Gressløksalt – enkel oppskrift

Hei dere.

Siden jeg er litt av den nysgjerrige sorten, ja så må jo ting prøves. Gressløken som jeg sådde fra en innkjøpt plante på Kiwi, eller var det Prix har bredt seg utover, og bugner. Rett og slett mer enn jeg klarer å fortære, så hva gjør man. Gjerne det jeg gjorde. Tenkte litt, googlet litt og vips så kom det opp. Gressløksalt. Jeg har jo ikke hørt om dette før, men med godt mot satte jeg i gang.

Det var ikke en så nøyaktig oppskrift, men jeg klippet av en stor dusk av Gressløken. En raskt runde under vann og så lot jeg dem luft tørke til de så noenlunde tørre ut. Deretter tok jeg frem stav mikseren og med den har jeg en beholder som rommer omtrent en liter. Gressløken blandet jeg med ca. 2 dl. salt (her brukte jeg Himalaya salt). Når massen var mikset var denne en liters beholderen nærmest full.

Dette la jeg på en rist i ovnen, og bredde den utover bakepapiret, som du ser på bilde under her.  Ovnen satte jeg på 60 grader med varmluft, og slik sto det omtrent i 8 timer. Ca. en gang i timen åpnet jeg døren for å få ut fuktigheten.  Du ser på massen når den er tørr. Er den litt fuktig enda, så lar du den bare stå litt til. Jeg lot massen bli stående i ovnen til dagen etter for å tørke skikkelig ut, uten at ovnen var på.

Deretter delte jeg den opp og plasserte den igjen i beholderen og brukte stav mikseren slik at det ble som bilde under. Det er også mulig å bruke blender istedenfor stav mikser.

Istedenfor å ha dette i ovn kan du også la massen luft tørke, men da tar det noen døgn, men en sparer strøm.

Jeg har oppbevart dem i små glass krukker som er tette og dette gjør at det er lang holdbarhet på dem.

Jeg var veldig spent på smaken, og det som overrasket meg var at det ikke smakte som jeg hadde forventet. Det fikk en litt tare lignende smak. Det skal passe til mye, men er veldig godt til sjømat etter som jeg har forstått.

Så har du som meg masse gressløk? Så prøv – jeg kan virkelig anbefale dette. Og ikke minst? En slipper at veksten går til spille.

 

Ferdig Gressløksalt :

 

Massen i ovn.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg