Shopping i London

En ny formiddag her i London.

Ute er det surt og grått med regn og litt vind. Tross vær håper vi jo på en fin nyttårsfeiring for det. Kan jo være litt glad for at vi er fra Vestlandet og ganske så vandt til et slikt vær.

I går var vi faktisk på shopping. Vi tok “tuben” til øst London, nærmere bestemt Stratford. Her ligger det to kjøpesenter side om side. Det eldste har flere billigkjeder, mens det andre har mer de vanlige butikkene. 

Etter endt shopping  tok vi “tuben” inn til Piccadilly Circus, og trasket litt i gatene der.

Her dumpet vi også oppi et julemarked på Leicester Square. Fantastisk, og julestemningen kom snikene.

Tross om vi var på shopping så og si hele dagen var det ikke mange posene vi kom hjem med. Vi voksne hadde ingenting, mens barna hadde noen småting.

Men en koselig dag, men vi konstaterte at det er mye folk i London i disse dager, og flesteparten ferdes utendørs.

Jeg legger ved noen bilder. Det er ikke av beste kvalitet, men håper dere liker de for det.

Kjøpesenteret – det nye:

 

Markeder i det gamle:

 

Leicester Square og områdene rundt:

 

 

Det ligger flere uteliggere rundt omkring. Må nesten passe på i slike folkemengder at en ikke detter over de:

 

Julemarkeder:

 

 

 

og så må vi jo alltid avslutte dagen med noe søtt:

#London #londonshopping #reise #reiseglede  #reiselyst

 

Turist i London….

Nå sitter jeg her med en god kopp kaffe og nyter øyeblikket, faktisk helt stille i leiligheten. Det tar visst på å være i London.

Vi ankom London torsdag kveld, og var ikke i leiligheten før rundt kl. 22. Dermed ble kvelden tilbragt i leiligheten til broderen. 

I går derimot bestemte vi oss for å få med oss Dungeon som er et spøkelseshus. Ungene gledet seg, for dette har poden hatt lyst til å se siden han var 6-7 år. 

Denne attraksjonen ligger like ved London Eye. Her ligger det flere attraksjoner. Vi valgte også å få med oss SeaLife som er et akvarium med alle tenkelige fisk og sjødyr. 

På vei tilbake var vi innom Buckingham Palace og ikke minst innom en cafe for å få oss noe søtt.

Jeg legger ved noen bilder, og håper dere liker de.

 

Dette er tatt ved andre siden av Westminister Brigde. I bakgrunnen ser du London Eye og her ligger også Dungeon og SeaLife.

 

Inngangen til Dungeon London. En har ikke lov til å ta bilder inne. Men tok et fra utsiden, samt når vi var på vei ut.

 

 

The London Dungeon er en turistattraksjon i Tooley Street. Det er en utstilling med ulike grufulle hendelser gjennom historien presentert på en morsom og spennende måte som gjør den mer interessant for den yngre generasjon. Noen av de mer enn 40 historiske hendelsene som er dekket, inkluderer bybrannen i London, Jack the Ripper, Judgement Day, Torturkammeret, Henry VIII, Tower of London og den franske revolusjonen. I 2003 åpnet det en spesiell utstilling om pesten i London 1665.

I 2004 åpnet London Dungeon sin nyeste attraksjon: Båtturen til helvete og Speillabyrinten, som er den største labyrint laget av speil i verden. 

Tekst hentet fra Wikipedia.

Dette vinduet gikk vi forbi i en bakgate. Jeg tror det er på baksiden av Dungeon.

 

The SeaLife:

 

Buckingham Palace:

Buckingham Palace har siden 1837 vært den britiske monarks offisielle residens i London. Palasset ble opprinnelig bygget i 1703 av hertug John Sheffield av Buckingham og Nordmandie som såkalt «town house». Daværende «Buckingham House» ble kjøpt av George III i 1761.

 

Litt mat og søtt måtte vi også ha:)

 

#London #turistilondon #westminister #londoneye  #reiseglede #reise #reisemagasinet #londoneye #Londondungeon #londonsealife #londonbirminghampalace #stavangerinmyheart

 

London – Here we come……

God morgen dere.

Tenk at julen snart er over. Her i huset har jeg tatt av pynten på juletreet, og det er faktisk på vei ut dørene. Det er litt vemodig også, for det har ikke fått stått så lenge i år. 

Det kunne i grunnen stått oppe, men for å slippe at det står og drysser ble valget at vi tar det ned. Vi reiser nemlig til London i dag og er ikke hjemme før på onsdag. 

Ja, vi skal feire nyttår i London hos min bror. 

Tross om han har vært hjemme i julen, har vi i grunnen ikke laget noen planer for hva vi skal gjøre, så det blir å ta alt på sparket. Men kjekt regner jeg med at det blir uansett.

Når det gjelder selve nyttårsaften er vi litt usikker. Det er jo mulighet å få med seg rakettene ved London Eye nede ved Themsen, men igjen mye folk og en må stå i kø i mange timer. Har hørt etter anbefaling at en må være tidlig ute, gjerne rundt klokken åtte eller ni. Jeg tror at vi kommer til å gå for alternativet med å se rakettene, men på litt avstand. Fordelen er at en har mer tid til rådighet på kvelden. 

Vi skal ikke dra avgårde før i kveld, men jeg kjenner at det kribler litt ekstra i magen. Dette skal bli kjekt. 

Så i dag blir det å rydde litt her, pakke som jeg ikke har gjort og bare glede meg til avgang.

Poden tar det hele helt med ro, men han gleder seg sier han. Han har til og med funnet ut noen ting han vil kjøpe, så jeg regner med at det blir bra.

Ønsker dere en flott dag  videre….

#reise #reisetips #londonnyttår #London #familie #familieogbarn  #reiseglede 

 

 

Sitronfromasj – friskt og godt

Hei dere.

På første juledag hadde jeg et lite selskap her hjemme. Var så i tvil på desserten da riskrem var tatt dagen i forveien. Jeg bladde litt i oppskriftshefte som Kiwi hadde om julemat og fant en sitronfromasj. Friskt og godt, så denne kan jeg virkelig anbefale. Jeg lagde i glass, og pyntet litt etter eget hode. Oppskriften nedenfor er til 4-6 personer.

4 Gelatinplater, 5 eggeplommer, 1 dl sukker, 1 sitron, skall og saft, 3,5 dl. kremfløte

Legg gelantinplatene i vann ca. 10 min. Pisk eggeplommer og sukkeret til eggedosis. Varm gelantinplatene i vannbad med ca. 5 ss vann og ha i sitronsaft og revet sitronskall. Rør sammen og ha det i eggedosisen. Stivpisk kremfløten og rør inn eggedosisen. Bland godt sammen og fordel i glass. Jeg brukte rødvinsglass med stett. Dette settes i kjøleskapet i 2-3 timer.

Pynt: små marengs, fløte, kiwi, grønne druer, pistasjnøtter, mynte og raspet lime.

Jeg pyntet rett før servering. Først  fløten, deretter satte jeg marengen på toppen. Litt kiwi og druer og til slutt strødde jeg på hakkede pistasjnøtter, lime og satte en kvist med mynte.

 

#matglede #dessert  #mat #matoppskrift #dessertoppskrift

 

Tilbakeblikk på uken som har gått – uke 51

Denne uken har vært preget av jul rett og slett. Vi har nok manglet snøen, men utenom det har alt vært på plass. Noen skippertak har det blitt, men det ble nå jul for det.

Her kommer min oppsummering fra forrige uke.

 

Øyeblikk:

Tid  med venner og famile. Det er ikke ofte vi samles alle, så det er gode stunder. Latter og gode samtaler, det er gull verdt. Tror ikke vi har hatt noen sure miner hele julen. Vi startet julen på fredagen med gode venner og litt familie, julaften ble feiret hos min bror og jeg hadde 1.juledag.

Opplevelse:

Det har ikke vært direkte opplevelser, mer koselige stunder med venner og familie. Jeg har hatt to selskaper, og når disse går bra, bade på servering og stemning, ja det er I grunnen en liten opplevelse I seg selv.

Flause:

Ikke direkte flause, men jeg ble bevisst på at hvis jeg vipser fløte lenge nok blir det smør. Godt jeg hadde kjøpt inn litt ekstra så det ble ikke noe krise.

Trening:

Fortsetter på trenden jeg er inni. Veldig labert. To rusletur. Det kan jo igjen bare bli bedre. Snart nyttår, så da kommer dette på listen over nyttårsforsetter.

Innkjøp:

Siste presangen I boks, og selvfølgelig innhandling til jul. Det blir jo alltid litt for mye. Tror vi har mat til langt uti januar.

 

 

#tilbakeblikk #øyeblikk #familie #mamma 

Julepresanger til alenemødre…..

Hei dere.

Ja nå er julen nesten overstått. Håper dere har hatt det like fint som meg.

Her startet julen med den årlige nissefesten, en dags pause før julekvelden gjorde sitt inntog. Deretter har det vært selskaper og besøk av familie og venner. Rett og slett en herlig og kjekk jul.

Julepresanger har jeg og fått. Mye ulltøy og skjønnhetsprodukter, men også ting som er absolutt nødvendig i et hus. Verktøy. 

Kanskje ikke det mest spennende å åpne opp, tross om det var på ønskelisten. Jeg er som andre damer mer glad i klær, skjønnhetsprodukter og dill. 

Når det er sagt er det veldig kjekt å ha verktøy som forenkler hverdagen. I år fikk jeg forskjellige typer skrujern som passer til drillen som jeg fikk for et par år siden. Jeg har til og med testet det ut på utelyset som var skrudd bom fast. Det funket som bare det. Dette lyset har nå vært uten pære et år eller to da jeg ikke har hatt mulighet til å skru skruene opp med et vanlig skrujern.

Så på en måte fikk jeg utelys til jul. Bare på en måte altså.

Så et lite tips til julepresanger og presanger til alenemødre som meg. Verktøy. De er kanskje ikke så veldig glad når de pakker opp, men du får absolutt noen gode tanker når verktøyet trengs. 

Nå skal jeg plassere meg godt nedi sofaen, og der kommer kvelden til å tilbringes. Håper det er noen kjekke filmer som går.

Ønsker dere en fortsatt fin kveld…….

 

og min fantastiske julepresang:

 #famileogbarn #alenemamma #mamma #foreldre #famile #julepresang

Ord kan være magiske…..

Hei dere.

Vet du hva? Jeg har vært i denne bloggverdenen i over et år nå. Jeg lot vel egentlig den store dagen forbigå i stillhet. Men allikevel er det en liten merkedag for meg.

Hva har jeg lært i løpet av dette året? Jo blant annet at ord er magiske, men de kan også være det stikk motsatte.

Orda kan glede, de kan såre, de kan påpeke, de kan forvirre,  de kan gjøre deg nysgjerrig, de kan gi klarhet og de kan være lærerike. 

Så hvem er jeg i denne bloggverden da? Jeg tror nok jeg har tanker om mangt, og jeg liker å fortelle og opplyse om den fantastiske plassen jeg bor på. Er jeg på en tur synes jeg det er veldig kjekt å ta dere med.

Jeg sjokkerer nok ikke så mye med meningene mine da jeg liker best å pakke de litt inn og få hver av dere til å tenke videre selv. 

Kan det være for jeg ikke liker å såre noen? Jeg tror det, og jeg vet at livet har sine opp og nedturer, og at det er skjørt. 

Jeg har et lite ønske om at verden skal bli en litt bedre plass å være for alle av oss, og at vi skal ha det trygd og godt. 

I løpet av dette året har jeg også lært å kjenne flere av dere. Dere har tatt meg med på turer, enten i nabolaget der dere bor eller litt lengre ferieturer. Dere har meninger, og liker å fundere på livet akkurat som meg. Jeg vil bare si at jeg setter pris på dere alle som en. Dere er herlige, og gjør dagene mine mye bedre. Når dere kommenterer innlegga mine blir jeg veldig glad. Tusen takk for at du er du.

Om noen timer ringes julen inn. Håper du får en flott jul med venner og familie. Ta godt vare på deg selv i denne julehøytiden. Sitter du alene av en eller annen grunn, sender jeg mange varme tanker til deg. 

…… og til slutt en stor juleklem fra meg.

#blogger #bloggverden #julehilsen 

 

Da har freden senket seg…..

Hei dere.

Håper dere har hatt en like fin dag som meg. Jeg har fått gjort noen æren og handlet siste rest til jula. Bare noen småting heldigvis, for det var ganske så kaotisk ute.

En av tinga jeg skulle ha var druer. Både grønne og blå, og jammen meg var det en dyr affære. Hele fortjenesten på non stop forsvant med de druene. Så da er jeg nærmest i null. Ble litt irritert på det. Du kan lese om kuppet mitt HER.

Nå blir det er stille og rolig kveld med litt tv og Hovmesteren. Lader litt opp til i morgen siden jeg både skal steike Sursteiken som vi skal ha til 1.dag, samt lage desserten. Det gleder jeg meg til. Innlegget om Sursteiken som har ligget i lake finner du HER

Ønsker dere en fantastisk fin Lille Julaften kveld, og ikke glem i morgen er det Julaften dere:)

 

#forberedelserjul #førjul #julemiddag 

Jeg har blitt Administrerende Direktør!

Her om dagen sendte jeg ut julehilsener til våre kunder, og fikk en mail til bake hvor det sto:

“Jeg har nå gått over i en annen stilling og har blitt Administrerende Direktør i mitt eget liv”

Det sto selvfølgelig litt mer, men det var hovedpunktet. Dette er en flott dame som har gått av med pensjon.

Dette var en liten tankevekker for meg, og absolutt en mail jeg la merke til. Men hallo, burde vi ikke alle gjøre det? Ta på oss Adm.dir. hatten og ta full kontroll over vårt eget liv? Leve livet slik vi vil? 

Fra den dagen mailen kom har jeg tatt frem de ordene innimellom, og jeg må si at de gjorde inntrykk på meg på en merkelig måte. 

Tar jeg fullstendig ansvar over mitt eget liv? I hovedtrekk gjør jeg nok det, men det er nok noen punkter som jeg ikke er så veldig god på. Som et gammelt utrykk sier “Vi er vår egen lykkes smed”! Det går jo litt på det samme.

Jeg tror jeg gjemmer de ordene jeg, og tar de frem innimellom for å være sikker på at jeg styrer skuta mi hvor jeg vil. Tror nok det blir å putte på nyttårsforsettet for 2018. 

Ønsker dere en fantastisk dag videre. 

#admdir #jobbtittel #egetliv #helse 

Er sjokoladenisse innafor?

Hei dere.

I går når jeg var i butikken ble jeg veldig så usikker. Jeg skulle i grunnen finne en pakke til den som får mandelen på årets nissefest som er hjemme hos meg i dag.

Hadde jo tenkt at en av de fine sjokoladenissene hadde vært fine. Unger og ungdom liker jo som regel sjokolade, ja voksne og for den saks skyld.

Men, så begynte jeg å tenke. Er dette innafor? Jeg tenker på alt som blir fjernet både fra språket vårt og fra sanger. Jeg kan jo ikke ha det på meg at jeg driver med vannlære, så jeg ble så i tvil. Det kan jo hende at jeg ikke har fått med meg alle nyhetene den siste tiden. Barn og ungdom i dag er jo så påvirkelige vet du.

Jeg tittet litt rundt, og der hadde de jo også hvite sjokoladenisser. Men det blir jo litt samme sak synes jeg, så jeg ble jo bare enda mer usikker av denne.

Det ble til at jeg sikret meg med å kjøpe noe som ikke kan misforstås, bare for å være på den sikre siden. 

Så fra nissefesten i kveld blir det verken sjokoladenisser eller sjokoladepersoner i det hele tatt, bare for å være på den sikre siden. Men tross det har jeg ingenting i mot sjokoladenisser uansett farge, hvis du lurte. Jeg var bare så veldig i tvil….

 

 

#famile #nissefest #sjokoladenisse