Joggekroppen – en oppdatering

Jeg startet et lite prosjekt for meg selv i slutten av april, hvor jeg som aldri har likt å jogge valgte å gi joggeskoa en ny sjanse. Du kan lese om oppstarten HER. I tillegg har jeg hatt noen få oppdateringer som ligger under Trening i arkivet mitt.

Nå har det omlag gått 3 måneder, og vet dere hva? Jeg har ikke gitt opp enda. Jeg har pest meg gjennom varmen og kommet meg ut nesten hver dag.

De dagene jeg ikke har kommet meg ut har jeg vært på ferie.

Jeg har fulgt et lite opplegg som jeg ble anbefalt som starter med 2×2 minutter jogging/gåing og økt etter hvert. Fokuset mitt har vært mer på å gjennomføre dette. Jeg har nå økt øktene men holder på om jeg klarer det jeg startet med er jeg fornøyd. Alt annet er bonus. På den måten tillater jeg meg selv å ha en dårlig dag.

For to uker siden, etter å lekt med tanken en uke beveget jeg meg over til Hålandsvannet. Dette vannet er mellom 7 – 8 kilometer langt. Jeg laget intervallene 1×8 min, 30 sek. pause deretter 4×4 min. med 20 sek. pause mellom. Ettersom jeg ikke var helt rundt vekslet jeg på å gå og jogge resten. Det ble 2 ekstra 4 minutter.

Jeg må innrømme at det er dager hvor jeg har tenkt at jeg ikke skal ut, men plutselig er joggeskoa på og jeg er på vei ut dørene. Så jeg tror at jeg er på rett vei, selv om jeg ikke helt kan si at jeg elsker å jogge enda.

Jeg har i løpet av denne tiden gjort en del observasjoner av meg selv, og det er hvor mye som sitter i hodet. Når jeg bestemmer meg for intervaller, enten det er 2 minutter, 4 minutter eller 8 minutter, virker alle like harde. De siste 30 sekundene er like lange og harde uansett.

En annen morsom ting er utstyret. Jeg valgte ikke, som jeg pleier å investere i nytt utstyr. Jeg skulle gjerne ha byttet ut joggeskoa, men fikk det for meg at det ga meg dårlig samvittighet hvis det ikke ble brukt.

Innimellom har jeg tenkt at nå har det gått så lang tid så nå kan jeg. Men til nå har jeg ikke fått meg til å gjøre det. Så hvor lenge de gamle holder vet jeg ikke, men jeg tror nok et par måneder til.

Så vil jeg bare si til en liten avslutning. Tross mye pusting og pesing kan jeg konstatere at jeg nå koser meg litt på disse turene. Noen måneder til, så kanskje er jeg der jeg ønsker. Jogger rundt og synes at dette er helt topp.

Bildet er tatt etter første dag rundt Hålandsvannet. Fortjente en liten pause etter turen synes jeg, og selvfølgelig med de gamle joggeskoa mine:)

 

 

#trening #joggekroppen #hverdagstrim #treningsglede

Regndråper er vakre!

Hei dere.

I morges var jeg ute på en  liten morgentur. Til forandring fra dagene før regnet det, og det resulterte i at jeg var litt på jakt etter dråper. 

Jeg har jo blitt ganske så inspirert over de flotte dråpe bildene til Toni, og er jo litt glad at vi ikke konkurrerer. Jeg trenger vel ikke si hvem som hadde vunnet da. 

Det er kjekt å prøve seg. Noen blir bra, andre ikke helt som tenkt. 

Bildene er tatt med Iphone – så jeg skylder på utstyret.

 

 

 

 

 

Jeg legger ved dette også som ble tatt i går morges:)

 

#dråper #regndråper #regndråpebilder

 

Et koselig kunstgalleri – Middelfart

Reklame | Visit Lillebælt

Hei fininger.

Jeg har fortalt dere tidligere om helgeturen vi har hatt til Danmark. Har du ikke fått med deg innlegget kan du gå inn HER Opplevelsene sto i kø, og vi koste oss veldig. Absolutt en plass å anbefale å reise til både for voksne og barn. 

På lørdagen dumpet vi tilfeldig innom et koselig lite galleri. Det bare ropte på oss, kom inn, kom inn. Så vi måtte jo bare.

De herligste kunstnerne ønsket oss velkommen, fortalte og viste oss villig rundt.

Huset i seg selv er fascinerende, og selvfølgelig hadde det sin historie. Kan du tenke deg at her har det bodd en familie med 8 eller 13 barn? I tillegg hadde de et hønsehus på loftet?

Kunstnerne var litt usikker på antall barn, så vi var oppe i både 8, 10 og 13, men ifølge google var det visst 13.

Huset er i dag kalt  “Hjulmandshuset” og ligger rett ved siden Kitchen, restauranten vi spiste lunsj. Jeg legger ved noen bilder, og under bildene finner du hele historien til huset. 

Er det ikke søtt?

 

 

 

Lokale kunstnere får stille ut sine verker, og utstillingene skiftes ofte.

 

“Hjulmandshuset” som opprinnelig hette Julielund ble bygget i 1814 som en romantisk hytte med bindingsverk, fire takkvister og en bondehus dør, og er 40 kvadratmeter stort. Huset ble da oppkalt etter kammerherre parets datter, Julie Basse-Føns. Det var først bolig for Hindsgavls kusk, og senere bodde arbeidere av forskjellige slag.

Fra 1948 til 1901 var det bolig for familien til Hindsgavls Gods sin Hjulmand. Hjulmand vil si en arbeider som hadde ansvar for vogner og hjul på godset, altså en håndverker. Han hadde 13 barn sies det, så det kan tenkes det var trangt om plassen. 

Huset var bolig frem til 1962, og eies nå av Middelfart kommune.

 

#visitlillebaelt #visitlillebælt #danmark #middelfart #sommerlykke #kunstgalleri #stavangerinmyheart

 

Utseilingen – Tall Ships Races Stavanger

I dag har vi vært på Tungenes Fyr for å få med oss utseilingen av seilskutene som er med i Tall Ships Races. Disse over 60 skipa har gjestet Stavanger siden torsdag denne uken, og vi har hatt en skikkelig folkefest i byen.

Jeg hadde et lite innlegg om arrangementet som du kan lese om HER.

Tross om det kun var rundt 22 grader, var det varmt og godt med litt vind. Dermed fikk de litt “vind i seilene” kan du si.

Det var oppfordret til å ikke ta med bil, men parkere den eventuelt ved Randaberg sentrum. Derfra gikk det Shuttle buss som fungerte utmerket både bort og tilbake. Fantastisk tiltak.

Jeg telte ikke de fremmøtte, men en kan si at det var masse folk.  

Det var et fint skue. Jeg legger ved noen bilder og håper dere liker de.

 

 

 

Skutene tok opp seilene etter hvert. Ikke alle hadde de oppe når de passerte…? 

#tallshipsracesstavanger #tallshipsraces #seilskuter #stavanger #rogaland #festival #sommernorge #reiseglede

 

Når du måla dine?

Hei dere.

Ny dag og nye muligheter. 

Jeg har jo ferie, men synes det er fantastisk å stå opp tidlig. Finne meg en kopp kaffe, ta en tur ut og avslutte morgningen kanskje med noen sider i en bok.

Jeg har nettopp blitt ferdig med “Den ene pluss en” av Jojo Moyes, en bok jeg absolutt kan anbefale.

På siste siden, som en liten avslutningen er det en liten oppsummering fra dattera som er et mattegeni. Hun tar for seg sannsynlighetsloven kombinert med de store talls lov som sier at for å slå alle oddsene må du av og til gjenta en økt eller en hendelse et økende antall ganger for å få det resultatet du ønsker.

Jo mer du gjør det, dess nærmere kommer du. 

En må bare ikke gi opp.

Med disse ordene til ettertanke ønsker jeg dere en fantastisk søndag.

 

Dette bildet er tatt ved Hålandsvannet, Randaberg på en av mine morgenturer.

#sommerglede #ferie #visdomsord 

Solastranden og flyvende sand….

 

Hei dere.

I dag har jeg faktisk vært på Solastranden. Ikke for å gå tur, men rett og slett sole meg.

Jeg må vel innrømme at det ble ingen bading på meg. Litt pysete, og når vi har fønvind og vindkast hele tiden ble jeg ikke all for varm. 

Gradene viste over 30, så vinden kom godt med. Skal jeg være veldig pirkete må det være at vinden også gjør at sanden fyker hit og dit, så jeg er nok ikke den eneste som hadde med meg sand hjem.

I tillegg til vinden var det en fantastisk himmel. Skyer i det ene øyeblikket og helt blått i det andre. Litt spesielt, men fasinerende.

Jeg legger ved noen bilder av den flotte stranden vi har, og ønsker dere en riktig god lørdagskveld. Her blir det noen venninner på besøk, litt ost og vin…. Rett og slett en flott avslutning på en flott dag.

 

 

 

Innimellom kommer det fly som er på vei til å lande på flyplassen. Litt spesielt….

Tall Ships Races i Stavanger

I år har den ene festivalen overlappet den andre i Stavanger. Denne helgen er vi så heldige at vi har fått “Tall Ships Races” til byen, og byen bugner av seilskuter og folk. Så her har vi absolutt folkefest som både lokale og turister får være en del av.

Været, ja det viser seg igjen fra sin fineste side.

The Tall Ships Races er et årlig internatjonalt arrangement for seiltrening som ble gjennomført for første gang i 1956. Organisasjonen har medlemmer over hele verden.

Et av hovedmålene til organisasjonen er å bidra til å utvikle og utdanne ungdommer mellom 15-25 år gjennom seiltrening, uavhengig av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn eller sosial bakgrunn. Det er et ungdomsarrangement, og de møtes i vennskapelig seilas. Fra Stavanger har vi flere hundre ungdommer i alderen 15-25 år som medseilere på etappen fra Stavanger til Harlingen i Nederland som startet på søndag.

Det er fjerde gang Stavanger er vertshavn for arrangementet. 

Jeg legger ved noen bilder av det flotte skue over Vågen i Stavanger:

 

Som du ser er det mye flott å se på:

 

 

Seilskuten Statsråd Lehmkuhl

En søt liten livlig parade:

#stavanger #tallshipsracesstavanger #rogaland #sommer2018 #festival #stavangerfestival

Oslo – en flott sommerby

Hei dere.

Ja da er vi tilbake til Stavanger etter noen flotte dager i Oslo.

Jeg tror det er lenge siden jeg har vært “turist” i Oslo, men kan absolutt anbefale det. Byen tilbyr et hav av muligheter, både til å slappe av med god mat og drikke, utforske både historie og kunst eller til å være med på aktiviteter av ymse slag.

Poden har aldri vært i byen før, så vi startet ganske fra “skratsj”. 

Jeg legger ved noen bilder på fortsettelsen. Jeg laget et lite innlegg som du kan lese HER om første dagen vår.

Vigelandsparken måtte vi innom. På veien hit fikk vi også med oss Bogstadveien. Kjekt å se:

 

 

Etter en liten rast med is og kaffe gikk vi tilfeldigvis forbi Bymuseet som vi tok en titt inni. Veldig koselig:

 

 

Jeg synes vel også at det er litt offisielt å måtte bare traske i Karl Johan. Så vi gikk fra Slottet (vi bodde rett bak Slottsparken) og gaten til endes. Når vi først var her måtte vi jo bare svinse innom Operaen. 

 

På toppen. Ble litt kult når solen sto rett mot oss:

 

Poden utfordret meg til å sitte på kanten. Han gjorde det selvfølgelig først, og jeg var i grunnen på vei til å dra ham ned. Var litt herlig når han hadde like mye panikk som meg når jeg satt der. Han unnskylte seg da med at en ikke kan ta bilder mot solen, så det var grunnen. Hvis du lurer på heller kanten innover så det var ikke noe farlig. Men en fikk sug i magen.

 

I går, torsdag som var reisedagen hjemover fikk vi med oss Nasjonalgalleriet. Veldig kjekt å få med seg.

? og selvfølgelig Skrik

?. med dette sier jeg Tusen Takk Oslo for noen fantastiske dager. Selv om jeg har vært i byen før, har jeg ikke brukt tiden på å utforske den så mye som vi gjorde, og det fikk mersmak. 

I tillegg har vi hatt mange koselige stunder og samtaler. Rett og slett også et fantastisk reisefølge.

#oslo #visitoslo #Norge #norgesferie #galleri #reiselykke #vigelandsparken #nasjonalgalleriet #osloferie

Vi havnet visst i syden…

Hei dere

Nå har vi vært nærmest et helt døgn i oslo og vi har opplevd akkurat passe. Både jeg og poden er fornøyd, så hva er vel bedre enn det?

Vi har tuslet i gatene, vært innom slottet, Aker brygge og fått sett på Akershus festning og con-tiki museet. Innimellom har vi også fått oss god mat og ikke minst en iskrem eller to.

Følelsen vi sitter igjen med etter et døgn i hovedstaden er at vi absolutt ikke befinner oss i Norge. Været viser seg fra sin beste side, og med det kommer jo luktene, varmen og ting som absolutt får oss til å føle at vi er mye lenger syd enn vi er.

Summing av språk fra alle verdenshjørner og de fleste av våre samtaler med andre foregår på engels, ja da blir denne følelsen helt komplett.

Vi har ikke helt startet på dagen enda, for «vi unge» har jo en litt annen døgnrytme. Så du kan vel si at jeg venter litt…. men nå skal vi på nye eventyr….

Legger ved noen bilder tatt i går og ønsker dere en fantastisk dag:)

Oslo here we come…..

Hei dere.

Dagene går fort når vi har ferie. Nå sitter vi nærmest reiseklar her for vi skal tilbringe noen få dager i Oslo, jeg og poden. Program, nei det har vi ikke og jeg har overlatt til ham å finne ut hva vi skal finne på. Vi har visst god tid til å finne ut det mener han.

Jeg har selvfølgelig kommet med en del hint, så dette kan bli spennende. I grunnen er det slik jeg liker å reise, ta tingene litt slik de kommer. Være litt fri og ikke ha de største tidsplanene. Så bekymret for at vi kun skal sitte på hotellrommet er jeg absolutt ikke.

Jeg ønsker dere en fantastisk dag, og jeg er klar for fantastiske øyeblikk, og eventyr i Oslo.

#visitoslo #oslo #reiseglede #reise #storbyferie #stavangerinmyheart