Vinterstemning i Stavanger

Hei dere. Nå har jeg vært noen dager nede i Stavanger Sentrum. Og ja her har vi skikkelig julestemning, både på vann og på land kan du si. Det er ikke hverdagskost for oss vestlendinger å ha det så hvitt rundt jul, så dette gledes. Tross om det er bitende kaldt. Ja vi kommer ikke unna fuktigheten som ligger i luften.

 

Jeg legger ved noen bilder jeg og håper dere liker dem.

Ha en fantastisk fredag.

 

Ved Breiavannet. Her har de laget til julemarked i år. Og hjertene består. Det er et tegn på vinter og jul.

 

 

 

 

 

Årets beste Strømsparetips….

Fikk du med deg årets beste sparetips på Nyhetene i dag? Ja jeg synes det var så godt at jeg rett og slett må dele det med dere, hvis det gikk deg hus forbi.

Uttalelsen kom fra en professor i ett eller annet, og er så viktig at det måtte opplyses på Nyhetene.

Nå skal jeg ikke holde dere på pinebenken så mye lenger så her kommer det: Skru ned temperaturen hjemme. Vi har det alt for varmt, så noen grader mindre gjør susen for strømforbruket.

En ting er jo rett her at det å bruke mindre strøm, om det er på varme eller andre ting gjør jo at strømbruken går ned. Men har hun fått med seg hvordan mange har det?

Her leser vi om barn og folk som fryser fra morgen til kveld, folk som nesten ikke kan lage mat på komfyr eller stekeovnen og at folk dusjer så raskt at de nesten ikke får vanndråper på seg. Så  anbefales det å skru ned varmen?

Jeg synes nå det er greit å få tips, men når det kommer slike uttalelser, blir jeg litt forundret må jeg si. Jeg tenker jo også på hvor mange forskningskroner har vi brukt på dette tipset og/eller oppdagelsen? Vet du?

 

 

Alle de X’ene

Hei og god mandag til dere alle.

Snart jul, og ute er det hvitt. Herlig, og ja julestemningen kommer sigende til de grader.

Her i huset har poden hatt et fokus den senere tiden. Han har  vært gjennom x’er, y’er og rett og slett hele alfabetet i et og samme regnestykke. Finne de ukjente og  innimellom fortelle meg om forskjellige formler som jeg tror jeg har lært en gang i tiden men som høres temmelig gresk ut for meg nå. Ja det nærmer seg eksamen.

Det sies at det en ikke har bruk for er lett å glemme for andre viktige ting, så dermed har jeg forent meg med at det sikkert er tilfelle nå. Jeg føler nok at jeg aldri har kunnet noe slikt, så det er nok bare gjemt temmelig godt der inne. Jeg velger å tro det.

Heldigvis trenger ikke jeg legge så mye vekt på alle disse ukjente, og kan mer konsentrere meg om jul, julestemning og kos. Heldige meg.

Ha en flott mandag.

 

 

Drømte meg vekk i Eventyrskogen

Liker du tusser og troll, eventyr og sagn og er i nærheten av Stavanger Regionen, da anbefaler jeg virkelig å ta turen til Eventyrskogen som ligger i Årdal, Hjelmeland Kommune i Ryfylke.

Det er treskjærer Eldfinn Austigard som har plassert et titalls tre figurer fra forskjellig eventyr og sagn i skogen.

Det er en lett tur som du kan gjøre på en halvtime, men å gå denne raskt anbefales ikke. Da får du ikke med deg alt som gjemmer seg i skogen. Her kan du oppdage, leke og mimre. Alt på en gang så denne turen passer for barn i alle aldre.

Hvis du ønsker kan du også bestille en overnatting i lavo inne i skogen.

 

Jeg legger ved noen bilder jeg og håper du liker dem.

 

Bukkene bruse er jo en slager:

 

Et troll som for anledningen hadde en fakkel som fikk den til å lyse opp:

 

Ser du nøkken?

 

Flere plasser sto det skilt om å ikke ødelegge den trolske stemningen. Skogen er dekket av mose som de ønsker skal beholdes.

 

En drage?

 

 

 

Alt kan lages noe av:

 

Kjenner du igjen eventyret?

Breiflabb?

 

Stemningsbilder:

Drømmebenken:

 

En rasteplass hvor en kan også gjøre opp bål:

 

Takk for en herlig mimre tur, og tross om vi leita er jeg sikker på at vi ikke fikk med oss alt.