Kverneviks nye attraksjon

Hei og god morgen dere.

 

Når en bor i et område og tror en kjenner til alle attraksjonene som finnes i mils omkrets, og oppdager tilfeldig via sosiale medier at vi har en ekstra, som de færreste av oss kjenner til. Da må en rett og slett sjekke ut.

Denne grotten som ligger helt i sjøkanten noen minutters gåtur fra “Københavnerbukta” som stranden i Kvernevik heter. Når du er på stranden følger du stien som går mot Sunde eller Kiwi om du vil. Du går ned bakken, og kommer da til to naust som har en egen kai. Ser du mot Sunde da ser du rett på klippene. Du må ned steinrøysa, men kan gå tørrskodd til grotten.

Min sønn kunne fortelle meg  at besteforeldrene hadde fortalt om denne grotten som var et skjulested under krigen. Om det er tilfelle vet jeg ikke, men tross om grotten er liten kan det godt hende.

Mens vi var der var det veldig mange som tittet innom, så den ene posten på Instagram har nok gjort sitt til at den har blitt populær.

Jeg legger ved noen bilder jeg og håper du liker de.

 

 

Fra innsiden av grotten, og et og flere bilder er et must:

 

 

Her ser en grotten fra litt avstand. Så er du god i litt stein hopping kommer du deg tørrskodd til attraksjonen:

 

Kvernevik er et delområde i Madla bydel i Stavanger. En kjent attraksjon som ligger her er Aleksander Kjelland-momentet, Brutt lenke, til minne om de omkomne i Alexander L. Kjelland-ulykken i 1980.

En finner også helleristninger som minner om historien fra en svunnen tid, og en har oversiktskart hvor en får en ide om hvor disse kan være når en går turstien.

Bydelen har også en lang historie og det er kjent at det har vært bosteder siden ca år 5000 f.kr., og flere funn er blitt gjort.  En finner også Norges eldste jakthytte her fra steinalderen. Københavnerbukta ble også brukt som mellom havn før de skulle videre til Hafrsfjorden, Stavanger eller nedover Danmark. Under svartedauden ble de fleste gårdene på Nordre-Sunde som det hette på denne tiden lagt øde.

Så er en i området, anbefaler jeg virkelig å gå turen langs sjøen. Her får du fin natur, historie og trim i samme tur.