USA har endelig skjønt det!

For tiden er det mye snakk om Trump og inntektsskatter og slik. Og jeg følger fortsatt med. Vel, gjerne ikke så mye som i begynnelsen som du kan lese om HER, men innimellom da.

Ja det skal bli morsomt å se hva utfallet her blir, men en ting er sikkert. Har USA endelig skjønt det vi her hjemme har slitt med i mange år? Forskjellen på prisen på herre og dame klipp/styling?

Vet ikke om det er likestilt i USA eller om det er dyrere for menn nå, men når noen, ja skal ikke nevne navn, kan kreve fradrag på skatten på 700 000 NOK på et år for hår styling, og dette er en mann. Ja da tenker jeg at USA har tatt grep i denne ujevnheten som til tider for oss damer kan virke veldig diskriminerende.

Av nysgjerrighet måtte jeg innom våre kjeder her og sjekke, men intet nytt. Enda topper damene på pristabellen. Jeg håper som med flere andre ting at vi følger nøye med på denne utviklingen og at når vi er modne her i vårt lille land kan følge etter.

Så damer. Det er håp. Vi krysser fingrene for at vi her i Norge er litt mer edruelige når det kommer til prisbilde og at våres, altså damenes klipp blir justert ned. Jeg har allerede begynt å drømme om hva jeg skal bruke de sparte pengene på jeg. Du og?

 

Hvorfor er det slik?

Her om dagen kjøpte jeg meg en ny dusj stang. Den er montert, og alt bare og alt er bare fryd og gammen, endelig. Og det var ikke monteringen som laget frustrasjon eller problemer. Det var nok før monteringen, og jeg lurte på hvordan jeg skulle få tak på dingsene jeg hadde kjøpt.

I prosessen med å åpne emballasjen kom der mange tanker. Foruten noen ikke så hyggelige ord tenkte jeg og på hvorfor i all verden pakker de inn slik? Og dette gjelder jo ikke bare dusjstenger men mange ting som er på markedet. Hva er grunnen til at de lager emballasjen slik? Første møte for forbrukerne er jo ikke bra i det hele tatt. For min del får jeg en del fobi for hele produktet før en har tatt på produktet.

I åpnings prosessen klarte jeg til og med å skjære meg på denne harde plastikken og fikk et skikkelig kutt.

Det kan jo være meg som ikke har fått med måten en åpner disse tingene på, og at det burde kanskje være bruksanvisning på dette. Men burde det være nødvendig?

Jeg husker og for noen år tilbake når poden var mindre. Leker.

Når en endelig fikk de ut av plastikken, og en tror endelig at en er i mål. Men neida. Da var det utrolig mange fester som måtte løsnes før den poppet ut. Jeg tenker at mang en forelder har vær med på en slik en operasjon, for eksempel  i bursdager eller jul.

Så produsenter. Hva er grunnen til all denne vanskelige emballasjen? Er det miljøbevisst og koster ikke denne innpakningen utrolig mye som faktisk vi forbruker sikkert betaler for? Jeg bare lurer på en søndags formiddag.