Red, White and Black Beach – Santorini

Hei dere.

Da går enda en dag mot slutten, og jeg sitter og smiler igjen.

Når jeg våknet i morges hadde jeg i grunnen ingen planer. Jeg hadde på en måte lagt fra meg ideen om  å få besøkt “The Red” og “The White” Beach.

Tilfeldig før frokosten min i dag var jeg innom resepsjonen. Jeg vet ikke hva som gjorde det, men jeg spurte om bussrutene, og hva som gikk direkte fra Fira (hovedbyen på Santorini som jeg bor nå). Resepsjonisten tegnet opp, og tross om andre hadde nærmest sagt at jeg måtte enten ta sjøveien eller ta taxi, var en av direkterutene til Akrotiri. Her har de et arkeologisk museum, samt begge disse berømte og populære strendene ligger ganske nær.  

Etter frokost bar det strake veien til bussen, og avgårde var jeg.

Når jeg kom frem møtte denne herlige søvnige havnebyen meg:

Et par gikk foran meg, og når det ble ropt fra en båt: The Red Beach, sa de at det var fullt mulig å gå. Jeg trang jo litt trim, så det ble til at jeg gikk den veien. Hele veien var det sti, og det var veldig folksomt. Boder med både frukt og drikke var der på nesten hele veien. Noen spilte gresk musikk, så det var skikkelig stemning også. Stranden har blitt slik etter vulkanutbrudet for ca. 3600 år siden. Da ble byen Akrotiri dekket av mange meter med tykt lag av aske og lava.Legger ved noen bilder.      


             

Etter besøket var det tilbake til havnelandsbyen, og båtene som frakter en til The White Beach. Jeg klarte ikke helt å dra avgårde med en gang, siden denne herlige tavernaen dukket opp. Jeg satte meg ned og den herligste servitrisen dukket opp og disket opp de herligste retter. Skulle bare ha noe helt enkelt, men på huset ble det brød og en spesialitet som faren hennes laget. Fantastisk, og eneste ingrediensene jeg vet var oregano og oliven. Fikk også noen søte småkaker som smakte fantastisk.


Sjefen selv sitter ved bordet og tar seg en pust i bakken:)

Sjefen/farens spesialitet. Oliven, pluss annet godt:)

En gresk spesialitet som jeg ikke husker hva heter. Veldig god, og bare grønnsaker inni.

Jeg kom også i snakk med et herlig engelsk par som anbefalte meg til å kun se The White Beach, men hoppe av båten på The Black Beach. Den stranden hadde jeg jo ikke hørt om før, men tenkte jeg fikk se. Det ble til at vi tok båten sammen utover.

Når vi kom til The White Beach tenkte jeg at det var kjekt å sett den, men ble med båten videre. Noe jeg ikke angret på. Den så mye flottere ut, og her hadde vi noen herlige timer før vi tok båten tilbake igjen.

Disse to strendene er kun mulig å nå med båt. Men det har sin sjarm det også synes jeg:)

Legger ved noen bilder av båtturen og strendene.


 

En liten steinsamling jeg fant på stranden. Synes den var litt fin:)

 

 

#reise #reisemagasin #reisemagasinet #Santorini #strandliv #båttur

 

14 kommentarer

Siste innlegg