Et koselig kunstgalleri – Middelfart

Reklame | Visit Lillebælt

Hei fininger.

Jeg har fortalt dere tidligere om helgeturen vi har hatt til Danmark. Har du ikke fått med deg innlegget kan du gå inn HER Opplevelsene sto i kø, og vi koste oss veldig. Absolutt en plass å anbefale å reise til både for voksne og barn. 

På lørdagen dumpet vi tilfeldig innom et koselig lite galleri. Det bare ropte på oss, kom inn, kom inn. Så vi måtte jo bare.

De herligste kunstnerne ønsket oss velkommen, fortalte og viste oss villig rundt.

Huset i seg selv er fascinerende, og selvfølgelig hadde det sin historie. Kan du tenke deg at her har det bodd en familie med 8 eller 13 barn? I tillegg hadde de et hønsehus på loftet?

Kunstnerne var litt usikker på antall barn, så vi var oppe i både 8, 10 og 13, men ifølge google var det visst 13.

Huset er i dag kalt  “Hjulmandshuset” og ligger rett ved siden Kitchen, restauranten vi spiste lunsj. Jeg legger ved noen bilder, og under bildene finner du hele historien til huset. 

Er det ikke søtt?

 

 

 

Lokale kunstnere får stille ut sine verker, og utstillingene skiftes ofte.

 

“Hjulmandshuset” som opprinnelig hette Julielund ble bygget i 1814 som en romantisk hytte med bindingsverk, fire takkvister og en bondehus dør, og er 40 kvadratmeter stort. Huset ble da oppkalt etter kammerherre parets datter, Julie Basse-Føns. Det var først bolig for Hindsgavls kusk, og senere bodde arbeidere av forskjellige slag.

Fra 1948 til 1901 var det bolig for familien til Hindsgavls Gods sin Hjulmand. Hjulmand vil si en arbeider som hadde ansvar for vogner og hjul på godset, altså en håndverker. Han hadde 13 barn sies det, så det kan tenkes det var trangt om plassen. 

Huset var bolig frem til 1962, og eies nå av Middelfart kommune.

 

#visitlillebaelt #visitlillebælt #danmark #middelfart #sommerlykke #kunstgalleri #stavangerinmyheart

 

12 kommentarer

Siste innlegg