Gressløkblomst – hva gjør du med den?

Hei dere.

Håper dere har en fin søndag, og kanskje som meg nyter morgenkaffen?

I går kom jeg over en oppskrift på Gressløkblomst som jeg har lyst å dele med dere. Jeg synes disse blomstene er så fine, og det har irritert meg litt at jeg ikke har kunnet bruke dem til noe. Ja det var det jeg trodde. Men de har visst mange bruksområder har jeg funnet ut. De kan tørkes, de kan syltes og flere andre ting.

Jeg testet ut det å sylte de, og plukket inn de fra busken min som enda var fine. Det var ikke så mange så men de var noen få. Jeg kokte opp 2 skjeer med eddik, 4 skjeer med sukker og 6 skjeer med vann.

Smaken er litt lik syltet rødløk, men litt rundere. Kan brukes til tilbehør til kjøtt og masse annet.

 

 

 

Gratis øyhopping i Stavanger Regionen

Hei du.

Vet du at nå har alle “siddiser”, ja de som bor i Stavanger fått et utrolig tilbud. Gratis buss og gratis ferjetransport rundt omkring i regionen. Og ikke nok med det men du kan også kombinere det med bysykler, ja de er også gratis i 15 minutter i kombinasjon med gratis billetten.

Vi ble nesten tatt på sengen her for noen få måneder siden med denne beslutningen, men tross mange reaksjoner både positive og negative så er det nå faktisk blitt slik. Ordningen startet på mandag som var, altså 3. juli og er en ordning som er på ubestemt tid, men det snakkes om år.  Er du i tvil om hvordan du får disse billettene sjekk kommunens hjemmeside HER

Så bor du i Stavanger, for det er kriteriet for disse gratis billettene, og ikke har så mye på panelet i ferien kan du faktisk fyke litt rundt på øyene gratis. Og her er det mange alternativer på alt du kan tenke deg. Her er det turmuligheter, besøke historiske plasser eller bare å være.  Bor du ikke i Stavanger kan du selvfølgelig og dra på øyhopping, men da må du nok belage deg på å betale. Sjekk mulighetene her på Kolumbus.

Et annet lite tips jeg vil dele med dere er at hvis du ikke har alt utstyr du trenger anbefaler jeg deg virkelig til å sjekke ut Frilageret som er et samarbeid for kommunene i regionen. Her kan du få mye flott utstyr til leie for en utrolig billig penge.

 

Jeg er utrolig stolt over kommunen min som håper at med dette tiltaket gjør at folk tenker litt grønnere og endrer reisevanene sine. For det er ganske komfortabelt blitt å ta buss. Har du prøvd?