God Halloween feiring

Hei og god morgen.

Har dere det fint og er dere klar for årets skumleste dag?

Her i huset blir det nok null feiring og ingen godteri innkjøp til de som kanskje kommer på besøk. Og vet dere, tross om jeg liker de skumle søte som pleier å dukke opp på denne dagen hvert år, så håper jeg ikke det kommer noen i år. Trist og litt vemodig å tenke slik, men jeg håper at folk og foreldre tar hensyn og ikke bare må for at de føler det er en allemannsrett.

Inviter venner, kle dere ut og lag noe skummel og spennende mat, det er mitt råd.

Jeg ser at Folkehelseinstituttet kommer med anbefalinger som du kan lese HER må jeg innrømme at jeg synes at en bør la være å gå.

Ønsker dere en fin og skummel dag. Ta hensyn, oppfør dere fint og vær så skummel som bare du kan.

 

 

Er Corona tiltakene tilrettelagt for alle?

Nå når helgen igjen står for døren, og helgekosen banker på tenkte jeg at jeg vil dele en link til en artikkel med dere. Den omhandler  Corona og en uteglemt gruppe som får liten fokus når samfunnet lukkes ned.

Artikkelen er skrevet av Tom Hugo Hermansen og kan leses HER,

Som Tom omtaler er det noen som har mistet sitt fotfeste, sin identitet og sitt sosiale liv. For de fleste av oss går det greit, men ikke for alle. Noen har mistet seg selv og de har mistet håp.

Så folkens, jeg ber dere å ta dere tid litt innimellom og la tankene fare. Har dere noen som dette kan gjelde for i nærmest familie, vennekrets eller bekjente? For jeg er sikker på at du tenker som meg. Vi har ingen å miste.

Ønsker dere en fortsatt fin fredagskveld.

Drømmer kan ingen ta fra oss – Reisetips Santorini

Hei dere.

Tross tiden vi er inne i er det ingen som kan ta fra oss drømmene, er det? Er du som meg og drømmer om den tiden vi kunne hoppe på et fly som tok oss de herligste plasser? En svunnet tid for øyeblikket, men vi er der snart igjen håper jeg.

For omlag tre år siden hadde jeg en fantastisk tur til Santorini og ønsker å dele tips og litt mimring med dere. Håper dere liker det og at det frister slik at det blir med på listen over plasser å besøke når den tid kommer.

Kanskje mimrer du med meg for du har allerede vært der?  Hvis ikke kan jeg virkelig anbefale Santorini.

Denne turen reiste jeg på egenhånd, og det ga virkelig mersmak. Oppholdet varte litt over en uke og jeg opplevde en masse Når en reiser slik alene har en to valg. Være med på en del utflukter og utforske øya, eller ha noen rolige dager og bare slappe av. Jeg valgte det første.

Jeg bestilte fly og hoteller hver for seg. Hotellene jeg valgte ble litt tilfeldig, og jeg valgte å bytte plass. 4 dager først i Perissa etter anbefalinger fra ei venninne, deretter 4 dager på et hotell i Firostefani som ligger 5-10 min. gåtur fra Fira hovedbyen.  Jeg var veldig heldig med begge hotellene, og fikk oppleve gresk gjestfrihet på det første hotellet, samt litt luksus på det andre hotellet. Hver hadde  sin sjarm.

Reiser en alene er det noen utfordringer fant jeg ut. Det å få tatt bilde av seg selv i idyllen må enten gjøres på selfies, med selfiestang eller rett og slett spør tilfeldige om de kan ta et bilde av deg. De fleste er jo villige til det. Her fikk jeg ei herlig fransk dame til å ta et bilde av meg. Hun kunne ikke engelsk, men med peking fikk vi det til.

Er du litt usikker på hvor du skal bo på Santorini, kan du lese under her hvor jeg har en liten oppsummering av plassene. Søker en på hotell får en opp tusener av forslag, og det er ikke så lett å vite hva en skal velge. Bildene kan være fine, men som regel får en ikke helt riktig forståelse på hvordan de er plassert. Det er også litt viktig å tenke på hva type ferie en reiser på. Skal det være rolig, litt mer liv, sentralt, nære strand, være basseng på hotellet og selvfølgelig standard. Du finner alt det nevnte i jungelen, men dog litt vanskelig.

Perissa:

Jeg velger å kalle “byen” en søvnig badeby. Flott lavastrand, hvor det er veldig fint for barnefamilier. En kan få hoteller rett over “veien” for stranden i alle standarder. Stranden er over 10 km. lang, og er utstyrt med det meste. På kveldene stenger de av gaten for trafikk slik at det blir behagelig støynivå og rolig atmosfære. En har i grunnen det en trenger av restauranter, barer og butikker, men ønsker en tur til hovedbyen Fira går bussene direkte inn hvert 15 min. Turen tar om lag 15-20 min. Prisnivået er lavere her enn de fleste steder på øya.


Plasseringen av hotellet jeg bodde på i Perissa. Det heter Ostria Studio Apartments. Kan anbefales, men det har ikke basseng.

Kamari:

Litt lik Perissa, men mer liv og støy. Stranden er litt større rulle stein, som kan gjøre det litt vanskeligere for både barn og voksne å gå ut i vannet. “Byen” har også en direkte bussrute til hovedbyen Fira hvert 10-15 min, og det tar ca. 15-20 min. Prisnivået er hakket over Perissa.


Kamari

Fira (hovedbyen på øya):

Ønsker du å bo nær der det skjer, liv og røre er dette plassen. Trange smug og utallige butikker, restauranter, barer – egentlig det du trenger. Du finner hoteller i alle prisklasser. Byen ligger ikke nær strand som de to over, men en har direkte bussruter til en rekke muligheter. Prisnivået er høyere enn de to over.

 

Firostefani (landsby 5-10 min gåtur langs klippene fra hovedbyen Fira)

Fantastisk utsikt over øya da en bor på klippene. En ser Oia i nord, øyene som tilhører Santorini samt helt til den andre siden av øya til Mesa Pigadia. En får også med seg solnedgangen, så det er en del turister som går i gatene her, tross om det er en rolig plass. Prisnivået er høyere en Fira.


bildet er tatt en litt skoddet dag når jeg satt og spiste frokost. Fantastisk utsikt. Jeg kom over et supertilbud på hotels.com og betalte rundt 1000 kr. natten mot 7-8000 som er normalt. Hotellet heter Vallas Villas & Apartment

Imerovigli

Går en forbi Firostefani kommer en til denne landsbyen. Her er det luksus, og hotellene klynger seg til klippekanten og ligger ca. 20 min. spasertur fra hovedbyen Fira.


Oia

Byen som ligger på nordspissen av øya. Denne byen er berømt for sine praktfulle solnedganger. En flott og idyllisk by, med trange gater og smau. Byen ligger ikke direkte ved strender, men det er ikke lange avstander her på øya. Prisnivået er høyt.


Det finnes selvfølgelig flere plasser å bo, da hotellene ligger over alt. I små landsbyer, små havnebyer, på en av de mange klippene med fantastiske utsikter eller veldig “landlig” med kun noen få hoteller i klynger. Valget er stort, men jeg håper at oversikten over er en grei pekepinn på de mest vanlige plassene.

 

Bor du på Kamari, Perissa eller i Oia anbefaler jeg virkelig at du tar en liten runde med disse toga. jeg kaller de “Thomas toga”, men de heter Santorini Train Tour. Disse støter du garantert på, og en betaler en sum, og kan hoppe av og på hele dagen. Hvor som helst. Jeg tok dette toget i Perissa, og det tok meg til Havnebyen Vilchada som var endestasjonen. Fra her har du mulighet til å nå flotte strender til fots.

I Kamari har de tre ruter. Disse går til Monolithos, Episkopi Gonias og Ancient Thira.

I Oia tar toget deg til strendene Paradisos, Baksedes og Kolumpos.

 

Når en reiser en uke er det begrenset hva en kan få med seg. Noen synes det bare er greit å slappe av med basseng og strand, for deretter få seg en god middag på kveldingen.

Ønsker du å se litt av øya, har jeg noen anbefalinger. Jeg valgte en dag å ta en båttur til øyene som tilhører Santorini, bading i “Hot  Springs” for deretter ankre opp ved Amoudi Bay som ligger ved fotenden av Oia, gå opp trappene (her har du mulighet til å ta esler opp) og avslutte dagen med solnedgangen i byen. Dette var et opplegg som Kamari Tours arrangerte og de hadde flotte båter som kunne ta opp til 300 personer, gode guider som kunne flere språk og busser som kom og hentet og bragte deg til plassen du bodde etterpå. Turen kostet 35 euro pr. stk.

Denne turen kan også gjøres på mindre båter eller at du leier en båt.

Red og White Beach er også verdt å få med seg. Det er disse to strendene de reklamerer for, men det finnes en de kaller Black Beach også.Den første har du mulighet til å gå til, mens White og Black når du kun med båt. Denne båten kan også ta deg til Red Beach. Den siste stranden som de kaller Black Beach og som er endestoppet var veldig fin, og her tilbragte jeg noen timer. Vannet var krystallklart, og det var litt bølger. Stranden var alla rulle stein og veldig behagelig.

Det arrangeres en del båtturer i alle prisklasser ut til disse strendene. Da ankrer de opp utfor stranden og kanskje en tur innom Hot Springs på vei bort eller tilbake. Båtturene får du i alle prisklasser, det er opp til deg hva du ønsker å betale.

Jeg valgte å ta buss fra Fira, hovedbyen. Bussen stoppet helt ved kaien, så det var ikke lange biten igjen. Ved Akrotiri ligger det også et velkjent forhistorisk museum som er verdt et besøk. Jeg valgte ikke å ta turen innom, men de sa at å gå gjennom her tok cirka en time, og var veldig interessant.

Vinsmaking på Santo Wines:

Hotelleieren på Ostria i Perissa tok meg med en dag for å vise meg Santo Wines. Vi hadde ikke vinsmaking, da vi hadde litt liten tid. Vi tok en sen lunsj, og jeg fikk smake på hvitvinen som kelneren anbefalte.

Denne attraksjonen ligger helt på toppen, der en kjører ned til havnen for å ta båtene ut til Hellas videre øyverdenen. Altså Athinios Port. En fantastisk utsikt, og her arrangeres mange brylluper.

 

Litt generell informasjon:

En har utallige muligheter når en skal ta seg rundt på øya. En kan ta båtturer, leie bil, leie andre motorkjøretøyer, leie sjåfør, kjøre taxi eller ta buss. Jeg synes det er litt sjarm med å ta bussen, tross om det til tider kan være trangt om plassen. Det koster lite, og går veldig raskt.

Jeg var der fra 22.juni til 29.juni. Det var mange turister, men ikke så fullt som det pleier å være i juli og august. På denne tiden er det litt billigere. Prisene skrus opp fra slutten av juni og ut august.

Jeg traff ikke på så mange fra Skandinavia. Det er overtall av kinesere og disse kommer gjerne i store grupper. Ellers var det mange engelskmenn, fra USA og Australia.

 

Det virket som flere av de som jobbet her nede egentlig kom fra Aten. På grunn av mangel på jobb, jobbet de her i sesongen og reiste hjem de få månedene november – mars. Derfor var det ikke alltid de kunne så mye om øya.

Grekerne er et varmt folkeslag med temperament. Kommer du over en diskusjon de imellom, kan det gå høylytt for seg. De viker ikke og holder på sitt. Skulle ønske innimellom at jeg kunne språket. De er normalt blide og imøtekommende, men kan virke litt avvisende innimellom. Jeg fant ut at dette var når de ikke helt forsto, siden det ikke er alle som er så flinke i engelsk.

Rundt i hovedbyen Fira og på vei ned fra Firostefani traff en på en del tiggere som satt på veien. Noen med barn, andre alene. Jeg fikk fortalt at dette ikke var grekere men personer fra andre land som Romania osv. Litt av det samme som vi har i våre storbyer her i Norge.

På utsiktsplasser kan en se begge ender av øya. Det ser ut som avstandene er små, noe som de er i luftlinje. Skal en kjøre eller gå tar det lenger tid da en kjører en del opp og ned. På grunn av dette kan en bli litt forvirret over avstander og hvor ting er plassert. Veldig lurt å få med seg karta som de leverer ut overalt.

Når du er ute og spiser, anbefaler jeg deg virkelig til å spise som en greker. Mange småretter. Det er fantastisk, og alle de ulike smakene passer som regel godt sammen. I hovedgatene ligger det tavernaer på rekke og rad. Har du mulighet til å gå litt utenom, spise på små tavernaer i de små landsbyene, da får du kanskje husets spesialiteter, og det lille ekstra. Råvarene her kan også være dyrket i landsbyen.

Jeg glemte jo nesten å nevne de nydelige solnedgangene og oppgangene. Spør en greker, og du får eksakt tid, nærmest på sekundet hva tid hendelsen skjer. Anbefaler å være klar med kamera, eller bare nyt magien.

Jeg håper dere likte min lille oversikt, tross om det er sikkert mye informasjon jeg har utelatt. Jeg har ikke lagt ved noe historie, men dere er velkommen til å spør hvis det er noe dere lurer på.

Skal dere til Hellas og en av øyene anbefaler jeg varmt Santorini.

Kan aldersflekker fjernes? Jeg tester

Reklame | Aimè

Hei og god morgen dere.

Jeg har nå tatt på meg et lite oppdrag, vel selvvalgt da. Og det er å teste om disse aldersflekkene kan forsvinne kun av en enkel krem. Som jeg nevnte tidligere så er jeg ambassadør av Aimè. Trykk her for å se innlegget om det.  De har en krem som kan redusere disse. Så hvorfor ikke teste da.

Etter graviditeten har jeg hatt noen flekker i ansiktet som har blitt større og større. Liker ikke å kalle de aldersflekker, men det er jo det det er. Ikke sant?

 

 

Aimè har denne kremen som kalles Fading Creme som skal bleke uønskede flekker og fregner. Den skal masseres daglig inn i huden på de misfargede områdene. Ellers vanlig hudkrem. En skal unngå kraftig sollys, og skal ikke benyttes på sår og irritert hud. En kan og ha vanlig make-up oppå.

 

 

Jeg har denne krukken her og tenker jeg tar et før bilde og når krukken er oppbrukt kommer jeg til å dokumentere resultatene.

 

Så hva tror du. Tror du den virker? Jeg er spent må jeg innrømme.

 

 

Skulle du ønske å prøve noen av Aimè sine produkter bruk rabattkoden SOLVI. Den gir deg 50% rabatt på ordinær pris på hele nettbutikken og nettbutikken finner du HER

Ei helg i Stavanger? “Insidetips”

Stavanger og området rundt har mye å by på. Sommer som vinter.

Jeg kom over en side hvor det var litt “inside” tips fra noen ekte siddiser med varierende bakgrunn. Kultur, naturopplevelser, kunst, gatekunst, historie, mat og byliv, ja det kan du faktisk få oppleve på en helg. Så her er det bare å pakke sekken og sette nesen mot siddis land. Du er hjertelig velkommen.

Sjekk ut siden HER.

 

Ting var så mye bedre før….

Ting var så mye bedre før er noe vi alltid har hørt. Om det har stemt tidligere vet jeg ikke, men vi har trodd det.

Nå derimot, ja nå stemmer det på en prikk. Alt var så mye bedre før. Husker du? Og nå snakker jeg ikke om snøen som ikke falt i fjor.

Jeg snakker faktisk om den tiden da vi hadde frihet. Frihet til å reise, til å bevege oss fritt og til å omgås de vi ønsker og hvor mange vi ønsket. Når vi ikke trang å være redd for om vi kunne bli syke, eller om vi gjorde andre syke.

Den tiden hvor vi hadde Antibac i vesken, og tok den frem når vi husket den.

Så i disse tider har ordtaket  fått en helt annen betydning og en mer dypere mening.

Vi vet hva vi hadde og hva vi har mistet, så vi har lært at vi kan ikke ta ting for gitt. Vi har alle, rik eller fattig, gammel eller ung kjent på et liv i begrensning. Vi undrer, vi drømmer og vi håper at ting snart faller tilbake til normalen, men har ingen svar på når tid.

Det er ufattelig, men virkelig.

Så ja, jeg drømmer om tiden som var før. Jeg har vært i dvale lenge nå, og er klar for livet. Jeg har lært, og jeg vet at jeg aldri kommer til å ta for gitt de godene vi hadde før når vi hadde frihet. Men jeg undrer – hva tid?

 

 

 

Jeg skal fortelle dere en liten hemmelighet….

Reklame | Aimè

Hei har dere det fint?

Her er det en strålende dag, tross om været ute kunne vært litt bedre. Ja du vet sol og varme dager, Men vi tikker stadig nærmere jul, selv om jeg ikke helt følger med.

Som jeg nevnte i overskriften så har jeg en liten hemmelighet å fortelle dere. Jeg har nemlig blitt ambassadør for Aimè . Og hva er det lurer du sikkert? Jo Aimè leverer hudpleie- og skjønnhetsprodukter. Hovedfokus er kvalitet og innovasjon. De har høye krav til ingredienser, kremene er parabenfrie og det brukes naturlige råvarer.

Sender en link som dere kan lese litt om meg, vel det er og en film – sjekk ut HER.

Jeg har testen en del produkter hos Aimè og er veldig fornøyd. De har  en del prøvepakninger hvor du kan bestille , betalerporto, og er du ikke helt fornøyd så stanser du abonnementet. Kundeservicen er fantastisk så du sitter ikke å mottar produkter du ikke ønsker lenger. Genialt – ikke sant? En trygghet for oss forbrukere. Dette har jeg testet, så det går jeg god for. Men starter du med noen produkter tenker jeg at du blir fornøyd. Prisnivået er også overkommelig.

Som jeg nevner i filmen er jeg opptatt av gode produkter som gir meg fuktighet og at jeg føler meg “fresh” lenge. Det har jeg følt at kremene til Aimè gjør.

Og så må jeg fortelle dere om shampoen. Den er helt fantastisk til mitt hår, gir fuktighet, føles nyvasket lenge og duften er helt fantastisk.  Den heter Green Philosophy og klikker dere på denne linken HER vil dere kunne bestille en prøvepakke, og kun betale porto.

Skulle du ønske å prøve andre ting så bruk rabattkoden SOLVI. Den gir deg 50% rabatt på ordinær pris på hele nettbutikken.

Så dagens tips fra meg. Prøv de ut. Tror ikke du kommer til å angre.

Ha en fortsatt fin dag, gjør den god.

 

 

Er du flink til å ta imot komplimenter

Hei og god morgen.

Nok en regnfull dag her i Stavanger, men jeg klager ikke. Frem med regntøy, støvler og paraply.

Jeg kom over en liten artikkel her om dagen som handlet om komplimenter, og er du som meg så elsker jeg å få men vet ikke helt hvordan jeg skal reagere. Skal jeg takke, skal jeg bortforklare eller hva skal jeg gjøre?

Jeg har nok blitt bedre med årene til å takke, og være stolt over de komplimentene jeg får, men ikke alltid. Da går jeg til gamle synder, bortforklarer, kommer med unnskyldninger, ja det er ikke måte på hva jeg kan finne på.

Men tenk deg selv. Du gir et kompliment til noen du kjenner eller ikke kjenner så godt. Avviser de dette, ja da avviser de på en måte deg som ga  det. Her har du brukt tid, tanker og følelser og sannsynligvis mye energi på å gi  en tilbakemelding. Når de nekter, sender de signaler til deg at du har tatt feil. Dumt? Ikke sant? Det er jo ikke det de vil? De rett og slett avviser din skryt. Hva gjør du ved neste anledning?

Så folkens. Ta stolt imot skryt, du kan til og med glede noen.

Ha en fantastisk dag.

 

Jeg møtte ei Corona Smittet

Her om dagen var jeg på en by tur og som andre dager er det å gå i Stavangers gater helt topp, spesielt når været er på min side. Sol og deilig. Det er digg.

Traff ei bekjent som jeg ikke hadde sett på lang tid, og hadde en hyggelig prat. Så sier hun at hun hadde hatt Covid-19, sikkert en av de første tilfellene her i byen, altså så langt tilbake som i mars.

Hele kroppen min reagerte, og jeg rygget nærmest. Helt uten at jeg visste det selv kjente jeg på redselen. Det var en helt merkelig situasjon. Tross om jeg visste og vet at det er jo ikke noe smitte nå, men likevel.

Når det skal sies er dette nok den eneste personen jeg har truffet som har hatt det, som jeg vet om.

Har du truffet noen? Og reagerte du som meg?

 

Kjøp deg en skikkelig mannemagnet!

Ja det er jo det vi alle single damer drømmer om. Ha draget på mannfolk.  Er det ikke?

Da kan jeg fortelle deg at hvis du ikke har den pengeboken – vel begynn å spare. For nøkkelen er rett og slett en feit bil, jo dyrere jo bedre. Og for all del ikke tro at jobben er gjort når du har valgt farge, det er super viktig med detaljene som for eksempel kule felger og slikt. Ja jeg vet at du tenker bil er bil og hjul er hjul. Men det gjør ikke mannfolkene, vel de fleste da.

Så damer – dette er absolutt nøkkelen, og den deler jeg med dere  helt gratis. Og jeg har testet den, og den funker som bare det.

Jeg kom på det når jeg her om dagen var innom bloggen til Solliv der hun hadde en liten omtale om dyre biler.  Du kan lese innlegget HER

Innlegget hennes fikk meg til å mimre, ja du vet litt mer som den gang. For jeg har vært den dama i den bilen, en gang eller en kjøretur. Det var nok helt tilfeldig siden jeg som småbarnsmor fikk litt goodwill av eksen som i den tiden jobbet med bil og skulle være behjelpelig med hjulskift. Så uheldigvis ble det nok bare med denne kjøreturen for meg. Men kanskje en gang….

Og sitter du i den bilen, ja da ser du menn som nesten går av skaftet når du kommer. Stopper opp, ser sultent på deg når du streifer forbi  og  de kan være litt farlige  siden de ikke har helt styr på seg selv. Morsom opplevelser, vel helt til du oppdager – det er jo bilen! Men følelsen de øyeblikkene det varer – ja de kan ingen ta fra oss. Kan de?