Stavanger – en av de mest sjarmerende byene i Norge ifølge AI

Hei og god søndag.

I dag har jeg lekt meg litt med AI og hvorfor ikke se hva med et blogg innlegg om Stavanger. Når den da omtaler byen min som en av de mest sjarmerende byene i Norge og jeg er enig, blir jeg enda mer nysgjerrig.

Så hva mener du? Tror du Al kan kan brukes til både blogging og artikler?

Jeg synes det er et spennende verktøy, og at det kommer til å bli. Det kan brukes til mye men artikler og innlegg med personlige vrier kan den nok ikke erstatte. Her trenger vi nok enda menneskene bak pennen. Tror du ikke?

Her er blogg innlegget, og AI har jo fått med seg mye synes jeg.:

 

Stavanger er en av de mest sjarmerende byene i Norge, og det er mye å se og gjøre her for både turister og lokalbefolkningen. Byen er kjent for sin rike historie, sin vakre natur og sin blomstrende kultur.

En av de mest populære attraksjonene i Stavanger er Gamle Stavanger, som er en samling av gamle, hvitmalte trehus fra 1700- og 1800-tallet. Dette er et fantastisk sted å spasere rundt i og beundre den historiske arkitekturen, og det finnes også flere koselige kafeer og butikker å besøke her.

Stavanger har også en rekke museer som er verdt å besøke. Norsk Oljemuseum gir et fascinerende innblikk i Norges oljeindustri, mens Stavanger kunstmuseum har en imponerende samling av norsk og internasjonal kunst.

For de som er interessert i å utforske naturen, er Preikestolen en av de mest populære attraksjonene i Stavanger-regionen. Preikestolen er en naturskjønn klippe som rager 604 meter over Lysefjorden, og som gir en fantastisk utsikt over fjorden og området rundt.

Stavanger har også et bredt utvalg av restauranter og barer, og det er en flott by å utforske lokale retter og drikkevarer. Fisketorget i Stavanger er et flott sted å prøve lokale sjømatretter, og det finnes også flere gode kaffebarer og bakerier å besøke.

Alt i alt er Stavanger en flott by å besøke, med noe å tilby for alle. Enten du er interessert i historie, kultur, natur eller mat, vil du finne noe som passer deg her.

 

Stavangers hyggeligste kontorbygg? FOMO

Hei der.

I dag tror jeg at jeg faktisk har vært i Stavanger sitt mest hjemmekoselige kontor bygg. Farger, utrolig atmosfære og hippt. Jeg forstår godt at så mange små og mellomstore bedrifter ønsker å kapre seg eller har kapret seg en liten eller stor plass her. Det kan romme over 200 leietakere, og er du en eller flere så er du hjertelig velkommen i kontorlandskapet på Forus. Sjekk ut hjemmesiden deres HER.

Når bygget ble omgjort ønsket de å lage det som en innendørs gate, med et preg av utendørs sitteplasser, litt gate festival aktig og fargerikt, og det er nettopp det de har gjort. Tross et enormt areal fordelt på to bygg så føles det ikke slik når du går inn. Her føler du deg hjemme, tross om du ikke sitter på hjemmekontor.

Foruten kontorer har de også en egen kantine som du ser på bildene, treningsstudio, frisør,, muligheter for eventer og for ikke å glemme at du har mulighet til å få sightseeing. Se skiltet lenger nede.

De arrangerer også åpent hus som de kaller “after work” hvor alle som ønsker kan kjøpe billetter. Dette er veldig populær mingle plass for både kos og forretninger.

Jeg legger ved noen “snikbilder” jeg tok, så hva synes du? Er det ikke flott?

 

 

 

 

 

 

 

Takk for besøket Fomo, jeg kommer gjerne igjen.

Nyttig hjelpemiddel

Hei der og god søndag, og ikke minst god morsdag til alle mødre der ute.

Jeg elsker å finne nye metoder å gjøre livet litt lettere på. Og det har jeg absolutt gjort her nå, når det gjelder kakebaking denne gang eller mer pynting av kaker.

Jeg har ikke noe problemer med å lage en kake, men kake pynting er en helt annen ting. Den pleier ikke å bli helt som den inni hodet mitt til min frustrasjon.

I helgen her har jeg laget en gulrotkake som krever litt kreativitet på pynting på toppen. For de fleste er ikke dette noe problem, men for meg er det ikke så lett. Vel helt til jeg oppdaget denne dingsen i skuffen min. Jeg vet ikke helt hvor jeg har fått den fra, for jeg har ikke kjøpt den. Tror jeg har tenkt mange ganger på å hive den i søpla, men glad den har fått blitt værende.

Og hva brukte jeg den til? Jo til å sprøyte karamell på gulrotkaken jeg laget til en bursdag i går. Jeg ble så fornøyd at jeg måtte ta meg i det og stoppe i tide slik at ikke hele toppen ble dekket.

Så har du det samme problemet som meg, kan denne absolutt anbefales. Jeg vet ikke hva den  heter men du ser på bilde under hvordan den ser ut.

Og et annet lite kaketips som jeg fant ut når jeg laget denne kaken er at skal du dele en kake, og er som meg ikke så flink til det. Hva med å fordele deigen i to bunner.. Vips har du kaken delt uten å måtte skjære i den.

Vi lærer så lenge vi lever –

Ha en fortsatt fin søndag dere.

 

Her er vidunderet,

 

Og resultatet … husk det er første gang, og at jeg var litt overivrig, men resultatet var bedre enn forrige gang. Det kan jo bare være bedre.

 

 

Herlig salt karamell – så enkelt

Hei dere,

I dag vil jeg dele et herlig tilbehør med dere. Jeg elsker karamell, og det er faktisk så enkelt å lage selv. Denne kan brukes på is, topping på en kake eller hva du vil i grunnen.

I dag har jeg laget denne for den skal på toppen av en gulrot kake, men jeg lager alltid litt ekstra.

Det du gjør er at du tar ca 2 dl sukker i en kjele og tar fire spiseskjeer med vann. Bland sammen.  Dette setter du på sterk varme, og lar det putre til du får en brun farge som brer seg utover. Ikke rør i den under denne kokingen, men du kan riste gryten.

Når den har fått ønsket farge tar du den av platen og blander oppi 2 spiseskjeer med smør, og en dl. med fløte. Deretter salter du etter ønske. (rundt en halv ts skje brukte jeg).

Gi det deretter et oppkok igjen på svak varme og la det småkoke i noen få minutter.

Avkjøl, og vips har du den herligste karamell sausen.

 

 

 

 

Dagsturhytta på Randaberg – Vistneshyttå

Hei dere.

Jeg har tidligere introdusert dere til Dagsturhytta på Randaberg, ja før den ble offisielt åpnet.

Nå er den åpnet, og den er en av 27 hytter som det totalt skal bli her i Rogaland. Du kan lese om hyttene og hvor de er plassert her.

Vistneshyttå som den nå heter ligger på Vistnes i Randaberg Kommune, og herfra har du utsikt utover Nordsjøen. Ja du kan sitte fint og tørt inne i hytten og få med både bølgeskvulp og uling, eller på en finere dag kose deg med niste på en av trappene som tilhører hytten.

For å komme til hytten kan du enten parkere ved Viste Strandhotell og da ha en herlig tur på om lag 2,5 kilometer eller om du ønsker en kortere tur på 800 meter kan du også parkere på Vistnestunet. Sjekk Randaberg Kommune sine sier HER om mer informasjon.

 

 

Jeg legger ved noen bilder og håper du liker de.

 

 

 

 

Selvfølgelig har hytten også et toalett som nylig fikk et fint hjerte på døren.

 

 

Randaberg Kommune er Norges minste fastlandskommune og ligger som Jærens nordre spiss. Kommunen har Stavanger som nærmeste nabo.  Ellers ligger kommunen mot Nordsjøen og Boknafjorden. I 1922 ble Randaberg utskilt fra Hetland som egen kommune.

Klarer vi å redusere med 225 000 tonn? og en appelsin

Hei dere,

jeg er enda inne på mat og hva vi kaster. Jeg har nok blitt temmelig preget av jobben min hvor vi jobber hver dag med å få våre kunder til å forebygge matsvinn, jeg innrømmer det. Og jo mer en går inn i materien jo mer interessant er akkurat det med matsvinn. Vel, litt avskrekkende også må jeg innrømme når en ser at hver tredjedel av maten vår kaster vi.

Nå skal  jo ikke vi forbrukere, eller i husholdningen ha all skyld på dette, men vi er der nok vi også. Tenk at vi her i Norge kaster i snitt 43 kg. spiselig mat hver på et år pr. person, altså hver 5 handlepose. Disse tallene får en til å tenke.

På en matvare som brød blir det kastet over 200 brød hver minutt i Norge iflg. Too Good To Go, og litt over halvparten av disse kastes i husholdninger.

Å få bukt på dette er ikke lett, og regjeringen har noen hårete mål frem til 2030, det er å halvere det vi kaster. Altså at matsvinnet skal gå fra 450 000 tonn til 225 000 tonn innen 2030. I den forbindelse har regjeringen satt sammen et utvalg som skal finne ut hvordan en matkastelov skal fungere. De skal levere et forslag innen utgangen av 2023.

Så er du med på dugnaden?

Jeg har et lite tips til deg hvis du ønsker å få kontroll over skuffer og skap hjemme. Da er appen til TotalCtrl ypperlig. Foruten at den gir beskjed på hva som holder på å gå ut på dato får du også oppskrifts anbefalinger basert på hva du har hjemme. Genialt, ikke sant? Og hvem har vel ikke stått i butikken og lurt på om en har en matvare eller to hjemme og kjøper inn kun i tilfelle? Vil nevne at appen er gratis.

Hjemme hos oss har vi nok begge to blitt mer bevisst, og selv om det hender det faller noen ting i søpla enda, så merker jeg at det vrir seg inni meg hver gang det skjer. Det er der appelsinen kommer inn.

Du skjønner, jeg har hatt en appelsin liggende på fruktfatet litt vel lenge. Før hadde den nok gått i søpla for lenge siden, men jeg har liksom ikke fått meg til det. Skallet hadde ikke begynt å bli mykt, så den har ligget der vel vitende om at jeg eller poden ikke kommer til å spise den.

Og når jeg scroller på VG så lyser oppskriften opp fra Godt. Appelsinkylling. Og siden jeg har appelsin, litt kyllingfilè i fryseren, ja da kan du tenke deg hva middagen blir dagen etter. Og det beste av alt, jeg blir kvitt appelsinen. Retten var faktisk veldig god og har du lyst å prøve finner du den HER.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjemmelaget sursøt saus – så enkelt

Hei dere.

Av og til er ting enklere enn en tror, og det oppdaget jeg i går med å lage Søtsur saus fra bunnen av.

 

Det har jeg aldri gjort før, og jeg kunne sagt det var for å spare miljøet, tømme det jeg hadde i skuffer og skap, eller for å få mindre matsvinn, men da lyver jeg. Det var nok ene og alene for at jeg etter å ha fortalt middagsmenyen til poden ikke hadde søtsur saus i hus, og siden jeg var litt lat ikke orket tanken på butikken.

Google er kjekk og ha og så traff jeg på denne hos aperitif.

Enkelt, raskt og utrolig god. Ulempen kan være at den vanlige kjøpe sausen ikke blir akseptert hjemme hos deg etterpå.

Jeg laget oppskriften til 5 porsjoner, men må nok innrømme at det kan være litt små porsjoner. Hos oss som er to gikk alt. Jeg hadde nesten alt i hus, men siden jeg hadde kun rød paprika brukte jeg det og så puttet jeg en teskje med brunt sukker i – utenom det som står i oppskriften.

Til 5 porsjoner brukte jeg (mine mål er alltid ca.) : 0,5 ss olivenolje, 0,5 stk. løk finhakket, 0,25 stk. paprika grønn, 0,25 stk. gulrøtter opphakket, 0,5 ts tomatpurè, 1 ss ketchup, 0,5 stk. ananasringer i biter (jeg brukte ca. en), 1 ss sukker, 0,5 ss soyasaus, 1 ss eddik, 1 ss grunnsaksbuljong, 0,25 dl. ananasjuice, 1 ts maisennajevner, 1 ss persille finhakket.

Fremgangsmåte: Surr løk, paprika og gulrot i olje i 3 minutter, Ha i tomatpurè og ketchup og bland godt. Tilsett ananas, eddik, sukker, soyasaus og grønnsaksbuljong og kok opp, Jevn sausen med maisennajevner. Kok deretter under forsiktig omrøring til sausen er blank.

Å lage sausen tar omlag 30 minutter.

 

Lykke til – så kanskje dette også blir en favoritt hos deg. Den slo an her hjemme.