Det er lett å miste oversikten

Det er ikke en god følelse når en tror en har oversett eller ikke følger med på aktiviteter og informasjon som går ut til deg som forelder. Jeg har de siste måndene blitt “tatt på sengen” om igjen og om igjen når det gjelder aktivitetene som foregår i forbindelse med min sønns konfirmasjon.

Det kan være deltagelser som vi foreldre skal delta på, klokkeslett på aktiviteter han skal være på, egentlig flere ting.

Jeg pleier å være veldig nøye med dette, og føler selv at jeg har hatt en viss kontroll. Ikke så vanskelig egentlig, siden jeg har kun en sønn. Men denne oppgaven her har vært veldig utfordrende.

Tenkte at det kanskje var gått informasjon til min sønn, for det er jo ikke alltid det kommer frem der det skal. Ikke den sikreste formidler kan du si, så jeg har vel mast vel mye på ham i det siste.

Jeg har fått litt informasjon og hint fra andre foreldre på trinnet, og har vært veldig forundret over alt de har visst. Det  har jo ikke gjort min følelse av utilstrekkelighet bedre.

En dag i denne uken var det en forelder som henviste til en mail ang. en rekke aktiviteter. Jeg sto jo som et spørsmålstegn før det begynte å demre for meg. All informasjon har gått ut via mail, og når jeg tenker etter var det lenge siden jeg hadde fått noe mail fra kirken. Kanskje sent høst? Litt usikker.

Fikk videresendt disse til meg, og ser at det er helt andre avsendere som var i høst. Dermed har jo sikker min mail adresse blitt borte. Fikk ordnet opp i det, men skulle jo gjerne vært foruten denne opplevelsen. Kanskje kan jeg, og sikker sønnen min og være glad for at jeg slapp dugnadene som ble forespurt denne helgen, samt neste uke. Er litt usikker…. for jeg liker jo liksom å være med på de.

Men det beste av alt – mysteriet er oppklart, så kanskje er jeg ikke så værst alikevel, hvis jeg får informasjonen da vel å merke. Mens de andre informerte foreldrene deltar på dugnad i morgen da våre søte små skal overnatte i kirken, kan det jo hende jeg sitter med litt bobler… hm……

Ønsker dere en flott fredag ettermiddag og kveld.

 

 

 #ungodm #informasjon #misnøye #foreldre #foreldreogbarn #familie #barn #mor #mamma #konfirmasjon

 

 

 

 

 

Tusen takk Oppturen 2017

Da var Oppturen 2017 over for i år.

Messen ble en stor suksess , med engasjerte arrangører og deltakere. Hele messen er gjort på dugnad av bedrifter i Rogaland, og det er fantastisk å se hva en kan få til sammen. Du kan lese om messen HER.

På dagen var det messe, og kvelden var det laget et mer avslappende kveldsarrangement, med auksjon.

Bidrag fra lokale bedrifter i form av gaver var gitt til Kreftomsorg i Rogaland, hvor de auksjonerte ut disse. Jeg tror ikke jeg er langt unna hvis jeg sier de fikk inn rundt 200 000 kroner. Helt fantastisk.

Vi hadde en stand og profilerte oss så godt vi kunne. Tror vi klarte å gjøre en god jobb, og siden vi hadde en kjekk konkurranse klarte vi å lage litt blest rundt oss og firma jeg jobber.

Det var og mulighet til å tusle litt rundt til de andre utstillerene. Innimellom prat måtte jo noe prøves,  som litt velvære og ikke minst noen ablegøyer.

Legger ved noen bilder, slik at dere får se det fantastiske arrangementet, og igjen tusen takk til arrangørene. Håper vi ses neste år.

Alt må prøves:

Litt av messeområdet:

Noen godsaker:

Noen utstillere:

På kvelden:

#oppturen #stavanger #Rogaland #byas #næringsliv
 

 

Tungenes Fyr – Randaberg

Vi har hatt noen nydelig dager her i Stavanger. Om det har vært litt skodde på morgenen, så har det blitt bedre og bedre utover dagen.

Når vi hadde litt gråvær i helgen var jeg en tur på Tungenes Fyr. Tross om det er nydelig i fin vær, har det en egen sjarm i gråvær også, siden det ligger veldig utsatt til med Nordsjøen rett inn. Sjø lukten, vinden som pisker mot kinna, ja det er noe eget.

Tungenes Fyr ligger i Randaberg Kommune som er nabokommunen til Stavanger. Når du ser på kartet og finner Stavanger, er Randaberg helt ytterst på tuppen, helt nord med hav på alle sider. Her ligger strender på rekke og rad. Nordsjøen står rett inn, så er det rette vindretningene kan det være ganske så værhardt. Kommunen  kalles “Den Grønne Landsby”, og er absolutt verdt et besøk hvis du er i Stavanger området.

Jeg legger ved noen bilder fra turen. Litt historie og funksjonen Tungenes Fyr hadde under krigen.

Ønsker dere en fantastisk ettermiddag og kveld.

Bildet tatt på vei ned mot sjøen når en står ved fyret.

Fakta og historie:

Tungenes Fyr sin funksjon under krigen:


 

Tungenes Fyr`s historie hentet fra Randaberg Kommune sin hjemmeside.

Tungenes utgjør den nordlige enden av Jæren, og er begynnelsen på innseilingen til Stavanger. Et fyr ble etablert her i 1828, etter initiativ frå både byborgerer og sildefiskerer. I dag er fyret kulturarena og museum  i samarbeid med Jærmuseet.

Noen  talglys i eit loftsvindu i Tungevågen viste fiskarene inn til Stavanger, og silda gav byen store inntekter. Fyret ble senere oppgradert og modernisert og utgjorde etter hvert et viktig seilingsmerke for all skipstrafikk i området. Etter siste utbygging i 1959 består anlegget av fire bygninger: fyrbygning, uthus, fyrvokter- og fyrbetjentbolig.

I 1984 blei fyret avfolka og erstatta med ei lykt på skjæret “Bragen” utanfor neset. Tungenes Fyr er i dag først og fremst et kulturelt fyrtårn med et mangfold av aktivitetstilbud. I fyrbygningen kan du oppleve hvordan fyrvokteren og familien hans bodde på 1930-talet, i uthuset finn du ulike temautstillinger.

Kaféen tilbyr god kaffimat
Tungenes og områda rundt er populære utfartssteder for befolkninga i Sør-Rogaland og for turister.Naturopplevelsene er storslåtte og rike i all slags vær og til alle tider, med skipsleia utanfor har en alltid en følelse av at noe skjer her. Mange kombinerar besøket på Tungenes med ein gåtur i Tungevågen.

Tungenes fyr er en del av Kystverkmusea, etatsmuseum for Kystverket.

#tungenesfyr #historie #Randaberg #stavanger #Rogaland #kyst

Nå kan du betale hotellrom med Vipps – noen plasser

Thon Hotel har nå som første hotell tatt i bruk Vipps som mulig betalingsmulighet på kjedens nettside. En får enkelt valget mellom å betale med Mastercard, VISA eller Vipps. Det blir spennende om resten av hotellkjedene følger etter.

Betalingsappen Vipps har mer enn to millioner brukere i Norge, og forenkler i dag betalingen på en rekke varer, tjenester og mellom privatpersoner.

Ønsker dere flott torsdag:)

 

 

#hotell #reise 

Oppturen Stavanger – 2017

Det er en kjent sak at  Rogalands området har vært svært berørt av oljekrisen. Aktiviteten i regionen er svært svekket, og svært mange firma har måtte si opp ansatte. I tillegg har det også begynt å gå utover andre næringer. 

Tross nedgangstider, har grunder aktiviteten økt.  Fremover tror jeg nok at det kommer til å vokse opp flere spennende bedrifter, og jeg er ikke overrasket over om flere av disse nettopp er fra Rogaland.

På grunnlag av situasjonen regionen enda er oppi, startet noen ildsjeler opp et messe arrangement i fjor. Den ble kalt Oppturen.

Store og små bedrifter ble invitert til å delta med egen stand, og det kostet ingenting, verken for utstillere eller besøkere. Hele messen er en dugnad fra det lokale næringslivet. Den holder hus i Actionball sine lokaler på Forus.

I år som i fjor, er det over 80 bedrifter som deltar som utstillere.Mat på både dag og kveldsarrangementet er også sponset. Hver bedrift har også anledning til å være med å bidra til auksjon hvor pengene går til Kreftomsorg Rogaland.

Er du i området i morgen, er du hjertelig velkommen innom. Her kan du møte store og små bedrifter, og kanskje er du en av de heldige som stikker av med en premie fra en av de mange standene. Let gjerne opp stand nr. 44. Er du treffsikker nok kan du vinne en premie jeg vet du kommer til å bli fornøyd med. Håper vi ser dere.

Ønsker du å lese mer om arrangementet besøk gjerne facebook siden: Oppturen 2017


 

#oppturen2017 #oppturen #stavanger #rogaland #byas #tvvest #næring #oljekrise #jobb #grunder

Elsk rotet ditt……

Innrømmer gjerne  at når jeg kommer over slike artikler som den jeg leste nå i Illustrert Vitenskap, blir jeg veldig fornøyd.

Altså, elsk rotet ditt for det kan nemlig påvirke hjernen positivt og styrker kreativiteten. Da har gjerne Einstein sitt spørsmål noe i seg da:

“Hvis et rotete skrivebord er tegn på et rotete sinn, hva er da et tomt skrivebord uttrykk for?”

Ifølge artikkelen setter rotete omgivelser fart på den indre ide generatoren og stimulerer til kreative tanker.

Ønsker dere en fortsatt fin dag.

#rot #hjem#familie

 

Vær glad for det du har gjort….

Jeg må innrømme at jeg er en person som i grunnen ikke klarer å slappe helt av før alt er helt ferdig. Jeg har vel blitt bedre med årene, men merker at jeg ikke helt trives når ting ikke er helt på G. Dette gjelder for eksempel i huset eller i hagen.

Dette gjør jo at det ødelegger litt av den gode følelsen når en har gjort en del ting, setter seg ned og  skal slappe av. Hva gjør jeg da? Joda da tenker jeg på det jeg ikke har gjort. Isteden for å være glad over det jeg har gjort.

Jeg har et vennepar som jeg elsker å besøke. De er begge slik at de koser seg over de tinga de har gjort. For eksempel en sommer så startet de å male et gjerde. Det var første målet, noe som de faktisk klarte å få ferdig på en dag. Resten av hagen så ikke ut, men hva klarer de? Joda, setter hagestolene med utsikten mot gjerdet, en kopp kaffe, og bare nyter synet av det de har gjort. Så fornøyd. Det de ikke skulle gjøre den dagen ofrer de ikke en tanke.

Bare denne ene handlingen er for meg beundringsverdig. Tenk å hatt det slik. Hva hadde jeg gjort? Jeg hadde vel satt stolene andre veien og tenkt på alt det  som burde gjøres.

Kan jo håpe at jeg kan bli litt mer slik etterhvert, men føler jeg er litt på vei når jeg innser problemet mitt. Så kanksje en gang……

Ønsker dere en flott tirsdags ettermiddag og kveld.

 

 

#glad #fornøyd  #familie #hus #hjem #mentalt #femelle #kk#hage #husarbeid

Lykkelig …..

Hei dere.

Da var det tirsdag, ny dag og nye muligheter.

Jeg kom over et lite sitat, som jeg tenkte var ganske fint å begynne dagen med:

 

“Av og til gjør det godt å ta en pause i jakten på lykken, og bare være lykkelig”

 

Ønsker dere en fantastisk flott tirsdag.

#lykkelig #hverdag #familie 

 

Smoothie i lange baner……

I begynnelsen av forrige uke dro jeg hjem denne herligheten.

Siden dette er i glass er vi begge to enige om den er hakket bedre enn den forrige som var i plast. Holder drikken kaldere litt lenger.

Sønnen i huset synes dette er helt fantastisk, så det virket som han hadde savnet dette mer enn jeg ante.

De siste dagene har vi hatt et storforbruk av frukt og grønt i heimen.  Hvis det hadde vært han som hadde stått for matlagingen, så er jeg redd for at  dagens menyer hadde sett slik ut, hver dag: .Frokost: Smoothie, lunsj: Smoothie, middag: Smoothie, kvelds: Smoothie. Hvis det hadde vært ønske om noen mellommåltider hadde nok det og bestått av: Smoothie.

Heldigvis har jeg nå fått lurt til middag  hver dag, selvfølgelig med en Smoothie på siden av.

Vi har jo fått prøvd utallige varianter i løpet av uken, og jeg er jo enig. Det smaker friskt og godt, samtidig som det er sundt. Men alt med måte.

Regner med at det snart avtar, slik at vi får et normalt forhold og forbruk av frukt og grønt igjen.

Ønsker dere en fortsatt fin ettermiddag og kveld.

  #matglede #mat#familie
 

Tilbakeblikk på uken som har gått – uke 12

Hei fininger.

Enda en uke har bare flydd avgårde. Har hatt en innholdsrik uke, og ser at vi nå snart er på vei, og innimellom i våren. Så herlig.

Utenom hendelsene som jeg har listet opp her har jeg også vært i en koselig bursdag i går, hatt mange koselige stunder med min sønn som jeg setter utrolig stor pris på, og et veldig kjekt arrangement på torsdag, i regi av jobben.

Her kommer mitt overblikk:

 

Høydepunkt:

Det må være turen som jeg gikk med ei venninne som jeg ikke har sett på altfor lenge. I en travel hverdag blir det ofte at en ikke har tid til å møtes, men når vi gjør er det så kos. Samtidig hadde vi strålende vårvær. Dere kan se bilder av turen HER.

Øyeblikk:

Det er at vi hadde et lite gløtt av vår denne uken. Sol, varmt og godt til å være denne tiden. Jeg hadde et innlegg fra en av mine turer med fine bilder. Ta en titt HER.

Nedtur:

Ingen denne uken. Det er jo fantastisk.

Flause:

Absolutt hendelsen i butikken hvor jeg nesten stjal varer. Du kan lese innlegget HER.

Hendelse som har gjort inntrykk på meg:

Det er hendelsen i uken hvor sønnen min hadde så kraftige magesmerter på natten at vi måtte på legevakten. Følelsen av sårbarheten, og usikkerheten når slike ting skjer, spesielt når en er alene.

Trening:

Har vært aktiv hele uken. 2 dager med helsestudio, styrke. De andre dagene, utenom en dag har det vært en liten tur hver dag.

Nyhetsbilde som har satt igjen noen tanker hos meg:

Den forferdelige hendelsen i London hvor bilisten meiet ned en rekke personer. Jeg synes disse hendelsene som skjer i verden er så forferdelige, og skremmende å se hvor mye en person kan gjøre.