Vinteren har visst sviktet oss i år….

Da var vi kommet til siste dagen i januar. Bare noen timer igjen, så bikker vi over til en ny måned.

I følge statistikker har dette vært den mest snøfattige vinteren så langt på 60 år, her i vest. Vi hadde vel et lite snev av snø noen få dager, før mildværet satte inn. Kjenner at jeg savner det hvite og lyse som gjør at denne dystre tiden blir litt lysere og lettere. Men vinteren er jo enda ikke helt over, så det er jo håp.

Ellers har måneden vært helt grei, med en del lyspunkter. Besøk, vært på besøk og mye kos med venner og familie. Hverdagen har vært preget av det vanlige, jobb, skole og trening. Jeg har til og med klart å vekke sønnen noen ganger slik at han når gudstjenester på søndagene. Det er jeg jo selvfølgelig litt kry av.

Fjellet har vi ikke fått besøket enda, men håper det blir en helg eller to i løpet av vinteren. Det er jo kjekt å ha noe til gode også.

Da vil jeg takke Januar for øyeblikkene og ønske februar velkommen….. om litt over en time.

Ønsker dere en fortsatt fin kveld.

 

#januar #februar #snø #vinter

Øl Elskere se her…….

Visste du at du finner en av landets beste ølpuber i Stavanger?

Det er Nettgiganten RateBeer som har gitt Cardinal Pub & Bar denne tittelen i Norge.

Vil nevne at de deler tittelen  med Henrik Øl og Vinstova, Cafe Sara. Men vi er like kry for det.

Cardinal har befunnet seg på listen over 50 beste ølsteder i verden i 6 år. De har mellom 550 og 600 ølsorter inne til enhver tid.

Skal du til Stavanger, og er du samtidig glad i god øl, anbefaler jeg  virkelig å ta turen innom. Sjekk ut sidene her:

http://www.cardinal.no/

Jeg gratulerer så masse med tittelen, det er dere vel unt.

 


Bildet hentet fra Google

#stavanger #Rogaland #serverdigheter #pub  #scene #Cardinal #cardinal

 

 

Et levende hus i Stavanger

På lørdag var vi i Østre Bydel i Stavanger, og måtte bare innom Tou Scene. Det er et “hippt” bygg, som er som et lite kråkeslott inni. Veldig fascinerende.

Her arrangeres der konserter, stand ups, barne arrangementer, teater, kunst utstillinger og private arrangementer som f.eks bryllup. Et levende hus. Under bilde er det litt mer utfyllende informasjon hentet fra deres hjemmeside.

Er du i Stavanger er det verdt å ta turen innom sidene og se om det er noe som frister: http://www.touscene.com/


 

Hva er Tou Scene

TOU SCENE er en total kunstfabrikk under utvikling, i Stavanger Øst og holder til i et unikt bygg med over hundre års historie. Det var opprinnelig Tou Bryggeri som holdt til i bygget, en nøkkelbedrift i Stavanger. Bryggeridriften stoppet cirka 1980. Etter dette var bygget stengt. Fra 2001 ble det skrittvis tatt i bruk igjen, og dette var starten på utviklingen av Tou Scene AS.

Tou Scenes publikumslokaler består av scener og ulike prosjektrom som benyttes til program og utleie og Tou Scene presenterer hele året et program for publikum innenfor et mangfold av kunstformer. Programmet har satt Tou Scene på kartet som en av Norges mest framtidsrettede og dynamiske kultur-arenaer. Tou Scene bygger sin virksomhet på et nettverk av skapende kunstnere. En rekke kunstnere og organisasjoner/firmaer leier lokaler og driver sin produksjon på huset.

Senteret er organisert som non-profit aksjeselskap eid av kunstnere og støttespillere. I 2009 ble Gamle Tou Bryggeri kjøpt av Stavanger Kommune med 11.500 kvm.

En mulighetsstudie er laget under tittelen “Nye Tou”. Tou Scene har hånd i hånd med dette utviklet Tou Visjonen. Tou Scene er medlem av nettverket for uavhengige kunstsentere Trans Europe Halles.

#stavanger #Rogaland #serverdigheter #turer  #scene ##turist #kunst #teater

Magisk ved Hålandsvannet…

I dag hadde jeg en liten rusletur rundt Hålandsvannet som ligger like i nærheten her jeg bor. Det var helt magisk, derfor ønsker jeg å dele bildene med dere.

Føler meg veldig heldig og takknemlig som har alt dette nesten rett utenfor stuedøren. Sjøen som bruser, samt stille vann….

 

Hålandsvatnet er en innsjø i Stavanger og Randaberg kommuner i Rogaland fylke. Hålandsvatnet ligger i Madla i Stavanger og Goa/Leikvoll og Goa/Viste hageby grunnkretser i Randaberg. Vannet har et areal på 1,2 km².

 

#stavanger #Rogaland #Hafrsfjord #randaberg #turer   #familie #tur #reise #turist

Brexit er dårlig for sjokolade elskere……

Det snakkes jo mye om hva er konsekvensene Brexit har i Uk.

Til nå har pundet blitt svekket  med rundt 15% i forhold til den norske kronen, men har vi mer i vente? Nei sier de som er for Brexit, og holder på, at for engelskmenn blir det ikke så mye endringer.

Vel, sier nå jeg.

Min bror var jo på besøk i helgen. Han bor i London.

Må innrømme at Toblerone er en av mine favoritter. Som en liten “spøk” kjøpte han denne i en av Londons butikker. Med et flir ble den overrekt.

Når den var pakket helt ut ble jeg litt satt ut, mens han nærmest låg på golvet og lo.

Som dere ser under, ser den helt lik ut utpå. Men overraskelsen kommer når den blir pakket ut.

 

 

Halvparten av tårna borte, men samme str. på pakken. En kan vel kalle det en kamuflert forminskning.  

Den koster det samme som før, tross reduksjonen.

For sikkerhet skyld måtte vi jo teste, så vi  kjøpe tilsvarende her hjemme. Der fant vi den gamle gode Tobleronen med rett antall tårn.

Da vil det vel vise seg, får flere importvarer  samme skjebne? Hvis – blir de også kamuflerte?

 

#brexit #troblerone#sjokolade

Fordel med en ettermiddagslur?

En ettermiddagslur gjør hjernen skarpere skrives det om i Illustrert Vitenskap. En lur etter lunsj kan få hjernen din til å prestere som om den var fem år yngre. Men det er avgjørende hvor lenge du sover. Den bør ikke være mer enn rundt 60 min.

Det krever kanskje litt overtalelse hvis sjefen din skal la deg ta denne luren, mer her er noen gode argumenter til deg:

– Hukommelsen blir bedre

– Forstå sammenhenger bedre, og å lære nye ting

Tankene mine gikk litt til den daglige siestaen i våre land i sør der dette er vanlig.

Med eller uten ettermiddagslur, ønsker jeg dere en fantastisk mandag.

#lur #ettermiddagslur #hukommelse #sove

Vi fant skatten!

På dagens rusletur fikk vi med oss Regnbuen. Flotte farger, og jammen meg klarte vi å se hvor den endte også. Flott øyeblikk som jeg vil dele med dere:)

Ønsker dere en flott søndags ettermiddag/kveld:)

 

 

Regnbuen er et optisk fenomen som oppstår når solen skinner gjennom regndråper i atmosfæren. Hvitgult sollys består av alle synlige bølgelengder av lys. Lysbrytningen er forskjellig avhengig av bølgelengden slik at lyset spaltes til et spektrum

Ofte kan man se en sterk regnbue (primærbuen) innerst og en svakere sekundærbue utenfor. I den sekundære buen er fargene i motsatt rekkefølge sammenlignet med den primære. Regnbuen blir sterkere hvis regndråpene er store.

Tradisjonelt regner man med 7 hovedbånd i regnbuen, selv om det strengt tatt bare er 6. Indigo er regnet med for å oppnå tallmagi.

På bakken ser vi en regnbue med avslutning på hver side i terrenget. Ifølge en myte skal det ligge en skatt ved enden av buen. Problemet er at en regnbue ikke har noen bestemt plassering, den er et optisk fenomen som er betinget av den enkelte iakttaker. Hvis man selv flytter på seg vil regnbuen oppstå i stadig nye regndråper. Det er derfor umulig å gå til enden av regnbuen. Sett fra fly vil regnbuen ofte sees som en komplett sirkel. Hvis skyggen av flyet kan sees, er den i sentrum av sirkelen.

Fakta hentet fra Wikipedia.

 

#stavanger #Rogaland #hafrsfjord #turer  #regnbue #turist #farger

Hjelp – jeg har blitt hekta på en mann

Ikke er det hvem som helt heller, men en av Verdens Mektigste.

Jeg er den første til å innrømme det. Jeg har blitt helt besatt av å få med meg siste nytt fra ham.

Tross om han nærmest har fått min fulle oppmerksomhet, er det faktisk ikke så mye jeg liker med ham . Arrogant og selvopptatt vil jeg vel beskrive ham som. På toppen av det hele har han heller ikke et utseende som  jeg finner attraktivt.

Så hva i huleste kan jeg da være så besatt av denne mannen, kan du vel tenke?

På en merkelig måte må jeg bare finne ut av hva han foretar seg. Hva har han uttalt seg om nå? Har han endret på noe i løpet av timene jeg har sovet? Hvem får gjennomgå?  Har noen kommet med kommentarer han ikke liker? Rett og slett alle tinga han “skyter fra hofta”.

Fordelen er jo at jeg får med meg ganske mye av det som foregår i verden, og spesielt i USA. Så noe godt kommer det jo ut av det. Tross om denne interessen startet med all drama rundt ham.

Det har jo også kommet et nytt uttrykk som begynner å bli ganske så populært: Alternativ sannhet. Har du hørt det? Det sier meg jo at jeg kanskje ikke er helt alene om denne besettelsen.

For meg blir det liksom litt alternativ læring innen politikk. Jeg har aldri vært så interessert som nå. Handelsavtaler, murer, eksport, import, samarbeidet med Russland, kampen mot IS,  mål for sysselsetting i USA, visum stopp, asylpolitikk, ja dette er bare noen av de sakene som han uttaler seg om, og som jeg har lært om. Regner med at listen blir lang etter hvert.

Når han “twitrer”, blir det jo gransket og diskutert både i medier og rundt lunsjbordet. Føler jo at folk har meninger om det meste. Det dumme er jo at det må en slik person til for at interessen for politikk skal bli så interessant.

Har din interesse for politikk og verden økt i forbindelse med USAs nye president?

#trump #besatt

 

Magisk øyeblikk ved Breiavatnet – Stavanger

I dag når vi tuslet rundt i Stavanger Sentrum, møtte dette synet oss ved Breiavatnet. Fantastisk, klarer du å telle dem?

Breiavannet i Stavanger:

Breiavatnet (historisk navneform: Brede-vandet) er et lite vann midt i sentrum av Stavanger

Ved vannet ligger blant annet Stavanger domkirke, Byparken, Kongsgård, Kiellandshagen, Atlantic hotell, Josefinestiftelsen, Byterminalen og Stavanger jernbanestasjon.Fontener har det vært i vatnet siden 1924.

Breiavanet er kjent for sine svaner, men også for ender som følges av politiet fra Vågen til Breiavannet.

I tidligere tider var det ålefiske i Skolebekken og i Breiavatnet, og det ble også fisket regnbueørret i vatnet. Kongsgård skole har fra gammelt av hatt fiskeretter i Breiavatnet, og i 1854 hevdet rektor ved skolen at bare han hadde slike rettigheter. Han tapte imidlertid en rettssak mot de andre grunneierne langs vatnet.

Litt historie: Naturvitenskapelige undersøkinger utført av Asbjørn Simonsen har vist at Breiavatnet ble dannet for ca. 3000 år siden da en del av Byfjorden ble avsnørt fordi strandnivået i området endret seg. Breiavatnet fikk avløp mot nord gjennom Skolebekken, som gikk om lag der Klubbgata går i dag, og nådde fjorden ved Jorenholmen.

I 1770 fortalte Hans Smidt og i 1777 prokurator Høyer et sagn om at fra de eldste tider skulle Stavanger by ha vært så stor at Breiavatnet lå midt i byen. Smidt legger til at det på Hetland prestegård eller Lagård ikke var funnet spor etter gater eller hus. Det er tvilsomt om disse sagnene er riktige.

Tekst hentet fra Google

#stavanger #Rogaland #serverdigheter #turer  #breiavatnet #turist #svaner

 

Morgenkaffe er undervurdert

Da sitter jeg her da. Huset er helt rolig, morgenkaffen er laget og bare nyter øyeblikket. Det ble litt vel sent i går, men det var så koselig å se og snakke med broderen igjen. Så de sene nattetimene var verdt det.

Han kom inn ganske sent, men måtte jo vise han toalett kunsten vi har her på Sola Flyplass. Fikk du ikke med deg innlegget mitt kan du lese om det er: http://stavangerinmyheart.blogg.no/1485164578_toaletter_p_sola.html .

Han hadde ikke fått med seg dette, så det gjorde det jo ekstra stas å vise. Både herre og dame toalettet ble besøkt og tatt bilder av:)

Hvis tiden strekker til må jeg få til en liten rusletur kjenner jeg, men det er ikke det aller viktigste. I dag blir det besøk litt her og der, samt en liten Stavanger tur. Ikke shopping, men en liten matbit og bare nyte litt av bylivet. Fargegaten blir vel målet kan jeg tenke meg. Litt urbant og koselig.

Jeg ønsker dere en fantastisk lørdag. – det vet jeg min blir.


ps. jeg klarte ikke holde meg – så det har kun blitt en. De var knallgode:)

 

#mennesker #bror #barn #takknemlig  #glede  #topplister  #lørdag #morgen #kaffe