Oljemessen i Stavanger

En litt hektisk uke er over, og jeg kan tenke meg at det er flere i Stavanger distriktet og landet for øvrig,  som kan se tilbake på en begivenhetsrik uke.

Vi har nemlig hatt Oljemesse (ONS) i Stavanger som avholdes annet hvert år.  Besøkende har kommet fra fjernt og nært til byen.

I år kunne de fortelle at det totalt hadde vært over 68 000 besøkende innom, fordelt på 98 land. Det er ganske mye folk til Stavanger å være.

Bedrifter tilknyttet olje, gassnæringen, teknologi og energi,  stor eller liten, har vist seg frem og jeg er sikker på at det er mange  bånd som har blitt knyttet. 

På onsdag kveld ble det arrangert gratis konsert med Aurora på Torget i Stavanger, som en avslutning av messen. Tross regn hørte jeg det var mye folk.

Jeg var innom messen en tur, samt at jeg var med på et arrangement en av kveldene. Legger ved noen bilder av messeområdet og litt av byen duket til fest.

 

Her fikk vi prøve oss på teknologi i forbindelse med en plattform. Siden dette ikke er helt mitt området, kan jeg bare si at ved å berøre skjermen kunne en zoome inn til detaljnivå:

 

Liv og røre på messeområdet. 

 

Denne lille karen her var så søt. Spurte hvordan vi hadde det, og hadde bare det bedårende blikket. Det føltes ut som du snakket til en person. Han kunne visstnok gå også, men det hadde de avinstallert da det ikke var så lurt at den tuslet på egenhånd rundt: 

 

Et viktig ordtak samme hva bransje du er i:

 

Noen brukte trekkplaster på standen. Det fungerte bra:

 

Boder med mat sto plassert rundt på messeområdet. I tillegg til at en kunne kjøpe ble det delt ut mye rundt omkring på standene:

 

 

 

 

Dette området var tildelt den yngre garde. Litt mer urbant, og de hadde tilpasset foredrag og arrangementer for denne gruppen. 

 

På tirsdag kveld holdt de på å rigge til byen til gratiskonserten. Dermed ser det litt bart ut enda. I Vågen låg en rekke med båter som var leid inn til firma som hadde sine “fester”:

 

 

#oljemessen #ons #stavanger 

 

 

 

Et alternativ spisebord

Hei og god morgen.

I dag har jeg en litt rolig morgen. Jeg har planlagt å tilbringe dagen og ettermiddagen på Oljemessen som foregår i Stavanger. Litt kaos blir det nok, men alltid kjekt å se, treffe folk og ikke minst kanskje få noen kontakter for videre samarbeid. 

Uansett så fant jeg ut i går at denne messen skapte litt endringer i jogge opplegget mitt. Jeg har tidligere nevnt min lettere sosiale angst når det gjelder å treffe på folk når jeg jogger. Mosvannet som jeg normalt tar en runde rundt før jeg kjører hjem ligger over veien for messeområdet. Hvis en går til byen må en gjennom her, så jeg tror nok det kan være ganske folksomt på tiden jeg springer rundt.

Dermed ble det Ullandhaug området i går. Litt opp og litt ned, og det passet i grunnen ganske så bra. 

I skogen, som det også er litt av her har de felt en del trær. Når jeg da passerte denne geniale løsningen, langbord med noen trestubber til krakker, måtte jeg bare stoppe for å ta et bilde. Var det ikke flott og ikke minst genialt? 

Så har du en stamme kan  jo kanskje dette være en ide?

Ønsker dere en fantastisk dag.

 

 

#utemøbler #diy #interiørglede #uterom 

Himmel & Hav på Sola

Alt har en mening sies det, og det tror jeg absolutt stemmer.

I går var jeg og ei venninne og gikk en tur på Sola Stranden. Jeg kjørte, og når vi skulle hjemover skulle jeg vise henne min “lille snarvei” som jeg mang en gang har brukt når jeg skal til stranden. 

Jeg kan ikke forklare hva som skjedde, men jeg kjørte rett og slett inn feil vei. 

Vi ble enige om at vi kunne jo se hva som var her og kjørte avgårde. Veien gikk parallelt  med Solastranden i retning av Tananger. 

På strandsiden passerte vi mange hytter, Equinor sin representantbolig, og på endestasjonen dukket det opp en mini kirke som låg som en idyll med spiret ned mot stranden. Til kirken hørte også en del andre bygninger, men det var kirken som var blikkfanget. 

Vi var kommet til Himmel & Hav som er et hotel,  kurs og misjonssenter for NMS. 

Siden det var et arrangement her kunne vi ikke springe rundt, men sneik oss litt I ytterkanten for å kikke og for å ta noen få bilder. Wow sier jeg bare. For en plass. 

Legger ved noen bilder. Var det ikke flott?

 

Ikke det beste bilde, men tatt fra parkeringsplassen:

 

På venstre siden for kirken gikk denne stien ned til stranden:

 

 

Det er fullt mulig å leie lokalene, men siden det er I regi av NMS må det være et alkoholfritt arrangement. Sjekk gjerne ut hjemmesidene HER

 

 

#sola #selskapslokaler #rogaland #utpåtur

Nye Gryteunderlag – de er helt Digg!

Reklame | Sukhi

Jeg må bare vise dere de nye gryteunderlaga som jeg fikk i posten her om dagen. De er fra Sukhi og er laget av små ullkuler.

Hos meg, tross om jeg vet det er gryteunderlag har de fått flere funksjoner. Jeg har selvfølgelig brukt de til det som de er laget for, men har også brukt de til brikker siden de er så friske og fine i fargene.

Det som er fint med disse brikkene er at du også kan få de i tepper i forskjellige størrelser. Uansett hva du velger går du inn på siden til Sukhi og lager din egen variant i dine farger, og bestillingsprosessen er enkel.

Leveringstiden er 4-6 uker, men det er absolutt verdt ventingen. Underveis blir du oppdatert på mail hvor de er i prosessen. Så det er ganske imponerende.

Brikkene eller ullteppene sendes direkte fra teppemakeren i Nepal, og du får vite på oppdateringene navnet på den som lager teppene. På denne måten slipper du også dyre mellomledd.

Teppermakerene som utfører arbeidet får rettferdig lønn. De får 2-3 gnager gjennomsnittlig lønnen i forhold til det som er vanlig i omårdet. De jobber på små verksteder hjemmefra, og flere av dem har små barn. De kan lett kombinere både jobb og omsorg for barna. Ønsker du å lese mer om arbeidsforholdene finner du den informasjonen inne på Sukhi sine sider.

Navnet Sukhi betyr i Nepal “Glede”. 

Foruten disse ullkuleteppene eller brikkene har de et hav av ulike tepper. Du finner for eksempel ullflettetepper, hamp tepper, filtflettetepper, steintepperflatvevde tepper for å nevne noen.  

Felles for alle er at teppene og brikkene fra Sukhis er av høy kvalitet. De produseres i forskjellige land som Nepal, India, Marokko og Tyrkia. 

Selv om det er mange flotte muligheter innen tepper hos Sukhi har jeg falt pladask for denne ullkule metoden. De er myke og veldig behagelige. Jeg tror at det er en drøm å tråkke på en kald vinterdag. 

Jeg vurderer sterkt å få meg et rundt litt større teppe under spisebordet på kjøkkenet. En kan få akkurat den størrelsen en ønsker, enten i rundt eller i et rektangulært. Prisene som er oppgitt er inkludert frakt, dermed står det akkurat prisen du betaler. 

Jeg legger ved noen bilder og håper dere liker de. 

 

De passer perfekt hvis du skal dekke opp til hverdags eller fest:

 

 

Som dere ser kan de også brukes som brikker. De frisker opp:

 

Jeg garanterer at de er like myke og behagelige som de ser ut som. 

 

Ønsker du å lese mer om teppene til Sukhi kan du gå inn på siden deres http://sukhi.co.no  . Hvis du lurer på noe har de også en ypperlig kundeservice som hjelper deg gjennom prosessen. Tenk kanskje kan et av disse teppene bli ditt neste favoritt teppe? 

#sukhi #sukhi #kuletepper #tepper #gryteunderlag #diy #ullkuleteppe #interiør #tilttepper

 

 

Gutter er gutter

Gutter er gutter, og mammaer er mammaer. Det kan jeg skrive under på.

Som de fleste har også poden startet på skolen denne uken. En uke ut i nye eventyr på videregående. Skremmende for en mamma, og sikkert veldig spennende for ham.

Før skoleåret i år hadde jeg lovet meg en ting. Bedre kommunikasjon når det gjelder å følge med på hva som skjer. 

De som har fulgt meg litt her vet at jeg liker å vite hva som skjer på skolen, og på fritidsaktivitetene han går. Jeg får med meg det som sendes ut direkte til meg, men går det en omvei, rett og slett gjennom ham med en lapp eller muntlig, ja da sliter vi litt. Beskjeden kan kanskje komme frem, men hva tid er en helt annen sak. Det kan enten være rett før hendelsen, midt i hendelsen eller i verste fall etter at hendelsen har funnet sted. 

Nytt år og nye muligheter tenkte jeg. Men hvor lenge var Eva i paradiset? Ja sant. Akkurat!

Hos oss var det nesten et døgn. Jeg tror rett og slett at det manglet noen timer på det døgnet. 

Altså. Da var vi i gang igjen. 

Hvordan jeg oppdaget vår manglende kommunikasjon? Joda, på grunn av at jeg på morgenen “snik tittet” i ranselen. Der lå lappen som lyste at det skulle være aktivitetsdag i dag, og at elevene måtte ha med seg grillmat. 

Aktivitetsdag ble det på ham selvfølgelig. Men grillmat det måtte han se langt etter. 

I grunnen har det veldig lite å si om han hadde grillmaten med eller ikke. Men det var bare følelsen av å ikke klare den første dagen engang. Selv om jeg vet at selv mammaer ikke kan tippe neste aktivitet eller neste hendelse på enten skole eller fritidsaktiviteter. Der stopper det tror jeg for det fleste. Noen må hvertfall hviske det i øret på oss.

En annen tanke som slo meg var om jeg hadde hatt flere av denne sorten som er så dårlig på kommunikasjon på dette området, ja da tror jeg rett og slett det hadde gått rundt for meg.

Vi får vel bare prøve igjen da…. vi har jo et helt år foran oss!

 

#mammaer #ungdom #barnogforeldre #stavangerinmyheart 

 

 

 

 

 

 

Merkur titter frem

Normalt er det vanskelig eller umulig å se Merkur på nattehimmelen på grunn av at den er så tett på, eller befinner seg bak sola. Lyset fra sola gjør også til at den nærmest er umulig å se.

I disse dager derimot er det mulig å få øye på den, siden den befinner seg lengst vekk fra sola sett fra vårt perspektiv.

Det beste tidspunktet er rett før soloppgang (halvannen time før) den 26. august.

Den vil dukke opp samme sted som sola – I nordøstlig retning.

Gjennom en kikkert kan du se at planeten har faser akkurat som månen. Nå er fasen halv, altså ser du halvparten av dagsiden og halvparten av nattsiden.

Merkur bruker 88 dager på en tur rundt sola. Dette innebærer at det er muligheter for å oppleve denne planeten I maksimal elongasjon flere ganger hvert år.

Så har du ingenting annet fore natt til søndag har du nå anledning til å få med deg et glimt av den minste planeten.

#natur #planeter #merkur

 

 

Herskapshuset Ledaal – Kongens bolig i Stavanger

Rett over veien for Herskapshuset Breidablikk (innlegg HER) i Stavanger finner du Herskapshuset Ledaal. Dette er Kongeparets bolig når han gjester Stavanger og er regnet som byens fremste og største bolig.

Den var lystgård for Kjellandslekten og ble bygget 1799 – 1803, av kjøpmann og hoffagen Gabriel Schanche Kjelland og hans kone Johanna Margaretha Bull. Bygningene har trekk fra dansk barokk og nyklassisisme. 

Ordet Ledaal er satt sammen av den siste bokstavene i hvert av ordene Gabriel, Schanche, Kjelland, Johanna, Margaretha og Bull.

Alexander Kjelland, kjent forfatter var olderbarnet til Gabriel og Johanna. Han bodde aldri i huset selv, men har gjestet huset ved flere anledninger.

Bygningen ble restaurert og innredet i 1949 med interiører i Louis Seze-stil. Da var formålet å bruke Ledaal som kongebolig, herregårdsmuseum og representasjonslokaler, noe som den også blir brukt som i dag. Den hører med under MUST museene i Stavanger.

For tiden er Ledaal stengt for publikum til 2019. Imens er det mulig å vandre rundt på den praktfulle eiendommens parkanlegg og drømme seg tilbake i tid. 

 

Gårdsrommet:

 

Benkene som du ser i bildet er gitt i gave fra Stavanger Kommune til Kongeparet:

 

#Ledaal #stavanger #stavangermuseer #must #rogaland #serverdigheter #reiseglede #reise

 

 

Mørk sjokolade til å våkne?

Hei dere.

En liten glad nyhet til sjokolade elskere.

45 gram mørk sjokolade skal ifølge “I form” motvirke tretthet på lik linje som kaffe.

Det er selvfølgelig et lite men, for det må være 85% kakaoinnhold. Lys sjokolade har derimot motsatt effekt.

Grunnen er at mørk sjokolade har et høyt innhold av signalstoffet polyfenoler, som øker innholdet av signalstoffet serotonin I hjernen.

I tillegg vil jeg nevne at mørk sjokolade inneholder serarinsyre, som ligger lenge I magen og sender mange metthetsignaler til hjernen. Den er også vanskelig å bryte ned I tarmen som betyr at en del av fettet I sjokoladen ikke tas opp.

Altså – litt mørk sjokolade har bare fordeler. 

Så spis i vei!

#sjokolade #helse

 

Ikke gi opp!

Ny uke og nye muligheter.

For noen, som meg for eksempel, har jeg vært noen dager på jobb, og ferien er over for min del i år.

Andre har sin første dag, enten på skole eller jobb. 

Mange av oss  har eller kommer til å få våre egne prosjekter, med egne mål og forutsetninger. Det kan være hjemme, på skole eller i jobb. Av personlig art, eller jobb og skole relatert. 

For å nå måla må vi ha tro, engasjement og ikke minst tålmodighet. Visste du at flere gode prosjekter mislykkes på grunn av en gir opp rett før gjennombruddet?

Jeg kom over en tekst her om dagen som oppfordrer oss til å ikke gi opp. Jeg synes den var så fin, og absolutt noe å dra frem når en ikke tror en finner løsninger.

Med denne teksten ønsker jeg dere en flott mandag, en flott start på uken og til dere som er tilbake fra ferie og startet på jobb og skole i dag, Lykke til.

 

Don`t Quit

When Things go wrong as they sometimes will.

When the road you`re trudging seems all uphill

When the funds are low and the depts are hith.

And you want to smile but you have to sigh.

When all is pressing you Down a bit –

Rest if you must, but don`t you Quit.

Success is failure turned inside out.

The silver tint on the clouds of doubt.

And you can never tell how Close you are.

It may be near When it seems far.

So stick to the fight When you`re hardest hit –

It`s When Things go wrong that you must not Quit.

                                                           John Greenleaf Whitter

#selvinnsikt #mentalhelse #oppnåelse #suksee

Stilige menn på joggetur burde vært forbudt!

Vel, de kan jo jogge, men ikke akkurat når jeg jogger. Jeg blir litt stresset av det kan du si.

Dere som har fulgt meg vet at jeg har hatt et lite “joggeprosjekt” på gang denne sommeren som startet i slutten av april. Det første innlegget kan du lese HER,  eller du kan finne de oppdaterte innleggene mine under Trening.

Gjennom sommeren har det gått ganske så bra, og jeg har med små museskritt blitt bedre og bedre. Jeg sliter enda med litt sosial “joggeangst”, men har klart å overse det så godt det lar seg gjøre.

Før kunne jeg for eksempel stoppe opp å jogge når jeg så et menneske. Det har jeg jo sluttet med.

Etter turen vår til Bordaux, hvor jeg ikke jogget i det hele tatt, måtte jeg ta opp joggingen ganske så fort. Når jeg hadde nesten vært en uke uten hadde det vært lett å bare fortsette med å ikke jogge. En legger seg fort til slike vaner har jeg merket.

Men tross om det var hardt har jeg kommet meg ut 3 av 4 dager. Dagen jeg lot det være regnet det så forferdelig, en god unnskyldning i grunnen.

Den andre dagen startet med at jeg parkerte bilen. Jeg ser ut og ser at en ganske så stilig mann gjør seg klar til å starte på sin joggeøkt. Jeg avventer, siden angsten min slo litt inn her. Tenkte at bare han kom seg avgårde, så slapp jeg å møte på ham. Det varte og rakk, og det så ikke ut som han skulle starte. 

Siden tålmodigheten min tok slutt, hoppet jeg ut av bilen og startet runden. Siden dette er et vann kalkulerte jeg med at det var  50/50 sjanse på at han tok samme vei som meg. Men flaksen var ikke på min side denne gangen.

Etter noen få minutter måtte jeg snu meg, og hvem er bak? Joda – han jeg absolutt ikke ville skulle være der!

Den første 8 minutters økten i “raserfart” ble nedjustert til 7,30, og i et tempo jeg aldri har jogget i før. Kan tenke meg at jeg pustet og peste og pulsen tørr jeg ikke tenke på engang.

For å ikke miste ansikt peilet jeg meg inn på en benk for å strekke ut litt, og han raste forbi, heldigvis. 

Resten av turen gikk greit i mitt tempo. 

Etter denne turen kom en del gamle minner opp. Det var slik jeg kunne gjøre før, ikke slippe folk forbi, og dermed ta meg helt ut. Så heretter skal jeg prøve å la være å falle tilbake til “gamle synder” da det kan gjøre at jeg gir opp hele joggingen.

Men det er jammen ikke lett når en treffer på stilige menn..

#joggekropp #trening #stiligemenn #flau