To oppvåkninger hver dag

Hei fininger.

De siste dagene har vi hatt det kaldt her i Stavanger, og det er den som har skylden for at jeg hver dag nå har to oppvåkninger.

Den første er jo selvfølgelig når jeg står opp om morgenen. Helt normalt kan du si.

Etter en varm dusj har jeg fått såpass varme i meg at jeg kan gjøre de normale tingene jeg gjør om morgenen.

Men. På turen bort til bilen som kun er et minutt hvis jeg går i sneglefart, blir hele meg til is. Det er helt ufattelig at det ikke skal mer til. Må jeg skrape bilen i tillegg, ja da kan du tenke deg tilstanden min når jeg endelig kan sette meg bak rattet.

Så da sitter jeg der da. Til opptining.

Kjøreturen tar om lag en halv time.

Alt som kan skrus på av varme er på. Vifte på fullt og for å ikke glemme setevarmeren. Den er gull verdt. Etter omlag 20 minutters kjøring begynner effekten å komme. Varmen brer seg i kroppen og i løpet av de første fem minuttene kommer godfølelsen. Det er den beste stunden på hele turen.

Kunne i grunnen bremset litt på varmen da, men jeg klarer liksom ikke helt å gjøre det. Blir isteden døsigere og døsigere, og hadde nok sovnet på flekken hvis jeg hatt latt meg få lov til det. Men det kan jeg jo ikke, jeg kjører jo.  

Når jeg da ankommer jobb er jeg såpass døsig at jeg må sitte et minutt eller to bare for å komme meg. En oppvåkning kan du vel si. Det som venter utenfor døren er heller ikke noe å hige etter. Kulde.

Så ja. Jeg ønsker virkelig at våren titter frem snart, slik at jeg kan gå tilbake til normalen med en oppvåkning pr. dag. Det er litt mer behagelig.

Men dere. Nå må jeg springe her. Jeg har nå mannet meg opp til å ta fatt på min daglige frysetur. Ha en flott dag……

 

Ja jeg lengter etter vår nå…. og på tur her for litt siden var det et ørlite vårtegn:

#vinter #kaldt #kulde 

 

 

Nydelig tur til Ullandshaugstårnet/Sørmarka i Stavanger

Hei dere.

En ny herlig helg er over. Det har vært kaldt, men nydelig vær her i Stavanger.

I går var vi på en herlig tur til Ullandshaugstårnet og Sørmarka. 

På Ullandhaugstårnet er det utsikt som gjelder. Der har et fantastisk skue utover Stavanger. Bare helt nydelig.

 

 Ullandhaugstårnet er ett telekommunikasjonstårn og landemerke  ii Stavanger. Tårnet ble bygget i  1964 av Televerket og er 64 meter høyt. Selve toppen av Ullandhaug er en stein som ligger 138,95 moh. ved siden av selve tårnet. Steinen er vel en meter høy slik at toppen av tårnet rager 202 meter over havet, hvilket gjør masten til Stavangers høyeste punkt medregnet byggverk.  Det går trapp et par etasjer opp fra bakkeplan til et utsiktsplatå som er åpent for alle. 

I 1896 ble Haraldstårnet  bygget til minne om slaget i Hafrsfjord  på plassen der Ullandhaugtårnet ligger i dag. En del av tårnet ble ødelagt under 2. verdenskrig og resten ble revet i 1963. 

 

Utsikten:

 

 

I sommermånedene er det en kafe åpen:

Rett ved siden av Ullandhaugtårnet ligger 16 hvite marmorsteiner i sirkel. Disse steinene omkranset opprinnelig det såkalte Haraldstårnet som ble reist på haugen i 1896. Marmoren er hentet fra Talgje. 

I Sørmarka er det mye skog. En finner stier på kryss og tvers. Det er lett å gå seg vill. Et herlig område for en tur. 

 

 

#ullandhaugstårnet #stavanger #utsikt #natur #storby  #reiseliv #Norge #Rogaland #vestlandet

Drømmereisen ble starten på et liv med ME

I dag vil jeg be dere om å gå inn på bloggen til Trine Grung som har skrevet et blogginnlegg om ME rammede Sissel Sunde. 

Sissel Sunde har jeg kjent fra mine tidligere barneår da våres foreldre var venner. 

Et insektstikk på hennes drømmereise endret hele hennes tilværelse. Det er tre år siden. 

Fra å være en dame med dobbel energi i forhold til oss andre, er hun nå så redusert at den minste aktivitet setter spor timer, dager og gjerne uker.

Det rørende innlegget kan du lese om HER. 

Til Sissel vil jeg si at du virkelig gir ME et ansikt som mange av oss friske ikke visste om. Du er tøff.

#me #sykdom #helse #helsenorge 

 

 

Pølsebussen på Torget i Stavanger

Er du i Stavanger Sentrum en kveld, nede ved Torget eller Milleniums Plassen som det også kalles, kan du nesten ikke unngå å legge merke til Pølsebussen. 

Dette er en buss som har stått her i årrekker, helt siden min ungdom. Den har vært litt vekke fra bybildet noen år, men er nå tilbake. 

Bussen er en gammel veteranbuss fra 1948, men det er ikke mye historie å finne om bussen på nettet. Den siste eieren har hatt bussen siden ca. 2004.

Jeg legger ved et bilde av bussen, for den hører i grunnen til i bybildet. Har du sett den? 

 

Dette er tatt før den åpner om kvelden:

 

 

 

#stavanger #pølsebussen #reiseliv #storby 

 

Din egen lykkes smed

Hei dere.

Lørdag morgen og kaffen er i koppen. Tror nok det blir en god dag dette og etter været å dømme. Litt husarbeid, og så må jeg nok få meg en tur ut i det fine været. 

Jeg kom over en liten historie, eller filmsnutt på Linked her om dagen som fikk meg til å tenke på en del ting. Utsagnet var som følger:

“Be someone who makes you happy”

Jeg er den første til å innrømme at jeg ofte tenker at andre står i veien for min lykke eller handling til lykke. Dermed gjorde denne uttalelsen inntrykk på meg. Det gikk også på at jeg kun er ansvarlig for min egen lykke, ikke andres. 

Ved å endre tankesettet, blir også en burde løftet av skuldrene mine. De er ansvarlig for sitt, og jeg for mitt. 

Høres kanskje litt egoistisk ut, men i grunnen er det ikke det. 

Tanken på dette er heller ikke at en ikke skal ha omsorg eller hjelpe andre. Men å ta tak i seg selv og være ansvarlig for seg selv gjør at en vokser som person, og har da et bedre gunnlag for å være der for andre.

Med disse ordene ønsker jeg deg en fantastisk dag. Må den bli god.

 

Et bilde jeg tok her i uken fra Gamle Stavanger. Er det ikke nydelig?

#lykke #helse #stavanger

 

 

 

 

Pest og fordervelse i Stavanger

I mange måneder nå har jeg tenkt at jeg skulle være med på en guidet tur i regi av Guidecompaniet og endelig i dag passet det.

Tross om det var litt dystert tema, “Pest og fordervelse”, var det veldig interessant og spennende. Vi fikk høre om epidemier som har rammet byen jevnlig gjennom flere århundrer.

Flinke guider fortalte så levende at en følte at en var tilbake i tid. Bygninger og mennesker ble beskrevet på en fantastisk måte. Jeg har bare godord om vandringen, og anbefaler den på det varmeste.

Visste du at frem til ca. år 1200 var det vanlig at bøndene hadde plikt til å passe på de syke? De hadde hver person et døgn, før de flyttet dem til neste gård. Litt spesielt, og ikke så veldig “rolig” for pasientene. Det var vel og grunnen til at hospitaler kom til, og i slutten av 1800 tallet fikk Stavanger sitt første skikkelige topp moderne sykehus.

Guidecompaniet har månedlige vandringer med ulike historiske temaer om Stavanger. Her kan du melde deg på eller bare møte opp ved Domkirken. Betaling skjer via Vipps eller kontant ved oppmøte. Ønsker du å lese mer om oppleggende fremover kan du gå inn HER .

Stavanger by i dag. 

 

Før arrangementet starter. Folk strømmer på. Dette er rett utenfor Domkirken.

Her er litt av folka som var med på vandringen. Jeg tror vi var langt over 100 totalt. Disse vandringene er veldig populære for folk i alle aldersgrupper. Unge og gamle.

St. Petri Kirken:

 

En av gruppene:

#stavanger #guidecompaniet #stavangerhistorie #pest #fordervelse #historie  #reiseliv #reiseglede

Nydelige dager i Stavanger

Hei dere.

Ja her i Stavanger har vi hatt noen nydelig dager. Sol, blå himmel og netter hvor gradestokken har sneket seg ned på null tallet. 

Tross kalde netter, og bilskraping på morgenene har vi fått smake litt på vårfølelsen.

Jeg har fått med meg noen ettermiddagsturer  med solnedganger. Helt nydelig.

Legger ved noen bilder og håper dere liker de. 

Solnedgang i området her hvor jeg bor. Hafrsfjord i Stavanger. Dette bilde ble tatt på mandag.

Dette er tatt ved Mosvannet i Stavanger.

 

Mosvannet. Litt iset på noen kanter.

 

Mosvannet og litt fugleliv.

#stavanger #vinterdag #vårisikte  #reiseliv #natur

Tips til heltestatus i heimen!

Hei dere.

I dag tenkte jeg å komme med et tips til dere som har noen søte små i heimen. Du vet, de som til stadighet klarer med et uhell å ødelegge de kjæreste lekene de har.

Det startet mens poden var liten. Innimellom og noen ganger ofte hendte det at yndlingslekene hans gikk i stykker. Litt grining ble det, men å ha en bestemor eller mormor som fikset alt, ja da var det ingen problemer. Sakene ble gjemt til neste besøk, og kom alltid hjem igjen akkurat som nye.

Jeg ymtet frempå noen ganger at jeg kunne fikse det, men etter heftige protester og øyne som sa at det var umulig. Ja da ga jeg opp. 

I grunnen greit for noen av skadene så ganske så umulige ut til tider, og jeg hadde jo ikke aning om hva vidundermiddelet var.

Men det har jeg funnet ut de siste åra. Rett og slett superlim.

God gammeldags superlim er løsningen på alle problemer. Du kan også bruke Carson lim, men den tar litt lenger tid å tørke.

Jeg vil advare dere da dette er sterke saker. Superlimen limer alt i superfart.

Første gang jeg skulle prøve sølte jeg bittelitt på buksa mi. Buksa ble limt til låret, og jeg trenger vel ikke nevne at det var utrolig  vondt å få den av. Merke hadde jeg i mange uker etterpå. 

Nå har jeg jo blitt ganske så erfaren med limen, så det er ikke bare leker som kan limes. Alt mulig kan fikses og limes. Så det blir flittig brukt her i huset.

Men jeg må advare dere. Skepsisen til de små om at du klarer å fikse ting kan sitte lenge i. Det gjorde det her også. Så her må du absolutt bevise. Begynn i det små, så kommer tillitten snikene. Jeg kan garantere at du får godfølelsen når det endelig løsner og du får statusen: Mamma fikser alt. 

#superlim #mamma #familie #mammafikseralt  #barn #ungdom

 

 

 

Bo gratis på hotell

Nå ønsker Thon Hotels å tilby oss vanlige folk gratis opphold på hotellene deres mot at vi anmelder opplevelsen. 

Det er et gitt antall rom på følgende destinasjoner: Oslo, Trondheim, Arendal, Bodø, Flo, Bergen, Stavanger, Asker, Brønnøysund og Fosnavåg. 

For å melde din interesse må du melde deg på HER .

Den første slippen er 20. februar, så hiv deg rundt. 

Kommer du til å søke?

#thonhotels #hotellopphold #ferienorge #Norge #reiseliv #reiseglede #reiseanmeldelse #reiseblogger

 

Når minnene forsvinner

Her om dagen kjørte jeg forbi den gamle skolen min, og til min forskrekkelse var det full aktivitet på taket og rivearbeid av bygget var i full gang.

Tenk, der har jeg tilbragt dager, uker og år av min barndom. Lært min ABC, pluss og minus og masse annet.  

Jeg var jo klar over at Randaberg har fått en ny flott skole, men i mitt hodet så skulle nok gamle skolen bestå. Det er jo her vi litt oppi åra har alle minnene fra. Vennskapsbånd ble knyttet, lærere som har satt sine spor og ikke minst lærdommen både faglig og sosialt. 

Jeg var som sagt forskrekket, og fikk en merkelig sorg  i meg.Tross om jeg vet bedre, kunne jeg ikke forstå at den nye skolen skulle være så mye bedre. Vel, nå er det noen få år siden jeg har vært inne. 4-5 tror jeg det kan være.

Da som for noen å tyve år siden, hadde garderoben til gymsalen den samme stramme lukta, gymsalen hadde de samme flotte 70-talls gardinene, ja det var på en måte litt hjemmekoselig. 

Når det er sagt er det kanskje ikke den fineste bygningen, men det er merkelig hva minner gjør. Det kan omforme det stygge til det mest fantastiske. Er ikke det merkelig?

Jeg må nok bare innse at de gode minnene om skolen må jeg nok bare ta godt vare på. For det er gode minner.

Så om det er litt vemodig må jeg nok innrømme at å få ny skole var på høy tid. Gratulerer Randaberg, regner med at den er helt topp.

Har du det også slik at bygninger med minner blir trist å kvitte seg med?

 

Rivearbeid i gang:

 

Randaberg sin nye skole:

#skole #foreldreogbarn