Tananger Indre Havn – Rogaland

I dag har det vært en litt grå og trist dag. Det har stort sett vært regnbyger hele dagen, men nå på ettermiddagen har vi fått litt sol. Så været er veldig skiftende. Jeg har allikevel vært en liten tur, og i dag var det Tananger Havn jeg tuslet litt rundt i.

Tananger ligger i Sola Kommune, og har et av Rogalands største oljeindustriområder. Fra skildringer har Tananger blitt nevnt så langt tilbake som i år 1608. Tananger har blitt brukt som en trygg havn å søke tilflukt i hvis været slo seg vrangt. 

Hummerbestanden har alltid vært stor i Tananger, men det var etter at man oppdaget hummerens verdi som eksportartikkel rundt 1650, at stedet ble bosatt. 

Hollendere har også vært i Tananger på jakt etter en annen og litt mer uvanlig salgsartikkel. De kjøpte nemlig en mengde med skipslaster med stein fra Meling på tidlig 1700-tallet. Det fortelles at denne steinen ble brukt til å bygge Amsterdam havn. 

Så Tananger har vært en spennende plass. Fra hummerhandel, senere supplert med annen handel, fiske og til slutt oljeindustrien som startet i 1965, med Aker-Norsco med 3 ansatte. I dag er det flere internasjonale oljeselskaper lokalisert her. 

Risavika Havn ligger også her som er både containerhavn og International ferjehavn.

Ikke langt fra all denne industrien, finner en Tananger Indre Havn som er en koselig plass å tusle rundt. Mange fine båter, flotte gamle hus, ja det er i grunnen rene idyllen. En skulle nesten ikke tro at rundt hjørne ligger den store industrien.

Her har en også mulighet til å kjøpe med seg helt fersk sjømat hjem, rett fra fiskerne. Det ligger også et koselig hotell som har navnet Hummeren Hotell.

Jeg legger ved noen bilder fra turen i dag, og håper du liker de.

Bygningen til høyre er Hummeren Hotell:

#reiseliv #reisemagasinet #reise #stavanger #Rogaland #Tananger #sola #Norge

 

Siste innlegg