Jeg ble “hacket” på LinkedIn – hva gjør du?

I denne data verdenen, med så mange ærlige og uærlige mennesker samlet på et sted er det jo bare et under at dette ikke har skjedd meg før. Jeg har hørt om tilfeller på facebook og andre sider. Men LinkedIn har jeg ikke hørt om noen som er blitt “hacket” så hva gjør en?

Det startet på mandag ettermiddag. Jeg fikk noen SMS er fra vilt fremmede personer. Merkelige meldinger som: “Ring meg” , “Har du sendt meg melding på LinkedIn? “, “Kontakt meg og forklar” og så videre, ja da begynte jeg å lurte.

Når jeg entrer LinkedIn, ser jeg at jeg har også der fått mange spørsmål angående en melding jeg skal ha sendt ut. Og det var da jeg forsto det. Jeg var blitt “Hacket”.

Tenkte raskt: jeg skifter passord! Så det gjorde jeg. Etterfulgte med å svare alle mine med at de ikke måtte åpne for jeg var blitt “hacket”.

Det var en melding som var gått ut med et vedlegg som “jeg” ba de ta stilling til.

Jeg leita for å se om jeg kunne finne sendte meldinger, men det fant jeg ikke. Dermed har jeg den dag i dag ikke oversikten over hvor omfattende eller hvor mange som har fått meldingen. Men siden jeg handlet så raskt, har jeg etter noen stikkprøver fått tilbakemelding av at det er flere i nettverket mitt som ikke har fått denne.

Jeg var veldig imponert over LinkedIn, for de handlet  raskt. Rett etter jeg hadde fått svart alle meldingene, ble jeg blokkert fra nettstedet etterfulgt av en mail om at jeg ikke hadde overholdt retningslinjene deres. Dermed begynte dialogen.

Det var raske svar, men siden dette var en litt mer innviklet sak fikk jeg beskjed om å bytte passord, identifisere meg og så fikk jeg tilgang igjen på tirsdagen mens de etterforsket saken videre.

De klarte ikke å finne årsaken, og kunne heller ikke se hvor mye eller omfanget av utsendelsene. Men siden jeg var så rask med å bytte passord og at LinkedIn reagerte så raske har det ikke gått ut til alle i nettverket mitt.

Må innrømme at jeg var litt sjokkert at dette skjedde meg, for det er slik en hører om. Og på dette nettstedet har det ikke vært mye slikt tidligere etter som jeg har hørt.

De som fikk meldingene var raske til å respondere med å spørre hva det var før de åpnet eller gjorde noe, så dette var jeg utrolig imponert av.

Så blir du “Hacket” som meg. Det første du må gjøre er å skifte passord, og på et spørsmål  trykker du på  at du vil at det skal logges av alle enheter.

 

 

 

 

 

Apple ser ikke forskjell på epler og pærer!

Nå har jeg prøvd her i noen dager å lagt godviljen til. Jeg har lagt epler og pærer i alle vinkler, eller dette som dere ser på bildet. Men jeg ser ikke problemet. Tross mine 50, hvor øynene sikkert har sett bedre dager ser jeg fortsatt lett forskjell på et svart eple og en grønn pære.

Men det kan jo fortsatt være meg. Jeg sier ikke det. Ganske ydmyk når det gjelder.

Grunnen til denne granskningen av disse eplene og pærene er at nå har Apple saksøkt en liten nettbutikk for at de synes at den grønne pæren i logoen ligner for mye sin egen logo med svart eple.

Den lille nettbutikken står på sitt, og det har faktisk kostet en ansatt jobben. For pengene renner ut når de skal ta opp kampen mot en gigant. Lurer jo litt på om det er den ansatte de er på jakt etter, nå tenker jeg mer på at Apple trenger gode folk.

Så Apple, jeg håper jo at dere ikke trenger flere gode folk og fortsetter slik at denne nettbutikken ikke har flere igjen.

Dere innrømmer jo ikke at det er folka dere er på jakt etter men begrunner med at når de bruker denne logoen kan det assosieres med Apple sin virksomhet.

Forstå det den som vil. Jeg må si at nettstedet heter forresten Super Healty Kids. Så får de litt gratis reklame fra meg og. Tror de trenger det i disse dager. De har forresten også startet en underskriftskampanje på nettet for å få Apple til å droppe saken.

Må også nevne at Apple har tidligere også vært og pirket i Fremskrittspartiets røde logo.  Sikkert redde for at de skal tro at de er sponset, eller er det Siv Jensen Apple ville ha med på laget? Jeg bare lurer.

 

 

 

En mus i hånden

Hei og god morgen.

I går var vi på en herlig tur her i området og må si at tross om dagen startet med regn tok det seg fort opp til å bli en nydelig dag.

Vi er hundepasser for en dag, og koser oss som bare det.

Legger ved noen bilder, og må si at vi traff på det ene og det andre på turen.

Ønsker dere en fin søndag.

 

Denne skjønne sprang over stien. Det er ikke jeg som holder. Litt for pysete for det.

 

Ekorn som tittet frem.

 

Canada Gjess

 

Stemningsbilder

 

 

 

 

 

Genial Byttebu på Idrettslaget

Når en rydder litt hjemme finner en ting som en ikke bruker lenger. Det var tilfelle hos meg i går. Vi har hatt litt fotballklær liggende som nesten ikke er brukt, men i dag litt i minste laget.

Jeg hadde hørt at idrettslaget her hadde både bytte bu for bøker og for treningstøy. Så jeg tok turen.

At idrettslaget har satt opp disse boksene er helt genialt. Jeg har hørt om bøker før, men treningstøy er jo også en super ide.

Hva synes du? Er det ikke flott?

 

 

Hver boks har sin idrettsgren så det var lett og oversiktlig.

Skandale Rips!

Jeg prøver meg på litt av hvert i hagen, og har også fått meg en rips busk. Ja jeg har den enda, og nå henger bæra røde og fine, og jeg burde jo være den stolte eieren.

Men tingen er den. Tross bæra, så har det skjedd en liten merkelig ting i hagen min med denne busken de siste ukene. Noen har rett og slett spist opp bladene. Ikke bæra, men bare bladene.

Jeg pleier jo ikke spise bladene selv, så forsåvidt kunne det jo være greit. Men hvem spiser disse. Ja det er det som er mysteriet her. Og de røde bæra som henger her – kan de spises?

Jeg kommer nok ikke til å spise de, ei heller servere de til noen. Så jeg får nok være rips løs i år.

Så er det noen gartnere her, eller andre for den saks skyld som har løsningen på mysteriet mitt, så hører jeg gjerne. Alt mottas med takk.

 

Som du ser er bæra røde og fine:

 

 

Litt spesielt uten det grønne rundt:

 

 

Og her er busken i sin helhet.

Lek deg gjennom Stavanger Sentrum

Er du i Stavanger Sentrum og ønsker å få med deg byens historie? Sjekk ut kubene som står plassert i bykjernen. Det skal være 9 stykker rundt om og de er lette å få øye på.

Kubene står i barns høyde, og gir en enkel og lett leselig innblikk i byens rike historie fra Steinalderen og frem til i dag. De er satt ut av Barnemuseumet i Stavanger og tanken er en Sporløype. De ble satt ut i 2017.

Lek deg gjennom sentrum, finn kubene og få med deg litt kunnskap i tillegg. Like godt egnet for barn som for voksne. Jeg kan røpe såpass at du finner en i nærheten av Victoria Hotell og en ved Breiavannet. Så hvor mange finner du?

Mer informasjon finner du  HER.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har blitt en kjendis!

Her om dagen kom jeg over en tur Stavanger Turistforening reklamerer for. Vel, en ungdoms tur. Og hvem er ikke på bildet? Jo meg!

Ble litt forundret, og tenkte hva hadde skjedd her. Men tror jeg har sendt det inn til en konkurranse og at de har klarert at de kan bruke bildet. Så de har lov. Selv om jeg hadde  glemt det.

Så hvis du har kommet over turen og bildet og lurt på om det er meg. Så stemmer nok det. Er litt stolt over denne. Og turen som går fra Flørli til Månefossen kan jeg tenke meg er helt magisk. Tror jeg må sette den på listen over turer jeg har lyst å ta. Kanskje får jeg være med ungdommene?

Har du lyst til å se innlegget kan du gå inn HER.

Bildet er tatt fra en fantastisk tur vi hadde i fjor sommer, og på toppen av Flørli trappene kommer du til denne belønningen. Sjekk gjerne ut turen HER.

 

 

 

Nysende katter

Nå har jeg endelig funnet løsningen. Tror jeg. Så ser du en nysende katt i nabolaget mitt, ja da kan det rett og slett være jeg som er synderen til nysa.

Du skjønner. Jeg har funnet ut at hagen min har vært et fristed for alle katter som ferdes i området til å legge i fra seg ting som jeg ikke synes er det kjekkeste å ha i hagen min. Og jeg kan fortelle deg det at disse tinga, vel de lukter. Skikkelig. Og så er det ikke dekorativt heller. Tvert i mot.

I tillegg drar de med seg snegler som jeg ikke har i hagen min nå etter et vidundermiddel som jeg ikke får lov å kjøpe har kjøpt

Så ja, jeg har gått lei. Så nå går jeg min daglige runde med pepperbørsa mi. Kjøpt en egen til formålet – og drysser i alle jordflekkene jeg har i hagen.

Til nå har det virket.

Både tinga og sneglene er vekke. Og ikke minst. Jeg er happy.

Så det var mitt lille morgentips til deg. Hvis det hender du også får slike stinkende ting i hagen din.

Ha en fin dag.

 

 

Pall på pall i Stavanger – innbyggerne bestemmer

I forbindelse med Stavanger sitt Byjubileum  i 2025 skal Nytorget pusset opp. Fra en grå parkeringsplass skal det bli et urbant grønt utemiljø som passer perfekt inn i omgivelsene. For å få dette til har de gjort noe uvanlig, men genialt.  De har hatt arkitekt konkurranse, kåret en vinner og satt opp et prøve prosjekt av paller. Så nå er er det opp til publikum å komme med innspill.

Det er  Ghilardi+Hellsten Arkitekter og Karres en Brands Landskapsarkitekter med det de kaller Tre hus og et Langbord som vant konkurransen.  Sjekk ut tegningene HER om du vil.

Så nå kan du, jeg og de som ønsker gå rundt. Kikke, nyte og i ettertid komme med forbedringer til kommunen.

Jeg var litt rundt og tittet, og tok noen bilder. Hva synes du?

 

Nytorget i Stavanger har en rik historie, og var i sin tid et heste torg. Det avlastet selve hovedtorget som en finner midt i Stavanger Sentrum ved Skagenkaien. Her kunne en og kjøpe grønnsaker og andre varer, samt at også var en samlingsplass, demonstrasjons plass og ble også holdt en del møter. Altså et livlig torg.

Slik det fremstår i dag sto ferdig i 1923.

Jeg har hatt et innlegg om området rundt Nytorget, som er et lite mini “Gamle Stavanger”., Du kan lese om det HER

Her ser du langbordet:

 

I 2025 er Stavanger Bispedømme 900 år, og også det året som i dag fremstår fra historien at Stavanger Domkirke ble opprettet. Altså det året Stavanger ble by.

Ønsker du å lese mer om historien og jubileumet kan du gå inn på Stavanger Kommune sine sider HER.

 

 

 

Et lite oversiktsbilde fra Pedersgaten:

Kvitsøy – Sørlandsidyllen i vest

“Kvitsøy ja, vel jeg har aldri vært der. Sikkert fint, vel det er det jeg har hørt. Om jeg vil være med? hm. Ja kanskje det?”

Dette var mine utsagn i går morges.

I dag derimot. “Skal vi til Kvitsøy? Nå? Jeg blir med!”

Som du sikkert forstår hadde jeg en herlig båt tur i går som endte opp på Kvitsøy. Lite visste jeg om idyllen som møtte meg.

Innseilingen gjorde at jeg måtte hoppe opp på baugen for å få hedersplassen til å beundre den vakre øya. Små hus, brygger, hytter og masse folk. Folk som badet, padlet eller bare hadde en koselig stund på brygga.

Været var overskyet når vi kom, men etterhvert tittet solen frem. Varmt og godt var det. En nydelig dag.

 

 

Kvitsøy er en øy, og en egen kommune i Rogaland. Den omgis av de ytre delene av Boknafjorden, og mot nord ligger Karmøy og Bokn mens Randaberg og Rennesøy ligger mot øst.

Dette er også landets minste kommune målt i areal, hele 6,17 kvadrat kilometer.

 

 

Øya har litt over 500 fastboende, i tillegg til at mange har ferieboliger her. I dag kommer en til øya med ferje fra Mekjarvik som ligger i Randaberg Kommune, ca. en mil utenfor Stavanger.

Når en er på øya kan en heller ikke unngå å få øye på sauene som går og beiter over alt. Øya er kjent for sine gode “kvitsøylam”.

Tettstedet heter Ydstebø, og det er her vi la til kai. Her finnes det en butikk, kommunesenter, fotballbane, gjestehavn og skole.

Kommunen har en rik historie og en finner blant annet et 3,9 meters steinkors fra kristendommens første dager i Norge. Ved korset ligger også ruiner av St. Clementskirken. Den ble revet i 1270. Døpefonten er funnet og fungerer i dag som døpefont i dagens kirke som ble bygget på 1600 tallet.

Kommunen har og et tusenårssted, en modell av vippefyr som står ved siden av det nåværende fyret. Modellen som vises nedenfor på bildet er av vippefyret som bl reist i år 1700.

 

 

Et godt kjennemerke på øya er fyret som rager og vises nesten hvor en er. Dette er fra innseilingen.

 

Stemningsbilder ved innseilingen:

 

 

 

 

Litt gatelangs:

 

 

 

Tenk egen badestrand:

 

Og hvem trenger ikke en liten strekk etter litt trasking:

 

Og ikke minst. Noen sannhets ord på veien:

 

Det er også populært å ta med seg sykkelen ut hit. Da kan øya glimte til med en herlig plass til campere. Bål panner står på plassen, og egen strand får du med. Her hadde vi en herlig lunsj/picknik.:

 

 

Etter et herlig måltid tuslet vi ned til kaien og satte snuten hjemover, vel viten om at det ikke blir lenge til neste besøk: