Er dopapir på lista igjen?

 

Hei og god morgen.

Jeg vet ikke om du har fått med deg skriveriene om at matprisene skyter i været i februar, men nærmest hver et media har hatt en artikkel eller to om dette. Her oppfordrer de folk til å stor handle og sikre seg at matbudsjettet holder seg nede i mange måneder. Og jeg tenker skrekk og gru.

Jeg har enda ferskt i minne starten på Covid. Tomme hyller, og folk som handlet det de kom over og det som naboen i matbutikken strakte seg etter. En av tingene var jo dopapir, vi fikk liksom ikke nok. Kan tenkes at flere husholdninger enda har igjen av lageret de kjøpte.

Det jeg husker best var min febrilske leiting etter en kjøttdeig til lørdags pizzaen en lørdag ettermiddag. Etter tre butikker klarte jeg å kapre den siste de hadde i hyllene.

Når jeg har gått i butikken de siste dagene har jeg kikket litt ekstra etter i handlekurvene til folk, og jeg har ikke sett noe tendenser enda, og håper virkelig det vedvarer. Men en vet jo ikke, det er enda noen dager igjen.

Nå er vi jo inne i en tid hvor vi har full fokus på matsvinn. Spis opp maten din er det noe som heter. Så før du gjør innkjøp, spesielt store innkjøp, tenk litt på dette. Klarer jeg/vi å spise opp dette? Eller havner det i søpla? Og havner det i søpla kan det tross billigere priser nå, fort bli dyrt.

(vel.. dopapir har vel lang lagringstid når jeg tenker etter….)

 

Ha en fantastisk torsdag dere…….

 

 

Stavanger Kommune altså

Hei og god lørdag dere.

I dag vil jeg sette en hyllest til Stavanger Kommune. Ting fungerer faktisk.

Nå har det seg slik at alle forgående år så har det ved postkassen ligget disse bio posene og en kalender rett før årets slutt. Ja jeg trodde jo at dette fungerte enda, men ingen poser til meg i år, eller sent i fjor. Litt irritert, og ja jeg må innrømme at alle naboene fikk sin skyld her, vel i tankene mine. Hadde enda ikke tatt de inn til avhør, men kun noen blikk som ikke helt var bra kan du si. Hvem har tatt posene mine?

Vel, før jeg gikk til avhør somlet jeg meg inn på Stavanger Kommune sine sider, og fant biten med bio poser lett. Ja jeg synes sidene deres har blitt veldig god nå, for til og med jeg finner frem. Der sto det svart på hvitt at nå hadde de gått vekk fra å levere ut poser, og en kunne bestille her så droppet de posene av. En kunne også hente ved bydelshusa.

Jeg likte jo tanken på levering best, så heiv meg på det alternativet. Og hva skjer? Jo i løpet av uken dumpet de kjære posene i postkassen min. Genialt – ikke sant?

Jeg har fått posene, og jeg har kvittet meg både med de stygge tankene og blikka til naboene. Så unnskyld naboer, det var bare min uvitenhet. Jeg er glad i dere enda.

Så moralen her i denne historien, ja før du sender stygge tanker og blikk er jo rett og slett å sjekke fakta. Det skal jeg.

Og ikke minst – selv om du har bio poser som meg prøv å redusere mat svinnet. Vet du at vi faktisk hiver 30% av all mat? Det burde vi absolutt fått ned noen hakk. Er du ikke enig?

Ha en fortsatt fin lørdag.

Hvem vil trollet vondt?

For en tid tilbake tilbrakte jeg noen få timer i Eventyrskogen som ligger i Årdal, Hjelmeland kommune. En fantastisk opplevelse hvor Treskjærer Eldfinn Austgard har skåret ut både troll og andre figurer fra utallige kjente eventyr. Innlegget mitt kan du se HER

En sann nytelse både for store og små, om du enten er der for å leke, sanse eller mimre fra svunnen tid.

Denne opplevelsen kan du nyte gratis, og Eldfinn har brukt 15 år på å bygge opp dette fritidstilbudet, selvsagt i samarbeid med kommunen.

For noen dager siden skjedde det utenkelige. Noen klarte rett og slett ikke la disse figurene stå i fred og har ødelagt flere av figurene. Noen har mistet kroppsdeler, mens andre kun er veltet. Les gjerne saken på VG HER.

Det er veldig trist at disse noen ikke klarer å la ting stå i fred, og jeg undrer meg selvfølgelig på grunnen. Hvorfor. Hvorfor må noen bare ødelegge, og hva er tanken bak?

Jeg har stor forståelse for at Eldfinn har hatt noen tunge dager og sender varme tanker til ham. Slike ildsjeler trenger vi, så la oss heller ta vare på disse heltene og det de utfører.