Greit å ha en grunn til å kose seg….

Liker at vi innimellom får unnskyldninger for å kose oss. Som i dag for eksempel. Feite tirsdag og årets pannekakedag. Fantastisk tenker jeg. Uten egentlig å ha hørt om det før.

Sønnen kom hjem i dag fra fjellet, og hva passer ikke bedre enn å ha lov til å ha litt digg?

Takket være Mediakaos som lærte meg å lage pannekaker her for noen uker siden, slår jeg til igjen. Pannekaker m/bacon til middag, og pannekaker, selvlaget blåbærsyltetøy og krem til dessert. Det ble godt mottatt. Både av han og meg.

Vurderer litt om vi må følge med på faste dagene og, siden vi både har hatt bolle søndag og feite tirsdag. Eller kan vi rett og slett bare overse den? Tror faktisk det siste…. he,he.

Kjørte forbi denne pynten i dag, og synes den var litt nusselig. Koselig at noen pynter til anledningene.

Ønsker dere en fortsatt fin kveld.

 

#fastelaven #tirsdag #pannekaker 

 

Januar og Februar – gikk litt fort…….

Dette trodde aldri jeg skulle si. For meg er januar og februar de lengste månedene i året. Men i år har de bare fløyet forbi.

Må nesten ha et lite tilbakeblikk på hvor de har tatt veien, og hva jeg har gjort.

Har hatt mange fine øyeblikk både med familie, venner og ikke minst kollegaer.

 

– Jeg har hatt helgebesøk av min bror

– Ei flott venninne av meg har rundet 50. Galla fest for å hedre henne.

– Scandic inviterte jobben til personal møte, mat og god drikke

– Vært i Bergen,  fikk en liten sniktitt før åpningen på Comfort Bergen Airport Hotel

– Fått vært med Smarthotels på Ishockey kamp

– Vært på en del turer her i distriktet. Hålandsvannet, Hafrsfjord mot Møllebukta, Solastranden, Sjøbadet i Tananger, Vistestranden, Stokkavannet, Mosvannet for å nevne noen.

– Alle invitasjonene til sønnen min sin konfirmasjon laget og  levert ut

– Fått en del treningsøkter – og holder enda tritt med 100 dagers utfordringen som startet 1.februar.

– Sist men ikke minst hatt mange koselige stunder med sønnen min

Følte når jeg oppsummerte, hadde jeg fått gjort litt også. Tross om jeg mangler fjelltur. Innimellom her har jo de vanlige syslene også funnet sted, som jobb, hus og hjem.

Kan følelsen komme kun for at vi har litt få dager i februar? Jeg begynner nesten å lure på det.

Uansett, jeg er klar til mars – så med dette ønsker jeg mars og litt mer vår i luften velkommen………

Håper dere også har hatt noen fine to første måneder i 2017.

Ha en fortsatt fin kveld.

#januar #februar #vinter #vår #familie

 

Kjenner jeg er litt misunnelig…..

Ja her sitter jeg da, og vinterferien har startet. Bilder florerer både på facebook, og popper opp i meldings boksen min. Fjell, vidder og gode forhold.

Poden er på fjellet med bestemor, så da kjenner jeg gjerne litt ekstra på det. Får lov til å være litt misunnelig da kjenner jeg.

Ikke misforstå, jeg ønsker jo at alle som er til fjells har det fantastisk, men skulle jo gjerne vært med selv.

Det er faktisk litt spesielt i år siden jeg ikke har vært til fjells enda. Det har bare ikke helt passet. Får jo håpe det blir ei helg om ikke så lenge. Det hadde vært kjekt.

Utenom det så får jeg vel bare fortsette å se på bilder, og å tenke at jeg må snart opp. Både ski og utstyr er klart, så i grunnen forstår jeg ikke helt hva jeg venter på.

Til alle dere som er på fjellet ønsker jeg at dere får noen fine dager.

Legger med litt fjellbilder jeg, slik at alle dere som ikke har snø rundt beina også kan få litt vinterfølelse.

#sirdal #fjell #vinterferie #familie #ski #pluss 

 

 

Hjerter på himmelen….

Her om kvelden kikket jeg ut av vinduet. Da får jeg øye på dette. Griper tlf. og tar noen bilder, så beklager kvaliteten. Det var borte på et blunk, dermed kunne jeg ikke justere noe.

Er det meg som er i “love” modus om dagen og mener bestemt at dette er et hjerte, eller er det reelt?

Hva synes dere?


#hjerte #stavanger
 

Hockey, bobler og kos……

I går var jeg så heldig å få være med de flotte damene på Smart Hotels på Ishockeykamp. Oilers mot Kongsvinger. Sprudlende damer, og når vi i tillegg får æren av å være vip kan jo ikke livet bli bedre.

I eget rom, med bobler og mat samt beste plasseringen. Ja hvem synes ikke noe slik er moro. Når Oilers i tillegg drar seieren hjem, ja da blir det liv.

 

Tusen takk Smart Hotels for at jeg fikk være med. Hadde en super ettermiddag.

Litt om SmartHotels. (dette er ikke et sponset innlegg….. utenom litt bobler da…)

Smarthotel er en privat eid kjede med eiere fra Stavanger regionen. Her har de også hovedkontor. De har hoteller i Stavanger (Forus), Oslo, Hammerfest og Tromsø. Regner med at flere byer kommer etter hvert. De streber etter å tilby den laveste prisen i sitt segment til alle gjestene. Skandinavisk frokostbuffe er inkludert i prisen. Hotellene har en hjemmekoselig atmosfære, og hyggelig betjening. Trenger du overnatting i en av byene de har hotell kan jeg virkelig anbefale å ta en titt på hjemmesiden deres. http://smarthotel.no/no/ 

#ishocky #sport #bobler #hotell #reise
 

Det er jo helg……og litt samba….

Heia fininger. Håper dere har det bra.

Lørdag morgen, og første koppen med kaffe er på vei ned. I tillegg har jeg tatt meg en tur ut i boden å hentet skia til sønnen, da han drar på fjellet i dag. Skulle gjerne ha vært med, men med jobb på mandag så gikk det ikke denne gangen.

Jeg derimot skal på ishockey kamp med en liten gjeng. Så i dag blir det kamp, vip, litt mat og litt bobler. Glemte jo nesten å si godt selskap.  Det skal bli gøy. Har kun vært på en kamp før, og det var ganske kjekt. Håper jo selvfølgelig Oilers vinner da. Skal heie de frem så godt jeg kan.

Frodith har igjen imponert meg på morgenkvisten med sine samba rytmer. Kjekt med karneval.Heldige oss som fikk være med. Innlegget finner du her: http://frodith.blogg.no/1488005018_oleeoleee__sambaen_er_ls_karnevalstog_p_vei.html 

Ønsker dere alle en flott lørdag. Slapp av og nyt den.


Bildet er tatt fredag morgen her i Stavanger, Tre Sverd Hafrsfjord. Nydelig morgen. I dag derimot er det kaldt, overskyet, litt vind og lett snøfall.

#morgen #Stavanger #tresverd #familie #frodith #samba
 

 

Dagens flause…

Ja, må vel si normalt så går det noen dager mellom flauser. Men av og til slår jeg til, og i morges var det en av de gangene.

Jeg var første mann på jobb i dag. Som regel er det noen som kommer før meg, og da slipper jeg å forholde meg til låste dører og slikt. Men ikke i dag.

Jeg kommer inn hoved døren, siden den åpnes automatisk klokken syv. Jeg trasker oppover, og kommer til døren som normalt er låst. Vi har fått nye automatiske nøkkelkort, og siden jeg hadde det med trodde jeg at dette skulle gå greit. Men den gang ei. Putter det inntil låsen, og hører et lite pip. Men døren vil ikke åpne. Må jo prøve ca. ti ganger til, men samme resultat. Hm.

Regner jo med at siden dette er noe nytt, så er det sikkert en systemfeil, for det skjer jo hele tiden.

Vi har flere innganger, så jeg springer rundt til en annen, med samme resultat. Kan vel tenkes samme antall ganger også.

Mens jeg står der ser jeg en bil som parkerer, og en mann kommer bort til døren. Hans inngangsbrikke virker heller ikke. Blir litt fornøyd med det må jeg vel innrømme, selv om det var jo litt dumt også. Tror jeg trengte den bekreftelsen av at det ikke var meg.

Han var litt snartenkt og ringte en kollega som kom for å åpne. Så vi kommer oss inn. Vi er begge like spørrende. Hvordan var det mulig at kollegaen hans hadde kommet seg inn. Heldige han hadde jo fått en kode, noe som begge vi mente at vi ikke hadde fått.

Vi gikk nå til hvert vårt, og jeg var jo glad jeg hadde kommet inn.

Jeg traff tilfeldigvis vaktmesteren, og spør jo om feilen. Ingenting feil svarer de, men kom opp med den koden igjen. Ser ned på skjermen og spør om det var jeg som var Sølvi. Blei litt innbilsk i et halvt sekund der hvis jeg er ærlig, men når han sier at han kunne se det på aktiviteten rundt på dørene,  kom jeg  raskt ned på jorden igjen. De hadde jo sett aktiviteten min på morgenkvisten, og flirte litt av det.

De spurte da hvorfor jeg ikke hadde brukt koden, siden den måtte brukes før et klokkeslett. Måtte som sant var si at kode det hadde jeg jo aldri fått.  De så litt spørrende på meg og sa at det lå kode inne på meg, men fikk laget meg en ny siden jeg ikke kjente til denne.

Hendelsen ble glemt, men ble nevnt ved lunsjtider. Jeg måtte jo høre og forsikre meg om de kodene. Joda, det hadde de fått, og mente bestemt at det hadde jeg også. Vi hadde jo laget de selv for ca. to uker siden.

Var litt påståelig, men ikke så mye. Følte faktisk at det virket litt kjent og at jeg vagt kunne huske det……. Må nevne at jeg tror jeg endret koden til det samme som jeg hadde…. men er ikke helt sikker…….

Så slik går nå morgenene……

#nøkler #låsing #flause #påståelig #hjem #familie 

Kvinner trenger mer søvn enn menn!

Så til alle damer der ute, dere har all grunn  til å få noen timer ekstra søvn i helgen.

Det er Jim Horne, som er Universitetsprofessor som har forsket på dette.

Grunnen til at alle damer bør sove litt mer enn menn, er at hjernen hos damer jobber hardere fordi den er mer kompleks. Tenk det dere!

Søvnen gjør at hjernen reparerer seg selv, eller som de kaller det at hjernebarken blir helbredet. Hjernebarken er ansvarlig for blant annet språk og hukommelse. Jo mer hjernen blir brukt, jo mer trenger den å hvile.

Så til alle menn som har lest så langt. La damene få sove ut. Fordelen er at du får et mer fredelig hjem.

Kvinner som sover for lite føler nemlig mer sinne og fiendtlighet.

Ønsker dere alle en flott fredagskveld, og en  fredelig helg!

 

 

#søvn #kvinner #damer #hjerne #forskning #helse #foreldre

Flotte ord på en fredag……

Jeg la merke til et fantastisk sitat i går, og har liksom ikke fått det helt ut av hodet. Tenker at dette kan være ord for dagen fra meg, og ikke minst er det jo helg.

– Verden er full av hyggelige folk.

Hvis du ikke finner en, vær en.

God fredag folkens:)

#hyggelig #vennskap #fredag #helg#familie 

Komle Torsdag og fotball

Da var torsdagen snart over. Håper dere har hatt en flott dag, ettermiddag og kveld.

Som dere ser på overskriften har vi fulgt en liten tradisjon her i vest i dag. Komle eller raspeball har vært en torsdag middag i Stavanger området så lenge jeg kan huske, det kan merkers  på en del kafeer og restauranter i distriktet enda.

Flesteparten av oss her borte synes denne retten er fantastisk. Men vet at det er litt forskjellig synspunkter ute å går i resten av landet. Men her hjemme hos oss går det ned på høykant de få gangene vi har det.

Ellers har kvelden gått med på å sett fotballkamp. Uheldigvis tapte heltene våre, så merket at stemningen ikke har vært helt topp her hjemme i kveld. Veldig forståelig da, for det er jo ikke kjekt å tape. Men når de får en liten pep talk av trenerne og apparatet rundt på neste trening, regner jeg at de ser litt lysere på det. Men i perioder spilte de veldig bra. Det skal de ha.

Jeg tok et bilde, og har lyst å dele dette med dere. Fantastiske farger på himmelen i dag. Det var kaldt å stå eller sitte i ro så lenge, så jeg er nok på opptining resten av kvelden…… Ha en flott kveld dere.

og et til av middagen vår. Komler, salt kjøtt, kjøttpølser og kålrabi.

#fotball #komle #raspeball #mat #trening