Genial lærer … en lur ide

Jeg vet ikke om det bare er her hjemme hos meg vi har dette problemet, eller utfordringen om du vil. Det å utsette ting til aller siste sekund. 

Jeg har en tendens til å gjøre det, og ser at poden begynner å ta etter. Til min største frustrasjon vel og merke.

Det er her den observante læreren kommer inn.

Jeg ble litt betenkt her i uken da de skulle ha en norsk innlevering til fredag og det var full aktivitet tirsdag kveld. Tross om jeg synes det var litt merkelig var det jo en positiv endring, så jeg var i grunnen ganske fornøyd. Kanskje hadde han begynt på noe nytt?

Det var helt til jeg fikk nyss i at de skulle levere et utkast til onsdagen. 

Så her var det i grunnen ingenting nytt. 

Synes det hørtes litt merkelig ut, men til mer jeg har tenkt på det til mer har jeg synes det var genialt. Gjør elevene som de skal har de to dager på seg før det endelige utkastet er ferdig. Tid til tenking og justering.

Hvis alle elevene er som poden min, forstår de ikke grunnen men gjør som de får beskjed om. Kanskje kan det bli til en vane på sikt? 

Altså – en lur lærer som gjør noe genialt for elevene. Selv om de ikke merker det.

 

#lærer #barnogungdom #familie #skole #undervisning #ungdom

 

 

Bergen i flott høstvær

I helgen som var hadde jeg meg en helgetur til Bergen. Jeg har alltid likt byen, men når en gjester den i et så flott høstvær kan en ikke annet enn å beundre og nyte øyeblikkene. Så konklusjonen er  at det er en herlig by.

På fredagen var det kun avslapping med god mat og livlig prat. Lørdagen derimot tok vi turen opp til Fløyen, for deretter ta en liten bytur på kvelden med god mat og drikke. Restauranten vi valgte var Matbørsen. Fantastiske lokaler og god mat.

Før jeg vendte nesen hjem fikk vi oss en liten tur opp til “Pyttane” som ligger like ved Liatårnet. 

Så Bergen. Takk for en fantastisk helg. Kommer gjerne snart igjen og håper jo selvfølgelig på samme været.

Jeg legger ved noen bilder.

 

Dette bildet ble tatt på vei ned fra Fløyen. Her gikk vi på en grusvei. Skog på den ene siden og en herlig utsikt på den andre.

 

Dette bilde er tatt på toppen av Fløyen:

 

Et lite bevis på at vi var på Fløyen:

 

På veien nedover gikk vi forbi “Trollskogen” tror jeg den heter. Her en koselig Trolldame:

 

Når vi var på vei nedover kom vi over dette motivet. Fikk en følelse at vi var på mer sørligere breddegrader. Men det er i gatene i Bergen:

 

Matboden – nydelige historiske lokaler og fantastisk mat:

Lokalene til Matbørsen i Bergen var den sentrale møteplassen for næringslivet i Hordaland på 1800-tallet. I den tiden hette det Børsen, og her kunne du holde deg oppdatert med aviser fra inn- og utland. Et eget bibliotek var tilgjengelig for den kunnskapstørste.

Bygningen ble oppført i 1862.

Det er den norske maleren Axel Revold som har dekorert vegger og tak i børshallen. Det skal være en skildring av Bergen som sentrum for internasjonal handelsvirksomhet utført i freskostil.

Bergen Matbørs åpnet dørene for det som er dagens restaurant i 2012.

Absolutt en anbefaling fra meg hvis du skal ut å spise i Bergen.

 

 

 

Dette er fra Pyttane i Fjell Kommune. Det er to slike “kuler” her oppe som brukes av Flesland.

 

Turen opp tar omlag en halv time fra veien. Grei vei å gå. Flott utsikt på toppen.

 

 

 

#bergen #Norge #reiseliv #reiseglede #utpåtur #liveterbestute #norgesbyer #fløyen #pyttan #liartårnet

 

Giveaways – når kulden setter inn….

Reklame | Stavangerinmyheart.blogg

Hei dere.

For en liten måned siden hadde jeg to års jubileum for bloggen. Dagen ble ikke feiret på noen som helst måte selv om jeg er evig takknemlig for dere som leser bloggen min, kommenterer og ikke minst alle de jeg har blitt “kjent” med på denne tiden.

Så til dere alle – tusen hjertelig takk!

For noen uker siden prøvde jeg meg på strikking og toving. Det gikk ganske så bra synes jeg, og siden den gang har det blitt noen tøfler. Mine første kan du se HER

Nå ønsker jeg å gi en av dere lesere muligheten til å vinne et par. 

Det eneste du må gjøre er å legge en kommentar om at du ønsker å være med i konkurransen, ønsket farge, skonr. og mail adresse.  

Vinneren blir trukket lørdag 1.desember. 

Siden jeg regner med at jeg ikke har str. eller fargen du ønsker ferdig, kan det ta en uke eller to før du får tøflene. Men jeg kan garantere at det blir før jul.

Håper du vil være med.

#giveaways #giveaway #håndarbeid #tøfler #tovatøfler #høst

 

 

Fine novemberdager

Hei dere

Ja tenk det er fredag allerede. Ikke en hvilke som helst fredag heller, men Black Friday som den kalles. Tror nok mang et kort blir varme i dag.

Uken som har gått har vært helt fantastisk. Kaldt og sol. Det har blitt noen fine øyeblikk i naturen, før det har blitt mørkt. For mørkt blir det fort på denne tiden. Kveldene blir lenger og lenger.

Høstkvelder med innekos, stearinlys, en bok eller tv. Ja det er kos det også.

I dag har jeg unnet meg en fridag, og føler meg litt heldig. Fredagsmorgen og kaffe i koppen. Jeg prøver å skyve vekk tanken på husarbeid som jeg burde ha gjort og håper jeg finner gnisten til det etter noen kaffekopper. Det blir spennende å se.

Jeg legger ved noen bilder som jeg har tatt i løpet av uken og håper dere liker de. Samtidig ønsker jeg dere en fantastisk helg.

 

På ettermiddagen kan en få fantastiske bilder ved Sverd i Fjell. Da står solen og lyser opp sverda. Dette bildet ble tatt på onsdag.

Møtte på denne her. Den sto i vannskorpen og jeg skulle egentlig ta bildet når den sto og prøvde å få tak i steinen som du ser den har i munnen. Plutselig var oppdraget dens utført og den flakset avgårde. Ble et lite uventet blinkskudd synes jeg.

 

Litt mer bilder fra Sverd i Fjell

 

 

På tirsdag var det nydelig rundt Mosvannet i Stavanger.

 

 

 

#høst #november #høstkos #utinaturen 

En nydelig morgen…….

Hei dere.

Tenk. Det er langt uti november og vi våkner opp til dette fantastiske været. Sol, helt stille og litt skarpt i været. Nesten på grensen til frost.

Det kan jo ikke bli noe annet enn en flott lørdag.

Jeg har allerede vært på en liten joggetur. Jeg sliter enda litt med foten, men prøver å komme meg ut noen ganger i uken. Formen holder seg, tross om jeg har redusert antall økter  på grunn av belastningen.

Jeg leste her i uken om å jogge ute når vinteren setter inn. Visste du at på grunn av kulden forbrenner du flere kalorier ved en joggetur nå? Det er på grunn av at kroppen forbrenner mer for å holde seg varm.

Jeg er sikker på at dette også gjelder andre former for aktivitet ute også. 

Så folkens. Uteaktiviteter er bra.

Med disse bildene ønsker jeg dere en fantastisk dag. Gjør det beste ut av den, og kos dere.

 

 

 

#høst #novemberdag #morgenstund #stavanger #kvernevik #morgenstund

 

Det kan koste dyrt å gå på tur…..

Hei dere.

Som dere sikker vet så liker jeg meg veldig godt ute. På tur i nærområdet, på toppturer, og i fjellet både sommer og vinter.

For meg er det viktig å ha det behagelig på tur. Ha gode sko, og at klærne jeg har på meg er tilpasset temperaturen ute. Jeg er ikke personen som bryr meg så mye om fargene er de nyeste av året, men at det ser greit ut.

Det jeg ikke liker, det er prisen på tøyet. For å ferdes ute året rundt er det ikke snakk om et sett som kan brukes til alt, siden vi har våre såkalte årstider. Det er flere.

På sommeren på fine dager kan det være nok med noen lette klær. Det viktigste er da skoa.  Men når vær og vind setter inn blir det mer viktig å kle seg riktig.

For en stund siden leste jeg et innlegg om en utlending som hadde bosatt seg i Norge. Han og familien likte seg godt i Norge og brukte naturen vår så ofte som mulig. Det han bemerket var alle oss Nordmenn som var topp utstyrt til alle mulig tenkelige aktiviteter. Selv om aktiviteten kun ble gjennomført en gang pr. år, var utstyret viktig. Det var ski, langrenn og slalåm, turutstyr og utstyr til utallige aktiviteter. Når de var en familie på fem, hvor noen vokste fortsatt kunne dette fort bli en liten utfordring. Ikke bare å holde tritt, men også på lommeboken. Han konkluderte rett og slett med at å gå utfor døra hjemme, kostet dyrt. Da kan en jo fort snakke om hvorfor dørstokkmila er så vanskelig å nå.

Jeg må si meg litt enig i ham. Vi er litt slik, at utstyret må være tipp topp. 

Det er på grunn av dette jeg også har funnet ut at hvis jeg søker på nettet etter brukte turklær får du opp fantastisk utstyr til fantastiske priser. Noe av dette henger faktisk også prislappen på. Jeg har gjort innkjøp på Bergans, Fjellraven og andre kjente  merker til en brøkdel av prisen. Alt fint brukt, eller ikke brukt.

Så er du som meg som er opptatt av at klærne du ferdes i ute skal være kvalitet men synes det kan være litt dyrt. Ta en liten kikk på bruktsider som du kan finne både på Facebook eller på Finn. Du kan gjøre fantastiske kupp.

I tillegg har jeg selv ryddet i våre skap, og ting som henger til pynt har fått nye eiere. For å ikke snakke om at jeg har blitt noen kroner rikere. Vinn – vinn altså.

 

Et bilde jeg tok ved Hålandsvannet på lørdag. Litt magisk stemning.

 

#turklær #

 

Fargegaten i Stavanger en dag i november

Fargegaten i Stavanger er de senere årene blitt veldig kjent. Både for oss som bor her og for turister. Den urbane gaten med de fargerike husa, noen restauranter, noen barer og ikke minst noen spennende butikker har vært “åpen” siden høsten 2005. Historien kan du lese om her i dette innlegget mitt HER.

I tillegg til alle stamgjestene er det faktisk noen som bor i gaten også. Løfter en blikket ser en at husa har flere etasjer. Så i tillegg til stamgjestene og oss som besøker gaten, er det og noen sitt hjem. 

Om vinteren får gaten et lysteppe over seg som gjør at den fremstår enda mer magisk. Jeg regner med at du har sett noen bilder fra det.

Jeg tok turen til Fargegaten en dag i november for å se og føle på stemningen og hva befinner seg egentlig i gaten. Til og med på en grå dag som denne er det liv i gaten, og fargene på husa gjør at dagen blir litt lysere.

 

Som dere ser er det en fargerik og urban gate. Bildet er tatt fra Østervåg siden…  

 

 

 

Strikkelyst – koselig strikkebutikk 

 

 

Finkel – startet opp i begynnelsen av 2018. Det er en fornying av “Det lille hjørnet” som var her før. Her tilbys enkle småretter av gode råvarer og drikke av god kvalitet. På kvelden er det god stemning i baren med funk, soul, jazz, world Music og rolig elektronisk musikk. En koselig plass med fin atmosfære som er verdt et besøk.

 

Bøker og Børst har holdt hus her i Fargegaten siden desember 2006.  Her serverer de økologisk Fair Trade Kaffe og te, byens beste varme sjokolade, stort utvalg håndverksbrygg på tapp og flaske, fersk brødbakst og kaker. De har uteservering, bakgård, brettspill, og brukte og nye bøker til salg. En veldig koselig plass med “hjemmekoselig” atmosfære. Verdt å ta turen innom.

 

Fri Bar – har en litt morsom beskrivelse av seg selv på Facebook siden sin. “For deg som er snill – men ikke kjedelig”. Plassen ble åpnet i 2015 og her kan du kose deg med gode, hjemmelagde supper, kaker og sandwicher og ferske juicer på dagtid. På kveldstid er stedet speak easy cocktail-bar med mange spennende arrangementer hver ukedag. Konseptet ble startet i den ånd at dette skulle være en plass hvor en kan være seg selv, være fri og glad.

 

Bernina Sysenter – har vært i gaten siden år 2000. 

 

 

Hanekam: En uhøytidelig cafe og bar kokt i hop av gatens impulser. Mottoet er å gjøre gjestenes dag best mulig. Hanekam åpnet dørene i 2014. De tilbyr et stort utvalg av drikkevarer. På dagtid har de en bred kaffe meny, mens på kveldene tryller de sammen nydelige cocktails av lokale råvarer, selvfølgelig med kreative innfall. I tillegg er ølutvalget oppdatert med kortreist og langreist øl. 

I dette bygget holder også Bob Stylister til. Det er frisøren Tom som i grunnen hadde ideen til gaten, da han åpnet frisørsalongen her i 2000. 5 år etter ble Fargegaten til. Det er også Tom og kona som driver Hanekam.

 

 

Circus: Bar som åpnet dørene høsten 2015. Et populært sted som kan friste med et bredt utvalg av øl.  

 

Syvende Himmel: Blir betegnet som verdens fineste kjolebutikk. Beviset er at de er nominert for 4. året på rad til Byas beste sentrumsbutikk. Butikken har holdt til i gaten siden våren 2007. De selger nye og brukte klær.

 

Dette er et lite utvalg av hva som befinner seg i Stavangers mest urbane gate. Har du noen gang vært her? I tilfelle hvor var du innom? 

 

Innlegget er laget etter en forespørsel fra Atle som driver bloggen AtleLundhaug.no . Atle skriver om livet og utfordringene som oppstår når ens kjæreste og venn i mange år blir rammet av Alzheimer.  Jeg anbefaler virkelig at dere går innom bloggen. Så Atle – her er gaten i dagslys. Håper du liker innlegget:)

#stavanger #fargegaten #høst #høstdag #reiseglede #reiseliv #storby #Norge #vestlandet #mittstavanger

 

Unnskyld!

… Sorry seems to be the hardest Word to say……. Elton John

Så enkelt, men allikevel så vanskelig, synes jeg.

Å si unnskyld på de små ubetydelige tinga det er lett. Når jeg dunker borti noen, i en samtale når noe kommer ut litt feil. Ja da er det enkelt å putte på et unnskyld. Det betyr liksom ikke så mye. Verken for meg eller den som det rammer.

Til mer alvorlig det blir, til vanskeligere blir det. Når jeg har “tråkket skikkelig i salaten” og det bare lyser i panna at det er min skyld, ja da blir det ene ordet som bekrefter at jeg har feil, så vanskelig å si.

Unnskylde sitter langt inne, og det gnager. Jeg føler at jeg plutselig er et lite barn igjen som er blitt tatt på fersken. Dette barnet blir også trassig, og ordet som bekrefter det som alle vet blir så vanskelig å si. Det blir på en måte en skikkelig innrømmelse. 

Til mer det forventes et unnskyld, til vanskeligere blir det.

Tross aldersforskjell på meg og et barn under skolealder, ser jeg visse likhetstrekk. Jeg burde jo visst bedre, men jeg tenker ikke helt klart. Det er følelsen, redselen for innrømmelse og sikkert mange andre faktorer som spiller inn.

Nå skjer jo ikke disse manglende unnskyldningene fra meg så ofte heldigvis, men det har skjedd, og det kommer nok til å skje i fremtiden også.

Nå vet jeg ikke om det er bare meg som har det på denne måten, men jeg tipper det er noen som kjenner seg litt igjen.

Så hvorfor skal et så lite ord være så vanskelig å si av og til?

 

 

#unnskyld #familie #vanskelig

Godalen – stranden nær Stavanger Sentrum

Jeg har tidligere hatt en del innlegg om Jærstrendene hvor du får sand under tærne og Nordsjøen som står rett inn. Det er disse strendene en forbinder med området vårt, og de lever opp til sitt rykte.

Visste du at Stavanger også har bystrender som jeg ønsker å kalle dem? De ligger riktignok ikke helt i Stavanger sentrum, men en liten gåtur eller busstur unna. Den ene heter Godalen og ligger i Storhaug Bydel, lunt mot Gandsfjorden.

Stranden er en sandstrand. Det er lekeutstyr for barn, stupebrett, griller og kiosk som har åpent på varme dager. Badeplassen ligger i et større friområde som består av plener og skogdekket naturmark.

Vi gikk en tur i området i skumringen her om dagen. 

Jeg legger ved noen bilder og håper du liker de.

 

 

 

 

 

 

 

#godalenbadeplass #stavanger #strender #rogalandstrender #stavangerstrender #visitstavanger #reiseliv #bystrand #Rogaland #reiseglede #badeglede #stavangerinmyheart

Kannik Prestegård i Stavanger sentrum

Har du vært i Stavanger har du kanskje sett Stavanger Turistkontor sine lokaler?

Lokalene ligger i Kannik, rett over Rogaland Teater. Et eldre restaurert hus, midt mellom parkeringsplass, en liten park (Prestegardsparken) og trafikkerte veier.

Dette er opprinnelig Kannik Prestegård, en av Stavangers best bevarte og eldste bygninger. Huset er fra ca. 1855.

Når huset ble oppført, i 1855 talte folketallet i Stavanger kun ca. 11 700 personer. Kannik Prestegård låg da landlig til, og besto av våningshus, driftsbygning og beitemarker helt ned til Breiavatnet.

Når jernbanen sto ferdig i 1878, var det over og ut for landbruket. Men prestene fortsatte å bo her, for det var enda landlige omgivelser.

Mot slutten av 1800 ble området utbygd, og i 1883 sto Rogaland Teater ferdig. Videre ble det oppført turnhall, museum og sykehus i området. Litt etter litt ble det mer og mer innlemmet i byen, og i dag ligger dette området i bykjernen.

Den siste soknepresten som bodde var sokneprest Ivar Årthun. Han døde i 1931. Da tok Stavanger Kommune over våningshuset og det ble brukt til utleie. Fra ca. 1987 er det Stavanger Turistforrening som har benyttet huset og før de flyttet inn hadde huset en total rehabilitering.

Har du sett huset? Er det ikke flott?

Det som du ser foran huset er parken:

 

Til høyre i bildet ser du litt av Rogaland Teater:

 

Den senere tiden har det vært stor uenighet om huset skal flyttes. Som du ser på bildet står det midt i et “travelt” området. Men igjen – det var her det sto.

Riksantikvaren har satt seg enig om at huset kan flyttes og gi plass til nybygg i henhold til den nye sentrumsplanen. De ønsker å flytte huset til “Kjellandshaven” ved Beiavannet. 

Det har enda ikke kommet noe endelig i saken, så vi får vente og se hva som skjer.

Motstandsfolka har henvist til  følgende sitat:

Dikteren Arne Garborg skrev engang for over hundre år siden, sitat: «Intet som er vakkert får stå trygt i Stavanger».

 

 

 

 

#kannikprestegård #stavanger #gamlestavanger #stavangerturistforrening #stavangerhistorie #norgeshistorie #reiseliv #stavangerinmyheart