Ikke glem julegavene – det kan ende dramatisk….

Hei dere.

Tenk i morgen er det 1.desember. Vi er i julemåneden, hvor herlig er nå ikke det?

På tampen ønsker å komme med en liten søt julehistorie fra min egen barndom. Tror ikke jeg var mer enn 5 år, hvis jeg ikke var yngre. 

I førjulstiden, var vi titt og ofte på julekjøpshandel. Vi fikk som regel være med siden mor gikk hjemme. Denne gangen, ikke et unntak. I en butikk fant jeg de mest nydelige fargestiftene du kan tenke deg. De toppet lett på listen min, og jeg husker at jeg drømte om alt jeg kunne gjøre med de.

En uke eller to før jul ble presanger omhyggelig pakket inn og lapper satt på. Vi hadde de inne på et rom innenfor stuen. Vi fikk beskjed om å ikke røre, men som i alle familier er det en som ikke klarer å styre nysgjerrigheten sin. Hos oss var det meg.

Jeg sneik meg inn en dag i et ubevoktet øyeblikk. Saumfar pakkene, og der kom det til syne to pakker som minte om disse fargeblyantene. En til meg og en til bror min. Med å kjenne å trykke på de var jeg nærmest sikker på at jo det var fargestiftene. Men helt sikker kan en jo ikke være.

Dette året, som mange andre skulle vi innover til mormor og morfar. Pakket bilen, med oss, og med julepakkene,  og la avgårde. Siden vi var ganske mange var det aldri pakker under treet, men ble plassert på romma. Dette året låg presangene på en enkeltseng som var inne på rommet til mor og far. For sikkerhet skyld måtte jeg sjekke om presangene som kunne være min drøm var med, og det var de.

Jeg husker at jeg ikke kunne bli fort nok ferdig med middag og nøtt og slikt, siden fargestiftene var så nær. 

Julenissen kom og spenningen sto i taket. Han begynte å dra opp presanger og lese opp. Det varte og rakk, og der kom den ene frem. Selvfølgelig til min bror, men nå var det rett før. Jeg ventet og ventet, men presangen min kom aldri. Julenissen tømte sekken, og jeg måtte og bort for å sjekke for sikkert skyld. Min presang var borte vekk. Tror du jeg var skuffet eller?

Hva hadde skjedd?

Jeg måtte bortom til mor å hviske henne i øret om hun var sikker på at hun hadde fått med alle presangene. Jada sa hun, men jeg ga meg ikke. Kunne jo ikke si hva presang det var, men jeg tror nok hun var ganske så oppgitt på meg at hun ble nå med opp på rommet for å sjekke.

Vi lette og lette. Men nei, presangen var ingen plasser. Tror jeg var ganske så sta, for vi ble der oppe en ganske god stund. Plutselig så vi noe med julepapir som var kilt mellom sengen og veggen. Den følelsen, og det øyeblikket sitter plentet fast i meg. For meg var det en ganske så dramatisk hendelse.

Så dere foreldre som handler inn julegaver. Pass på at alt blir med, enten under treet hjemme, i sekken til julenissen eller der dere skal feire jul. Det kan sette spor i en liten sjel…….

Med dette ønsker jeg dere en fortsatt fin kveld. Det er jo snart jul.

 #julepresang #jul #familieogbarn #familie #bar 

 

Ikke vent for lenge…..

Hei dere.

Håper dere har det fint. Her hos oss er vi litt “sykemodus”. Jeg er ikke helt i form, og poden klarte å få hjernerystelse på skolen i går så han er hjemme etter anbefaling fra sykehuset. Ellers er alt fint med ham.

Jeg kan konkludere med at jeg ikke er flink til å være syk. Ute skinner sola, det er grader rett ned på minus og i grunnen herlig vær. Å være inne passer ikke helt.

Derfor – som jeg også mente i går….. i morgen. Da er vi begge friske. 

 

Kom over noen ord til ettertanke som jeg vil dele med dere:   

If we wait until we`re ready, we`ll be waiting for the rest of Our lives……..

Ønsker dere en fantastisk dag.

På tirsdag tok jeg dette. Det var litt langt fra men det såg ut som huset som du ser i bildet sto i brann. Veldig spesielt.

 

#hverdag #sykedager #livet 

 

 

Blogging mot mobbing – vet vi nok?

Til dette innlegget har jeg fått inspirasjon fra  “Vårt Land” hvor jeg satt og så på programmet om Silje Marie. Du kan lese hele historien hennes HER.

Ei jente eller nå dame som har fått frarøvet 10 år av sitt liv. Hun har blitt oversett av skolevesenet og deretter helsevesenet. Men det hele startet med mobbing.

Fra hun var 16 til 26 har hun gått inn og ut av institusjoner, og vært innlagt på lukket avdeling på psyk. Istedenfor å vurdere medisineringen, har de bare økt på og puttet på flere medisiner. Bivirkningene av medisinene var tvangstanker, illusjoner og selvmord som hun hadde alle av. 

En sykepleier ga aldri opp Silje Marie. Fikk henne til å slutte med medisinene, og støttet henne hele veien. Sakte men sikkert ble hun bra. Eller så bra som hun kan bli. 

På veien tilbake til livet har hun hele tiden trodd at hun var en del av en “unik historie” men har i ettertid funnet ut at mye av dette kom fra medisineringen. I programmet kontaktet hun ulike spesialister, og de som hadde behandlet henne. Konklusjonen var mye av dette var medisineringen sin skyld, og bivirkningene var kjente.

For Silje Marie startet det med mobbing. Jeg er sikker på at Silje Marie sin historie ikke er unik. Mange har blitt frarøvet år om ikke hele livet på grunn av at de har blitt mobbet. 

Mobber en, eller utestenger en personer en gang, to ganger eller flere ganger kan det faktisk ende tragisk. Har du tenkt på det? 

Vi hører stadig om at mobbing ikke er greit, den som blir mobbet har det ikke greit, men blir vi opplyst nok? 

Etter jeg så på programmet  fikk jeg en del aha opplevelser som jeg ikke har tenkt  på før. Det kommer rett og slett av at jeg ikke er opplyst nok om temaet, eller at det er få i min nære krets som har vært utsatt for dette. 

Jeg har vært på utallige foredrag med personer som har vært utsatt for å blitt utestengt eller som har vært litt annerledes, men har kommet styrket ut fra det. Det er jo solskinnshistorier, og veldig gode foredrag som jeg har hatt mye nytte av. Jeg tror og disse foredragene appellerer til målgruppene. 

Men når jeg så dette programmet tenkte jeg at det er få historier om de “tragediene” mobbing kan føre til. Sterke historier som er der ute, som jeg tror hadde hatt mye effekt, og satt tankene i sving hos mange av oss. 

Jeg vet at det å få personer som er langt nede til å holde foredrag, blottlegge seg selv ikke er veien å gå. Men jeg synes likevel at å opplyse, fortelle og komme med effektive  historier fra virkeligheten kunne hatt effekt. 

Jeg selv har innsett – jeg vet for lite av hva mobbing kan forårsake.

#bloggingmotmobbing #mobbing #eiheks #novemberfokus

.

I november har “Eiheks.blogg.no” kommet med en utfordring til de som ønsker å delta. Fokuset er mobbing, og du kan lese om det HER.

 

Stem frem Folkets Reiselivsfavoritt

Hei dere.

Nå har du mulighet til å stemme frem din norske reiselivsfavoritt. Hvilke reisemål eller reiselivsaktør synes du fortjener å vinne? 

Jeg har selvfølgelig avgitt min stemme, og det er ingen hemmelighet at mitt valg falt på Prekestolen.

En   uavhengig jury ved Reiselykke, Dagsavisen, Travel News Norge og magasinet Reis har nominert 10 kandidater. 

Se de nominerte HER.,

Ønsker dere en fantastisk dag.

#prekestolen  #reiselivsfavoritt #reiseliv

Kjære Frodith – tusen takk…..

Hei dere.

I dag ønsker jeg å hylle en annen blogger, nemlig sprelske Frodith. Gå gjerne inn på bloggen hennes, for mer sprudlende dame finner du ikke tror jeg. I tillegg til hopp og sprett har hun et hjerte av gull.

Hun er kreativ, lager litt sprell på bloggen sin og utfordrer oss andre til å være med av og til. 

I forbindelse med et av disse sprella hennes sendte jeg inn et bidrag på “Frogging”. Du kan lese om utfordringen HER.

Hva skjer? Joda på lørdag dumper det et stort brev i postkassen min fra Frodith, med en liten presang. 

Tusen takk skal du ha. Jeg ble overrasket og veldig glad. Du er jo bare så god.

Så Frodith, jeg har laget et lite dikt til deg. Jeg vet – det er ikke min sterke side, men jeg vet du blir glad for det.

 

Du Frodith du er snill og grei,

vi i bloggverden er glad for å ha deg.

Til daglig du poster de koseligste saker, 

og tar oss med på dine daglige fraser.

 

Du utfordrer oss stadig,

og vi må gjøre de merkeligste saker

Vi utfordrer grenser og strekker oss langt

og innimellom får vi en slant.

 

Jeg takker og bukker for dine sprell

det får oss til å være oss selv…..

 

 

#frogging #frodith #konkurranse

Tilbakeblikk på uken som har gått – uke 47

En ny uke er over, og vi har entret en ny en. Fine stunder har det vært, og selvfølgelig hverdag som i grunnen har vært fin.

Her kommer mitt overblikk over uken som har vært:

 

Høydepunkt:

På onsdag var jeg en tur innom Ølensvåg, jobbrelatert. Her har jeg trasket mange ganger i mine barneår siden mor kom herfra. En plass fullt med gode minner, og bare kjøre innover gir meg en spesiell følelse som er ubeskrivelig. I tillegg til møte må jeg alltid ha en liten sightseeing rundt omkring. Har en del slekt her inne som jeg absolutt skulle vært innom, men det hadde jeg dessverre ikke tid til. Jeg må nok lage et lite innlegg om Ølensvåg kjenner jeg. I tillegg til minnene er det en flott bygd.

Øyeblikk:

Herlig jentekveld på lørdag med ost, kjeks og bobler, god mat og herlige samtaler. Dere kan lese om det HER. Slike kvelder eller stunder er bare gull verdt i en travel hverdag. Gir påfyll og gjør rett og slett hverdagen lettere.

Opptur:

På torsdag kom Choice hotellet innom jobben med en herlig Thanksgiving middag til oss. Kalkun og søtpotet. Smakte fortreffelig.

Flause:

Ikke direkte flause, men litt flaut for det. Jeg kjøpte dress til poden, glad og fornøyd med kjøpet og at de hadde størrelsen glemte jeg helt å sjekke om buksen var i rett størrelse. Du kan lese om det HER.

Trening:

Uff og uff. Veldig labert. En spinningtime og to småturer. Føler jo at det bare blir mindre og mindre, tross om intensjonen er mer. Vel det kommer vel en ny uke og nye muligheter.

Innkjøp:

Dress til poden og to julepresanger i boks. Jippi..

 

Fantastisk Thanksgiving middag servert av Choice på kontoret vårt. Heldige oss:)

 

 

#tilbakeblikk #øyeblikk #familie #mamma

Mor på shopping – Black Friday……

Å ha tenåring i hus byr på en del utfordringer. Den ene er at de vokser.

Dette merkes også på dresser som må byttes ut nærmest hvert halvår, og nå ingen unntak.

Når både jul og årets største begivenhet – skoleballet står for døren, er det viktig å ha klærne i orden. 

Shopping står ikke høyt på listen hos poden her, tross om han må ofre seg innimellom.

På fredag fikk jeg litt over meg at siden det var mulig å kanskje få noen prosenter i tillegg til å glede en hjemme sprang jeg innom Kvadrat i pausen på jobben. Fant en dress som jeg likte, tross om det ikke helt var i ønsket farge som han hadde nevnt. Men noen fordeler må jo shopperen ha tenkte jeg. Det er mulig å prøve seg. Prosenter fikk jeg også.

Fargen slo faktisk an hjemme, så var det jo bare prøvingen igjen. Jakken satt som støpt, og vi var veldig fornøyd. Buksen derimot som jeg ikke var så bekymret for synes jeg at satt ok bra. Et belte så går det helt fint tenkte jeg. 

Plutselig sier poden, ja må nok ha to nr. mindre i denne. Nei, synes den sitter fint jeg, sier jeg. Vi hadde en liten diskusjon rundt dette, helt til han spør om jeg har sett lengden på den. 

Der hadde jeg jo helt glemt å se, og buksen ligger i folder nedpå gulvet. Ups, han hadde visst rett. Jeg kjenner at jeg blir litt oppgitt, for det betyr at jeg må innom å bytte. Sjekker str. og faktisk var den to nr. større enn jakken. Igjen hadde han rett, litt irriterende det og i grunnen.

Etter bytting nå i helgen er buksen i rett størrelse i hus, og han er klar for både skoleball og jul. En herlig følelse i grunnen, og godt det som er gjort.

Til dere som er like uerfaren dress kjøper som meg – pass alltid på at jakke og bukse er samme størrelse. Det er ikke alltid det stemmer tross om de henger på samme henger……..

#tenåring #juledress  #skoleball #foreldre

 

Må man så må man – ut på tur……

Håper dere har hatt en flott søndag.

Det har jeg.

Jeg har fått gjort litt her i huset i dag, pakket inn både presanger og pakker til pakkekalenderen til sønnen min, fått en liten tur og vært på besøk. Hørtes i grunnen ganske mye ut, men det har vært en rolig dag i grunnen.

I går var jeg på en koselig kveld med noen supre jenter som du kan lese om HER. Jeg valgte valgte å kjøre frem, og dermed måtte jeg hente bilen i dag.

Jeg kunne sikkert fått noen til å kjøre meg eller tatt bussen helt frem, men jeg valgte å ta bussen et stykke for å gå resten.

Dette gjorde at jeg fikk en herlig tur fra Tjensvoll krysset, gjennom Mosvannet og derfra til Bekkefaret. Friskt og godt var det med litt regn innimellom. Men jeg kledde meg godt.

Må innrømme at på grunn av været, satt jeg inne lenge og drøyde å gå ut. Men bilen måtte jeg ha, så det var ingen vei utenom.

Jeg legger ved noen bilder fra turen og ønsker dere en flott kveld videre.

Mosvannet:

 

Disse opplysnings boksene med beskrivelse av plante- og dyreliv som en finner langs vannet er plassert langs hele vannet. Veldig kjekt å lese:

Gamlingen – tross vær var det mange folk som badet i anlegget:

Nede ved SIF banen kom jeg over disse fargespragene veggene:

 

#stavanger #Rogaland #mosvannet

Ost, bobler, middag og gode samtaler….

I går ble jeg invitert av Elisabeth, driveren av fargeklatten på en jentekveld. Bobler, ost og kjeks for deretter middag på Egon i Stavanger. En herlig jentegjeng ble vi og kvelden var preget av god mat og drikke, mye latter og gode samtaler.

Jeg har tidligere hatt innlegg fra Elisabeth, som du kan lese HER

En fantastisk varm og god dame. Rett og slett godheten selv. Må jo nevne at i tillegg til disse egenskapene, altså et hjerte av gull, er hun kreativ til tusen.

Jeg legger ved noen bilder, og håper dere liker de. Ha en flott søndag.

 

Ost og kjeks og en fantastisk chili marmelade:

 

 

Vi var jo på Egon – men der tok jeg faktisk ikke bilde av maten. Hadde en hel grei Biffsnadder. Et bilde av nydelige Elisabeth som strålte i går som hun alltid gjør.

Kvelden ble avsluttet på Backstage med live band. 

 

og… til slutt et bilde av Stavanger “by night” pyntet til jul:

#stavanger #Rogaland #jentekveld

 

Olala…. der forsvant den julefølelsen…..

Hei dere.

Jeg har vært på en liten kjøretur nå i dag. Her i Stavanger lar juleværet vente på seg, hvert fall for meg som på en merkelig måte forbinder julevær med snø som daler lett ned fra himmelen. Forbinder du jul med regn og vind, ja da bør du absolutt tilbringe dagene frem til jul i Stavanger. 

Når jeg kjører bil er det musikk som gjelder. I år som i fjor har jeg funnet frem til Klem som i november kun spiller julemusikk. Det får meg i julehumør, tross vær. Ut av høytalerene klinger både “På låven sitter nissen”, “Glade Jul” og diverse andre godbiter. Jeg liker de fleste, og dermed kommer julestemningen snikende på kjøreturene.

Når det derimot kommer reklame pleier jeg å skifte kanal. Det gjorde jeg i dag også – og når det treffer på spanske toner som La Vita. Ja da var julestemningen plutselig byttet bort med drømmer om varme, strender, paraplydrinker og samba dansing.

Det ble litt vanskelig kjenner jeg å bytte ut den godfølelsen, og sitter enda og drømmer om varme og sol. 

Har dere det også slik at musikk kan sette i gang følelser, på både godt og vondt?

Tror nok jeg må finne tilbake til Klem, slik at stemningen og følelsen min holder tritt med årstiden.

Ønsker deg en fantastisk kveld med enten samba, julemusikk, førjulskos eller hva du enn må finne på. 

Legger ved et lite drømmebilde fra turen jeg hadde til Santorini i sommer:

#julemusikk #samba  #julefølelse