Magiske kvelder og lakenskrekk

Finværet har kommet tilbake, og det kjennes på kropp og sjel.

Herlige dager, og like herlige kvelder gjør at sengen ikke frister det grann. Men en skal jo ikke sove bort sommernatten sies det.

Litt sene kvelder, og litt senere morgninger når en har fri. 

I går ble det en herlig solnedgangstur her i området. Jeg legger ved noen bilder og ønsker dere en fantastisk lørdag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#solnedgang #kvernevik #Norge #stavanger #hafrsfjord #stavangerinmyheart

Hansen Hjørnet – Stavangers første utendørs serveringsted

Er du i Stavanger anbefaler jeg deg virkelig å besøke Hansen Hjørnet som ligger på Skagen, i hjertet av Stavanger.

Foruten noe godt i glasset og et yrene folkeliv sitter du nå på Stavangers første utendørs serveringssted som åpnet den 17.mai i 1993. 

Skagen 18 som er adressen, er også en av Stavangers eldste og vakreste bygninger, med en bygningshistorie som går tilbake til begynnelsen av 1700-tallet. Eiendommen har vært i familien Hansens eie i over 300 år. 

Helt frem til 1986 har det vært drevet handelsvirksomhet i bygningen. Det har vært Kjøpmannshandel, skipsrederi, vinhandel og skipshandel. I andre etasje var boligen til familien frem til 1940. Deretter ble det omgjort til kontorer.

I 1987-89 ble bygningen som har vært fredet siden 1924 gjennomrestaurert under Riksantikvarens ledelse. Den fremstår nå som et unikt og særdeles velbevart eksempel av 1700-tallets arkitektur i Stavanger.

 

#stavanger #reisetips #byhistorie #stavangerhistorie #reiseglede #stavangerinmyheart

Jeg bør få meg buss briller…..

Ja det er merkelig alt vi trenger når vi blir eldre. Er det ikke det ene så er det det andre. 

Buss briller hadde jeg absolutt trengt her om dagen. Ikke det at jeg trenger de når jeg er på bussen, men rett og slett før jeg kommer på bussen, eller for i det hele tatt komme meg på bussen.

Jeg klarte å finne frem til rett buss stopp, og nummeret på bussen jeg skulle ta. Var i grunnen ganske kry av det helt til den første bussen suste forbi. Febrilsk prøvde jeg å få med meg nummeret, noe som var helt umulig før bussen nærmest var rett på siden av meg.

Jeg kan bare si det at blå skrift på nummeret er ikke det letteste å se, for meg hvertfall. 

Var ganske så fortvilet et øyeblikk. En ung dame kom til buss stoppet før neste buss kom. Istedenfor en som sto med hodet litt ut og myste, var vi nå to. Jeg tror nok det så ganske så morsomt ut for de som kjørte forbi.

Jeg trenger vel ikke nevne at vi hadde samme problem begge to. 

For å gjøre det enklere med buss nummer tre, ble vi enige om at den som først så nummeret måtte rope det ut høyt.

 Som sagt så gjort. Bussen vår kom, hun skreik ut, og vi kom oss på.  Jeg må si til mitt forsvar at jeg så det samtidig med henne, bare at jeg var litt sen i reaksjonen. 

Så har du samme problem som oss og ikke helt klarer å se buss nummerene når du skal ta bussen. Alier deg med personer på buss stoppet. Det kan kanskje hjelpe. Utrolig hva samarbeid gjør.

Til dere som bestemmer fargen på buss numrene. Kutt ut blått! Jeg som tar bussen toppen to ganger i året har vanskelig for å se forskjell på numrene. Ja og hun unge damen som jeg traff på. Det må jo telle litt?

 

Når jeg gikk av bussen tenkte jeg at jeg måtte ta et bilde for å vise dere blåfargen. Men – neida her var det så mye mer synlig siden det var annen farge. 

 

#bussbriller #briller #dårligsyn 

 

 

 

Fuglemating ved Mosvannet

Hei dere.

I dag når jeg var på min vanlige joggetur rundt Mosvannet kom jeg mitt i matfatet til en rekke fugler. 

En familie sto og heiv noen brødsmuler til hele gjengen, og det var et fryktelig leven. Ungene tror jeg ble såpass skremt siden de ble nappet fra brødbitene de hadde i hendene, og fuglene fløy forbi ansiktene deres. Det så ganske så skummelt ut, og de små ga fra seg et hyl og to som ikke helt hørtes ut som var gledeshyl. Men det gikk jo bra.

Jeg måtte stoppe opp og betrakte spetakkelet, for det var ganske så interessant å stå og kikke.

Midt inni flokken av måker står en liten and. Den har visstnok fått tak i en brødbit, for måkene lot den ikke være i fred. De hakket, de prøvde å styrte ned for å få biten og de sprang etter den lille ungen. Jeg begynte å bli litt bekymret for om den var døden nær. Foreldrene sto og kikket på den, men gjorde ingenting.

Den lille tassen var litt av en tøffing, for den ga seg ikke. De andre små hadde forlengs stukket fra åstedet, men denne hadde et mål. Brødbiten den var hans. Når biten var slukt, lot måkene den være i fred.

Synes jeg kunne se en stolt liten and, men det kan bare være jeg som synes det. For slik hadde jeg nok følt hvis dette hadde vært meg.

Jeg legger ved noen bilder av matingen i dag, og ønsker dere en fantastisk kveld videre.

Ps. er det feil betegnelse på fuglene er det bare min kunnskap som ikke er helt oppdatert. Fortell gjerne hva type fugler det er – da blir jeg glad:)

 

 

 

 

Tøffen er den som står helt til venstre mot meg. De andre ble litt redd meg. Han trodde nok at jeg hadde en godbit, og ga seg ikke så lett som de andre.

#fuglemating #utinaturen #mosvannet #stavanger

Alle kan!

Hei dere.

Ja nå er det feriemodus rundt omkring i vårt store land. Skoler er pakket ned og alle venter spent på sommeren og drømmer om en velfortjent ferie.

For noen er det slutt på et kapittel og starten på noe nytt. 

Poden har nå fullført 10 års skolegang og er på vei ut i den vide verden. Til glede, men også selvfølgelig litt bekymring for “hu mor”. Men jeg regner jo med at det går greit.

I den forbindelse har jeg og flere andre foreldre vært på avslutning med overrekking av vitnemål. Stolte og flotte ungdommer entret scenen og gode klemmer ble delt ut. Tårene som var å finne i salen var det nok oss stolte foreldre som sto for.

Rektorer har sagt noen velfortjente ord til den flotte ungdommen, og jeg tror at det har vært mange flotte taler rundt omkring.

Her hos oss gikk talen ut på hva som definerer oss som menneske, og viktigheten av å ikke glemme dette. Dette gjelder selvfølgelig for oss selv, men også når en møter andre mennesker.

Det er ikke status, makt, penger, karakterer eller klær som definerer oss som mennesker, men hvordan en er. Hvordan en behandler seg selv og andre.  Nest kjærlighet om jeg kan kalle det det. Det å være et godt menneske.

Hver elev fikk også utdelt en “medaljong” som jeg velger å kalle det, med innskriften: Alle kan!

Om du er ferdig med skolen, eller har vært det en stund synes jeg at dette er noen flotte ord å ta med seg. Det å være seg selv, dyrke de egenskapene en besitter og for å ikke glemme å være et godt medmenneske. 

Jeg velger å avslutte med noen visdomsord som jeg synes er så sanne når det gjelder en selv, men også i møte med andre. 

– Ingen kan alt men alle kan noe….. 

 

#skoleavslutning #allekan #visdomsord #utiverden

 

Ikke slipp Gullfisker fri!

Hei dere.

I uken som var har vi hatt noen oppslag i Stavanger distriktet både fra Kommunen og i aviser at det er et stort problem med at folk, tidligere eiere av gullfisker, slipper de ut i det fri når de ikke lenger ønsker å ha dem lenger. 

I flere vann i distriktet kan en skimte disse vakre skapningene når de svømmer omkring. Det er jo et fint syn men visste du at dette medfører at disse  snur opp ned på økosystemet?

Kommunen bruker store ressurser på å få gullfiskene fjernet fra vann og innsjøer.

De oppfordrer også å være varsom med å kaste planteavfall i kanten av friområder. De senere år har vi fått mange utenlandske dyre og plantearter  som ikke hører til i den norske naturen. Flere av disse er umulig å fjerne da de brer seg raskt. Eksempler på disse er brunskogsneglen, rynkerosen, sitkagrana og vannplanten vasspest.

Så folkens. La oss være med på å hjelpe landet vårt til å ta vare på naturen!

#gullfisker #økosystem #norsknatur 

 

Stavanger har nå fått Turistbusser

Hei dere.

I dag når jeg var I Stavanger Sentrum fikk jeg øye på en av våre “Nye” turistbusser. De har vel vært her nå I noen få år, men jeg synes at å få disse I bybildet minner det meg mye om London og andre byer hvor en treffer på lignende busser titt og ofte. Litt eksotisk til Stavanger og være.

Med disse bussene har du mulighet til å ta en sightseeingtur rundt I hele Stavanger og besøke de største serverdighetene, i ditt tempo. Du kan nemlig hoppe av og på hele dagen. Plasser den er innom er blant annet  Gamle Stavanger, Stavanger Domkirke, Arkelogisk museum, Kunstmuseet for å nevne noen.

På bussen kan du lytte til interessante kommentarer om plassene en besøker på hele åtte ulike språk.

Skal du til Stavanger og kunne tenkt deg å benyttet deg av dette tilbudet anbefaler jeg deg å gå inn  HER.

 

Måtte jo snike meg til et bilde når en av bussene kjørte forbid meg.

#stavanger #sightsingbusser #rogaland #mittstavanger #reiseglede #storby #gamlestavanger #serverdigheter #Norge #vestlandet

Ikke test dette ut på voksne!!

Vi hadde en aldri så liten uoverensstemmelse her i heimen for noen dager siden. Det var nok ikke den store saken, men du vet når det viktigste blir å ha rett. Ja en slik sak var dette.

Når det sto på som verst begynner poden plutselig å le. Hva gjør du da? Ler med? Eller koker det enda mer? Akkurat da valgte jeg det første, så vi fikk oss en god latter.

Denne hendelsen fikk meg til å tenke på min barndom og en lignende hendelse. Vi var nok på barneskole stadiet da en av mine kreative venninner kom med et godt velprøvd råd til oss. Og vi lyttet.

Rådet var at vi skulle se på ansiktsuttrykkene til foreldrene vår neste gang de kjeftet på oss. Dette skulle være hysterisk morsomt.

Siden jeg er av den sorten som synes at det å prøve ut nye ting, og å se effekten av det er spennende, kan det godt hende at jeg kan ha fremskjøvet en hendelse bare for å se om dette kunne stemme. For anledningen kom ganske fort.

Hvis du lurer på om dette kan stemme, så hadde venninna mi absolutt rett. Så rett at jeg faktisk ikke klarte å holde meg, men knakk sammen i latter. 

Min mor valgte da alternativ to, og ble enda sintere. 

Hvordan dette endte vet jeg ikke helt, men det kan være at jeg ble henvist til rommet mitt eller noe. 

Jeg må jo tilføye at det ikke bare er foreldre som blir slik når de er sinte, så det kan være litt lurt og observere. Hvis du er forelder og opplever at en av dine søte små tester dette ut på dere, ja så vet dere hva de prøver på.

Ønsker dere en fin kveld videre.

#voksne #foreldre #mamma #pappa #foreldreogbarn

 

Stavanger – siddisdagene

Hei dere.

I går var vi på en liten tur i Stavanger Sentrum. Vi skulle i grunnen bare noen få ærender, men som du vet kan det fort gå noen timer når en koser seg.

Jeg er i grunnen ganske fornøyd. Jeg kom hjem med det jeg skulle, og selvfølgelig litt til. 

Vi parkerte på Jorenholmen, en plass jeg normalt ikke parkerer. Dermed fikk vi med oss Stavanger fra en litt annen siden enn vanlig. Normalt og sikkert av gammel vane pleier jeg å parkere nær Skagenkaien.

Jeg legger ved noen bilder. Legg merke til skyene som henger tungt over byen. Det er faktisk et fantastisk syn tross om jeg heller skulle ønske at det hadde vært blå himmel og sol.

Ønsker deg en flott søndag, med fotball eller ei.

 

Dette bildet er tatt i Fargegaten. En må liksom innom her for en kopp kaffe. Mye folk og fargerikt:

 

Nedre Holmegaten, andre veien enn Fargegaten. De har startet å lage det koselig her også med uterestauranter pluss at de har stengt av denne delen også for trafikk. I tillegg har en utsikt enten til Vågen, eller som nå til et Cruise skip.:

 

Litt liv i gatene da det var Siddisdagene. Her kunne en gjøre noen kupp:

 

Geoparken som ligger rett ved Oljemuseet. Et eldorado for barn. Urbant og kult:

 

Det blir litt stopper underveis…? men det er jo lørdag:

 

Utsikt fra parkeringshuset vi parkerte, Jorenholmen. Parkerer du i 3.etasje – på toppen kan  jeg garantere deg at du må frem med kameraet:

 

 

#stavanger #siddisdager #koselørdag #byshopping #rogaland

“Fuglekvitter” og “joggekropp”

Hei dere og god morgen.

Først av alt vil jeg si at solen som står høyt på himmelen i dag var hjertelig velkommen. De siste dagene har vi hatt litt høstlig vær og med en kald vind fra nord. Men i dag, sol og blå himmel. En ørliten bris kanskje.

Jeg har i dag som så ofte den siste tiden vært på en herlig joggetur langs kysten her. Enda ikke den største løypen, men det kommer seg. 

Å springe, eller også å gå en tidlig morgen er en herlig måte å våkne på. Lyden av fuglekvitter og lukten av sjø og blomster gjør noe med meg. Det gir meg en indre ro.

Oppstarten på joggingen min startet 30. april. Det hadde gått noen måneder med tenking, men det var da jeg var klar. Jeg har alltid trent litt, så formen er helt grei utenom når det kom til jogging. Bare tanken gjorde meg trøtt og uvel. Når noen nevnte joggekropp plukket jeg opp begrepet og brukte det for det det var verdt. Mitt første innlegg om dette kan du lese om HER.

Når jeg da startet hadde jeg laget en indre plan for at dette skulle fungere for meg. Det måtte være så enkelt at jeg kom meg ut neste dag også. Slik ble det. Jeg startet med 2×2 minutter løping/gåing i 20 minutter. 

Ikke de store utfordringene kanskje, men for meg var det nok. Dette klarte jeg, og de to minuttene gikk så fort at det ga meg motivasjon til å gå ut neste dag også. 

Til nå har jeg endret litt etter litt, og er nå oppe i 4 minutter løping for deretter 30 sekunder gåing. Dette gjentas 5 ganger. Men veien hittil har gått gradvis.

Jeg vet jeg har mye mer å gi, men gjør jeg det for fort vet jeg av tidligere erfaringer at da blir dørstokkmila fort vanskelig å komme over. Det er grunnen til at jeg holder igjen og ikke gir alt. Men kanskje kommer jeg der en gang? Hvem vet.

Så er du som meg. Ønsker å jogge, men får det ikke helt til å fungere? Anbefaler jeg måten jeg startet på. Du trenger ikke bli helt utslitt i starten, men gjennomføre. Deretter kan du øke på slik det passer for deg. Men ikke for raskt. Du skal ut neste dag også. 

Ja jeg må også fortelle om min største angst når det gjaldt jogging før. Rett og slett, skal vi kalle det sosial angst. Tenk om noen så meg jogge? Jeg har enda litt igjen av den, men det har også blitt mye bedre. Før kunne jeg finne på å stoppe opp hvis jeg så folk kommende, men det har jeg sluttet med. Det var tøft i starten, men jeg klarte det. Enda en seier, og gjett om det booster selvtilliten. Så litt kry må jeg få være synes jeg.

Jeg har nok ikke kommet der hvor jeg vil involvere andre i joggingen. Dette har til nå vært min greie. Kommer det til å fortsette med det vet jeg ikke, men som jeg sier kanskje en dag?

Jeg håper at dette gir deg som leser dette en motivasjon hvis du leker med tanken på enten å starte å jogge eller andre ting som du kunne tenkt deg. Lag deg din plan som fungerer for deg og prøv. Det viktigste er å gjennomføre. Når jeg klarer å jogge, ja da kan du klare det du vil. Setter utrolig pris på om du forteller meg så kanskje vi kan heie på hverandre sammen? 

Ønsker deg en fantastisk dag.

 

 

 

#joggekropp #trening #treningsmotivasjon #stavangerinmyheart