Borte bra – men hjemme best….

Da har jeg kommet hjem etter noen herlige dager på Santorini.

Men vet dere hva? Det er herlig å komme hjem også.

I kveldingen hadde jeg også en liten tur på Ølberg stranden, og med et slikt vær vi har i dag har vi det jo godt her hjemme også.

Legger ved noen bilder og ønsker dere en flott kveld.

Ølbergstranden i Sola kommune er en av jærstrendene. Stranden er en 400 meter lang sandstrand med sanddyner og fine badeplasser. Ølberg, og Ølbergstranden ligger sørvest for Sola flyplass og nær Ølberg havn. Det må også nevnes at softisen er veldig god her:)

Ved innflygningen til Stavanger i dag var det herlig å se det “grønne” landskapet.

#reise #Santorini #hjem #Rogaland #stavanger

 

Siste dag – Perissa, Santorini

Hei dere.

 

Da er jeg ganske så motvillig på vei hjemover. Føler at jeg har fått gjort mye og ikke minst truffet enormt mange herlige mennesker. Men, jeg vil egentlig ikke hjem.

Prøver å trøste meg selv med at i dag skulle det være over førti grader, og jeg hadde sikkert krepert.

 

Når jeg ankommer Perissa i går, møter en stor klem meg. Føler seg litt spesiell. “Bestefar” som eier hoteller forteller hvor glad han er for å se meg, og ber meg på en øl på kveldingen. Selvfølgelig takker jeg ja:)

 

Dagen ble tilbragt på stranden, og på ettermiddagen tok jeg “Thomas toget” som jeg kaller det langs hele strandpromenaden og til en liten fiskelandsby som heter Vilchada. Stranden er ca 11 km. lang og flotte hoteller og plasser suste forbi. Hvis du er i området fikk jeg tips om en fin liten strand som kun er en liten gåtur unna fiskelandsbyen. Den heter Eros og var vel verdt et besøk.

På toget traff jeg en herlig gresk dame som jobbet der. Følte jeg fikk litt spesiell behandling, og hun fortalte og guidet underveis.

Var faktisk i seng klokken ti, da jeg måtte opp klokken to i natt. Men en liten prat med Niko før leggetid fikk jeg tid til. Legger ved litt bilder, og ønsker dere en flott dag videre:)

#reise #santorini #hellas #perissa #reisemagasin

Blomstrer en dag i året – Santorini

Hei dere og god morgen.

I går la jeg ut et bilde av en kaktus som står i full blomst. Eieren sa at denne blomstret kun en dag i året, og tilfeldigvis var det i går.

 

Den var jo kjempefin, så jeg knipset noen bilder. Tenkte at det var litt merkelig at den var avblomstret i morgen – i dag altså.

 

Vet dere hva? Når jeg gikk forbi i dag så måtte jeg jo sjekke….. og jammen stemte det:) bare se:

#santorini #kaktus #reisemagasin

Blomstrer en dag i året – Santorini

Hei dere og god morgen.

I går la jeg ut et bilde av en kaktus som står i full blomst. Eieren sa at denne blomstret kun en dag i året, og tilfeldigvis var det i går.

 

Den var jo kjempefin, så jeg knipset noen bilder. Tenkte at det var litt merkelig at den var avblomstret i morgen – i dag altså.

 

Vet dere hva? Når jeg gikk forbi i dag så måtte jeg jo sjekke….. og jammen stemte det:) bare se:

#santorini #kaktus #reisemagasin

“Dancing on the cliff” – Santorini

Hei og god kveld.

Som dere sikkert har fått med dere er jeg på ferie i Santorini. De siste dagene har jeg bodd i en liten landsby rett over Fira som er hovedbyen på øya. Landsbyen heter Firostefani.  Å gå ned til byen tar meg om lag 5-10 minutter. På grunn av at denne landsbyen ligger på klippen og har en fantastisk utsikt, glemmer en litt tiden når en går nedover. En kan trygt si at en drømmer seg litt vekk.

Her har en også mulighet til å se solnedgangen, så det er en fantastisk plass.

Her forleden gikk jeg nedover, akkurat i rette tidspunktet når solen gikk ned. Kikket litt oppover og ser et par som danser på muren. Fantastisk flott, og jeg trodde at dette var noe som de gjorde for turister. Glemte litt ut øyeblikket helt til jeg kikket gjennom bildene i dag tidlig. Se hvor flott det ser ut:

 

Når jeg først kom på det, gikk jeg på en liten oppdagelsesferd tidligere i morges, før jeg gikk til stranden. Det viste seg at det tok meg 2 minutter opp til denne plassen. Det var også et kjent motiv her oppe i høyden, som en kan se på en del reklamer fra øya.

Før jeg gikk til middag i dag, tok jeg turen oppom, og sto og ventet på disse “danserene”. Det kom et par og hun hadde lang rød kjole på seg, og jeg sto og ventet til dansen skulle begynne. Noe den aldri gjorde.

Det var nemlig Asiatere som brukte denne plassen til bryllupsbilder. På den lille halvtimen jeg var der oppe var det tre brudepar det ble tatt bilde av. Jeg måtte også le litt for meg selv da hun ene som hadde en flott grønn kjole hadde slippers til skotøy.

Bare se så flotte de var. Må beklage litt kvaliteten siden jeg ikke kunne presse meg frem for å ta bilde:

Når jeg først var her oppe og fikk med meg solnedgangen måtte jeg jo knipse litt. Et fransk koselig par tok et bilde av meg og.

Med disse bildene ønsker jeg dere en fortsatt fin kveld.

#Santorini #firostefani #hellas #greece #greek #reise #reisemagasin #bryllup #bryllupsbilder

Kamari Beach – Santorini

Hei fininger.

I dag har jeg kun hatt en litt daffedag Spiste en god frokost her på hotellet mitt. Bare utsikten er helt fantastisk.

For å få en siste hel dag på stranden, tuslet jeg ned til Fira og tok bussen til Kamari Beach. Innimellom er det jo det vi gjør når vi er på ferie har jeg funnet ut.  På veien, på nabohotellet hvor jeg bor sto hotelleieren og beundret sin blomstrende kaktus. Denne blomstrer visst kun en dag i året i følge henne. Jeg har lagt et bilde under.

Jeg synes at å ta buss når jeg er på ferie er en liten sjarm i seg selv. Ja det er som regel trangt, men så mye som foregår. Når jeg i tillegg reiser alene kommer jeg også som regel i snakk med noen, og det er jo kos. Jeg synes også at jeg blir litt bedre kjent i områdene hvor jeg er ettersom en som regel må gå litt til bussholdeplassene.

Litt om Kamari:

På østkysten av Santorini ligger den populære feriebyen Kamari. Her på yttersiden av øya er landskapet ganske flatt og står i kontrast til områdene lenger vest. Kamari var bare for noen få år siden en liten fiskelandsby, men fremstår i dag som et raffinert ferieanlegg med vakre bygninger og små hoteller med alle nødvendige fasiliteter.

Kamaris store trekkplaster er den drøyt 1 kilometer lange sandstranden, som i høysesongen er fylt med solsenger, parasoller og mengder med turister.  Stranden i Kamari har en gråsvart lavasand og finkornet rullestein i vannkanten. Ute i vannet er det stort sett lavabunn.

Jeg legger litt bilder fra dagen min:

Nydelig utsikt ved frokostbordet:

Kaktusen i Blomst. Denne skal visst blomstre en dag pr. år iflg. eieren:

Stranden i Kamari:

#reise #reisemagasinet #reiseliv #Santorini #kamaribeach #kamari #firasefani #vallasvillas&appartments #underholdning #hellas #greece #greek

 

Red, White and Black Beach – Santorini

Hei dere.

Da går enda en dag mot slutten, og jeg sitter og smiler igjen.

Når jeg våknet i morges hadde jeg i grunnen ingen planer. Jeg hadde på en måte lagt fra meg ideen om  å få besøkt “The Red” og “The White” Beach.

Tilfeldig før frokosten min i dag var jeg innom resepsjonen. Jeg vet ikke hva som gjorde det, men jeg spurte om bussrutene, og hva som gikk direkte fra Fira (hovedbyen på Santorini som jeg bor nå). Resepsjonisten tegnet opp, og tross om andre hadde nærmest sagt at jeg måtte enten ta sjøveien eller ta taxi, var en av direkterutene til Akrotiri. Her har de et arkeologisk museum, samt begge disse berømte og populære strendene ligger ganske nær.  

Etter frokost bar det strake veien til bussen, og avgårde var jeg.

Når jeg kom frem møtte denne herlige søvnige havnebyen meg:

Et par gikk foran meg, og når det ble ropt fra en båt: The Red Beach, sa de at det var fullt mulig å gå. Jeg trang jo litt trim, så det ble til at jeg gikk den veien. Hele veien var det sti, og det var veldig folksomt. Boder med både frukt og drikke var der på nesten hele veien. Noen spilte gresk musikk, så det var skikkelig stemning også. Stranden har blitt slik etter vulkanutbrudet for ca. 3600 år siden. Da ble byen Akrotiri dekket av mange meter med tykt lag av aske og lava.Legger ved noen bilder.      


             

Etter besøket var det tilbake til havnelandsbyen, og båtene som frakter en til The White Beach. Jeg klarte ikke helt å dra avgårde med en gang, siden denne herlige tavernaen dukket opp. Jeg satte meg ned og den herligste servitrisen dukket opp og disket opp de herligste retter. Skulle bare ha noe helt enkelt, men på huset ble det brød og en spesialitet som faren hennes laget. Fantastisk, og eneste ingrediensene jeg vet var oregano og oliven. Fikk også noen søte småkaker som smakte fantastisk.


Sjefen selv sitter ved bordet og tar seg en pust i bakken:)

Sjefen/farens spesialitet. Oliven, pluss annet godt:)

En gresk spesialitet som jeg ikke husker hva heter. Veldig god, og bare grønnsaker inni.

Jeg kom også i snakk med et herlig engelsk par som anbefalte meg til å kun se The White Beach, men hoppe av båten på The Black Beach. Den stranden hadde jeg jo ikke hørt om før, men tenkte jeg fikk se. Det ble til at vi tok båten sammen utover.

Når vi kom til The White Beach tenkte jeg at det var kjekt å sett den, men ble med båten videre. Noe jeg ikke angret på. Den så mye flottere ut, og her hadde vi noen herlige timer før vi tok båten tilbake igjen.

Disse to strendene er kun mulig å nå med båt. Men det har sin sjarm det også synes jeg:)

Legger ved noen bilder av båtturen og strendene.


 

En liten steinsamling jeg fant på stranden. Synes den var litt fin:)

 

 

#reise #reisemagasin #reisemagasinet #Santorini #strandliv #båttur

 

Tilbakeblikk på uken som har gått – uke 25

Wow sier jeg bare. For en uke. Opplevelsene har stått i kø, men tross det har en del tanker gått til sønnen. Kjenner at jeg nå savner ham masse. Jeg reiste til Santorini på onsdag, og er fortsatt nede i varmen.

Her kommer mitt overblikk over forrige uke:

 

Høydepunkt:

Høydepunktene har stått i kø. Bare det å ha ferie, være i Hellas – det har vært fantastisk. Jeg har fått oppleve så masse. Jeg klarer liksom ikke helt å bestemme meg hva som var best. Solnedgang på Oia? Soloppgang i Perissa? Båttur på de små øyene som tilhører Santorini? eller bare det å være?

Øyeblikk:

Øyeblikkene som sønnen reiser på ferie er noe som jeg i grunnen ikke liker. Men klemmene, og ikke minst orda de varmer.

Nedtur:

Når jeg reiste på onsdag hadde jeg bestilt parkering på flyplassen. Synes det var veldig billig for en uke, men jeg forsto jo grunnen for det var veldig langt unna. Ikke var det bra skiltet heller, så jeg kjørte rundt å leita en lang stund. Tror nok ikke jeg kommer til å benytte denne flere ganger.

Flause:

Tror faktisk jeg har klart meg uten noen flauser denne uken. Det er jo helt fantastisk.

Hendelse/Personer som har gjort inntrykk på meg:

Hotell eieren på Perissa. For en fantastisk mann. Han visste ikke hva godt han skulle gjøre for meg. Han gjorde mye til at oppholdet mitt ble helt fantastisk. Jeg kommer med et eget innlegg om akkurat dette en av dagene.

Trening:

Trening har vel ikke vært helt i fokus denne uken. Jeg har hatt noen økter vil jeg kalle det. Når vi entret øya Thirassia gikk jeg opp de 150 “esel” trappetrinna til landsbyen på toppen. Det samme gjorde jeg fra kaien og opp til Oia. Utenom det har det vært lite trening. Litt ferie der også.

Innkjøp:

Tro det eller ei. Så og si ingen innkjøp. Når jeg tenkte meg om kjøpte jeg meg en selfie stang. 🙂

Nyhetsbildet:

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har fått med meg så mange nyheter i uken som har gått. Men en sak hang jeg meg opp i og det var turistattraksjonen til Egersund den såkalte “Trollpikken” som de kaller den, og hærverk. Du kan lese om det HER. Jeg har også fått med meg kanselleringene til Norwegian, og håper at de får ordnet opp til jeg skal hjem. Ellers har jeg hatt skikkelig ferie.

 


Denne hyggelige damen traff jeg på båtturen. Hun kommer fra Kina og er engelsklærer. Klarte ikke helt verken å huske eller uttale navnet hennes, men oversatt til norsk ble det himmel og skyer. Hun sa også at normalt hadde de to fornavn, og de sa alltid etternavnet først. Bildet er tatt på kaien i Thirassia.

Jeg måtte dele solseng på Kamari Beach……..

Hei fininger.

Nå sitter jeg bare å koser meg med ei lita ei, etter noen herlige timer på stranden.

 

Jeg vurderte flere alternativer, men fant ut at en strandtur passet bra.

 

Det var litt vanskelig å finne solsenger, da jeg foretrekker de som er helt nederst mot vannkanten. Litt vanskelig slik:)

 

Etter en stund finner jeg en og skal til og rigge meg til. Plutselig hører jeg et lite rabalder, og ut hopper en liten valp fra under solsengen. Jeg vet ikke hvem som hoppet høyest jeg.

Ingen rundt hadde fått med seg at den låg under der og sov. Men den ble dullet med og fikk både mat og vann. Når jeg hadde fikset solsengen krøyp den under igjen.

Slik lå vi hele dagen, jeg oppå og den under.

Senere fikk de beskjed om at resturantene passet på den, tross om det ikke var deres. Legger ved et bilde slik at dere Kan få se hvor søt den er:)

#kamari #santorini #reise

Småøyene rundt Santorini

Her om dagen var jeg med på en båttur til de nærliggende øyene til Santorini. Nea Kameni og Palaia Kameni kalles “De brente øyene”, og Thirassia som har en koselig landsby på toppen.

Flere plasser fra Santorini ser en øyene, så de ligger ikke så langt unna.

Palea Kameni er selve vulkanøya. Her gikk vi opp den vulkanske kjeglen og krateret. Turen tok omlag halvannen time.

Hot Springs som grekerne kaller det: utenfor øyene kan en ta varme mudderbad i kildene. Her stanset vi opp en halvtimes tid for de som ønsket en liten svømmetur. Jo nærmere en kom krateret, jo varmere ble det. Det var en spesiell opplevelse.

Thirassia: en koselig øy med tervernaer og litt butikker helt ved strandpromenaden. Innimellom var det og strender som en kunne ta seg en dukkert i.

På toppen av øya, 150 trappetrinn unna ligger en koselig landsby Anafi som er verdt å få med seg. Fantastisk utsikt, som enten kan nytes i de kronglete gatene eller på tervaernaen.

PS. Når vi snakker om trappetrinn her på øyene menes det esel trappetrinn.

Turen avsluttet med solnedgang i herlige Oia. Den kan du lese og se bilder fra HER.

Thirasia – havnen og trappene….

Havnen fra landsbyen

Nede ved havnen

Hot Springs som ligger ved Palea Kameni:

På vei mot Oia:

vulkanøya Nea kameni: