Konfirmasjonshelgen går mot slutten

Hei fininger.

Håper dere har hatt en fin helg.

Her i gården har det gått i konfirmasjoner. Det vil si at poden konfirmerte seg i går, og i dag var han gjest i kameraten sin konfirmasjon, mens jeg serverte.

Det har rett og slett ikke vært tid til så mye annet, men en kjekk, nervepirrende og koselig helg går mot slutten.

Alt har gått strålende, og jeg er en kjempestolt mamma.

Maten ble koldtbord, etter ønske fra konfirmanten. Dette bestilte vi fra Anne Karins Catering i Sandnes. Fantastisk mat, og kan virkelig anbefales. Sjekk gjerne ut facebook sidene HER.

Jeg fikk ikke tatt bilder av det komplette kake bordet, siden jeg i grunnen tok litt fri fra kameraet denne dagen. Søskenbarnet til sønnen min hadde fått oppdrag som fotograf, så jeg gleder meg til å se hva han har knipset i løpet av dagen. 

Kjenner at det er godt det er over, men tross om det er litt skremmende at de blir så voksne.

Jeg legger ved litt bilder siden vi hadde konfirmasjonen i et koselig lite Grendahus på Randaberg. Uteområdet og er fantastisk for selskaper. Plen og fotballbane, dermed også muligheter til å strekke på beina.

Da ønsker jeg dere en fantastisk kveld videre.

#konfirmasjon #konfirmasjonslokalet #koldtbord #grendahus #Randaberg #vistnes #famile #familieogbarn #barn #ungdom #konfirmant 

 

Slipsknuter til besvær……

Da har det skjedd igjen.

Nytt slips i hus, og ingen slipsknute…

Jeg har et mål hver gang poden får nytt slips, og det er at butikkpersonalet knytter slipsknute på slipset.

Her i uken var vi i butikken, og hadde jo selvfølgelig samme målet. Damen som var en kløpper på dette var pekt ut, så alt var egentlig helt i orden. Hva klarer vi å gjøre? Joda, i stresset med betalingen glemmer vi ut hele slipsknuten.

Det resulterer jo i at jeg med null kunnskap på området, må lage slipsknute alla Google….. Vet jo i tillegg at etter utallige forsøk, er kunnskapen borte vekk igjen etterpå. Altså, etter timers arbeid og en noenlunde knute, har jeg glemt ut trikset siden det er så mange forsøk.

Lurer også på hvorfor kommer ikke slips ferdig med slipsknuter? Og ikke minst, hvem fant opp slipsknuter? Hm.

Uansett, ønsker dere en fantastisk lørdag.

#sllipsknute #slips #mamma #mor #ungdom #barn #familie  #famileogbarn 

Enklere å finne bonussetene med SAS

Sas har nå gjort det enklere for deg å finne Bonussetene dine. De har nemlig utviklet en ny nettside som er mye mer oversiktlig. 

Foreløpig er det kun fra flyplassene i Oslo, Bergen, København, Stockholm og Gøtenborg. Men det jobbes med å utvide tilbudet også til de andre flyplassene. Du finner den HER.

Jeg vil til slutt bemerke at i dagens marked er det veldig lurt å benytte seg av Bonusprogrammene til flyselskapene. Det kan gi det en rekke fordeler, foruten det å samle poeng.

Håper dette var et nyttig tips, og at dette gjør det enklere for eksempel å booke din neste ferie –  kanskje med bonuspoeng?

#reise #turist #flybonus #eurobonus #fly #familie #ferie #flyreise

 

 

Fredag, og jeg grugleder meg…

Ja, vet. Dere er sikkert så lei min masing om konfirmasjon, men nå er det jo snart over for dere og for meg. Men grugleder meg kan dere si.

Siste rest må på plass i dag, så håper jeg jo bare at det blir ok bra.

Før jeg fyker avgårde her, kom jeg over noen fine ord som jeg ønsker å dele med dere, som dere kan ta med dere inn i helgen:

– En blomst sammenligner seg ikke med blomsten ved siden av, den bare blomstrer…….

Ha en fantastisk fredag dere.

Bildet er tatt i skumringen på Vistnes, Randaberg i går. Er det ikke flott?

#fredag #helg #venner #familie#helse #barn #ungdom #konfirmasjon

 

Fotokonkurransen

I disse dager har Solviwar, eller Sølvi Birgitte Wærness en fotokonkurranse gående på bloggen sin om temaet sommer. Du kan lese om den HER. Siste frist er 8. mai til å levere inn bidrag, så hiv deg med. Konkurranser er gøy:)

Jeg måtte innom arkivene mine for å finne mine bidrag, så nå har jeg mimret litt fra sist sommer.

Vi tilbragte fjoråret i herlige Norge, og var på strekningen Stavanger og ned til Kristiansand. Litt her og der i grunnen. Værmessig hadde vi regn, sol og overskyet om en annen, men sommer og sommerfølelsen fikk vi.

Jeg legger ved noen bilder som jeg forbinder med sommer og sommerfølelsen.

1) Når sommerferien står for dør, da er det lov å feire litt:)


 

2) Sand mellom tærne, eller skoa om du vil… det er et must:)


 

3. Å få låne noen hager å plukke i, det er kos:

4. Når det vipper august er dette en årlig tradisjon hos meg og sønnen, selvplukk av bringebær. Dette er kos, og skikkelig sommerfølelse for oss:)

#fotokonkurranse  #foto #ferie 

 

Stavangerregionen – Salgsarena for Norsk Reiseliv

I går ble det bestemt at Stavangerregionen neste år blir arena for Norwegian Travel Workshop (NTW). Dette er en av de største reiselivsbegivenhetene i Norge, samtidig som det er den viktigste møteplassen for norsk reiseliv.

Stavangerregionen kommer til å samarbeide med Destinasjon Haugesund og Haugalandet, og Reisemål Ryfylke.

Her kommer også over 300 utenlandske turoperatører for å kjøpe norske reiselivsprodukter. Arrangementet er mellom 16. og 19 april neste år. Selve forhandlingsmøtene vil finne sted i Stavanger Forums nye messehall, Forum Expo, i Stavanger.

Grunnen til at Stavanger Regionen ble valgt var en solid og kreativ søknad, samt at reiselivet stadig blir viktigere for regionen som er i omstilling. Reiselivet vokser og tilbyr en stor variasjon. Her finner du alt fra naturikoner som Preikestolen og Kjerag til kulturliv. Vi har  og noen av de beste restaurantene i Norge.

Så folkens, dette sier jo at det er vel verdt å ta turen til Stavanger området.

Jeg personlig kjenner på at jeg er så kry av regionen min. Personene som har jobbet med og mot dette, har gjort en fantastisk jobb. All hyllest til dem.

Avslutter innlegget med en liten strofe fra Stavangerkammeratene sin sang: “Bare så du vett det”….

Bildet tatt på Prekestolen sommeren 2016.

#reise #turist #stavanger #Rogaland#stavangerregionen #reisemålryfylke #prekestolen #Kjerag #expo #turistmål #Norge

Torsdag og fridag…

Hei og god morgen fininger.

Håper dere har det bra. Her sitter jeg, har funnet frem en stor kopp med kaffe og bare koser meg i morgentimene. Jeg har tatt ut to fridager i forbindelse med konfirmasjonen på lørdag, så det skal bli herlig å få ting på plass.

Fikk nøklene til lokalet i går, og kjenner at det skal bli godt å få den hele oversikten nå.

Regner derfor med at dagen i dag går til å sette opp bord, brette servietter til den den store gullmedalje og å pynte. Mangler en del vaser som må kjøpes inn, men har med vilje latt være å gjøre det slik at det kan tilpasses bordet.

Men vet dere hva, før jeg stikker avgårde skal jeg nedom ei venninne på morgenkaffe. Ja jeg vet, jeg har tjuvstartet litt her hjemme, men da blir det jo bare litt ekstra kaffe på meg. I tillegg til en drøs selvfølgelig. Veldig koselig, og jeg gleder meg.

Ønsker dere en fortreffelig dag, kos dere og smil. Snakkes.

#fridag #konfirmasjon #familie #barn #foreldre #foreldreogbarn

“Regå” i Stavanger

Har du vært i Stavanger? Da har du kanskje sett momentet som står på Torget, mellom Fisketorget og Sjøhuset Dickens.

Stavanger befolkningen har gitt momentet navnet “Regå”, men det opprinnelige navnet er “Sjøfartsmomentet”.

Momentet har preget bybildet i Stavanger siden 1968, og ble gitt som gave til byen av Sigval Bergesen rederi i anledning rederiets 75-årsjubileum og 100-årsdagen for Sigval Bergesens fødsel.

Det er skulptør Arnold Haukeland som har laget momentet som er en abstrakt skulptur. Den spiller på skip og seil, men på avstand kan den se ut som en reke. Den står jo i Vågen i Stavanger, en plass som både representerer skipsfart og reker. Så hva enn du ønsker å kalle den står den på rett plass.

Momentet er unikt for Stavanger, så en kan jo si at når du ser “Regå”, ja da vet du at du er i Stavanger. Et kjennemerke om du vil.

#reise #stavanger #regå #sjøfartsmomentet #Rogaland #mittstavanger #florli4444  #stavangerkommune #regionstavanger #turisme #historie #interiør #helse #familie
 

 

 

Se opp på himmelen i kveld…..

Hei fininger.

Som dere sikkert har forstått har jeg litt sansen for vår stjernehimmel og universet. Det fasinerer meg en smule kan du si.

Ønsker du å få med deg en fantastisk syn i kveld, er det vel verdt å løfte blikket mot himmelen ca. klokken 23, Det er to timer etter solnedgang, og skumringslyset er fosvunnet.

Dette er den beste muligheten til å få med deg Zodiakallyset, eller romstøv som lyser opp himmelen.  Dette kan ligne på en solnedgang, og er en kjegleformede lysskjær som står skjevt opp fra horisonten mot vest.

Lyset stammer fra en enorm skive av støv. Dette kommer blandt annet fra kometer rundt sola som reflekterer sollyset tilbake mot jorda.

Fenomenet vil være synlig fra omlag 20. til 30. april, men i dag den 26. er det nymåne. Det gir ekstra gode observasjonsforhold siden månelyset ikke spolerer opplevelsen.

Da håper jeg du får en kjekk dag. Er du våken kl. 23 anbefaler jeg å titte ut, opp og litt til vest.

#zodikallyset #komet #stjernehimmel #helse #familie

Herlig Laksegryte

I går hadde vi en fantastisk middag som jeg ønsker å dele med dere. Poden i huset vil helst ikke ha noe fisk, men denne synes han var grei nok, så han spiste en liten porsjon. Konkluderer med at han synes den var bra da.

Jeg derimot, hadde vel litt over en porsjon, så dette var digg.

Jeg har skrevet ned oppskriften i kokeboken min, så jeg har nok “stjålet” den fra en plass, men har ingen kilder å vise til.

Jeg laget oppskriften beregnet på 2 porsjoner. Hadde begge vært like glad i fisk som meg, hadde jeg nok laget til 4. Jeg serverte ris til, men i oppskriften nevnte de at det også kunne serveres med couscous.

En annen ting var at det skulle være 1 dl. hvitvin, noe som jeg ikke hadde i hus. Erstattet dette med vann. Den var god for det.

Oppskrift under bildet.

 

2 fileter skinn og beinfri laks

1 1/2 persillerot

1/2 pose snack-gulrøtter

1/2 løk

1 hvitløksbåt

1 persillestilk

1/2 ss karri

2 dl. vann

1/2 ss fiskefond

1/2 boks kokosmelk

1/2 ts. maisenna

sitrongress

frisk koriander

smør

salt og pepper

Fremgangsmåte:

1. Salt fisken på begge sider. La den trekke i kjøleskapet til den skal legges i sausen.

2. Skrell og skjær persillerot i ca. 2 cm. store biter. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Knus sitrongresset med et knivskaft og hakk det fint.

3. Stek løk, persillerot, gulrøtter, hvitløk, sitrongress og karri i 1/2 ss smør i en stor kjele. Tilsett vann, fond og kokosmelk.

4. La det småkoke under lokk i ca. 15 minutter til grønnsakene er myke.

5. Jevn sausen med maisenna, som er utrørt i 1/2 dl vann. Smak til med salt og pepper.

6. Legg fiskebitene i gryten og la fisken trekke i ca. 5 minutter.

7. Pynt med koriander.

Håper det smaker.

#mat #foreldre #foreldreogbarn #familie #familieogbarn #kamillenorge #helse #mammablogg #ungdom #barn #matglede