Reisereporter for KLM i 90 dager?

Hei dere.

Håper dere har hatt en fin dag. Her i Stavanger land har det så og si regnet hele dagen, så det er ikke mye til sommer å skimte. Men vi håper jo at det er gjemt noen fine sommerdager til august.

I morges fikk jeg en nyhetsmail fra KLM. Klikket meg inn, og jeg fikk rett og slett litt sommerfugler i magen. De søker etter en reisereporter fra Norge, som har mulighet til å være på reise i 90 dager. De krever jo selvfølgelig litt tilbake, men tror nok det bare kan være gøy for den rette personen.

Tross om sommerfugler, og at jeg nærmest var på vei, må jeg vel innrømme at jeg har forpliktelser her hjemme som gjør at jeg ikke kan søke. Men for dere dette måtte passe for, finner dere all informasjon HER.

Skulle noen av dere være så heldige å bli plukket ut, skal jeg være den første til å heie på dere på hele reisen:)

#klm #fly #reiseblogger #reiseglede #reisereporter #reiseblogg

 

 

Tilbakeblikk på uken som har gått – uke 30

Forrige uke hadde vi bare hjemmekos og ferie her i heimen. Det er litt herlig å kunne slappe av, fått gjort en del ærender og i grunnen bare å være. Går litt inn i en sløvemodus, og dagene starter litt senere med en tenåring i hus. Men det er herlig for det. 

Her kommer mitt overblikk over forrige uke:

 

Høydepunkt:

At jeg fikk ordnet med bil. Det har ligget og gnagd litt at jeg må bytte inn bilen min i september/oktober. Dere kan lese og se den flotte nye bilen min HER.

Øyeblikk:

På fredag hadde vi en koselig fisketur. Tross om det ikke ble noe storfangst på verken meg eller poden var det en koselig tur. Stillhet, små prating og mye latter og smil. Dere kan lese om fisketuren HER.

Nedtur:

Å bruke en hel dag på å få nytt pass. Det var jo i grunnen min egen feil da jeg ikke sjekket hvordan ting fungerte. Dere kan lese om det HER.

Flause:

Tror faktisk jeg har klart meg uten noen flauser denne uken. Igjen er det jo helt fantastisk.

Trening:

Har vært litt sløv denne uken, men har hatt 4 litt lengre turer og 3 spinningtimer.

Innkjøp:

Foruten bilen som jeg nevnte over, er det kun en blomsterkvast som jeg ga i presang. Tilfeldig fant jeg et herlig økologisk gartneri/blomsterbutikk på Randaberg hvor jeg gjorde dette innkjøpet. Det kan du lese om HER.

Nyhetsbildet:

Denne uken må jeg sette søkelyset på den tragiske hendelsen på Sørlandsenteret hvor en 17 år gammel jente mistet livet og en jente i 20 åra ble hardt skadet. Uten å gå inn på detaljene er dette en tragisk hendelse for alle involverte. 

Polly & Molly – en litt anderledes blomsterbutikk

I går satt jeg og funderte på en gave som jeg skal gi bort i dag. Ikke en stor ting, men en liten oppmerksomhet til noen spesielle i mitt liv, som skal feire en stor dag. Det skulle ikke være så mye, og tankene mine gikk mot en blomsterkvast, eller noe i den retningen. 

Det er jo i grunnen en enkel ting å gi, og å finne. Jeg ble ikke helt fortrolig med den tanken, siden jeg ville ha et lite mer personlig og spesiell vri på oppmerksomheten.

Når en blogger jeg følger, som faktisk er fra Randaberg la ut blogginnlegget sitt om en økologisk blomsterbutikk og “gartneri” på Randaberg, var det som svar på bønnene mine. Vel, måtte jo sjekke det ut, og plassen og butikken var helt fantastisk. Akkurat det jeg var på jakt etter.

Jeg skal ikke fortelle så mye om dem, siden det klarer John Viste utmerket godt hvis du klikker inn på bloggen hans HER

Mens jeg var der, klarte jeg ikke å motstå fristelsen av å knipse noen bilder. Butikken og engen av blomster lå idyllisk til, men jeg tror nok en må være litt kjent for å finne frem. Litt fordel at jeg er fra Randaberg. 

Når hun skulle lage buketten min, svinset hun mellom butikken og blomster engen, og til slutt ble det en fantastisk bukett som passet perfekt til en liten vase jeg hadde valgt ut. 

Så tusen takk John for tipset, og tusen takk Polly & Molly for utmerket service og behjelpelighet. Jeg fikk en bukett som jeg gleder meg å overrekke.

Buketten som jeg valgte. Var litt sen med å knipse, så dere får dessverre ikke se vasen. 

#blomsterbutikk #økologiskblomster #Randaberg #stavanger #Rogaland #grunder
 

Tananger Indre Havn – Rogaland

I dag har det vært en litt grå og trist dag. Det har stort sett vært regnbyger hele dagen, men nå på ettermiddagen har vi fått litt sol. Så været er veldig skiftende. Jeg har allikevel vært en liten tur, og i dag var det Tananger Havn jeg tuslet litt rundt i.

Tananger ligger i Sola Kommune, og har et av Rogalands største oljeindustriområder. Fra skildringer har Tananger blitt nevnt så langt tilbake som i år 1608. Tananger har blitt brukt som en trygg havn å søke tilflukt i hvis været slo seg vrangt. 

Hummerbestanden har alltid vært stor i Tananger, men det var etter at man oppdaget hummerens verdi som eksportartikkel rundt 1650, at stedet ble bosatt. 

Hollendere har også vært i Tananger på jakt etter en annen og litt mer uvanlig salgsartikkel. De kjøpte nemlig en mengde med skipslaster med stein fra Meling på tidlig 1700-tallet. Det fortelles at denne steinen ble brukt til å bygge Amsterdam havn. 

Så Tananger har vært en spennende plass. Fra hummerhandel, senere supplert med annen handel, fiske og til slutt oljeindustrien som startet i 1965, med Aker-Norsco med 3 ansatte. I dag er det flere internasjonale oljeselskaper lokalisert her. 

Risavika Havn ligger også her som er både containerhavn og International ferjehavn.

Ikke langt fra all denne industrien, finner en Tananger Indre Havn som er en koselig plass å tusle rundt. Mange fine båter, flotte gamle hus, ja det er i grunnen rene idyllen. En skulle nesten ikke tro at rundt hjørne ligger den store industrien.

Her har en også mulighet til å kjøpe med seg helt fersk sjømat hjem, rett fra fiskerne. Det ligger også et koselig hotell som har navnet Hummeren Hotell.

Jeg legger ved noen bilder fra turen i dag, og håper du liker de.

Bygningen til høyre er Hummeren Hotell:

#reiseliv #reisemagasinet #reise #stavanger #Rogaland #Tananger #sola #Norge

 

Ikke en fisk igjen i sjøen……

Hei fininger.

Tenk det er helg, lørdag morgen og jeg sitter her og nyter min første kaffekopp for dagen. Det er deilig det. 

I går var vi på en aldri så liten fisketur på Mosterøy som ligger rett utenfor Stavanger. Den ble nok litt kortere enn planlagt, da verken jeg eller poden fikk fisk. 

Tross liten fiskelykke er det noe eget å være ute i båt,  bare nyte stillheten eller småprate om alt og ingenting. Rett og slett fine øyeblikk. Jeg legger ved noen bilder som jeg tok, tross om været var litt både og i går, var det en herlig stemning.

Det var ei som fikk fisk da – og resten var ganske så misunnelige. Men det var jo ikke så mange:

 

 

#fiskelykke #familieogbarn #familie #tenåring #barn #mamma

Stavanger Fetevare åpnet i går…

Hei dere.

I går var jeg på en liten bytur. Jeg kom på at det skulle være en åpning av en butikk, og siden jeg synes konseptet virket så bra fant jeg adressen og stakk innom. Var vel litt sen til åpningsfesten, for de hadde stengt bare minuttene før jeg kom. Jeg kom lit over klokken 18.00, så det var vel i det seneste laget.

De ansatte ønsket meg allikevel velkommen, og serverte meg både kaffe og herlig lakris. Blide og hyggelige var de, tross om de hadde stengt. Åpningen hadde visst gått strålende.

Stavanger Fetevare finner du rett over gaten for Oljemuseet, ved Østervåg kaien. Butikken bugner av de herligste råvarer fra nært og fjernt. Velsmakende oster , kjøttprodukter, spekemat, nydelig kaffe var bare noe av utvalget. Navnet “Fetevare” er et eldre populærutrykk for å beskrive matvarer som inneholder mye fett. Dette er konseptet og tanken bak butikken, tross om du også finner lettere produkter.

De har som mål å bli et uhøytidelig møtested for de som verdsetter gode råvarer og smaksopplevelser.

Når en kommer inn dørene, får en et lite snev av å gå noen ti år tilbake.  En god stemning er det i hele butikken, og med de mest blide og hjelpsomme ansatte du kan tenkte deg.

Er du i Stavanger, ta turen ned til Østervåg. Jeg er sikker på at du ikke kommer tomhendt ut….. ps. lakrisen var kjempegod:)

Jeg tok noen få bilder. Ikke de helt beste, men dere får se litt av konseptet.

#matglede #mat #reise #reisemagasin #stavanger #stavangerfetevare #Rogaland #grunder

 

Gratis hytteferier for alle i Norge…..

Ja du hørte faktisk riktig.

Jeg kom over en artikkel i  Dagblad. Tenk, alle har mulighet til å benytte seg av Statskogs over 70 gratis hytter. Dette er enkle hytter eller koier, og en kan ikke bestille plass. Hyttene ligger fint plassert i landet vårt, som regel nærme et fjellvann. 

Hvis du ønsker en hytte for deg selv, har de også billige hytter du kan leie.

Felles for både de som er gratis, og for de som en kan bestille på forhånd er at det er korttidsopphold. Det vil si at de er beregnet for en natt, og at en da kan gå videre til neste hytte.

Synes dette var helt fantastisk av Statskog. Ønsker du å lese mer finner du hele artikkelen HER

bildet er hentet fra Pixabay.

#reiseliv #reise #fjellhytte #Statskog #gratisferie #fjellferie

 

 

Å være tenåringsforeldre betyr å vente…..

Her i huset er vi i feriemodus enda, tross om jeg føler at jeg har fått gjort mange små ting som en bare ikke får gjort i hverdagen. Begynner litt å lure på om jeg virkelig har tid til å jobbe, siden dagene fyker avgårde.

Innrømmer gjerne at det er litt vel daffet til tider, og det tar en stund å komme i gang. Men det er jo det som er herlig med ferie, og i grunnen ikke så mange planer. 

Mens jeg satt og ventet på at poden skulle bli klar i dag, tenkte jeg på at dette her har jeg gjort litt vel ofte hele ferien. Ventet. Jeg har til og med vært veldig tålmodig synes jeg.

Som i dag. Begge skulle ut dørene på våre ting og siden vi skulle samme veien, nevnte jeg at han kunne sitte på. Joda, det ville han jo gjerne, men jeg måtte vente litt. To timer senere var vi avgårde. 

Barn og ungdom kan vel være litt slik, så i grunnen går det greit en uke eller to. Spesielt hvis en ikke har de store planene. Men  hverdagen kommer raskt, og da er det å holde visse tidsskjema om en vil eller ikke.

Men frem til da, tror jeg bare at jeg fortsetter å vente. Tror både jeg og han har litt godt av å roe ned litt, senke skuldrene og få lov til å ha dager uten de store tidskjemaene. Ting blir jo gjort…. omsider…..

Ønsker dere en fantastisk fin ettermiddag og kveld.


#familie #mamma #familieogbarn #ungdom #tidsskjema #ferie #feriemodus

 

Jeg har vært på shopping….

Hei dere.

Morgen og kaffe, ja kan det bli bedre.

Må bli en aldri så liten morgentur om noen få lange minutter, men før tenkte jeg å fortelle dere hva jeg gjorde i går.

Jeg har i mange år leaset bil, og synes at det er en grei luksus jeg selv kan unne meg. Ny bil hver 3.år, og som alenemor og ikke minst dame slipper jeg å ha en trøblete bil. Nå bruker jeg bilen til og fra jobb, og en del i jobbsammenheng. Så bil må jeg ha uansett. 

Men som alt annet, er det en ende på alt. Også denne leasingen. Åra går jo fort, og i september går leasingperioden ut på bilen min. Jeg har vært litt frem og tilbake som  jeg er hvert 3. år på om jeg skal kjøpe, eller om jeg skulle lease igjen. 

I går var jeg enda ikke helt sikker, men gikk og prøvekjørte to modeller, og før jeg bestemte meg skulle jeg tenke på det. Jeg liker ikke helt å ta slike valg, og kjenner det på  hele kroppen. Hjernen jobber i høygir, og mye virring frem og tilbake. Rett før stengetid sendte jeg mail til forhandleren om at han skulle sende meg kontrakten. Så vips, var det gjort. Ny bil i september/oktober, og det ble ny leasing:)

Jeg merker at når jeg skal ta litt større valg, liker jeg ikke helt å ta beslutninger. Beslutningsvegring kanskje, for jeg synes det er virkelig skummelt. Tenker litt for mye tror jeg, for som regel sier magefølelsen min noe som i grunnen blir beslutningen. Når beslutningen blir tatt, er jeg som regel komfortabel med valget, og fornøyd. Har dere det slik?

Må jo vise dere herligheten. Dette er en bil av samme modell som jeg skal få. Det skal visst være litt tøffere felger på min, siden dette kun er en utleiebil. Jeg så jo forskjell, men tenkte vel som damer flest jaja…….

#nybil #bil 

Kuren mot brune og overmodne bananer…..

Hei dere, håper dere har hatt en fin dag. 

Her om dagen leste jeg et tiks som jeg bare måtte prøve ut. Vi er to i husholdningen, og titt og ofte skjer det at frukt blir liggende litt for lenge. Dette skjer spesielt med bananer. Jeg liker ikke å hive mat, dermed har dette vært et lite irritasjonsmoment for meg.

Rådet gikk ut på at før bananene blir overmodne deles bananklasene opp i enkeltbananer. Deretter pakkes hver bananstilk inn i plastfolie. Det beste er jo at det fungerer, siden jeg selv har prøvd det. De holder jo ikke i all evighet, men 4-5 dager mer kan jeg tippe.

Grunnen til at bananen modnes er etylen-gass som slippes ut fra bananstilken. Ved å pakke den inn i plastfolie bremses prosessen.

Så er du som meg som ikke liker å hive mat, kan dette hjelpe mot overmodne bananer……

 

#mat #matglede