Ingenting endres hvis ingenting endres……

Når vi snart entrer et nytt år ønsker jeg å dele dette sitatet med dere som jeg plukket med meg fra en artikkel jeg leste her om dagen. Sanne ord. Greit å ha i bakhode når vi nå starter på et nytt år med alle våre fortsetter:

 

Ingenting endres – hvis ingenting endres.

 

Ønsker dere alle Et Riktig Godt Nyttår!
Bilde er hentet fra Google.
#endring

2017 Here I come….

Om noen timer er 2016 historie, og vi kan på en måte starte med blanke ark.

Herlig, tross om 2016 har vært et begivenhetsrikt år.

Jeg pleier ikke lage nyttårsforsetter, men har heller noen tanker omkring hva jeg ønsker å fylle året med. Det viktigste er å fylle dager, uker og måneder med kvalitetstid med mine nære. Opplevelser, som kan gjemmes i hjertet og tas frem igjen og igjen.

I løpet av året håper jeg at jeg får mer av de gode tingene som kvalitetstid og opplevelser med  min sønn, tilbringe mye tid ute i naturen, og ja trene litte grann mer og få mange gode og fine opplevelser med venner og familie. Håper også at året byr på noen utfordringer hvor jeg må trigge meg selv, føle at jeg lever kan du vel si.

Det kommer og til å være noen begivenheter i løpet av året. Sønnen min skal konfirmeres, en tur til London og en tur til Den Haag. Jeg regner med at listen blir litt lenger i løpet av året.

Siden jeg bor i Stavanger håper jeg jo at jobben min består, og at Stavanger kommer opp på fote igjen. Om ikke der Stavanger var, men at pilene peker i riktig retning. Slik at de som har mistet jobbene sine kan finne nye.

Jeg tror jeg avrunder nå, og ønsker alle dere, mine kjære lesere Et Riktig Godt Nyttår! Håper drømmene deres også går i oppfyllelse i 2017.

#2017 #nyttår #muligheter

 

Den grønne mil…..

Enda en filmanbefaling fra meg.

Dette er også en film jeg har sett flere ganger. Gikk på tv i dag, og jeg klarer ikke å klikke forbi.

Veldig rørende og gripende historie. Her må du ha lommetørkle klar, garanterer ikke at du klarer å holde tårene unna. 

 

I 60 år har Paul Edgecomb slitt med søvnløshet og dårlig samvittighet. En hendelse fra hans tid som fangevokter på 1930 tallet  har festet seg i sinnet for alltid. Paul var på avdelingen for dødsdømte i det beryktede Cold Mountain i depresjonstiden. Her ventet fangene på å gå sin siste vandring, «den grønne mil», over det grønne linoleumsgulvet mot den elektriske stol.

Paul og hans kolleger hadde sett det meste, men var ikke forberedt på John Coffey. En dag ruver giganten i døråpningen, dømt for å ha drept og voldtatt to ni år gamle søstre. Personligheten hans bryter tvert med utseendet. Bak musklene befinner det seg en enkel, mørkredd mann med et godt hjerte.

Snart kommer det for en dag at Coffey har unike evner. Paul er den første som får nyte godt av dem. Den sindige fangevokteren utvikler et vennskap med den milde kjempen, og lar kollegene få ta del i hemmeligheten om ham. Paul begynner for alvor å lure på om Coffey kan være uskyldig.

Men tiden er knapp. Coffey skal snart gå «den grønne mil

Bilde og tekst hentet fra Google.

#film #favoritt #underholdning #kino

En tur – to vinklinger

Som dere kanskje har fått med dere elsker jeg å være ute i naturen. Inntrykk, følelsen av frihet, nyte dufter og sanser. Det er for meg terapi. Samme tur, gir meg forskjellig opplevelse hver gang. Det kan være dyr, værforhold, lyssetting ja listen er lang. På mine turer liker jeg å ta det i et behagelig tempo for å få med meg alle inntrykkene.

Jeg trener utenom, så disse opplevelsene inkluderer jeg ikke i mitt treningsopplegg.

Nå i romjulen har jeg gått noen turer med ei venninne av meg som har helt andre hensikter med turene. Spurter avgårde, og går turene kun for treningen sin del. Naturen bare fyker forbi på en måte.

Merker at disse turene ikke gir meg like mye. Ja – får jo trent da men…..

Har sittet å tenkt på dette, og hvor forskjellige vi er. Hva vi setter pris på, hva som trigger en….. Ingenting er jo feil, vi er rett og slett bare forskjellige på noen områder.

Bildet er tatt på Fitjar i høst.

 #tur #natur  #friluft #trim #naturen 

Gavekortene – same presidier as last year…….

Rett og slett.

Dagene, ukene og månedene går ufattelig fort. Plutselig er det kun noen dager før gavekortene går ut, og da er vi som regel i romjulen.

I år hadde jeg og noen kjekke gavekort også, som jeg  ufattelig nok ikke har brukt.

– Norwegian

– KLM

– XXL

Så her sitter jeg da. Mission Compleated.

XXL gavekortet ble brukt i går. Fotball “stasj” til sønnen. Norwegian har jeg booket Londonstur med sønnen i juni. KLM har vi booket til Den Haag i oktober. Sistnevnte vant jeg og tre kollegaer, og måtte brukes innen året.

Må jo si at jeg sitter her og drømmer litt og gleder meg – tross om det er en liten stund til.

Red ribbon around blank white paper (where you should write your text)

#gavekort #underholdning #Norwegian #klm #flybilletter #xxl #fotball 

 

 

Tilbakeblikk

Da har vi kommet til denne delen av året hvor en må filosofere litt over året som har gått. Oppturer og nedturer, øyeblikk og hendelser som har satt sine spor, både i positiv og negativ forstand. Er vi der vi skal være når vi entrer over i 2017?

2016 har vært et fantastisk år. Jeg har fått opplevd både skiturer, fotturer i fjellet, seiltur, havrafting  og utenlandsturer. Både Prekestolen og Kjærag er besteget.

Det som jeg setter mest pris på er allikevel øyeblikkene med min sønn. Praten, fortroligheten og vite at han har det bra. En går jo stadig rundt å bekymrer seg for det. Hvert fall jeg.  

Venner og familie har vi delt mange kjekke og koselige øyeblikk med. Både hjemme og på turer. De er bare gull verdt og jeg setter pris på hver og en av de.

Den største utfordringen for meg i år var faktisk når jeg var med i en konkurranse i regi av Choice hotellene. Karoke på en av byens brune barer, helt edru. Fullt av folk. I ettertid ble det vist på storskjerm for om lag 50-60 personer. Men jeg gjorde det. Er litt kry av det.

Feriene mine er blitt tilbragt i Norge. Fjellet og langs Sørlandets kyst, i vakker norsk natur. Det har allikevel blitt noen utenlandsturer, Aberdeen, Rotterdam og Den Haag. Fantastiske byer alle tre.

I sommer endret jeg litt strategi. Jeg bestemte  meg for å være med på litt mer av arrangementer vi får gjennom jobbet. Det er noe som jeg ikke har angret på. Det har vært en “Villmarkstur”, en del konserter, arrangementer i regi av hoteller og konkurranser i regi av leverandører. Mange gode minner å se tilbake på.

Jeg og sønnen min har og lenge snakket om vi kanskje skulle ha oss hund. Vi elsker dyr, men jeg har vært i tvil om vi har tid. Vi snakket litt sammen og bestemte oss for å prøve oss som Hjemme kennel. Dette har vært veldig kjekt. Til nå har vi hatt to hunder på besøk, og vi har kost oss både med selskap og turer i naturen. Hvis det er noen som lurer på det samme som oss, er dette virkelig å anbefale.

Tross om vi i vårt lille hjem har hatt et flott år, har vi og blitt berørt av nyhetsbilde. Syria, tragedier for barn her i Norge, Presidentvalget i USA, terrorangrep og tragiske hendelser som skjer nærmest hver dag. Dette preger jo hverdagen vår også, hvor vi går litt i tenkeboksen og lurer på hva som skjer i verden, og hvor dette skal enda.

En annen ting som også har berørt oss er våre nære, venner og bekjente som er blitt berørt av oljekrisen her i Stavanger. Mennesker som har mistet jobber, arbeidsmarkedet som har havarert og familier som kjemper økonomisk for å få endene til å møtes. Dette håper jeg jo endrer seg i 2017.

Med disse orda, ønsker jeg å avrunde, drømme meg litt vekk i året 2016 før jeg ønsker 2017 velkommen om litt over 1 døgn.

 

 

 

#2016 #tilbakeblikk #år #drømmer #natur  #familie #familieogbarn #reise 

 

 

Pay it forward…..

Dette er absolutt en av mine favorittfilmer. Filmen er fra 2000.

Jeg har sett den flere ganger, og i kveld dukket den opp på tv igjen. Klarer bare ikke å skifte kanal.

Absolutt en film til ettertanke.

Det er en fortelling om hva en person, i dette tilfelle, en gutt klarer å gjennomføre. Et oppdrag fra skolen/læreren, en tanke og gjennomførelse. Hvor mye en god handling kan forandre tankesettet vårt og gjør verden til en litt bedre plass å være. Den har en litt trist slutt.

Har du ikke sett filmen, anbefales den på det sterkeste.

 

Litt om filmen:

En 7. klasse får en utfordring av dimensjoner. Samfunnsfagslæreren Eugene (Kevin Spacey) ber elevene om å forandre verden!

De fleste foreslår løsninger som ikke akkurat flytter fjell, men Trevor (Haley Joel Osment) har en plan som er forbløffende original og samtidig enkel. Han vil at folk skal utføre en god gjerning for personer som har det vanskelig. Betingelsen er at personen som får hjelp, må hjelpe tre andre personer.

Bilde og tekst hentet fra Google.

#hjelp #gi #storhet #barn #barnfamilie #familie 

 

Velvære kveld …..

Kjære lesere, det har vært fantastisk.

Etter en liten rusletur i dag, fant jeg ut at kvelden skulle ha et lite snev av velvære. Hva er vel ikke bedre, rett før nyåret. Tente på alle tenkelige stearinlys i stua, fant frem balje, vann,  kremer og det som trengs. Samt fant en god film på tv…. så var det bare å nyte.

Først peeling, så ansiktsmaske. Fotbad, filing og klipping. Fantastisk.

Så nå sitter jeg her da, som et nytt menneske. Føttene myke som babyføtter, og føler meg frisk og god i ansiktet.

Det er bare å nyte resten av kvelden og følelsen. Kanskje blir det et glass vin også, har jo feriedag i morgen. ps. og litt sjokolade. Fordi jeg føler jeg fortjener det:)

Ønsker dere en fantastisk kveld videre.

#hjemmespa #ansiktsmaske #velvære #helse #skjønnhet 
 

Det er Tanken som teller…..

Var jo heldig igjen jeg.

Rett før jul vant jeg i en konkurranse på Facebook hos Tanken i Stavanger. Det er en privateid bensinstasjon kjede som har stasjoner i Stavanger området. Gratis bilvask pluss en “goodiebag” fra leverandørene deres var premien.

I dag var jeg innom og hentet premien. Så fornøyd. Freser nå rundt i skinnende ren bil. Heldige meg. En stor takk til Tanken.

Goodiebagen:

Fakta om bensinstasjon kjeden Tanken:

Tanken” er ny bensinstasjonskjede som holder til i Stavanger regionen. Etablert i 2015. Tanken har stasjoner i Stavanger, Karmøy og Frakkajerd. Grunnlaget for å starte opp var at Joar Skorpe var lei av jo-jo prisene på bensin. Hans konsept er at prisen settes på mandag og holder hele uken.

#vask #bensin #gave #vinne #vinnerlykke 

Litt tilbake til hverdagen….

Ja det var slik i dag. To dager på jobb før en liten nyttårs langhelg.

Merkelig at dagen etter fridager kommer så brått, hver gang. I år føler jeg at jeg er blitt frarøvet noen fridager. Dermed har det vel også vært litt vanskelig å erkjenne disse to dagene på jobb i romjulen. Regner med at jeg ikke er helt alene der. Kan fort bli vant med å ha litt fri.

Det verste er jo egentlig å få sove dagen før. Ligger og vrir meg, og tenker at nå må jeg sove. Men det er jammen meg ikke lett. Flere som kjenner seg igjen? 

Ellers har jeg fått luftet meg en liten tur rundt kysten her, samt vært på et lite besøk til eks svigerforeldrene mine på litt julesnadder. Så alt i alt har det vært en kjekk og koselig dag. Må nesten snart hoppe til sengs her hvis jeg skal komme meg opp i morgen. God natt.

#hverdagen #tur #arbeid #jobb