Har du prøvd deg på Popcorn gress?

Når nysgjerrigheten overtar, ja da er det nok bare å kjøre på. Denne gangen var det popcorn gress som jeg har fått nyss i på flere innlegg på facebook.

Er du som meg som liker å se resultater med en gang og ikke har helt grønne fingre? Vel, da kan jeg virkelig anbefale at du prøver dette. Det er dekorativt, vokser super raskt og lette å få til.

Og en pose med upoppa popcorn er helt overkommelig i pris – de koster omkring 20 kroner.

Bare se på bildene. Denne første er  sådd for halvannet uke siden inne. Slik ser den ut nå.

 

 

Så hva gjør du? Du kjøper upoppet popcorn. Jeg kjøpte de som ikke skal i microen, vet ikke om det fungerer med de andre. Fylte denne skålen med jord, og la et tynt lag med upoppet popcorn på jorden. Vannet godt og dekket til med et tynt lag med jord på toppen. Deretter har jeg vannet ca. en gang til dagen. Og vips har du popcorn gress.

Jeg plantet en ute også, men den tar litt lenger tid. Den har så vidt begynt å spire, men den kommer seg litt og litt hver dag.

Om en dag eller to kommer jeg nok til å sette denne ut også.

 

Dette er på onsdag:

 

 

Gressløksalt – enkel oppskrift

Hei dere.

Siden jeg er litt av den nysgjerrige sorten, ja så må jo ting prøves. Gressløken som jeg sådde fra en innkjøpt plante på Kiwi, eller var det Prix har bredt seg utover, og bugner. Rett og slett mer enn jeg klarer å fortære, så hva gjør man. Gjerne det jeg gjorde. Tenkte litt, googlet litt og vips så kom det opp. Gressløksalt. Jeg har jo ikke hørt om dette før, men med godt mot satte jeg i gang.

Det var ikke en så nøyaktig oppskrift, men jeg klippet av en stor dusk av Gressløken. En raskt runde under vann og så lot jeg dem luft tørke til de så noenlunde tørre ut. Deretter tok jeg frem stav mikseren og med den har jeg en beholder som rommer omtrent en liter. Gressløken blandet jeg med ca. 2 dl. salt (her brukte jeg Himalaya salt). Når massen var mikset var denne en liters beholderen nærmest full.

Dette la jeg på en rist i ovnen, og bredde den utover bakepapiret, som du ser på bilde under her.  Ovnen satte jeg på 60 grader med varmluft, og slik sto det omtrent i 8 timer. Ca. en gang i timen åpnet jeg døren for å få ut fuktigheten.  Du ser på massen når den er tørr. Er den litt fuktig enda, så lar du den bare stå litt til. Jeg lot massen bli stående i ovnen til dagen etter for å tørke skikkelig ut, uten at ovnen var på.

Deretter delte jeg den opp og plasserte den igjen i beholderen og brukte stav mikseren slik at det ble som bilde under. Det er også mulig å bruke blender istedenfor stav mikser.

Istedenfor å ha dette i ovn kan du også la massen luft tørke, men da tar det noen døgn, men en sparer strøm.

Jeg har oppbevart dem i små glass krukker som er tette og dette gjør at det er lang holdbarhet på dem.

Jeg var veldig spent på smaken, og det som overrasket meg var at det ikke smakte som jeg hadde forventet. Det fikk en litt tare lignende smak. Det skal passe til mye, men er veldig godt til sjømat etter som jeg har forstått.

Så har du som meg masse gressløk? Så prøv – jeg kan virkelig anbefale dette. Og ikke minst? En slipper at veksten går til spille.

 

Ferdig Gressløksalt :

 

Massen i ovn.

Western stemning og Trollpikken

Hei dere.

Håper dere har en fin søndag.

Dere lurer gjerne på hva Western stemning og selveste ikonet Trollpikken har tilfelles, og jeg tror neimen ikke det er så mye. Det eneste må være at det er på kjøreturen fra Stavanger til Egersund. Ja at du treffer på de begge.

Etter hjemkomsten i går  har jeg prøvd å google denne Saloonen, men finner ingenting om den, men fin og fasinerende er den. Den ligger et stykke forbi Vigrestad på vei mot Egersund

. Måtte stoppe og ta noen bilder. Skulle gjerne tatt en tur innom, men den var stengt.

 

 

Vi hadde noen ærender på Vigrestad, og siden vi var så langt sørover fant vi ut at en liten gåtur ikke er å forakte, så da ble målet Trollpikken som ligger i Egersund kommune.

«Trollpikken» er en fallosformet steinformasjon beliggende i Eigersund kommune mellom Kjervall og Veshovda. Formasjonen er enkel å finne og lokale turistbedrifter håpet forsommeren 2017 at den skulle bli like populær som den mer kjente Trolltunga. Den har nok ikke kommet helt i det sjiktet enda, men den er kjent i Stavanger Regionen som en fin tur.

Turen er omlag 3 kilometer en vei. Turen starter på en kjerrevei i omlag 2 kilometer og den siste kilometeren er det i naturen. En lett løype som er overkommelig for de fleste.

Kjører du bil og kommer fra Stavanger kjører du E39 til du kommer til skiltet inn til Egersund By på Rv 39. Etter ca. 8,5 km tar du til venstre inn Slettedveien mot Mjølhus. Når du kjører denne innover kommer du til en parkeringsplass som er skiltet. Det er lett å finne frem.

 

Jeg legger ved noen bilder og håper du liker de.

 

Selve ikonet Trollpikken.

 

Skilting ved parkeringsplassen:

 

Egersund Kommune har plassert informasjonstavler både over regionen og historien om Trollpikken.

 

Stemningsbilder på veien. Bjelleklang fra sauer hørte en hele veien.

 

 

 

 

Her ser dere ikonet på avstand. Det er ikke å ta feil av og lett å få øye på:

 

 

Og dagens sauer:

 

Håper dere likte turen.

Ritlandskrateret i Hjelmeland, Ryfylke

Det å utforske Hjelmeland er spennende. Hjelmeland ligger i indrefileten i Ryfylke og kommunen grenser i nord mot Suldal, øst mot Bykle, i sør mot Sandnes og Strand og i vest mot Stavanger.

Navnet har kommunen fått av den karakteristiske åsen Hjelmen som ligger like ved kommunesenteret.

Ritlands krateret som ligger i Hjelmeland ble til da det for ca. 540 millioner år siden kom en meteoritt på mellom 100-150 m som traff Ritland. Denne hadde en fart på omtrent 25 km/t og dannet et krater som var 2,7 km i diameter og 400 meter dypt. Berggrunnen ble knust og delvis smeltet, mens meteoritten antas å ha fordampet i smellet.

I dag er krateret delvis skjult, men når en kommer til gapahuken får en god utsikt.

Turen er litt over 3 kilometer hver vei, og er betegnet som middels i vanskelighetsgrad. Noen bratte partier enkelte plasser, men for det meste i greit terreng. Turen er godt merket så det er lett å finne frem.

For å komme deg hit følger du riksvei 13 til Hjelmeland. Ta av mot Vormedalen og kjør videre til Kleivaland. Du parkerer ved oppslagstavlen på Kleivaland og der er det informasjon om turen.

Jeg legger med noen bilder og håper dere liker turen:

 

Tross tåkedis fikk vi en nydelig utsikt over krateret. Når noen dansker hadde laget bål, et norsk flagg var tilgjengelig – så måtte det tas et bilde.

 

Her er fra starten av løypen:

 

ganske i starten, og det var mange sauer rundt overalt. Koselig å høre bjellene når vi gikk

 

Stemningsbilder:

 

Et lite stykke gikk vi på en kjerrevei:

 

og deretter i naturen, men det var lagt tilrette så vi gikk tørr skodd opp

 

Rett før vi kom frem – målet med utsikten

 

 

Meg som måtte på en topp:

 

En fjellgard som lå idyllisk til:

 

En kjekk tur som kan anbefales hvis du er i området.