der akkurat i øyeblikket. Og det beste, det kan skje hvor som helst og når som helst.

I går når jeg skulle en liten tur på butikken i kveldingen hadde jeg et av de øyeblikkene. På vei bortover så jeg at solen var på vei ned. Jeg tenkte, hvis jeg stikker innom butikken først får jeg sikkert med meg noen magiske øyeblikk etterpå.

Jeg puttet varene i bilen, og tuslet ned til sjøen som ligger mindre enn minuttet fra hvor jeg hadde parkert. Magi – det fikk jeg.

Følelsen jeg får ved slike øyeblikk er at jeg innser at jeg er heldig som får oppleve slike fantastiske hendelser. Det letter sinnet og gir meg en skikkelig god følelse.

Var det ikke flott? Og jeg skulle jo bare en rask tur i butikken.

 

 

 

 

Til slutt må jeg ta med bildet av ungdomsgjengen som kom susene på denne flåten. Høy musikk, latter og høy prat.

 

 

Ølbergskogen – Sola Kommune

Tenk, nå er påsken over. I forkant føltes det som om vi hadde en haug av dager fri, og med kun kanskje planer, og uten poden i hus, tenkte jeg kanskje at det kunne fort bli noen lange dager.

Men neida. Dagene har bare forsvunnet liksom, og jeg har fått meg noen flotte turer. Lifjell er besteget og det samme er Selvikstakken. Strandturer til Bore, Orre, Ogna og Brusand har jeg også fått med meg.

I går skulle jeg i grunnen kun ha en hjemmedag i hagen, men på grunn av et gartneribesøk som ligger på vei til Ølberg, kom tanken om softis. Tenkt så gjort. Årets første vel og merke, og den smakte himmelsk, selv om jeg måtte jobbe for den siden det var lange køer.

På vei tilbake tok nysgjerrigheten min overhånd og jeg havnet på en liten oppdagelses tur i Ølberg skogen. Her har jeg aldri vært før så det var ganske så spennende.

Skogen ligger rett etter Sola stranden på vei mot Ølberg camping.

Denne skogen ble i sin tid plantet for å hindre sand flukt. Den har i mange år vært eid av det militæret som solgte eiendommen til Sola Kommune i 2007.

Det startet med at leiren ble bygget som en ammunisasjonsleir for Sola Flyplass i 1940. Senere utbygd av Forsvaret.

Det står flere bygninger og bunkere igjen i skogen. Det er åpent, så hvis en ønsker kan en gå inn å ta en titt.

Jeg legger ved noen bilder og ønsker dere en fantastisk dag. Det er jo tirsdag.

 

Når en kjører mot Ølberg ser en disse benkene i starten på skogen. Foran her er det en parkeringsplass. Skogen er på begge sider av veien. Anbefaler å ta en titt på begge sidene.

 

Noen såkalte garasjer som ble brukt av tyskerne. Det var to gater av disse.

 

Toaletter som sto så fint litt  her og litt der.

 

 

Jeg gikk inn i denne bunkeren. Dette er fra krigens dager, og ligger ganske gjemt som du ser.

 

 

Det er jo på sin plass med litt kunst – også i bunkere.

 

 

Jærstrendene – Ogna og Brusand

Med sand mellom tærne, bølgeskvulp og herlig sjøluft ble gårsdagen brukt til å vandre både på Ogna stranden og Brusand stranden.

Disse strendene ligger side om side og er de sørligste strendene på Jæren. Vi hadde en fin rusletur på omlag 10 kilometer.

Vi parkerte på Ogna camping, og gikk først Ogna Stranden og deretter Brusand.

Jeg legger ved noen bilder, og som dere ser var været strålende. Litt vind, men det er jo på Jæren.

 

 

Dette bildet er tatt på Brusand Stranden.

 

Ogna Stranden. Først kommer stranden – for deretter en del små badeviker. Helt idyllisk. Hvis du ser på bildet kan du gå/svømme over her og kanskje få din helt egen strand?

 

 

 

Brusand:

 

 

til slutt et lite stemningsbilde: