Har du hørt? Smarte løsninger

Ting var mye bedre før sies det. Om det stemmer er jeg ikke helt overbevist om, men at det var enklere – ja det kan gjerne være sant.

Ta for eksempel lyspærer. Før kjøpte du en lyspære, satte den inn og så var det konstant lys. Enkelt og greit.

Nå derimot må en nesten være rakettforsker eller i vertfall lese deg opp på lyspærer før du gjør innkjøp, til min frustrasjon. Jeg er eller gjør ingen av delene, og det kan har jeg erkjent har skapt frustrasjon.

Dermed har jeg nå fått en utrolig smart lyspære i hus, installert i trappeoppgangen min. Den går av og på etter behov, følger lyset i rommet. Det dumme er at den er nær kjøkkenet som jeg ofte har lys på. Dermed er den som regel av. Men lyspære – det har jeg.

Dette enkle innkjøpet var og etter prinsippet at det dyreste sikkert er det beste, så lyspæren er sikker god den. Jeg har sikkert også spart inn beløpet på strømregningen allerede, noe som i grunnen er greit med disse strømprisene.

Men jeg tror nok at jeg sverger til prinsippet at det enkle er ofte det beste.

 

 

Julestemning i Perlehagen

I går var vi på Julemarked i Perlehagen som ligger på Tjenvoll i Stavanger. Et koselig Sveitserhus fra 1907 med en stor tomt som omkranser hagen som for anledningen var omdannet til et Julemarked. Vår og høst har eieren hagebutikk her samtidig som hun driver med hageplanlegging og stauder.

Boder med de utroligste ting og masse folk møtte oss. Så dette var absolutt en overraskelse må jeg si, en positiv sådan. Været viste seg fra beste “julestemingsvær”, sol og isende kaldt, så her kom julestemningen sigende.

Sjekk gjerne facebook siden til Perlehagen HER.

Jeg legger ved noen bilder og håper du liker de.

 

Det utrolig flotte huset
Litt stemingsbilder: