“Smukkeste” Vingården i Danmark?

Reklame | VisitLillebælt

Lørdag fikk vi æren av å gjeste “den smukkeste” Vingården i Danmark, MoDavi som ligger i Kolding. Vinbonden Kim og hans frue Lillian som driver gården var vertskap, og vi fikk en omvisning på plantasjen med innlagt pauser med smaksprøver underveis. 

Tema for kvelden var: “Vinbonde for en kveld”.

Selv om Kim ikke lot oss prøve oss i selve produksjonen, forståelig nok, fikk vi en flott omvisning og forklaring på selve prosessene. Veldig spennende og interessant.

Siden MoDavi bruker skrukork i sin produksjon kan disse vinene og boblene lagres både stående og liggende. Genialt synes nå jeg.

Når vi hadde sett hvordan alt fungerer på en vingård fikk vi et herlig tapas måltid bestående av de lekreste pølser, kjøtt og ost. Selvfølgelig med smaksprøver fra Vingården. 

Vinbonden Kim var en herlig mann, en riktig fargeklatt. Han har en liten forkjærlighet for hatter, så disse ble byttet ut nærmest etter hver smaksprøve. Lurte jo litt på om det var den herlige drikken eller hattene som gjorde at vi følte at det var flere forskjellige personer som serverte oss. Alt fra den franske vinbonden til den mer poetiske personen med stråhatt. En skikkelig artig opplevelse. 

Er du i Lillebælt området vil jeg absolutt anbefale en tur til MoDavi Vingård. Foruten fantastisk vin og bobler, er selve besøket preget av at her lever de ut drømmen. Vinen, mottagelsen og engasjementet viser at de herlige dråpene de produserer er laget av ekte KJÆRLIGHET.

Sjekk gjerne ut web siden til MoDAVI eller Facebook siden. Jeg vet at Vinbonden blir glad hvis dere vil besøke ham.

Jeg legger ved noen bilder fra vårt besøk og håper du liker de.

På omvisningen ble det en liten drikkepause. Her er fantastiske Boblen. Smakte friskt og godt.

 

 

Ekteparet som driver Vingården MoDavi. Kim og Lillian. Slagordet deres er kvalitet og lidenskap. Vingården er bygget på deres drøm som ble en realitet for 10 år siden. 

 

Når vi var på vei til “druerankene”. Se det flotte området. Fikk en fornemmelse at vi ikke var i Danmark. 

 

Siden det har vært så varmt i år blir druene antageligvis klar til innhøsting ca. en måned før normalen. Til vanlig startet innhøstingen i begynnelsen av oktober. Kim kunne fortelle at i år ventet de et veldig godt år. I fjor derimot, siden det var så vått fikk de kun 40% av normal produksjon. 

 

Her viser Kim sin egenlagde klipper. Snodig sak.

 

Når vi skulle inn i produksjonslokalene, ble en drueklase tatt med for å vise prosessen. Synes dette var et litt morsomt bilde.

 

MoDeravi har vunnet en rekke priser og er en anerkjent vinprodusent i Danmark. Kjent for god kvalitet og lidenskap til vinen. 

 

 

Vi ble servert en herlig tapas tallerken som passet til vinene vi smakte. Aldeles nydelig. 

Kim byttet hatter i ett sett, så en kan trygt si at det er mannen med de mange hatter. Vi fikk æren til å velge oss ut hver vår hatt fra samlingen hans utpå kvelden, og synes jo selv at vi ble ganske så “snaisne”.

 

 

 

 

 

 

Håper du likte innlegget. Ønsker du en litt annerledes opplevelse i Danmark, er dette absolutt å anbefale.

 

 

#visitlillebælt #Kolding #vingård #danmarkvingård #vinbonde #reiseglede #reiselykke #stavangerinmyheart #danmark #vinbondeforenkveld #vinbonden #modavi #fredericia

 

 

16 kommentarer

Siste innlegg