Tenk! Jeg har strikket tøfler

Jeg er litt kry da vet du. Tenk jeg har strikket mine første tovede tøfler.

Både på nettet og I butikker har jeg sett de herligste tøflene som flere har laget. De ser varme, myke og gode ut.

Jeg har ofte tenkt tanken at dette burde jeg prøve å strikke disse, men har trodd at vanskelighetsgraden har vært litt for høy. Dermed har det bare blitt med tanken, helt til nå nylig.

For noen få uker siden kom jeg så langt at jeg googlet oppskriften. Når det var gjort klarte jeg ikke å slå tanken fra meg. Ved anledning var også garn kjøpt, og etter noen få dager å ha sett på det satte jeg i gang. Slik ble mine første tovede tøfler til.

Jeg tror nok at hvis oppskriften ikke hadde vært så oversiktlig og enkel, så hadde nok prosjektet strandet.  Oppskriften finner du  HER.

Se så fine de ble:

#håndarbeid #strikking #tovedetøfler #toving #tøfler #hjemmelaget #selvlaget #hobby #høst

Ulikheter kan bli suksess

En tanke som slår meg ofte er hvor spennende det er med ulike personligheter. Selv om jeg skriver her at jeg synes det er spennende, interessant og ikke minst lærerikt må jeg ta meg i det innimellom og snu tanken til å sette pris på ulikhetene kontra smyge meg tilbake til tryggheten til de personene som er mer like meg.

Ulike personligheter kan utfylle hverandre, og ikke minst få frem ulike vinklinger av hvordan en ser verden. 

Jeg kom over en liten notis som jeg synes var så fint. Det er fra Obama sitt besøk i Norge her tidligere i høst. Han får  et spørsmål fra en journalist om hvordan han vet at hans beslutninger blir best mulig. På dette svarte han:

” Du må ha folk rundt bordet som ikke ligner på deg. Som ikke bor på samme sted eller ser like ut”

Så med disse orda ønsker jeg dere en fantastisk tirsdag. Vær åpen, lytt, sans og ikke minst vær glad for at vi alle er forskjellige.

#personligheter #ulikheter #mentalhelse #vennskap 

 

 

Grafitti som hyller hverdagsheltene

I fjor hadde jeg et innlegg om Portrettet av Helge fra Atende som preget en vegg på Kannik skole. Du kan lese innlegget HER .

Nå er et nytt portrett på plass på den ene høyveggen til Folken i Stavanger. Det er australske Fintan Magee som har laget kunstverket. Det viser Attendes servicegruppe Ren by.

Attende er en attføringsbedrift i Stavanger.

De ansatte i “Ren by” gjør en glimrende jobb for oss som bruker byen. Til sammen plukker de over to tonn søppel, 100 kilo sneiper og brukte snusposer årlig. 

I tillegg passer de på byen og leverer detaljerte rapporter som gir kommunens etater informasjon om alt fra tagging, løse brosteiner, og hvilke områder som brukes til å sette sprøyter.

Noen skikkelige hverdagshelter som gjør at både innbyggere og besøkende får en fin by.

 

Var det ikke fint?

 

 

Folken  er studenthus og konsertlokale i Stavanger. Det opprinnelige navnet på huset er Folketeateret. Folken ble åpnet som studenthus i 1988 og drives av Stiftelsen Studentersamfunnet Folken.

#grafitti #gatekunst #nuart #folken #stavanger #

Søndagsmorgen har gull i munn..

Hei dere.

Tenk, jeg sto opp en hel time for tidlig i dag. Ikke for det at jeg hadde glemt å stille klokken, men fordi jeg prøvde å lure meg selv. Og vet dere – det funket.

Vel, det var vel litt løgn. Jeg kom på det rett før jeg hoppet ut av sengen, og var veldig fornøyd av at jeg var helt uthvilt og hadde en time ekstra i morges. 

Den ekstra timen har gått med til å gjøre absolutt ingenting pluss at jeg har fått meg en liten morgentur ned til sjøen. 

Ute er det helt stille, med avbrekk fra fuglene som synger morgensangen. Vi har fått det litt kaldere her i vest så bakken er dekket av et ørlite islag og det er en kaldt og skarpt i luften. Kanskje vinteren er på vei?

Jeg legger ved noen bilder og ønsker dere en fantastisk søndag. 

 

Morgenstemning ved Hafrsfjord, Rogaland.

 

 

Heldige meg fikk disse flotte vottene av ei venninne her om dagen. Var de ikke fine? De var varme og gode i dag.Blei bare litt kald på hendene når jeg tok bilder. Regner med at det ikke er vottene sin skyld.

 

 

En nyperose som ikke er helt ferdig før vinteren setter inn.

 

Jeg tror vi kommer til å få en flott dag her i vest:

 

#høst #søndag #søndagsmorgen #hverdag

 

 

Rennesøyhodnet – nydelig tur

Siden været viste seg fra sin beste side i dag kriblet det i beina etter en aldri så liten tur. Valget ble Rennesøyhodnet som ligger i Rennesøy Kommune i Rogaland.

Jeg har vært på denne turen en gang før for mange år siden, men av en eller annen grunn klarte vi å overse skiltet hvor vi skulle ta av, dermed ble det en veldig lang tur. I dag var vi veldig bevisst på dette.

Til vår forundring traff vi på glatte partier som ikke hadde blitt smeltet opp av solen enda. Det var litt vått enkelte plasser, men i grunnen gikk det fint.

Flott tur som kan anbefales. Turen tok 3-4 timer frem og tilbake. Dette var inkludert en liten kaffestopp på toppen.

Jeg legger ved noen bilder fra turen, og håper dere liker de.

Dette bildet er tatt nesten på toppen. Se den utsikten:

Her er vi på toppen:

Rennesøyhodnet ligger midt i Ryfylkebassenget og er Rennesøy sitt høyeste punkt. Det gir en fantastisk utsikt i alle retninger. Haugaland og Karmøy i nord til langt inn i Ryfylke og sørover til Jæren. Fra toppen som er 234 meter over havet får en utsikt over velstelte gårder samt lyngheiene på nordsiden.

 

På toppen er det kikkert. Men – i den så vi ingenting:

 

På toppen er det ruiner etter utkikkspunkt fra krigens dager. Jeg kan tenke meg at de fikk med seg det meste herfra.

 

Litt bilder fra turen opp og ned:

 

 

 

 

 

 

Rennesøy er en kommune i Rogaland. Kommunen ligger i Boknafjorden og består av de bebodde øyene Rennesøy, Mosterøy, Fjøløy, Sokn, Bru, Vestre Åmøy, Klosterøy og Brimse, samt en rekke ubebodde øyer. 

 

#rennesøykommune #rennesøyhodnet #turanbefaling #liveterbestute #rogaland #stavangerturistforening #reiseliv #friluft #tur #utpåtur #friluftsliv #høst

 

Penger og endring i personlighet

Jeg innrømmer det gjerne. Når det kommer til penger kan personligheten min forandre seg radikalt. Spesielt i enkelte tilfeller. 

Jeg oppdaget i morges at dette var tilfelle i henhold til kjøring på morgenkvisten etter de nye bomstasjonene og rushtidsavgiften ble innført i begynnelsen av måneden.

For å spare noen tiere, glemmer jeg alle mine manerer i trafikken. 

Jeg slipper ingen inn på veien, og er det noen som prøver å lure seg inn trør jeg bare litt ekstra på gassen. Jeg kan jo miste noen sekunder tenker jeg. I tillegg har jeg tatt meg i å bli irritert på de som kjører el-bil på denne tiden av døgnet.  

Det er en hard kamp om å nå bomstasjonen jeg må gjennom, før klokken syv vel og merke. Køene har jo blitt milelange, og det føles som om de blir lengre og lengre for hver dag.

Når jeg tenker meg om tror jeg det ikke er så mange som har veket plass for meg heller, så det er kanskje flere av oss.

Bare tenk dere. Trøtte, irriterte og utålmodige bilister som alle har et mål. Å komme forbi bomstasjonen før klokken syv.  

Det høres i grunne ganske så farlig ut.

 

 

#bompenger #rushavgift #sparepenger #gjerrig #samfunn #samfunnpraten

 

 

 

Ølberg – villt og vakkert……

Når en bor ved kysten får en oppleve havets mange ansikter. Klart og stille i det ene øyeblikket, vilt og vakkert i det neste.

Her om dagen var vi en tur til Ølberg. Normalt pleier de å reklamere med den beste softisen i området, men med vind og regn var det ikke helt det som fristet.

Stranden var ganske så folketomt, så en kunne vandre i vannskorpen og bare la tankene sveve. Utrolig hvor mye klarhet en får etter en slik en tur.

Jeg legger ved noen bilder og håper dere liker dem.

Et lite dikt fra meg:

 

Havet

Du røsker meg i håret, og gir meg tårer på mitt kinn

Og er i grunnen både vakker samtidig som litt vill

Dine krefter regjerer, og  din styrke  gir meg et rolig sinn

Brumling og fråtsing, det er talen din

Om jeg ikke helt hører, kommer svarene jeg søker sivende inn.

Ølberg stranden ligger i Sola Kommune og er en av Jærstrendene. Stranden er ca. 400 meter lang sandstrand med sanddyner og fine badeplasser. Den ligger nær Ølberg havn. Det ligger også en campingplass ved stranden, og restaurant og selskapslokale.

Tross om stranden ligger i Sola Kommune ble den i 1952 kjøpt av Sandnes Kommune.

 

 

#ølbergstranden #solakommune #jærstrendene #jæren #norgesstrender #vestlandet #rogaland #høst #høstdag #høstvær #reise #campingplass

 

 

 

 

Edderkopp oppvåkning!

Har du ungdom i hus, har du kanskje samme problem som meg om morgenene. Å vekke de.

Da har jeg kanskje et tips til deg. Det er utprøvd, og fungerte som bare det her i huset.

Her om dagen startet  vekke prosjekt mitt som vanlig. En gang, to ganger og tre ganger. Poden svarer, men jeg ser jo at han er langt inni drømmeland. 

Mens jeg står der ved siden av sengen og har en liten pustepause mellom vekkingsforsøkene, ser jeg at han har fått seg en samboer på rommet. Høyt oppe på veggen kravler en ganske så stor edderkopp.

Jeg vet i grunnen ikke hva jeg tenkte på, men jeg roper ut. Se! En edderkopp!

Svitsj. Poden er ute av sengen, og på vei ut av rommet på null komma niks. Ganske så effektivt altså, tross om han i grunnen ikke er redd for disse skapningene. 

Jeg tror faktisk at jeg kan si med hånden på hjerte at dette er den mest effektive metoden som har funket her i huset. Litt synd at han mangler flere av disse samboerne. Men en vet ikke. Plutselig dukker de opp igjen. Jeg venter…..

 

#ungdom #mamma #barn #familie #vekking

 

 

Kan bilder lyve?

De siste årene har jeg fått litt sans av å ta bilder. Selvfølgelig tar jeg mest bilder her hjemme, og da mer dagligdagse ting. Men både på blogg og i sosiale medier deler jeg mer naturbilder og bilder av ting.

Øyeblikk blir fanget. Noen øyeblikk blir akkurat slik de er, mens andre litt bedre eller litt dårligere.

Har du noen gang opplevd at du har vært en plass hvor du bare kjenner at dette er rene idyllen. Tar noen bilder, og håper at du klarer å fange øyeblikket. Tilbake sitter du med noen bilder som rett og slett ikke ser idylliske ut i det hele tatt. 

Det kan være at stemningen i øyeblikket ikke er mulig å fange med kameraet, eller at lyset ikke er helt rett. Noe er det, men du klarer ikke å sette fingen på det.

Slike øyeblikk har jeg hele tiden, og en masse bilder blir tatt som i grunnen ikke blir brukt til noen verdens ting. Her får minnene regjere, og da velger jeg heller å gjemme på disse.

Bilder kan også ha motsatt effekt. Øyeblikk som ikke er noe spesielle i det hele tatt kan føre til at kamera klarer å ta de mest fantastiske bildene. Igjen sitter du og lurer på hvordan dette skjedde. Underlig, ikke sant?

Bildet er tatt i Vikeså i Rogaland….. og her var det like idyllisk som det ser ut….. Stille vann som jeg ønsker å kalle det.

#bildeøyeblikk #bilder #stavangerinmyheart #rogaland #norway #høst

 

 

 

Fiskerens kone – Møllebukten i Stavanger

Møllebukten som ligger ved Hafrsfjord i Stavanger er mest kjent for “Sverd i Fjell” og militærleiren “Madlaleiren” som mang en unggutt har avtjent militærtjenesten.

Går du forbi stranden og litt videre på stien treffer du på skulpturen “Fiskerens kone”. Denne skulpturen ble avduket i 1994 og er laget av kunstneren Reier Espedal Eide.

Skulpturen fremstiller en ung kvinne som går langs stranden. På ryggen har hun et fiskeknippe, og skoene bærer hun i hånden.

Figuren bygger på en sann historie om en fiskerkone som var gift med en fisker fra Tananger. Hver dag gikk  hun med fisk til offisersmessen i Madlaleiren, uansett vær. Måler en avstanden i dag på er veien 9 km. I dag er det en bro over fra Tananger til Hafrsfjord, og dette stykket ble hun rodd over.

 

Jeg har mang en gang gått forbi skulpturen, og undret at det var en spesiell plass å plassere den. Men med historien, så er den nok plassert helt rett. I området som hun mang en gang trasket.

 

#stavanger #madlaleiren #sverdifjell #stavangerinmyheart #historie #reiseliv