Lillebælt – Middelfart/ Fredericia i Danmark

Reklame | visit Lillebælt

Forrige helg var jeg og ei venninne på en helgetur til Danmark i området Lillebælt. Vi opplevde en hel del på de få dagene vi var der, og til mer vi så til mer glad ble vi i plassen. 

Vi beveget oss fra kultur og historie, til opplevelser med sug i magen. Fra velvære til den herligste kokkeleringen du kan tenke deg. Så ja, vi storkoste oss og måtte klype oss flere ganger i armen for å forsikre oss om at dette ikke var en drøm men virkelighet, og at vi var i Danmark.

Reisen startet natt til fredag. Vi kjørte ned til Kristiansand og tok 8 båten med  Color Line over til Hirtshals. Fra Hirtshals tok det omlag 3 timer å kjøre ned til Lillebælt området. Lillebælt er sundet som ligger mellom Fyn og Jylland hvor Fredericia ligger på Jylland og Middelfart ligger på Fyn. Det går broer over, dermed er det lett å ta seg over.

Når vi ankommer hotellet Best Western Kryb i Ly Kro er vi både litt slitne og trette. Hva passer vel bedre med en liten massasje. Ja det hadde vi faktisk bestilt, og dette er fullt mulig å få på rommet. En herlig dame fra Dronning Dorotheas Badstue  hadde satt inn både massasjebenk og utstyr. Dette passet utmerket etter noen timers bilkjøring.

 

 

Dronning Dorothes Badstue holder til i et historisk bygg i Kolding inspirert fra 1500-tallet som vi hadde på listen over å besøke, men vi hadde dessverre ikke tid. 

Etter massasjen ble det en liten tur for å utforske hotellet som var en aldeles praktfull og spennende bygning. Her var det mye krinkler og kroker,  Den opprinnelige kroen fra 1610 brant ned til grunn i 1973, men ble gjenoppbygd i den opprinnelige stilen. Hvis du har barn med deg regner jeg med at bassenget kommer til å bli en hit.

Vi spiste middag i restauranten på kvelden, og kan bekrefte at vi fikk et fantastisk gourmet måltid. Kokken visste akkurat hva han gjorde.

Det ble en tidlig kveld på oss siden vi hadde mye på programmet på lørdagen.

 

 

Lørdag morgen kjørte vi ned til Middelfart og CLAY Keramikkmuseum. Her ble vi møtt av en koselig guide som viste oss rundt og fortalte Keramikkens historie gjennom 235 år. Ønsker du å lese mer om omvisningen kan du gå inn på innlegget mitt HER.

Vi tilbragte noen timer på museet, dermed var det tid for lunsj.

Vi spiste på  Kitzchen Food Court, Street Food & Isbar som ligger i Middelfart ikke langt fra den gamle broen. Her kunne vi innta måltidet enten inne i restauranten eller ute på Street Food restauranten. Vi valgte å gå inn.

Vi ble overrasket. Mat av ypperste klasse, og for ikke å glemme det spennende interiøret. Det var helt fantastisk. En restaurant som jeg virkelig kan anbefale både på grunn av maten og atmosfæren.

 

 

 

 

 

 

 

Når maten var inntatt, og vi var gode og mette kjørte vi litt rundt i området. Vi var innom Hindsgavl Dyrehave og en koselig campingplass nede ved Lillebælt.

 

Når du først er i dette området er det absolutt å anbefale å få med deg Brigdewalking, 60 meter over havets overflate . Dette har du mulighet til her og 3 andre plasser i verden. Dette måtte vi jo selvfølgelig prøve oss på. Du kan lese mer om denne begivenheten i innlegget mitt HER.

 

Skulle jo nesten trodd at dagen var over, men når kriblingen i magen hadde gitt seg var vi invitert på en av Danmarks vingårder, MoDaVi. Her møtte et smilende ektepar oss, som med glede og entusiasme fortalte villig om sin drøm. Ønsker du å lese mer om besøket vårt kan du lese om det HER

Jeg kan vel ikke si annet at vi hadde en fantastisk dag og sovnet søtt med et stort smil rundt munnen.

Søndag hadde vi ikke noe spesielt fore, så da bestemte vi oss for å utforske byene Fredericia og Middelfart før vi måtte snu nesen hjemover igjen. Begge byene hadde hver sin sjarm på hver sin måte. 

Fredericia

Byen ble grunnlagt i 1650 av Fredrik lll som den er oppkalt etter. I dag bor der i underkant av 50 000 mennesker her og byen er et av Danmarks viktigste knutepunkter.

Byen har en rik historie og det er ved inngangen til byen og nedover mot stranden en voll som en blant annet kan lese om slaget ved Fredericia , eller 3 års krigen som den også heter som startet i 1848. Her er det også noen kanoner og minnesmerker fra tiden.

Følger en gågaten helt til endes, mot sjøen kommer du til en herlig strand. Vi hadde nydelig vær, så vi måtte ta en liten pause og for å få noe forfriskende.

Jeg legger ved noen bilder og håper du liker dem:

 

Inngangsporten til byen. Dette var kun for gående, men det var en tilsvarende når vi kjørte men litt bredere:

 

 

 

 

 

 

Mellom det historiske området og stranden var det anlagt en park. Dette skiltet sto i skillet og jeg synes det var litt stilig:

 

 

 

Parken hadde satt mange stiger her og der, og oppfordret til klatring:

 

 

Byen hadde mange koselige gater og hus så det var koselig å gå rundt å kikke:

 

Og selvfølgelig. Sist men ikke minst – stranden:

 

 

 

 

Middelfart:

Byen er litt mindre enn Fredericia med i underkant av 15000 innbyggere og har vært by siden 1300 tallet. I sin historie har det gått hardt utover byen i kriger oppover og på 1600 tallet ble den brent ned. Men i dag fremstår den som en fin og koselig by.

Jeg legger ved noen bilder og håper du liker dem:

 

Gågaten:

 

en koselig restaurant:

 

smågater:

 

Ved Lillebælt. I bakgrunnen ser du broen som vi gikk over:

 

 

Det sto mange og fisket ved brygga. Synes dette skiltet var litt morsomt:

 

Ved småbåthavnen. Her var det en herlig atmosfære. Stille og rolig…?. men mye folk.

 

 

Jeg håper du likte å lese om helgen vår. Vi hadde en fantastisk tur og har lagret mange minner. Vi har nok ikke fått med oss alt vi ville i løpet av en helg, men tror nok at vi kommer igjen.

Jeg kan absolutt anbefale området.

 

 

#visitlillebaelt #visitlillebælt #danmark #lillebælt #lillebaelt #middelfart #fredericia #reiseglede #norskidanmark #stavangerinmyheart #reiselykke #CLAY #modavi #brigdewalking #kitzchen #bestwesternkrybilykro #krybilykro #dronningDorotheasbadstue #massasje #colorline #superspeed #reisemagasin #reiserepotasje 

 

 

 

 

 

 

10 kommentarer

Siste innlegg