Når en blir en turist attraksjon…..

På torsdag var vi på en fantastisk ribb tur i Lysefjorden. Du kan lese om den HER.

Turen startet i Stavanger sentrum, og lystig som vi var hoppet vi oppi flytedressene som vi ble tildelt, sammen med gode slalåm briller. Vi var litt av et syn da dressene var x antall nr. for store.

Mens vi står i stasen  kommer en gjeng med kinesiske turister forbi. De står og peker og er veldig interessert i hva vi skal. Etter en del peking som sagt, kommer en bort til oss og spør om hun kunne få ta noen bilder med oss.

Joda vi stiller oss opp med henne i midten, mens ca. 10 i hennes følge knipset i vei. 

Innimellom skal det ikke så mye til for å tilfredsstille våre turister. Ser du bilder av oss på nettet, så ja det er oss….

Et lite utklipp fra oss som attraksjon…. og selvfølgelig en fornøyd kineser:

#stavanger #turistattraksjon #reiseliv

 

Det er visst lørdag…..

Hei dere.

Tenk det er lørdag igjen. Tiden går aldeles fort. 

Ute har det skikkelig begynt å bli høst. Vinden røsker litt, og det kommer nok litt regn snart.

Vel, slike morgener er det godt å bare krølle seg i sofaen med en god kopp kaffe. Tenne litt lys, og rett bare være litt. Må nok snart ut en tur, men inntil da blir jeg nok sittende her.

Etter torsdagens ribb tur må jeg innrømme at jeg har vært ganske så støl i hele kroppen. Noen timer hvor en blir beveget i alle retninger samt strammer lår, og holder seg godt fast…. Rett og slett litt gangsperr fra topp til tå. Men, men. Det går nå over.

Da ønsker jeg dere en flott lørdag, og legger ved noen fine ord for dagen:

Kunsten å være lykkelig består i gjøre sine gleder enkle.

#høst #lørdag #lykke

 

Hompetitten i Lysefjorden…

Hei dere.

I går var vi på en fantastisk tur innover i Lysefjorden i Rib båt fra Fjord Events. 

Turen var fantastisk, og på grunn av urolig sjø hoppet vi og spratt bortover fjorden. Veldig gøy, men her måtte vi følge med slik at vi ikke landet feil.

Målet med turen var Flørli som har 4444 trapper som en kan kose seg med. Jeg har tidligere skrevet innlegg om denne plassen og turen. Det kan du lese om HER og HER.

Lysefjorden i seg selv er helt fantastisk å tøffe innover. Eller hoppe, siden det var det vi gjorde i går.

Denne fantastiske fjorden er faktisk meisla ut og forma av isbreer under istiden. Mange steder kan en se spor etter menneskelig aktivitet og eroring av den ville naturen. Kjente attraksjoner som ligger i Lysefjorden er Prekestolen og Kjeragbolten. Innlegg om disse kan du lese om HER og HER.

På turen innover hadde vi en fantastisk guide som viste oss litt rundt. Nedenfor legger jeg bilder fra turen, og tekst til de flotte plassene vi passerte som han fortalte om. Håper dere liker det. 

Først et lite bilde av meg – godt innpakket. Til og med slalom briller fikk vi låne, og de kom godt med:

Vakre Lysefjorden:

Selve beviset at vi faktisk var på Ribb båt. Bildet er tatt rett før bybrua. Det er Grasholmen du ser rett frem:

Lysefjorden Kråkebolle oppdrett. De har funnet ut at Lysefjorden har flotte forhold til oppdrett av kråkeboller. Ved innløpet til fjorden er det kun 15m dybde, mens det dypeste punktet er 422meter. Rogn fra kråkebollen skal være rene kjærlighetsmaten – hvis dere lurte.

I en fjellside “bor” noen vennlige geiter som er blitt en attraktsjon blant skipene som passerer. Siden det er populært å mate disse geitene , kommer de springene imot oss når vi kommer inn. Her lever de I sommerhalvåret og er selvforsynt av det de finner, samt de har rent vann fra bekken.

Jette gryte – som har kommet av at en breelv har satt stein og grus I turbulent bevegelse under isen. Navnet kommer av jette som betyr troll eller kjempe. Disse jettegrytene som har en glatt overflate er ofte populære badeplasser da vannet blir varmet opp av fjellet og samles I “gryta”. Denne har vi I Lysefjorden, og er en populær badeplass.

Fantahålå: Båtreisende og romaniefolket (sigøynere) brukte denne plassen til å gjemme seg for myndighetene på 1700-1800 tallet. Innløpet er trangt, men bredt nok for at en mindre båt kan komme seg inn. Hvis du ser nøye etter ser du en sprekk I fjellet. Her kunne de gjemme seg, og hvis skattefuten kom klarte de å holde han vekke med steinkasting. Dette er en stor attraktsjon I Lysefjorden hvor turistbåtene går innom.

Prekestolen sett fra Lysefjorden. Prekestolen er 604 m høy.  Klarer du å se hvor det er?

Wisky fossen – eller Hengjanefossen som den opprinnelig heter. Fossen er et fantastisk skue og omtales I distriktet her som Wisky fossen. Grunnen for navnet er at det fortelles om en bonde som laget hjemmebrygg, ulovlig selvfølgelig. Når han fikk besøk av lensmannen helte han hele brygget I fossen. Derfor fikk den navnet. Turistbåter kommer innom, og går tett til fossen. De som ønsker kan ta frem glassa å få seg en liten skvett av brygget.

#lysefjorden #prekestolen #kjerag #flørli #Stavanger

Utfordring – “Morratryne”

Hei der.

Denne gangen er det Due som har en liten konkurranse på bloggen sin. Hvem klarer å motstå å være med når “Morratryne” skal kåres?

Er du rask har du også anledning til å være med. Trykk HER for å komme til konkurransen.

Jeg hadde kanskje vunnet med dagens uttrykk, men velger heller å ta et lite dyp dykk i albumet mitt. Hva fant jeg? 

Joda herlige meg for noen få år siden. Rett og slett fra den tiden der noen synes det var kjekt å ta bilde av meg til alle døgnets tider.  Ser jo ganske så trett ut her eller?

#morratryne #dueblogg

Flotte deg!

Hei dere.

Tenk onsdag allerede. Dagene og ukene bare fyker avgårde. Det må vel være et tegn på at en har det ganske greit tror du ikke?

Jeg kom over noen  ord her om dagen som jeg har tenkt på mang en gang. Både når det gjelder meg selv og andre. Sanne ord vil jeg påstå, og viktig å ha litt i bakhodet i dagens samfunn hvor mye er fokusert kun på utseende og kropp. Jeg vil påstå at alle er nydelige på sin måte, en må bare akseptere det en har fått.

 

“The moment you accept yourself, you become beautiful”

 

Med disse orda ønsker jeg dere en fantastisk onsdag.

     #stjerner #lykkelig                                                                                                                                                               

Alle voksne damer er noen surpromper!

Jeg har i den siste tiden fått med meg både oppslag i media, blogginnlegg og statuser på andre sosiale medier hvor det er tatt for seg toppbloggerne og de unge fremadstormende.

Hvordan de er, og hva de deler.

Her blir alle fremstilt likt. De deler for mye, tar ikke ansvar og så videre. Listen er lang.

Men er det slik?

Jeg har kommet over mange flotte bloggere i denne aldersgruppen. Noen har mange lesere, mens andre har mindre. De er både reflekterte og deler mye kjekt og interessant innhold.

En har jo de som deler alt, men er de i flertall?

Som overskriften sier så har jeg en gang truffet en godt voksen dame som var en surpromp til de grader. Men det vil jo ikke si at alle godt voksne damer er det?

Jeg vet, og kan med hånden på hjertet si at innimellom synes jeg at noen bloggere deler for mye, uten å gå inn på alder og kjønn. Toppblogger eller ikke.  Er det de unge, tenker jeg at jeg er jo ikke helt i målgruppen deres, og jeg har innsett at de deler mer enn hva vi gjør. Det er trenden, og tiden.

Jeg er vel mer i kategorien, surpromp og aldrende dame, men jeg har så pass ydmykhet at jeg tror vi som går under her også har mye å lære av de unge. Ser en på arbeidslivet nå er det en stor trend om å bygge sin egen merkevare, som tjener firmaene som en jobber i godt. Her kan vi fort falle mellom to stoler hvis vi ikke lærer oss å følge med i timen. 

Men igjen, det er ikke alt som er god reklame. Så en må være litt obs på hvordan en vil fremstå. Arbeidsgivere eller fremtidige arbeidsgivere skal “selge” din merkevare, og da er det jo en selvfølge at de må kunne stå inne for dine verdier og holdninger.

Vår generasjon har alltid vært litt vel redde for å stikke oss frem. Vernet om oss selv, og kanskje ikke bydd på oss selv slik vi i grunnen er. 

Tross dette har det vel alltid vært de som har. Men kritikk har de måtte tåle før også. Det er ikke noe nytt fenomen, bare i dag skjer ting på en litt annen måte.

Det er så enkelt å si at disse personene kun har fått dette til gjennom flaks. Vel, kanskje er det rett, men det kan også være at det er hard jobbing, dyktighet og en smule flaks. De har vært på rett sted til rett tid.  Hvem hadde vel ikke grepet sjangsen?

Så kjære dere, jeg tror nok at de unge i dag klarer seg helt utmerket. Det er kanskje enklere å finne muligheter, men det er også mer fallgruver i følge av dette. Når det gjelder lesere, og hva toppbloggerne får til, er det jo vi som bygger opp under dette. Er det ikke?

Derfor oppfordrer jeg alle til å bygge sin egen merkevare istedenfor å henge seg opp i andre. Stein på stein som vi sier her på Jæren. Om du ikke blir toppblogger kan det jo være at det åpner seg andre uante muligheter.

#toppblogger #muligheter #merkevare

Tilbakeblikk på uken som har gått – uke 38

Ny uke , og jeg kan se tilbake på en svært innholdsrik uke. Tross om det har vært mye hverdag, har jeg kost meg og hatt mange fine øyeblikk. Det at jeg fra morgningen lørdag fikk tatt over hele huset, gjorde resten av helgen helt perfekt. Herlig med nyvaska hus.

Her kommer mitt overblikk over uken som har vært:

 

Høydepunkt:

I helgen hadde jeg noen fantastiske turer. På lørdag var jeg til Børaunen som du kan lese om HER, og søndag en tur til Flørli som du kan lese om HER. Å få tilbringe tid i naturen og treffe mange kjekke og interessante folk er helt fantastisk.

Øyeblikk:

Både i uken og i helgen har jeg og sønnen min hatt mange øyeblikk på ettermiddager og kvelder. Snakket, spist og ledd. Ja det har vært herlige øyeblikk som jeg setter veldig pris på.

Flause:

Tror faktisk jeg har klart meg uten noen flauser denne uken. Igjen er det jo helt fantastisk. Begynner å bli ganske så god til å ikke ha flauser nå.

Trening:

Jeg har vært på to spinningtimer,  tur på lørdag og søndag.

Innkjøp:

Kjøpt litt hudpleie siden jeg var så og si tom. 

Personer som har gjort inntrykk på meg:

Verten på Flørli. For en utrolig hyggelig og smilende mann. Besøker du plassen er det verdt å slå av en prat med ham.

Bildet er tatt på Flørli, på vei ned fra trappene. Å høre bekken bruse er balsam for kropp og sjel.

#Tilbakeblikk

Rom med utsikt? Flørli – Lysefjorden

Hei dere.

I går var jeg på en herlig tur til Flørli som ligger i Lysefjorden her i Rogaland. 

Flørli kan reklamere med 4444 trappetrinn rett opp, og jeg kan garantere at du kjenner det i beina etter den turen. Jeg har tidligere hatt innlegg om den turen, og det kan du lese om HER.

Turen i går var mer for å forberede meg til et kundearrangement vi skal ha i uken som kommer. Men jeg fikk med meg 700 trappetrinn, og en herlig rusletur i skogen som sluttet med en liten bit på rallarveien. 

Siden jeg hadde litt ekstra tid, dro jeg på en liten oppdagelsesferd. Her fant jeg den koseligste hytten du kan tenke deg, med fantastisk utsikt. Det er det første bildet du ser. Romantisk eller? Du får også din helt egen strand med.

Det er jo når en opplever slike perler en skulle ønske en ikke var singel. 

Det beste av alt er at du kan leie denne idyllen og oversikt over dette finner du HER.

Jeg legger ved noen bilder fra turen min i går, og ja, tross om det ikke var sol er Lysefjorden bare helt fantastisk.

 

Tenk å tatt morgenkaffen her…….

Oversiktsbilde over Flørli. Bak den store hvite bygningen ligger trappene:

 

Starten på Trappene:

 

På ca. trappetrinn 200:

 

ca. på trappetrinn 600:

Tatt nede ved Flørli:

På båten ut til Flørli:

Vi kjørte fra Stavanger til Lauvik som tar ca. 40 minutter. Deretter tok vi ferje som går helt inn til Flørli. Turen tar ca. 50 minutter.  Det lureste er å bestille billett på forhånd, men kan også kjøpes om bord. Båten går kun innom Flørli hvis det er personer som skal av eller på.

#Flørli #Lysefjorden #flørli4444 #Rogaland 

Børaunen i Randaberg Kommune

Hei dere.

I går fikk jeg meg en herlig tur til Børaunen i Randaberg Kommune. 

Jeg parkerte ved Sande Stranda, og gikk i strandkanten til jeg kom til Børaunen. 

Tross om jeg er oppvokst på Randaberg, har jeg ikke vært her før, så jeg må si at jeg ble positivt overrasket. 

Sandestranden er en nydelig sandstrand som jeg velger å kalle “mini Solastranden”. For å komme til Børaunen må en gå langs sjøen, som veksler med sti og litt stein.  

Langs ruten kom en over noen småstrender, en småbåthavn før en kom til selve målet som var Børaunen.

Børaunen er en rullesteinsvoll som blir regnet som en av de største av istt slag i Nord-Europa. Området er særpreget og har stor verneverdi både når det gjelder geologi, fugleliv, planteliv og kulturhistorie.

Børaunen er fuglefreda, og deler av området er plantefreda. Det er et verna geologisk naturminne. Steinstranda er en viktig rasteplass for trekkfugler på vei nordover og sørover. Bølgene legger opp store tarevoller, og det yraende insektlivet i disse råtnende haugene gir god føde for mange fuglearter. 

 

Jeg legger ved noen bilder fra turen min og ønsker dere en flott søndag.

Bilder fra selve Børaunen. Er det ikke flott?

 

Bøstranden:

Fugle spor på Bøstranden:

Småbåthavna på Bø:

Bø:

Sandestranden:

#Randaberg #Rogaland #Børaunen #strand 

Tips fra en fotballmamma!

Hei dere.

I dag har jeg jo vært over huset, vasket og styrt på. Mens jeg holdt på,  slo det meg at knottene som våre søte små drar med seg fra fotballbanen har minket betraktelig. Etter en halv uke uten støvsuger, var det kun noen få i gangen.

Kanskje hadde poden et poeng her for noen uker siden da han sa at det hadde med fotball skoa å gjøre?

Til bursdagen i juni fikk han nemlig nye, strømpelignende fotballsko. Hans argumentasjon var at prisen på disse oppveiet alle knottene som han dro med seg i huset. Tross om jeg ikke tror det har noe med prisen, da de har alle prisvariasjoner i disse modellene, så tror jeg faktisk han har et poeng. Knottene kommer rett og slett ikke oppi skoa.

Er du som meg som følte at jeg hadde disse knottene på maten en periode, anbefaler jeg ved neste fotballsko innkjøp at dere prøver disse “strømpelignende” skoa. Genialt!

#fotballsko #fotballmamma