Tro på deg selv

Hei dere.

Håper dere koser dere på fridagen. Her er det litt i “slow motion”. Jeg velger å skylde på været ikke at jeg har en tenåring i hus.

Jeg kom over et fint sitat her om dagen og ønsker å dele med dere. Sanne og viktige ord:

 

“A bird sitting on a tree is never afraid of the branch breaking,

because her trust is not on the branch

but on it`s wings.

Always belive in yourself.

 

Ønsker dere en flott dag.

Fly gjerne – men tenk miljø

Hei dere.

Tenk snart står ferien for tur. Har du planer i år?

Jeg eller vi har ikke de store planene til nå. Vi skal være litt hjemme vet jeg, for vi skal passe en hund, men ellers er det ganske åpent.

Blir det utlandet? ferie i  Norge? Vel – det får tiden vise. Noe må vi finne på.

Skal du ut å fly vil jeg tipse deg om et lite triks om pakking. Hvis du, jeg og alle andre i verden som flyr  pakker 2 kilo mindre i kofferten hver gang vi flyr vil det spare miljøet totalt for 9,5 millioner tonn CO2-utslipp i året.

Så er du som meg som har mye “i tilfelle” med meg på tur, skal det ikke så mye til. Noe klær mindre, et par sko, ikke de største flaskene av hygieneprodukter for eksempel.

Det er som med alt annet. Gjør alle litt får det store effekter.

Så fly gjerne dit du skal, men tenk allikevel litt på miljøet.

 

 

Fargerikt i Fargegata – Stavanger

Hei dere.

Har du noen ganger vært i Stavanger? i Fargegata?

Hvis, så vet du at det er nettopp det gaten er. Full av farger.

Hus, gjenstander og pynt i alle regnbuens farger. Det er Fargegata.

Det nyeste tilskuddet er, tror jeg, sykkelstativene. Fra å gå fra vanlige grålig har de nå fått en liten touch av maling slik at de passer inn.

Hva synes du?

Har du ikke vært i Fargegata anbefaler jeg deg virkelig å ta turen. Gaten har en historie tilbake fra 2005, og har frem til i dag blitt meget populær. Det er mange som gjester gaten, både innfødte og turister, men allikevel er det en avslappet og urban atmosfære som preger gaten.

Vil du lese mer om den kan du gå inn på innlegget HER.

Sykkelstativene er laget av Smed T. Kristiansen som måtte være kreativ når oljekrisen slo til. Innlegg om dette kan du lese om HER.

Liv og røre i Stavanger Sentrum

I går var jeg en liten tur til Stavanger Sentrum. Gater og hele byen i grunnen var sterkt preget av Sykkelløpet Hammer som holder på i byen.

Stor stemning og det var mange som hadde møtte opp for å heie rytterne frem. Det kan jo hende at det var flere som meg som bare dumpet oppi, helt tilfeldig.

Jeg er ikke en som normalt ser på sykkelløp, men når jeg krysset veien forsto jeg at nå kom de snart. Det ble faktisk litt spennende å se på. Først kom noen motorsykler og biler i full fart etterfulgt av syklistene.

Jeg legger ved noen bilder og beklager at jeg ikke kan oppdatere dere på hvem det er.

Ønsker dere en flott søndag videre.

 

Her ser dere første mann etter x antall  runder. En kan skimte noen andre syklister bak.

 

Sykkelløpet har blitt en liten tradisjon i Stavanger. Det er et nytt ritt som er utviklet av Velon. Det er organisert av Tour des Fjords AS og er en del av en global rittserie som hvert år skal kåre verdens beste sykkellag.

Løpet består av tre ulike konkurranser i rundløyper som gjør det intenst og publikumsvennlig. Rittet har holdt på i tre dager, fredag til søndag.

Jeg er ikke så kjent med kjente syklister, men Alexander Kristoff er med.

 

Dette bildet fikk jeg tatt når jeg gikk over veien.

 

 

 

 

Kjerag – Lysefjorden på sitt beste

Ønsker du en litt tøffere tur enn Prekestolen er Kjerag å anbefale. Denne turen er ikke like kjent som Prekestolen, men ligger også i Lysefjorden. Den er kjent for bolten eller steinen som er kilt mellom fjella, som du sikkert har sett bilder fra.

Kjerag er et fjellplatå på sydsiden av Lysefjorden, Ryfylke i Rogaland, og ligger 1110 moh. Dette er den høyeste toppen i Lysefjorden.

Turen er ca. 4,8 km. i varierende terreng en vei. For å komme hit kjører en fra Stavanger – forbi Sirdal og videre mot Øygardstøl. Det er ikke så veldig godt skiltet, så følg med. Kjøreturen beregnes til ca. 3 timer.

Her går du på mye stein eller berg, så gode sko er viktig. Der er en del bratte stigninger. På disse er det satt opp kjetting rekkverk som gjør det enklere både opp og ned.

Det har og blitt mer turister her etter hvert, men ikke i den grad som Prekestolen.

Før du legger ut på turen, sjekk været og hør event. på anbefalinger. Absolutt en tur å anbefale, i varierende terreng.


bildet er hentet fra Google.

 

Helt i begynnelsen av løypen finner du dette skiltet. Da vet du at du er på vei.

Litt variert terreng.

Litt poseringer på vei opp……

Når du kommer til dette skiltet er det ikke så langt igjen….

Utsikt over herligheten

Hvis du tør lener du deg litt utover…..


#stavanger #Rogaland #serverdigheter #turer  #Lysefjorden #reise #familie #tur #reise #Kjerag #kjeragbolten #natur

 

Stavanger kuleste lekeplass?

Selv om jeg bor i Stavanger by, oppdager jeg stadig nye ting.

Her om dagen var jeg og tuslet rundt ved  Stavanger Østre Havn og Nytorget da jeg helt tilfeldig kom over denne fantastiske lekeplassen som de har kalt Ajaxparken. Den er fra 2012, men er like flott enda. Tenk, jeg har ikke sett den før.

Den er plassert slik at den skiller den gamle bebyggelsen fra den nye.

Koselige små trehus på den ene siden, mens store nybygg på den andre.

Jeg tar hatten av for arkitekten Øystein Bekkevold som har klart å lage overgangene så flott. Jeg er imponert.

Selve parken må være en drøm for barn i alle aldre. Til og med jeg ble betatt og kunne tilbragt en del tid her. Den er laget  som en lekejungel og hvert apparat er spesialdesignet. Apparatene er håndlaget i Tyskland, så de er helt unike.

Her finner du sjiraff, tiger,  fisker og hai. Rutsjebane, båt, hengekøye og lekehytte. Disse er plassert rundt på et tykt dekke av gummibark. Sterke farger er blitt brukt både på gress og elv.. Et flott syn.

Så er du i Stavanger med eller uten barn, ta gjerne turen oppom. Det kan anbefales.

 

 

 

Inngangspartiet fra gaten jeg kom fra:

 

 

 

 

 

Et gammelt bygg har blitt påført herlige fargeklatter:

 

På andre siden finner en disse husa.

 

 

Østre Havn i Stavanger

Når en er i Stavanger og søker Stavangers historie er det ikke ukjent å ta turen til Gamle Stavanger. Her ligger hvite trehus på rad og rekke i koselige gater, og turister og lokalbefolkningen strømmer til for å få med seg atmosfæren.

Men Stavanger by byr også på andre koselige litt mer gjemte perler som bebyggelsen opp fra Østre Havn mot Nytorget. Her finner du tilsvarende gater og hus, like mye historie og like koselig. Området ligger også kun en kort gåtur fra Stavanger sentrum. En kan også kjøre helt frem til området.

Østre havn i Stavanger er den havnen hvor en kan ta ferja til Tau. Dette er en av mulighetene for deg som skal inn i øyriket Ryfylke, Lysefjorden og for å ikke glemme Prekestolen.

Står du ved ferjeleiet ligger denne bebyggelsen bak Plantasjen som du ser på andre siden av gaten.

Går du litt gatelangs i disse gatene garanterer jeg at du får godfølelsen. Husa er i forskjellige størrelser og ligger tett i tett. Det er mange av husa som er pusset opp, men innimellom ligger det noen perler som både hadde trengt et maling strøk og en kjærlig hånd.

Når jeg går slik og slentrer i slike omgivelser kommer den drømmende siden av meg frem. Tenk å bo her. Hvordan var det? Tross om vi er i et arbeiderstrøk og jeg ser vanlige folk springe ut og inn dørene i arbeidsklær så ser jeg også for meg noen flotte damer i kjoler. Ja slike kjoler du ser på film. Jeg bare elsker disse kjolene.

En annen personlighet som dukker opp er avisbud. En liten gutt med rufset hår. Tralle som han drar etter seg og roper “salgspitch” for å selge mest mulig. Jeg lurer litt på om dette kommer fra at min far bodde i området når han vokste opp og har fortalt om denne jobben han hadde.

Som du forstår blir jeg litt i min egen verden her. Og det med god grunn.

 

 

Helt i enden ser du Østre Havn. Denne havnet har i over 100 år vært base for fjordfarten ut fra Stavanger og vært forbindelsen til by øyene.

 

Se hvor tett husa står. Noen har skjermet tak terrasser med fantastiske utsikter. Ser du på bildene nedover er disse farga benkene plassert flere plasser. Jeg lurer litt på om dette er gjort av Kommunen?

 

 

Gaten opp til høyre fører til Pedersgata og Nytorget. Nytorget var i sin tid et heste torg som avlastet Torget nede på Skagenkaien. Det var også salg av grønnsaker og andre varer. Oppbygningen som du ser i dag sto ferdig i 1923. På dette torget har det også startet demonstrasjonstog, misjonsmøter har blitt holdt så det har vært et livlig torg.  Husene i området anslås å ha blitt oppført 1820-1860.

 

 

Litt forskjellig størrelse

 

Tenk å tatt morgenkaffen her…..

 

Så er du i Stavanger er dette absolutt en plass jeg vil anbefale å besøke. Kanskje før du tar ferjen avgårde til Prekestolen?

 

 

 

 

Vilt og vakkert!

Hei dere.

Håper dere har hatt en flott helg, og ikke minst 17.mai feiring.

Jeg har gått fra å ønske “drittvær” til å kost meg skikkelig i finværet. Både med familie og venner, samt i hagen.

Foten er bedre, om ikke helt bra, men langt på bedringens vei. I går klarte jeg ikke holde meg lenger, men måtte teste ut en liten tur her i nabolaget hvor jeg bor. Ikke lange turen, men en liten runde på omlag en time.

Det som slo meg var blomstringen i alle regnbuens farger. Når disse nydelige vekstene plasserer seg selv i naturen, er det et nydelig skue. Ingen system, men vilt og vakkert. Litt her og litt der. Farger og blomster som vi ikke hadde plassert sammen i vår hage, står stolt side om side og passer i grunnen veldig godt sammen.

Jeg legger ved noen bilder og håper du liker de. Samtidig ønsker jeg deg en fantastisk mandag.

Jeg gikk forbi mange “Løvetann” og tenkte at dette er jo en blomst som jeg burde hatt i min hage. (jeg har noen få i plenen allerede). De hadde tålt min behandling av blomster gjennom hele sommeren……..

Tross om de ikke er de kjekkeste å ha i hagen, er det et nydelig skue med “tepper” av disse. Og ikke minst en fantastisk farge som gjør meg glad.

 

Se denne enga her……

 

 

Se denne Nyperose busken som har klart å feste seg her på muren. Synes det var veldig fasinerende ¨å se…

 

Vi er jo ved sjøen….

 

 

 

Hvordan opplever andre deg?

Har du noen ganger tenkt på det?

Er du som meg som ønsker egentlig å være en person som er omgjengelig, lett å snakke med og god på alle måter?

Da tenker du gjerne denne tanken  etter møte med folk?

Det må sies, at en må bare godta at en kan ikke gå godt med alle. Noen personligheter passer bare ikke sammen.

Når jeg tenker på personer som gjør positivt inntrykk på meg, er det ikke det at jeg husker hva de har sagt eller hva de har gjort. Det at jeg føler meg godtatt, hørt, respektert, sett og involvert. Da kommer en følelse som sier meg at jeg har det godt og at jeg liker vedkommende.

Tror nok også at det er forskjellig fra person til person. Det kan også være forskjellige  sinnsstemninger, og selvfølgelig de er i, akkurat i møte.

Derfor tror jeg at svaret på spørsmålet er: Hvordan du fikk dem til å føle seg?

Kan jo virke som om det er en litt egoistisk konklusjon, men i grunnen er vi jo ganske enkle vi mennesker. Er vi ikke?

Ønsker dere en fantastisk søndag.

Et lite stemningsbilde fra en kveldsstund i Hafrsfjord, Stavanger

 

Å ta imot hjelp, kan det være en fin ting?

Det å be om hjelp, og å ta imot hjelp har alltid vært vanskelig for meg. Har rett og slett vært elendig på det. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det, og har vel følt at jeg påfører andre en ekstra byrde.

Derfor har jeg stort sett klart meg selv, til og med på de merkeligste oppgaver. Skal ikke ramse opp her, men det er faktisk en del ting som ikke ligger helt innenfor mitt kompetansefelt. Men det har jo gått bra, egentlig.

En av de siste samtalene jeg hadde med min far, så sa han faktisk. “Husk Sølvi, å ta imot hjelp kan være lurt av og til. Du får hjelp, samtidig kan du gjøre et annet menneske glad for at de får lov til å hjelpe deg.” Dette kom fra en mann som aldri snakket noe særlig om følelser, bare det sier litt.

Som dere sikkert har forstått er dette noe som jeg har gått og tenkt på lenge.Det er så sanne ord. Hver gang noen spør meg om hjelp, blir jeg veldig glad. Bare det at de spør meg, noen setter pris på min kompetanse og ikke minst så gir det meg en god følelse å hjelpe andre.

Jeg har etter hvert lært meg å spørre om hjelp innimellom. Ser at de jeg spør lyser opp, blir glad og takknemlig for jeg spør. Er nok ikke helt der, men jeg har fått et helt annet syn på det.

Hvis du har samme problem som meg – prøv. Det funker – bare husk, alt med måte.