Jeg trillet nesten ut av butikken i dag…..

På vei hjem i dag skulle jeg bare en liten tur inn på butikken.

Akkurat i dag holdt jeg meg til planen med innkjøpa, men hadde jo ikke forventet at det skulle være  matmarked i butikken. “Stander” som serverte de herligste retter sto på rekke og rad. Sushi, fiskeretter, kjøttretter, pølseretter, ostebord og dessertbord var litt av utvalget.

Folk gikk rett og slett og koste seg. Praten og latteren satt løst.

Det er ikke akkurat dette en forventer i en matbutikk, men det var annerledes, spennende og interessant.

Så i dag har jeg hatt en tre retters på den lokale matbutikken. Ikke verst synes jeg. Poden måtte ta til takke med en rask lettvint middag i dag, men en gang i blant kan ikke det skade vil jeg tro.

En ting er nå sikkert. Etter den handleturen er jeg stappmett, og tror nok ikke det blir mer mat på meg i dag.

#matbutikk #matmarked #matglede #familie

 

Drømmer

God morgen fininger.

Er så vidt innom for å ønske dere en fantastisk dag. Jeg er på vei til Oslo, og det betyr at dagen starter litt ekstra tidlig. Men det er alltid kjekt med en tur. Ønsker å dele noen ord til ettertanke med dere som jeg kom over her om dagen. Sanne ord som er verdt å ta med seg.

– Don`t let someone who gave up on their dreams talk you out of yours!

 

#drømmer #helse 

Jeg kan jo ingenting…..

Mødre kan jo brukes til alt, det fikk jeg erfart til de grader på kroppen i går kveld. Poden skal ha en muntlig prøve eksamen i dag i matte, og temaet var algebra. Spurte om han kunne presentere for meg, og det gikk jo greit.

Ulempen var jo at jeg hadde ingen aning om hva han snakket om. Ordene som ofte kommer ut i litt oppheta diskusjoner: Du skjønner ingenting! Fikk plutselig en ny mening. På dette området stemte det på en prikk.

Jeg har tidligere fortalt ham at matematikk var et av mine beste fag på skolen, men lurer på om den helte statusen forsvant i går kveld. Må jo nevne at jeg nevnte ikke at jeg aldri hadde hørt om det han snakket om, så den kan være intakt enda.

Sitter her og tenker hvor langt kunnskapene mine går egentlig når det gjelder  faga matte og fysikk. Hva årstall hadde jeg droppet ut nå hvis jeg skulle satt meg på skolebenken? For det er skikkelig innviklet spør du meg.

Det er jo sant det som sies at ting må holdes ved like. Det har jeg absolutt ikke gjort på disse emnene. Måtte jo teste ut litt pluss, minus, gange og deling. Å jo, det sitter enda, så alt har jo ikke gått i glemmeboken. Tror nok jeg skulle klart noen enkle x og y oppgaver også. Tror jeg skal være fornøyd med det. Vi kan jo ikke kunne alt……..

#familie #familieogbarn #familie&barn #barn #ungdom #skole #mattematikk #kunnskap #mamma #foreldre

 

Smoothie med fersken

Heisan.

Håper dere har hatt en fin dag så langt. Her i Stavanger har vi hatt det litt grått og trist, men nå på ettermiddagen ser det ut som om det lysner litt opp. Tror nok neppe det blir som lørdagen, men det er varmt og godt.

I morges laget jeg en helt nydelig smoothie som jeg vil dele med dere.

Hadde litt fersken igjen fra helgen, og delte to stk av disse oppi. Selvfølgelig ble det litt annet også oppi, men det var den smaken som gjorde susen synes jeg. Oppskrift er under bildet.

Oppskrift: 2 fersken, en liten kurv med bringebær, 4 skjeer mango purre (har du ikke dette, bruk gjerne en halv mango), 5 store fryste jordbær, 2 ss vanilje yoghurt og ca. 3 desiliter med eplejuice.

Håper det smaker.

#smoothie #frokost #matglede #fersken

 

Tilbakeblikk på uken som har gått – uke 21

Som vanlig starter jeg uken med et lite tilbakeblikk. Igjen har jeg hatt en fantastisk uke. Må jo innrømme både for dere og meg at jeg føler meg veldig heldig, og sitter igjen på en mandag og smiler over uken som har gått.

Her er mitt overblikk.

 

Høydepunkt:

På søndag gikk vi 7.nuts turen i Sandnes. Hver topp eller nut var en liten seier, og alltid kjekt å være ute i naturen. Du kan lese om den HER.

Øyeblikk:

Lørdag var en skikkelig venninnedag. Noen timer på stranden, etterfulgt av kos på terrassen. Lever lenge på slike dager og kvelder. Mye latter, gode dialoger og veldig koselig. Strandturen kan du se bilder fra HER.

Nedtur:

Ingen nedturer som jeg kan komme på, så det føles jo helt toppers.

Flause:

Tror faktisk jeg har klart meg uten noen flauser denne uken. Det er jo helt fantastisk.

Hendelse/Personer som har gjort inntrykk på meg:

På lørdag kom en av mine bestevenninner med en liten presang til meg. Grunnen var at hun hadde fått låne noen småting til konfirmasjonen til sønnen sin. Ble så overrasket og glad, og det var helt uvventet. Presangen var et nydelig silkeskjerf.

 

Trening:

Grei treningsuke. To timer med spinning, 3 rusleturer i nabolaget mitt samt ca. 6 timers tur på søndag da vi gikk 7 nuts turen.

Innkjøp:

Jeg kom over et kjempetilbud på gressklipper, så det er innkjøpt. I tillegg måtte jeg til innkjøp av en spade. Så det var min shopping denne uken.

 

 

 

 

Fra nut til nut – 7-nuts turen i Sandnes

I dag har jeg hatt litt av en dag, og det merkes. Litt støl etter å ha gått 7-nuts turen i Sandnes i regi av Stavanger Turistforening.  Det kjennes godt i beina kan du si.

Dette er en årlig begivenhet, og løypen er på rett under 2 mil. Ønsker du å lese mer, gå inn HER.

Som dere forstår, er det mye opp og ned, men hver en topp føles som en seier.

Været har vekslet mellom godt turvær til regn. Dermed var det ganske bløtt i løypene. Lett  å trø feil eller  skli. Men vi klarte oss.

Jeg legger ved litt bilder, og helt under bildene ligger litt informasjon om løypen.

Ønsker dere en fantastisk søndagskveld.

Før vi startet å gå i terreng, ble Hana Trappene besteget:

Litt om turen:

7-nutsturen starter fra Sandnes sentrum (Mauritz Kartevoldsplass foran Kulturhuset) til Ulvanuten, Vassfjellet, Mattirudla, Bjørndalsfjellet, Fjogstadnuten, Dalsnuten og Kollirudla.

#stavangerturistforrening #7-nutsturen #friluft #Rogaland  #fjelltur #famile 

Ekte kjærlighet……finnes det?

Hei fininger.

Håper dere har en fin morgen. Har selvfølgelig funnet kaffen, og tenkte at jeg måtte lage et lite innlegg før jeg fyker ut dørene her. Skal nemlig på 7-nuts marsjen i Sandnes. Litt spent, og håper at formen holder. Men det går sikkert bra.

I går kveld hadde vi en koselig venninne samling. Vi var tre single, og ei som er godt gift. Menn kommer jo selvfølgelig som et tema, og selvfølgelig kjærlighet. Skulle jo tro at vi i vår alder hadde lagt lokk på alle drømmer om å finne drømmetypen, eller typen som passer for oss, men vi er med godt mot enda. Det store spørsmålet er om det er mulig å finne drømmemannen? Finnes det noe som er så rosenrødt som det ser ut innimellom?

Jeg er jo den evige romantiker, og mener bestemt at det gjør det. Noen har selvfølgelig funnet den personen, mens andre er fortsatt på leit. Noen er i feil forhold, og andre ikke i forhold i det hele tatt. Ja det er mange nyanser.

Som singel får en jo mange spørsmål. Hvorfor er du alene? Finner du ingen som passer? Listen er lang…. og hva svarer en? Jeg har vel lagt meg til en liten uvane med svarene, og standarden er vel at jeg enten ikke har truffet den rette enda, eller at ingen vil ha meg… Tåpelige svar, jeg vet, men hva skal en svare?

Når jeg treffer et par som har det lille ekstra, så gir det meg et lite håp om at dette kan jeg og finne. En kan kanskje kalle det litt sjalu, men på en god måte hvis dere forstår. To personer som bare passer helt perfekt sammen, behandler hverandre med sann respekt, og en kan bare se at det er bare de to. Ja det er slik jeg ønsker det, og da holder det ikke med bare nesten.

Så jeg fortsetter å drømme, helt frem til jeg treffer ham……


 

Jeg avrunder innlegget med denne sangen, for den passer jo så bra. Michael Bublé – Haven’t Met You Yet

Ønsker dere en fantastisk dag:)

 

#kjærlighet #familie 

 

Strandliv i Rogaland

Heisan.

Da har jeg kommet hjem etter noen herlige timer på stranden. Vi valgte Sande Stranden som ligger i Randaberg Kommune. Siden jeg er fra Randaberg, var vi ofte her i barndommen.

 Ganske så lik Sola Stranden i grunnen, men i miniatyr og mindre folk.

Legger ved noen bilder.

Sandestranden ligger noen kilometer nord for Randaberg sentrum retning Tungenes fyr. Sandrestranden er lang og flott sandstrand. Stranden er også flott med de rette forholdene for bølgesurfing og kiting.

#sommer #strand #sandestranden #Rogaland #Randaberg 

Herrebesøk og panikk…..

Hei dere.

I dag panikkvåknet jeg av ringeklokken halv ni. Ulempen var at det ikke var vekkeklokken men dørklokken.

Forsovelse, og litt panikk brer seg. Jeg hopper oppi klærne så fort det lar seg gjøre. Personen må ikke gå tenker jeg. Jeg så sikker herlig ut med håret rett opp, og uten å ha stelt meg det grann. Han sto og ringte på til naboen, men klarte å få ham til å komme til meg.

 Dere skjønner at jeg  i uken fikk en lapp hvor det sto at de skulle bytte ut røykvarsler systemet. Som vanlig har de et langt perspektiv. Mellom klokken 8.00 og kl. 16.00.

Så mens jeg har hatt herrebesøk i de tidligere timer, har jeg og fått meg en kopp kaffe. Nytt system, med enda flere ledninger har jeg og fått. Herrebesøket har gått, og jeg tenker gjennom hva dagen bringer. Tur, strand…. ja tenk det er såpass vær at det kan være aktuelt med en strandtur. Tror det blir stranden ja, og kanskje litt grilling på ettermiddagen…

Men først skal jeg spyle terrassene.

Ønsker dere en flott lørdag. Hva er deres planer i dag?

#hverdag #Rogaland #stavanger #Randaberg 
 

 

 

 

Prosjekt hage……

Eller  rett og slett ikke hage.

Etter at jeg har frest over med mose fjerner maskin forvandlet den grønne plenen seg til sort plen eller mark om du vil. Ikke det fineste synet, men forhåpentligvis kommer den seg ganske raskt. Jeg kan jo håpe.

Har også fått plantet to ripsbær busker, og hvis vi er heldige får vi kanskje et bær eller to på det i år. Det hadde vært litt kjekt, for her i huset er dette en favoritt.

Rips, vaniljesaus.. nam.

Været forvandlet seg til drømmeværet, og det er så kjekt når hele nabolaget lever. Unger springer ute, enten de hopper på trampoline, spiller fotball eller sykler rundt. Bare lyden av glade og fornøyde barn er helt fantastisk.

Dette er absolutt en herlig tid…..

Har dere fått benyttet det fine været?

#familie #hjem #hage #hageprosjekt